+1 yılOlayın bir çok boyutu var. Başlıyorum.
Asker dediğiniz şey faşist zorba devletlerin koruyucusudur. Sizin, benim, herkesin parasını çalan, hakkınızı yiyen sizi emperyalistlere sömürten devletin uşaklarıdır polis ve asker. Bu bağlamda asker ve polis saygı duyulması gereken kişiler olarak görülmüyor pek gözüme.
Diğer bakış açısı ise şu ve olumlu; halkı terörden, katillerden korumak yine bu mesleğin görevi bu noktada olumlu bakılabilir.
Bir başka açı; sizin bildiğiniz asker, bahsettiğiniz asker şehit olunca üzüldüğünüz asker. Ama ordu sizin bildiğiniz gibi değil, 20 yaşındaki bebelerin hayatını zindan eden, ülkenin, ordunun bütün kaynaklarını kendine kullanmaktan çekinmeyen, yıllarca yatıp çatışma görmeyen, çatışmaya uzman çavuşları, erleri gönderip düşmana sinek gibi avlatan subaylarla dolu bir ordudan bahsediyoruz. Ki şu anda subayın ne olduğunu bile bilmediğiniz düşünüyorum. Siz kaç tane subay öldüğünü duydunuz çatışmalarda? Hep fakirlikten asker olmuş uzman çavuşlar gönderilir ve onlar ölür.
Başka şekilde bakalım; elbette orduya sadakat bazı durumlarda şerefimizdir çünkü bir savaş çıktığında ilk onlar koruyacaklar bizi.
Başka şekilde de bakalım; bu taş atan çocuklar birilerinin oyuncağı olmuşlar, çocukları değil onları oraya gönderen cahil kürt sürüsünü eleştirelim, ebeveynlerini.
Bir başka şekil daha var; faşist zorba emperyalist devlete karşı anarşizm hakkımızdır ama bu çocuklarla ve birilerinin, özellikle sözde barış güvercini Selo'nun lafı ile değil gerçek eylem kültürüyle sokağa çıkıp hakkını arayan insanlarla çıkalım hakkımızı arayalım sokakta. Ama o da 61 muhtırası ve 80 darbesini görmüş insanların çocuğuyla, sizlerle pek mümkün değil. Bazı beyin yoksunları 17-25 aralık soygunu için değil, tecavüz savunucusu Aile ve sosyal politikalar bakanı Ramazanoğlunun namusunu korumak için çıkıyor sokağa. Bu ülke komple yıkılmalı yerine genelev kurulmalı gibime geliyor bazen Allah affetsin. Amento.31 Yorumla- +1 yıl
Soylediklerinin hic birine katilmiyorum anarsizm vs komin hayati suren irk yok diyen insanlarsiniz ordu Turk halki icin var siz irk yok diyenlerin orduyu sevmesini zaten beklemiyoruz son cumlelerine katiliyorum bir kereden bir sey olmaz diyenlerin basina allahta bir kere verirde neyin ne oldugunu anlar umarim. Askere polise hakaretini kabul edemem onlar benim rahatim icin bayragimin gonderde asili durmasi icin sehit olur gazi olur ve Turk demek asker demektir Turk milleti asla askerine polisine sirt donmez sehitlerde gazilerde rutbeye bakmakta neyin bir er de sehit oluyor ustegmende yazik dusuncelerine uzuldum umarim malum halkla birlikte siz asimile olmus Turklerde yok olursunuz.
En İyi Cevaplar
İT ile Kurt kardeş olmaz.
32 Yorumla
+1 yılÇocuklar büyüklerinden gördükleri gibi, bire bir kendileri de şahit oluyorlar yapılanlara. Haliyle politik zeminleri bir Türk çocuğa göre daha erken var oluyor.
Bir zahmet Türkler olarak geçmişte olup bitenlere dair bize verileni almadan kendimiz de ne olup bitmiş sorgularsak, ortada bir hak meselesi olduğunu ve çözülmesi gerektiğini bilebiliriz. Böylelikle iyi-kötü, şehit-terörist diye diye çıkarcı iktidarların papağanlığını yaparak vakit kaybetmek yerine, çözüme çok önemli bir ölçüde yaklaşabiliriz. Yoksa iki tarafın da pisliğinde boğulmaya, yazık etmeye devam.01 Yorumla- +1 yıl
Oncelikle iktidar yerin dibine batsin 😃 evet cocuk kendi sahit olabilir askerin onu terorden koruduguna doguda onun canini kurtarirken kendi cocugunu yetim biraktigina sahit olur belki askeri Turk evladindan daha cok bile sevebilirlerdi ama koca kafalari sadece ozerklige bastigi icin ailesi nefret ogretmemis olsaydi bile ilerde nefret edecekti bu yuzden soylediklerine katilmiyorum
+1 yılAdı üstünde; çocuk.. Sevgi verirsen sevgi, nefret gösterirsen taş atar.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
evet gayrimüslimler müslümanların birlik olmasından çok mağdurdu.
çünkü müslümanlar dinleri sebebiyle dünyaya hâkim idiler
Sonra Gök Sultan II. Abdulhamid zamanlarında başladı herşey.
Arapları ayaklandırdılar, kürtlere yaptıkları gibi.
Kürtlere 'kürdistan, kürdistan. devlet kurup özgürleşin!'dedikleri gibi Araplara da, ''filistin devleti! suriye devleti! mısır devleti!' dediler. çünkü küçük devletleri işgal etmek büyük bir devleti ele geçirmekten çok daha kolaydı. Ak Sultan da 'işgal politikasını' kaldırmak için hayat boyu mücadele etti. şu an afrikada fransızca veya ingilizce konuşuluyor. Dünyayı işgalden başka birşey yapmdılar.
Bütün arapların bayrağını ingilizler tasarlamıştır. arapların bayrakları hep birbirine benzer. çok ilginç değil mi? bir yabancı gelse, fransız veya amerikalı gelse, ona bütün misafirğerverliğiyle yaklaşırız. Peki neden Suriyelilere bu şekilde aşırı bir ırkçılık yapılıyor? bir kaç çocuk yüzünden bir ırkı kötülüyorsanız hesabınız ALLAH'a kalsın... bayrak konusunda, ne kadar onların asılmasını vb. iyi görmesem de, aslında bunlar ümmeti parçalamak için tasarlandığı, Arap bayrağı olmasına rağmen Türklerin asmasının çok büyük bir ıslah olduğu için bu şekilde destek verilmesi gerektiğini düşnüüyorum.
evet Araplar hata yaptı ama 'siz Osmanlıyı sattınız' deyip fitneci ingilizleri sevindirmek yerine, neden 'insan hata yapabilir' demiyoruz?
şimdi ise Osmanlı devletini istiyorlar. daha geçen Kudüs' kendilerine ait olduğuna dair bir kanıt isteyen melun israil polisine filistinli bir kişi gelip dedesine II. Abduhamid'in verdiğini söyleyerek Osmanlı türkçesi bir tapu belgesi verdi.
Evet hata yaptılar, ama herkes biliyor ki vallahi Osmanlı çok uğraştı. Birlik olabilmek için. osmanlı hiçbir zaman 'biz türküz!' demedi. 'biz Osmanlıyız, biz müslümanız!' dedi. Sarığıyla, cübbesiyle, heybetiyle 'müslümanım, İslam halifesiyim' diye korkmadan usanmadan devleti, milleti için çalıştı. II. Abdulhamid'in akıl oyunları isimli kitabı okursanız anlarsınız Sultanımızın bizim için neleri terk ettiğini, neleri yaptığını, 33 sene nasıl yorulduğunu. çok da akıcı bir kitap.
Bize de türkçülüğü aşıladılar. tabii Türk olduğumuz için şükretmek ayrı ama, herşeyin aşırısı zarar... ve her milliyetçilik aslında bir ırkçılıktır.
Birkaç yanlış yetiştirilen çocuktan dolayı nasıl din kardeşimi dışlarım? Onun yerine o çocuklara 'Biz sizi Allah için seviyoruz ve biz biriz.'' demek isterdim.
selametle01 Yorumla- +1 yıl
Yani müslümanlar, özellikle de 'türkler ve araplar' birleşince çok büyük bir güç oluşur.
Ama bu hain mel'ûn ingilizler bütün arap ülkelerinin başlarındaki Allahtan korkan ve hakiki müslüman arapları asmış, kesmiş (Adnan Menderese yaptıkları gibi) yerine kendi adamlarını (siyonistleri) yerleştirdiler. şimdi de acem gelip başlarındakine bakarak 'araplar şöyle, araplar böyle' diyor.
'Kadir Misiroglu: Israil Yahudisi Kimdir (duyduklariniza inanamayacaksiniz).' başlıklı youtube videosunu izlerseniz çok şaşıracaksınız. (Kadir Mısıroğlunu desteklediğimden değil anlattıklarından paylaşıyorum)
+1 yılTürk çocuğunu sevip Kürt çocuğuna sıkan polise Kürt çocuğu selam verir mi? Orta parmaklar havaya.
Kardeş dediğiniz Kürtler Suriyede Federasyon kuruyor diye uykusu kaçan faşistlersiniz, Suriyede Federasyon kurulmasın diye Amerikaya İncirliği sunup gece gündüz yalvaran faşolarsınız.
Şimdi kardeş muhabbeti yapmayın.60 Yorumla
+1 yılTaslayan çocuk değil yanlis söyledim lütfen yanlis bilinçlendirme milleti. Taslayan çocuk değildir. O. çocuğudur :)
31 Yorumla
+1 yılKüçücük çocukların beyinlerine ideoloji ve düşmanlık yükleyenlerin aklına tüküreyim. O çocuklar sanıyor musun ki ne yaptığını biliyor? Tabii ki kardeşler. İki taraf da kendi ucuz düşmanlıklarını ve ikinci el nefretlerini çocuklara miras bırakmaya çalışmasaydı bugün bu durumda değildik zaten.
01 Yorumla- +1 yıl
K. rdum k. rt devleti isterim fosik tc hepsi onlara pkk tarafindan ogretiliyor merak etme asker taslarken niye denildiginde burasi bizim diyor itler ailesi boyle yetistirmeseydi bile buyuyunce kendi milliyetinin pesinden kosup ozerkci olup vatan butunlugunu tehdit edecekler aralarindan siyrilip hain olmayanlar var evet onlarda ya asker polis ya da yakinlaridir tabiki kardes degiliz ne dilim ne atam ne soyum ne de kulturum bir sadece din ayni da birlestirici degil eger oyle olsaydi daha osmanli zamaninda ayaklamazdi esek severler
Bir asker olarak bende bu konudan rahatsızım ama yapacak hiç bişey yok :(
24 Yorumla
+1 yılİstiklal Marşı nı ıslıklayan 12 çocuğu tek başıma dövmüştüm. Çok eğlenceliydi herkese tavsiye ederim...
41 Yorumla- +1 yıl
@BirNutellaTüketicisi bir sorumda cevap olarak "sanane" deyip bu görüşümde hakaret ederek üstüne takibe alarak neyi amaçlıyorsun?
Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. https://www.youtube.com/watch?v=hGyKkw0eotM
büyüyünce böyle olcaklar10 YorumlaElbette oluruz. Çocuğun ne suçu var. Polise taş adan çocuk başka bir ailede büyümüş olsa öyle olmayacaktı. Çocuklar ne yapsın ne öğretilmişse onu yapıyorlar.
20 YorumlaÇocukları alet etmemek gerek böyle şeylere.. Çocuk onlar ya. Çocuk.
41 YorumlaSu an silah altinda bulunan bir asker olarak soyluyorum. Sahsi düşüncem kesinlikle olamaz.
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. Olamaz tabiki olabilir diyenin aklından sorunu var demektir
30 Yorumlasizi vatan sevgisiyle değil başkalarına nefretle büyüttüler. ordu dediğin ölüm kurumundan başka bir şey ve sen onlara hayran olduğun için gurur duyuyorsun, garip bir durum.
11 Yorumla- +1 yıl
Beni vatan sevgisi ile buyuttuler bayrak askiyla egitildim vatanin butunlugune tehdit olusturanlardan nefret etmek benim en dogal hakkim. Ordu dedigim olum kurumu oyle mi... Ordu dedigim peygamberin hadisine konu olan ordu dedigim avrupaya aman dedirten ordu dedigim Turk bayragini yere indirtmeyen... Orduma hayranim gurur duyuyorum asker demek Turk demektir cok sukur etnik dokuntu degilim askerime polisime nankorluk yapmiyorum bu garip bir durum degil garip olan sizin sizi saddamdan esedden kurtarip ulkesine katan as veren is veren halka ve askerine hainliginizdir.
çocuğu suçlamanın anlamı yok bunları yeptıranları lanetle hepsini cehennem aslın de ama bu çocuktur ne verirsen onu alıyor bir şekilde ilerde yolunuda bulabilir yaptıkları sözleri onun günahı değildir yahu
011 Yorumla- +1 yıl
Irkcilik ezik halklarin basarili halka karsi kullandigi bir terim bence 😃 ama gec bunlari falan filan dersen evet irkcilik onlar hain olmasa ben irkci olmam ulkucu sanabilirsin ulkucu degil turkcuyum ulkuculer irkci degil falan filan burda uzatmaya gerek yok bir sey soylemek istersen mesaj atabilirsin
- +1 yıl
Şimdi bir şey soracağım
Benim anam eskiden beri çalışır emin ol sen ben kadar türkiyeli bir kürt komşumiz vardı evli kadın bir daha ufakt8k gelir bizimle ilgilenirdi bunun bir şey almazd8 komşuluktu. Şimdi sen benim yerimde olsan ve o kpmşunun veya çocukların8n başına bir şey gelse ya da sadece bir iftira ile yaftalansa umursamıyorum diyebilir misin? - +1 yıl
Bak sen beni anlamamissin ben k. rtlerden nefret ediyorum anliyo musun hepsinin olmesini istiyorum Turk vataninda Turkten fazla sesleri cikiyor bu anlattigin sevimli hikaye hic bir his olusturmadi icimde sen beni degistiremezsin bu saatten sonra bende seni degistiremem benim cevremde k. rt yokmuydu saniyosun cok eskiden vardi hepsi akplidi bir ara konusmustuk hepsi ozerk devlet istediklerinden bahsetti hdp ve pkkyi sevmiyolardi ama ozerklik istiyorlardi ben cevremde bu namussuzlari gormusken istersen en iyi krdu getir o bana yine kotudur. Kiz arkadasini bir erkekle bir mekanda gordun o gune de o mekanada o kizada lanet etmez misin? Ben o iyi sandigim k. rtlerin asil yuzunu goreli cok oldu o gunden beride hepsinin gebermesini istiyorum
Olabilirdik, aileleri o. cocuklarını yetiştirmeseydi.
30 Yorumla
+1 yılçocuklar doğru ve yanlışı buyuklerının tavrına göre ayarlar burda suc cocuklarda değil :)
06 Yorumla- +1 yıl
kafatascılık yapmasak
- +1 yıl
yanlşı bır gorşdesin en azından bunu ben değil ALLAH ın dini emrediyor
+1 yılOlabiliriz. Olmak zorundayız, çünkü onlar kandırılıyor.
Bilmedikleri ateşe yürüyorlar.10 Yorumla
+1 yılBirisi bu vatanın çocuğu diğeri ise ne çocuğu olduğunu söylemiyorum
20 YorumlaÇocuk onlar bir fidenin yetişmesi gibi güzellik verirsen güzellik görürsün küçük masumlar üzerinden siyaset yapanda çıkarlar güdenlerden nefret ediyorum
00 Yorumla
+1 yılYetistirilme tarzi ile alakali daha once doguda bulundin mu bilmiyorum ufacik cocuk bile senle gelip siyaset yapiyor okul ders vs umrunda degil ideolojiden bahsediyor.
01 Yorumla
+1 yılvatan , terör felan umrumda değil... kendini düşünmeyen bir toplumu ben neden düşüneyim ki..
00 YorumlaOlamaz turk askerini taslayanlarin ailesini cok mrk ediyorum acaba nasıl egitiyolar?
30 YorumlaOlmaz taş atan eli kuracaksınız bidaka taş tutamadım dil uzatanin dilini koparacaksin dil uzatamasin
30 YorumlaÇocuklar üzerinden siyaset yapmaya başladınız demek. O çocuğun eline taş veren teröristlerden farklı olduğunuzu sanmanız komik.
00 Yorumla
+1 yılAdı üstünde '' ÇOCUK'' siz nasıl Faşist hasta ruhlu kişilersiniz ya? İnsanmısınız bundan eminmisiniz?
10 YorumlaSeneye askerim Sehit dusersem VATAN SAGOLSUN.
22 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılCocuk ne ogrenirse onu yapiyor sucu tamamen kendisinde aramayin.
00 Yorumla sorun çocuk değil, bu çocuğu yetiştiren anne babalar...
00 YorumlaKardeslik ucuz değildir, olamaz.
30 Yorumla
+1 yılAynı olamaz, biri canımız diğeri hain köpeğimiz.
30 Yorumla
+1 yılÇocuk boş bir kap gibidir ne ile doldurursan öyle büyür başta ailelerini halledeceksin
00 Yorumla
+1 yılÜvey kardes olur
31 Yorumla
+1 yılolsa da benim kardeşim olamaz..
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılanaları babaları kahpe olanları yetiştirdiği nesil
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar benim kardesim degil
30 Yorumla Her zman selam durum askerime
40 Yorumla
+1 yılCocuk masumdur tas atanda
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Artık şu kürt Türk ayrımını bırakında İnsan diyin
01 Yorumlaolamaz
40 YorumlaHayır asla olamaz !
30 YorumlaTabi olamaz
20 Yorumla
+1 yılbence olur
40 YorumlaAdı üstünde "çocuk"
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAsla!
40 Yorumla
+1 yılBakış açını değiştir
01 Yorumlatabii ki olmaz
30 Yorumlaasla olamaz
30 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım