foto yanlış anlaşılıyorsa o bayanlardan özür dilerim saygılar..
Tesettür giyim ile çarşaf arasındaki fark nedir?
foto yanlış anlaşılıyorsa o bayanlardan özür dilerim saygılar..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
dinimizde çarşaf yoktur , çarşaf hıristiyanlara özgüdür aslında geçmişe bakarsanız. Br padişahımız (ismini * hatırlamıyorum yanlış bilgi vermek istemem ) çarşaflı hatınları gördüğünde demiş ki , dinimizin gerektirdiği kapanma şekli bu değil ve bazı erkekler suç işleyecekleri zaman bu tür giyinip kendilerini kmufle edebiliyor , onun için artık çarşafı yasaklıyorum demiştir. Dinimizin gerektirdiği kapanma şekli tesettürdür. ve saçın tepeden değil aşağıdan toplanarak bağlanması lazım.
Sana bunları kim öğretiyor bilmiyorum ama eğitim şart beyinlerinin bu sekilde yıkanıyor işte o bir kanıtın var mı dinimizde carsaf-ı şerif in olmadığına dair ama bizim var kur-an ı kerim de ki cogu ayetlerde elhamdülillah geciyor neydi o sizin bahsettiğiniz kapalılık tayt üstüne krop kafaya yazma mı insallah tez zamanda aklını basına alırısn
Aleyküm selam. Tesettür demek illa çarşaf demek değildir. Tesettür başörtüsüdür. Çarşafında anlami bir kadını yabancı erkeklerden korunmasıdır.
Olmuyor. Çünkü şimdi ki kapalılar allah için kapanmıyolar. Kapanmayı moda yapmışlar. Yani şöyle başörtüsü takımış altında daracık pantolon giyiyolar. Bu tesettür değil.
Bak çarşaf geniş bol hiçbi vücut hattı belli olmuyor. Ama uzun elbise değil, muhakkak ki Vücüt hattı görünüyor.
Yok niye kıziyim ki? Düzgün bir soru sormuşsun, bende sana düzgün bir cvp vermeye çalıştım
Rica ederim
Orani burani belli etmemen gerek dikkat cekmemen gerek bir bayan bakkala giderken kac erkek orasına burasina bakiyorsa onunla zina yapmis kadar gunah aliyor o yuzden çarşaf ve ferace var
Tesettür kadının zırhı..
Çarşaf kadının kalesidir.. ;)
#Vesselam
Her daim..
Cevap
5Cevap
Tesettürün anlamı kıyafetinin üstüne dış elbise giymendir pardesü gibi zaten ikincisi tesettür değil. Vücudunun şeklını belli etmemen gerkiyor ama eğer dış elbisesi giyilmiş. Biri için konulursam ikiside Allah ın emirlerine uyuyo ama Allah carsafı emretmemiş
Resimdeki hakarete bak ya. Herkes kapanmak zorunda mi herkes musluman olmak zorundami ahlak, namus, saygi din ile olculuyoda ben mi bilmiyorum. Sirf senin gibiler yuzunden gidicem bu ulkeden hemde ilk firsatta
Ya birak bu isleri tepki alinca guncelledin
İslam ve Saliha bir hamım olmak zaten isteğine göre verilmez, Rabbimin dilediği kuluna lütuf etmesi ile verilir. Nasipliler takva üzerine yaşarken nasipsiz olup kalbinde mühür olanlar son nefeslerine kadar hala Rabbine ve kurallarına baş kaldırırlar @pembeleraskina
Çarşaflı olmak zorunlu değil.
1. si yüz ve eller dışındaki heryer kapalı olmalı.
2. si dar giyilmemeli vücut hatları belirgin olmamalı.
Ben tesettürlüyüm, ne 3. resimdeki gibi çarşaf giyerim, nede 2. deki gibi pantolon-tunik. Kadınların böyle nesnelere benzetilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü çarşaf giymek veya açık olmak tam olarak ahlak göstergesi değil. Tabii tesettürlü kadınlar gözümde bir tık daha yukarıda, Allahın emrine itaat ettiklerinden dolayı, ama açıkları da gömmeye karşıyım.
Allah bizi üstteki resimi, alttaki resim gibi gören yobaz beyinlerden sakınsın.
Böyle düşünmüyorsaniz, alınmaniza gerek yok.
Kesinlikle bu konuda hem fikiriz. Isteyen istediğini giyer. Insanlari giyim-kuşamina göre etiketlemek çok yanlış.
Rica ederim.
Cemaat farkı vardır. o elmalı fotoğraf da hiç hoş değil.
o zaman şaka bir yana tesettürlü olan daima daha iyidir, içinde gerçekten kendini yetiştirmiş insanlar bulunabilir ama çarşaflı bir insandan bunu beklemeniz daha zordur. Görüş farkı dış görünüşü de etkiler. Bir insanın kendisini bu kadar koyu bir şekilde kapatmasının gerçekçi bir izahı yoktur.
ben zaten açık olmayı savunuyorum, tesettür yahut çarşafı gereksiz buluyorum. sadece tesettür ile çarşaflı arasındaki farkı sormanıza istinaden böyle bir açıklama yaptım.
Ruhu temiz derken? Sizin ruhunuz Hz Fatıma, Hz Meryem ve daha nice ehli beytteki annelerimizden dahamı temizki çarşafı şerifi gereksiz görüp benim kalbim temiz edip iblisin oyununa gelirsiniz agah olun ve sizi kendi vesveseleri ile helaka sürükleyen insanlara karşı dikkatli olun iblis bazen size yaptıramadıklarını başka insanların dili ile yaptırmaya çalışır agah ve uyanık olun
Kendini başkalarına kapatıp sadece eşine açar birinde
çok yanlış... çarşafsız olan her kız adem elmasını yemiş mi oluyor?
çarşaf değil
ferace pardüse uzun elbise yani illa çarşaf giymek gerekmez tam tahıllı teseddür için sadece vücut hatlarını belli etmemesi lazım
Ben ortadaki oluyorum heralde ama isirilmadim cok sukur..
O. degil
O carsafin altinda ic camasiri bile olmuyo bazen boyle dusunun bide
Bilemem
Ne amaçla koydun ozaman o fotoğrafı ben saçı kapatmayı saçma buluyorum saçın kime ne zararı var
Soruyorum size, sizin ruhunuz Efendimizin kızı Hz Fatıma annemizden dahamı temizde kendi nefsinizce haşa hüküm verip mühim olan ruh temizliği diyorsunuz kalbiniz âyette adı geçen Meryem annemizden dahamı selimki çarşafı şerif için gerek yok benim kalbim zaten temiz dersiniz iblis sizi bunun ile kandiriyor Rabbim agâh olmanızı nâsip etsin inşAllah
Güzeliğini sadece benimle paylaşan bir hatun..
Çarşaf.
Tesettür - Müslüman
Çarşaf - 2x Müslüman
Başka ne olabilir ki kardeşim. Açıkların dinsiz, tesettürlülerin Müslüman, çarşaflıların cemaat üyesi gibi sınıflandırıldığı bir toplumda başka ne bekliyordun?
Allah var mı, var.
Dinim, İslam.
Namaz? Cuma'dan Cuma'ya
Benim Müslümanlığım bu kadar, fazlasını istemiyorum da sorgulamıyorum da. Kimin ne yaptığı da beni ilgilendirmiyor. İyi günler kardeşim.
Ferace denen bir şeyde var.
Çarşaf gibi siyah bol ince kumaşlı. Yazın serin tutuyor iyi oluyor. Pardesü biçiminde ama kumaşı çarşaf kumaşı gibi
Evet güzel bir şey. Foto da göremedim de sinirlendim biraz ondan yani
Rica ederim 😊
Verdigin ornek yeterli bence
Icindeki iman olmali..
bu konuda tam anlamıyla bilgili olmadıniz için bir şey demeyin
bir fark yoktur
resim güldürdü :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar