AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
simetriden kaynaklanıyor biz aynada kendimizi simetrik görüyoruz ama fotolar başkaları bizi nasıl görüyora o şekildedir efect işi değiştirir tabi :)
Bunu tek yaşayan ben değilmişim ve bu heyecanlandırdı jsjs
ya yok bee. aynadaki en gerçekçi. neysen o. kameralarda yok efekt yok flaş bilmem ne. yaguşuglusun kardeş raad ol
Hayır.
Makineler bizi yanıltıyor.
Makineler asla insan gözü gibi olamaz.
Şimdi, insanlar beni fotodaki gibi mi görüyorlar, aynadaki gibi mi?
Aynadaki gibi görüyorlar.
Bu süper. Hazır burdayken bir soru daha soracam.
Aynada, yüzümde sağ ve sol birbirinden farklı... Sol yüzüm daha güzel gözüküyor. Bu herkeste mi öyle, ben mi öyle düşünüyorum?
Sen öyle düşünüyorsun :D
Bunda gülecek ne var?
insan gözü gibi makine yapılacak olsaydı yaklaşık 576 megapiksel bir makine olurmuş.
Pekala.
bir insan beyni kendini olduğundan çok daha güzel görmeni sağlar ve insan gözü kameradan megapixel olarak çoook daha yüksek o yüzden kendini aynada çok iyi görüyorsun.
Evet gozler vucudun her yeri gibi alisma ozelligine sahip
İnsanlar seni kameranın çektiği gibi görüyor. sen sadece aynadaki halini görüyorsun.
lensler ters. anladın mı? telefonla çekince nasıl abidik gubidik çıkıyor, ondan işte.
Ayna zıttını yanaıtır sen de yıllardır o görüntüne alıştın hepsi bu açın araştırın az google elinizin altında
İster açarım, ister sorarım. Size mi soracam?
Bu soruyu soran kim
Aynı şeyi bende yaşıyorum. o yüzümüzün simetrik olmadığıylada ilgili biraz.
Bide fotoğraf makineleri gerçekten bir acayip. Kimse mi güzel çıkmaz abi 😄
Gözle görmek var bide kamera gözüyle görmek var. seni ne kadar yansıtabilir ki bilemiyorum 😄
Hiçbir zaman nasıl göründüğümüzü bilmeyecegiz başka gözler tarafından aynada kamera da yanıltır
evet yanıltıyor bir yerde okumuştum bizi olduğumuzdan daha güzel gösterirmiş aynalara aldanmamalıyız
etraftaki her sey bizi yaniltirken sade aynalarami kaldik
yaniltmayan birtek ayna vardir oda göz aynasidir.
Yanıltmaz aslında, kendi kendimize öyle geliyor. ayna gerçektekinin yatay görüntüsü sadece
Ozguven ile alakali.
İzlemeseydin keske. Foto cekildiginde de bakma nasil ciktigina. Dogal ol. Anlik pozlar herzaman iyidir.
Biraz daha ozguven sayin A.
ayna asla yalan söylemez sadece sen yablış yorumlarsın
Yanıltmaz neysen onu görürsün ben aynadada aynıyım fotoğraflardada :)
Bencede aynada daha güzelim gibi foto çekince çirkin
Belkide kameralar dır bizi yanıltan
Aynayı kırman yanlış olmuş
Mutlu ol aynadaki gibisin. Herkes söyler bana reelde çok daha iyisin fotoğraflarda kötüsün diye.
Ayna kirmak ugursuzluk getirir derler umarim getirmez sana 😂
Bende fotoğraflarda çok çirkin çıkıyorum Allah affetsin :D
Gerçekten mi :D
Fotoğraftaki tamamen farklı olabiliyor bir fotoğrafta çok güzel çıkarken diğerinde çok kötü çıkabiliyorum ama aynada hep aynı ben
Fotoğraflar gerçeği yansıtmıyor. Herkes yüzümün resimdekinden daha küçük olduğunu söylüyor mesela.
Keske aynada kendimizi gordugumuz halimizle görse insanlar bizi, öyle mi degil mi bilmiyorum.
yansımadan kaynaklı senin gözün aynadakine alışık ama fotoğrafta olduğun gibisin yani insanlar seni fotoğraflardaki gibi görüyorlar sen de alışık olmadığın için yadırgıyosun
Eğer özgüveni bol bir yaşam istiyorsanız aynaya fazla bakmayacaksınız. Bunu der bunu söylerim
Aynalar gerçeği gösterir, sen fotojenik değilsen bununla ilgili düşünmen lazım ;)
Aynalar bizi olduğumuzdan 2kat güzel/yakışıklı gösterirmiş e bide düğün sırasımda oynadın falansaa ondandır
aynalar 2 kat yakışıklı göstermez yanılıyorsun. aynalar birebir aynısnı gösterir. dijital ortamlar işi bozuyor eğer fotojenik değilse bir insan. o yüzden "fotojenic" denen bir kavram var zaten :D
aynalar değil gözlerin yanıltıyor , bir araştrmaya göre insan kendini aynada normalden daha güzel görürmüş :))
hocam sana şöyle söyliyim senin gözün o kameradan kat kat fazla iyi görüyor. bu sorunu gerçekten merak ediyorsan eline çok pahalı ve gerçekten iyi bir prof kamera al. onla dene. ondan sonra diceksin ki he şimdi aynadaki gibi çıktım
Evet ya neden öyle oluyor aynada kötü mü olmamız lazım acaba tam tersi oluyor
evet görmek ıstediğin seni görüryorsun aslında olan senı degıl.
Aynada çirkinsen gerçekte yakışıklısın demektir benim teorim bu.
yaplan araştrmalara göre insan kendini normalden 10 kat daha fazla iyi görürmüş aynaya baktğmzdada kendimizi genelde kimseye kendimize bile itiraf etmesekte kendimizi beğenmemiz bu yüzden 😉
Ahaha haklısın ama bu olayın bılımsel bı acıklaması var ınt yazarsan cıkar
Evet şu dünyadaki her şey bir yanılsamadan ibaret kandırılıyoruz itiliyoruz kakılıyoruz
Bende tam tersi aynada tum kusurlarimi gorurum
Fotografta degil
Kameralar tek mercek gözümüz çift mercek olduğundan bence aynadan gördüğümüz başkalar8nın bizi görüş seklidir sadece ters yönden ama
Aynalar degil fotolar yanıltır fotojenik degilsindir
Ben mesela fotolarda alaksız çıkarım normalde daha farklıyımdır
Yanıtlıyor
https://i.hizliresim.com/g833A2.gif
Aynaya bakınca da harikulade bir yakışıklı görüyorum bakmayınca da millet harikulade bir yakışıklı görüyor.
Bence yanıltmıyor.
Aynada gördüğün kişi Diğer insanların seni gördüğünden farklıdır... Çünkü aynada tersimizi görürüz...
Aynen ya kamera ya da aynalar ikisinden biri yanıltıyor
Bunun bilimsel acıklaması var
Nedir?
bir yazı vardı okuduğum şimdi nerden bulcam onu
Elindeki hangi sigara
Yüzümüz tam olarak simetrik değil aynaya bakinca beynimiz görüntüyü düzeltiyor o yuzden boyle
hayır orda videoda senden daha iyi birini görünce aynayı suçlama hemen :D
Aynaya bakarken ki bakisinmiz farklı. Doğaçlama takılınca haliyle.
aynı durum bende de var ama benim fotoğraf makinesini kırasım var aynaların yanılttıgını düşünmek bile istemiyorum kabullenemem böyle birşeyi :d tek çözüm selfiekamerası ya da aynada kendini çekmek
baylasim icin emegine saglik ama bos bir konu bence
Bilimsel bır arastırmaya gore ınsan aynada kendını bılmem kac guzel gosterırmıs. yanı aslında gorundugumuz kadar guzel degılız.
senin aynananda sorun vardır belki
Şehit ettim zaten aynayı...
okudum
Ben dikkat etmedim daha. Aynada güzel görünüyorum inşallah normalde de öyledir. :D
harbiden bazen cimili ibo çıkıyo fotoğraflarda halbu ki ben çekiliyom ama o çıkıyo , ayıptır
Aynalar sanal görüntüdür. Asıl gerçek görüntümüz telefonun arka kamerasından çekilendir.
İnsan kendini normalden 10 kat daha yakisikli/guzel gorurmus
Aynanin bizi biraz daha bizi yanilttigini duymustum zaten bu doğru bisey
Dostum bu bilimsel olarak açıklandı zaten :D insan aynada ve fotoğrafta kesinlikle farklı çıkar
çünkü beyin 10 kat daha güzel gösteriyor aynada kendini bide kamera çekildiğine bak
ayna değil gözler yanıltıyor.
Aynayı boşuna mı kırdım?
Aynanın karşısında da göz , video izlerken de göz.
sanırım. gözünü oymalıydın.
O olmaz işte!