Gizli Üye(30-35)+1 yılgel sen ne çektiğimi bir de bana sor...
her neyse,şarkı faslını geçtikten sonra ben de fikirlerimi açıklayayım.bende de hepimizde olduğu gibi bir "baba" baskısı var.aslında babam sanırım bana güvenemiyor.nedeni bilinmeyen bir şekilde.aslında bu zamana kadar hiç vukuatım olmadı yani tam onun istediği gibi bir kız evladı oldum.ama velakin o benim istediğim gibi bir baba olamadı.hem aramıza gereğinden fazla mesafe koydu,hem de aşırı baskısı ile özgürlüğümü kısıtladı.zaman zaman çok gereksiz yere azarladı,ki beni korkuttuğunu sandı.sadece beni kendinden uzaklaştırdı.haa ben ondan gizli bişeyler yapamaz mıydım?elbette yapardım.her kızın yaptığı gibi.en azından bir sevgili yapardım.en azından babamdan göremediğim ilgiyi ve sevgiyi ondan bir parça görürdüm ya da kendimi kandırırdım.bilmiyorum.ve 20 yaşıma geldim ve hiç sevgilim olmadı.bunun eksikliğini her zaman olmasa da zaman zaman hissettim.zaten çok seçici bir insanım ve elbette ben de özgürlüğüme aşırı düşkünüm.zaten eğer birini gerçekten sevseydim,sıkılmayacağımı bilmeden zaten ben onunla çıkardım.karşıma tam anlamıyla beğendiğim biri çıkmadı çok şükür.bir yandan da kendimi çok şanslı hissediyorum.çünkü bence evleneceğin insandan önce başkalarını düşünmek pek hayra alamet birşey değil.yani evlendiğin kişinin ilk olması çok önemli diye düşünüyorum bir bayan açısından.
benim fikirlerim de böyle...270 Yorumla
En İyi Cevaplar
25 yasindayim universiteyi ailemden baska bir sehirde okudum ailem cok anlayisli insanlardi taki okul bitip eve donene kadar annemle arkadas gibiydik ona universite okurken paylastigim sirlarimi yuzume vurmaya basladi her firsatta bizim evde hersey annemin agzindan cikacak tek kelimeye bakar annem de bana boyle davrandigi icin iyice aramiz acildi onu hic bir seye ikna edemez oldum onum gonlu olmadigi icin babamda sicak bakmiyo hic birseye. Mesela okudugum sehirden is teklifi geldi asla diyorlar annem dolduruyo babami annem surekli basima kalkiyor okuttuk diye ozgur degilsin diyor 2 yildir evdeyim onlara artik tahammul edemiyorum ev kizi muamelesi yapiyorlar okuttuk ama calisamazsin senden as isteyen is isteyen yok diyorlar bizm kurallarimiz hosuna gitmiyorsa buluruz istedigimiz birini evlenirsin diyolar evlenmicem diyince bir kusurunmu var diyolar ben namusumla okudum ama ondan bile endiseliler hatta bir kere okurken uzerime cok gelmislerdi ozel hastane muayene bile oldum ne yapmam gerek dayanamiyorum artik. ben cocuk degilim artik bunu farketmeleri icin ne yapmam lazim ben okudum ve meslegimi elime almak istiyorum bir yol gosterin kendimi cok caresiz hissediyorum.
185 Yorumla- +1 yıl
Bende 23 yaşındayım ve aynı şeyleri yaşıyoruz.. üniversiteyi farklı bir şehirde okudum. Okul bitti 9 ay işsiz işsiz evde oturdum. Sonra bir iş fırsatı çıktı farklı bir şehirden tamam izin verdiler gittim 3 ay geçti çalıştığım yerden bir erkek arkadaşım oldu bunu annem biliyordu hatta kardeşimle de tanıştırdım ikisi bir olup babama anlatmış lar ama neyi nasıl anlattılar ki babam öğrendiği gibi bir günde gelip tüm eşyalarımı toplayıp geri eve getirdi. Şimdi yine evdeyim ve nasıl olduğum kimsenin umrunda degil. Birini sevmek suçmuş gibi davranıp kurduğum düzeni alıştığım hayatı elimden aldılar. Kısaca aile ile bir yere kadar gidiyor sonrası zoraki...
- +1 yıl
Canım 36 yaşındayım aile baskısından kaçıp görücü gelen insanı sevmediğim halde evlendim. Oda alkolik çıktı birde öğretmendi boşandım ailemin evine döndüm daha bok oldu her şey 13 yaşında kızım var hala aynı baskı izin almadan dışarı çıkamıyorum. Çalışıyorum işten geliş saatim asla şaşmayacak. Maddiyat açısından toparlayamıyorum kendimi bittim psikolojik olarak. İntihar düşünür oldum. Annem aynı senin annen gibi asla iizin yok daha çok baskı kurduruyor. Ya rüyalarımda annemin kardeşimi doldurup beni dövdürdüğünü görüyorum düşün artık nasıl psikolojim bozulmuş.
- +1 yıl
Benim sevgilimin ablası kocaya kaçmış. Kaçtığı adamında çocugu var. Ablasına demişler bırak o adamı falan diye ama dinlememiş gitmiş kaçmış Sevgilimin ailesi sevgilimin ablasını yok saymış artık onu. Benim öyle bir kızım yok gibisinden. Sonra sevgilimde evin 1 kızı kalınca onunda aynı şeyi yapıcaklarından korkuyorlar. İzin vermiyorlar işten geç gelmesini istemiyorlar flan filan. Ama biz sevgilimle bunlara rağmen 10 aydır beraberiz. Çok mutluyuz. Arada kavga ediyoruz bu konu yüzüne ama sevgimiz daha ağır basıyor. Unutuyorz. Bana diyorki belki başkasıyla olsan rahat olursun falan diyor üzülüyor. Bitanem benim.:) Ama ben onu çok seviyorum. Elinde sonunda olucak sevgili ama işte aileside haklı bir yandan. Napıcaz. Bi süre sabır göstercez:D
51 Yorumla
+1 yıltoplumun en önemli yapı taşını aile kavramı oluşturmaktır nitekım aile kavramında öteden beri gelmiş örf adetlerin günümüz batı dunyasındakı aile formatına benzetilmeye çalışılmasıyla şimdiki adını aile baskısı olarak lanse edilp örf adetler yıkılmaya uzaklaştırlmaya çalşılp ve bunu sonucuda evden kaçan genç yaşda tecavuze uğrayan evli erkelerle birlikde olan ailesne kızıp kötü ve keyf veren arkdaş ortamlarnın kurbanı olan bireylerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur bu tur olaylar gerek tv ve gerekse yazılı basında günden güne artmaktadır dilerim bundan daha kötüsünü bu yenı nesil bize yaşatmaz kendine çeki düzen verip aile kuralını örf adetine sahip çıkar sağlıklı mutlu terbiyeli bir nesil yetiştırır saygılarımla...
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
+1 yılAile baskisi yanlis birsey. Aile baskisi yuzunden icimize kapanik oluyor, ozguvenimiz az, oluyor ve bu durum is hayatina ve ozel hayata yansiyor. Psikolojiyi etkiliyor diye okumustum.
Maalesef bende aile baskisi goruyorum, ailem her ne kadarhayir baski kurmuyoruz desede kuruyorlar. 26 yasindayim ve hala izin istemek durumdayim. Yasitlarim rahat rahat cikabilirken, arkadaslarla tatile giderken ben izin istemek zorundayim, ve genelde cevap hep hayir oluyor.
Aslinda aileler kiz cocuklarini korumak istiyorlar bunu anliyorum. Fakat kiz erkek esit olmali diye dusunuyorum. Hersey egitimle ilgili. Ailelerimiz bugun kiz cocuklarina baski kuruyorlarsa eger, disarida pislikler, kotu niyetli erkek oldugu icin. Peki size soruyorum o erkeklerin anne babalari yok mu? Var. Pasa gibi ilgi goruyorlar, ve "sen erkeksin yaparsin, aslanim" diyerek simartilirlar. Sunu demeye calisiyorum, turk milleti bu sekilde cocuklarini yetisdirgi surece, hicbirsey degismez degisemez. Insanlar otomatik olarak "o erkek sen bayansin" diye dusunuyor, bu egitimle ilgili.
Benim cocuklarim olursa insallah ikisinide ayni sekilde yetistirmek isterim. Mesela kiz cocuguna oyuncak bebek, erkek cocuguna araba almam, ikisinede esit oyuncak alirim, ikiside ayni muameleyi gorur...230 YorumlaOkula gitmek dışında kattiyen yalnız başıma bir yerlere gitmeme izin vermiyorlar, gerek arkadaşlarımla buluşayım gerek bir akrabama gideyim. Yalnız başıma hiçbir şey yapamayacağımı düşünüyorlar bence, dış dünyayla tanışmama izin vermiyorlar. Kafese konan kuş bile arada bir hava alsın diye özgür bırakılır ama benim kafesimin camı bile yok sanırım. Bir hayvandan farksız olmalıyım annemin gözünde, bu yaz gençlik kampına gitmek gibi boş hayallerim var. Boş çünkü şurda gebersem yine de izin vermeyecek annem. Güvenli değil diyor, beni umursuyor ama duygularımı gram umursamıyor. Kendimi gerçekten evcil hayvanlardan beter hissediyorum. Annem hayır mı dedi? O zaman asla! Yalan söylemediğim müddetçe şurdan şuraya gidemiyorum. Artık gerçekten daraldım. Tek dileğim özgür olmak ama üniversiteyi bile eğer burda kazanmazsam yollamayacakmış babannem, ben burada kalmak istemiyorum. Yakamı bıraksınlar da gerçek dünyayla şimdiden yüzleşeyim istiyorum. Neden kimse beni hissettiklerimi umursamıyor? Babam ölmemiş olsaydı izin verir miydi diye bile düşünüyorum bazen, anlayışlı biriydi... Ben bu lanet kafesin içinde bazenleri nefes alamıyormuş gibi hissediyorum, bir gün gerçekten delirmek dileğiyle, deliler hayatı istedikleri gibi bükebilirler çünkü...
112 Yorumla- +1 yıl
şu an ne durumdasın ☹️
+1 yılYalnız değilsin
20 yaşındayım lakin üniversite sınavına 2 kere girmek zorunda kaldım 2 senelik üniversitede okuyorum ve yaşıtlarımın aksine arkadaşı olan biri de değilim, ev kuşu ve kitap kurdu olarak bilinirim çevremde ya da ailemde. Sorun şu ki benim arkadaşlarımın olmaması babamı sinirlendiriyor, evden çıkmamam onu kızdırıyor, ona göre girişken değilmişim sırf durumun böyle olmadığını göstermek için işe girdim ve çalışıyorum lakin gönlünü hala mutlu edemedim ayrıca 2 senelik üniversitem olmasından mütevellit memnun değil her defasında bunu yüzüme vurup " Neden 4 senelik kazanamadın? Yeteri kadar çalışmıyorsun. Eğer bu sene de 4 senelik kazanmazsan durumun ne olacağının farkında mısın?" gibi söylemlerle kalbimi kırmaya devam ediyor. Ben onu çok sevdiğim içinde sözleri normalden daha fazla acıtıyor ama şu pandemide bile okulların açılmasını istememe sebep oldu bu sözler. 4 senelik lise hayatımda çektiklerim yeterdi zaten ama su 3 senede olanlar hepsini sollar geçer ben ailemden kaçan biri olmak istemedikçe durum buraya kadar kendi geliyor ne yapacağımı artık bende bilemiyorum ancak babamla anlaşamıyorum diye evden kaçmak mantıksız bir davranış benim düşünceme göre bu sebeple okulların bir an önce açılmasını diliyorum.31 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. Bizi ailem biyere salmadi ne disko ne eglenceye. Ev okul okul ev sonrada is ev ev is. Cok zaman kiziyordum onlara bizi cok SIKTILAR SIKI egitim yaptilar diye. Bazende hak veriyorum ama keske biraz daha gozu acik olsaydik herseyi kendimiz ogrendik sonradan. Sen ailende ne kadar baski alsanda icinde ne varsa onu yasarsin er ya da gec. Icinde kotuluk yapmak varsa onu evde ailenin yanindada yaparsin. Onemli olan cocuklariniza guvenmek. Yanlislardan herzaman onlari koruyamazsinzi, birakin hata yapsinlar oyle daha cabuk ve iyi olgunlasirlar daha iyi karar verirler hayatlarinda cok seye.
62 Yorumla
Soran+1 yılaynen katılıyorum. biz git cocugunu sokaklara,kötü insanların ellerine ver demiyoruz sonucta. sadece herşey dozunda olmalı. haftasonları gezebilmeli. izin verilmezse insan daha çok biriktiriyor ve bu sefer asıl o zaman tahrik oluyor.
- +1 yıl
Peki evli misiniz bu baskılar ne zamana kadar sürüyor
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnanın bana aile baskısıyla yaşyan bir çok insan daha meraklı oluyor bazı şeylere.Kısıtlandığı için gizlice yaşıyor yaşamak istediklerini ama tabiki hepsi değil.Bizim evimizde biraz sıkı yönetim uyguluyorlardı ve ilk defa babama ve anneme bunun için teşekkür ediyorum :).İyikı disiplinli bir hayat yaşamışım.Biraz işimden dolayı çok seyahat etmem gerekiyor ve babam bu işime girdiğimde oturma odasındaki masaya yumruğuyla vurmuştu ve hatta masa kırılmıştı ama artık bana güveniyor.Korktuğunu biliyorum ama gittiğim ülkeden bulunduğum hotelden hemen yerleşince arıyorum.Günde bir kaç kere hatta uyumadan önce iyi olduğumu belirtiyorum.Çok uzun zaman aldı bu güvenceyi sağlamak için ama artık hatalar yapmıyacağımı biliyorlar ve korkuları varsa bana olan güvensizlikten değil çevre, yeni ülke, yeni insanlar onları korkutuyor ve gazetelerdeki olaylar vs.Hayırlısı .
31 Yorumla- +1 yıl
ne iş yapıyosun
+1 yılBilmem ,ben hiç böyle bir durum ile karşılaşmadım.Yani sadece nereye ve kimin ile gideceğimi söylerdim. Geçikirsem haber verirdim. Yoksa ne bileyim, yok annen ile git, yok abin seni bıraksın, ne bileyim ablan'da hava alsın, gibi bahaneler yaratarak yanıma hiç bir zaman birini takmadılar. Birbirimize güveniriz o yüzden böyle şeylere gerek kalmaz ve hiç te gerek kalmadı. Sana güveniyoruz fakat dışardakilerine güvenmiyoruz lafı hep bahane... Zaten sana güvenseler yanına birilerini takmazlar.Yanılıyor muyum?
50 Yorumla
+1 yılEtrafına bak.her gün neler oluyor.ailene kızmak yerine onları anlamaya çalış
Onların tek amacı seni korumak.ha ama şöylede bir şey var
İçinde ne varsa sonunda onu yaşarsın. Mesela benim ailem beni sıkmaz,babam ah babam
Dışarıdan çok sert görünür yeri geldiğinde öyledir de ama yufka yüreklidir benim babam.
Bir kere bile el kaldırmışlığı yok bana.dışarı çıkıcaksam ne zaman geliceğimi babama söylerim,anlaşırız.yinede her konu üzerine konuşamam onunla.okadar rahat değilim önünde.
Anneme gelince.annemle arkadaş gibiyiz.her şeyimi bilir,ona en çok yalan söylemekten korkarım.
Yalandan nefret eder çünkü.bir insana bir kere güveni kırıldığı zaman bir daha tamir edemez.
Senin anlattıkların bana okadar kötü gelmedi.çok daha fazla sıkılan kızlar var.
Annenin ve babanın güvenini daha çok kazanmaya çalış.
Bir şeyler yap.zamanla belki ( umarım ) düzelir. Ama ne olursa olsun yalandan uzak dur.yalana bir bulaştınmı bir daha kurtulamazsın ve her şeyi batırırsın :)51 Yorumla- +1 yıl
Peki buna mecbur kalıyorsakk
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim ailem önceden çok moderndiler istediğim saatte eve gelebilirdim. Sonraları iyice dindar olup yobazlaştılar, hava karardığın da dışarda durunca resmen bacım olup onun bunun kucağında dolaşacağımı bile söylediler ki yaşıtlarıma göre çok olgun biri olduğumu dahi söyleyebilirim evet 17 yaşındayım biraz özgürlük istemememin ergenlik olduğunu düşünmüyorum. Kendimi bildim bileli bana güvenleri yoktu zaten, ne yapsam da güvenlerini kazanamadım. Habire kavga ettim, en sonunda sinir krizleri başladı kendime hep zarar verdim, yarım saat önce de kavga ettim şu an dışarıdayım bundan sonra karışmayacağım dedi. Ve ikinci kez evet ailemden nefret ediyorum kimse annesini habire aldatan bir adamı sevemez, annemden de nefret ediyorum çünkü bunları yutup o adamı bana karşı savunuyor. Ben hep asiydim istediğimi alana kadar da vazgeçmedim, sana da tavsiye ederim.
70 YorumlaEn iyisi annenle arkadaş gibi olucaksın herşeyini paylaşacaksın ama kesinlikle yalan olmayacak ve annen sana güvendiği için herhangi bir problem çıkmayacak.Ben anneme herşeyimi anlatırım annemden akıl alırım falan o yüzden bir yere giderken yine izin alırım ama herhangi bir şart koşmadan izin verir sağolsun bende ona karşılık ona karşı hep dürüst olurum , ama başı boş da değilim .
33 Yorumla
Soran+1 yılaynen.anneme herşeyimi anlatırım babama karsı beni idare eder. ama bazen çok dengesiz davranıyor. gidiyor babama imalı imalı konusuyor.
- +1 yıl
Baba nolcak peki¿
+1 yılÖzgürlüğü fazlasıyla seviyorum. İstediğim gibi olmak istiyorum. Lakin ailem bu duruma karşı. Markete giderken bile izin almamı istiyorlar. Rahatça makyaj yapamıyorum bırakın makyajı kirpik bile kıvıramıuorım. Bugün gloss sürdüm diye dayak yedim. Anneme bir şey bile diyemiyorum babaö hakkında "tamam kızım" diyor gidip babamın yanında "kızım baban hakkında bunları bunları söylemen doğru değil" diyor. Arkadaş çevreme, giyinişime, davranışıma, tavrına, özel hayatıma karışıyorlar. 15 yaşındayım ve belki diyeceksiniz ki daha ergensin. Sadece ben mi ergenim burada? Arkadaşlarım kuzenim neden bunu yaşamıyorken ben yaşıyorum? Bu 10 yaşımdan beri böyle. Artık dayanamıyorum. Yaşamak istemiyorum. Kendimi her strese girdiğimde tırnaklarımla çizmekten, kafa etlerimi yolacak şekilde saçlarımı çekmekten, kendime vurmaktan bıktım. Dayanamıyorum artık. Ölmek istiyorum.
91 Yorumla
+1 yılbenim annem normalde heryere izin verir şehir dışına bile ama sevgilimle buluşucam deyince en fazla 5 saat izin veriyor oda yolda geçiyor ömrümüz zaten farklı şehirlerdeyiz 2 yılda 15 kere görüşebildim sadece :D ama olsun bana uyar yani fazla gezicemde nolucak :D
20 Yorumla
+1 yılBen bakala zor gidiyorum sizin gene giriş çıkış saateleriniz var bazen sevdiğimle bulusamıyorum diye saatlerce aglıyorum arkdşlrm bize gelio 1 2 saaten fazla oturamıyo kuzenim gile bile kalmama zar zor izin veriyolar ve diyolar ki biz senin arkadaşiniz bizle gez sevdigim oldunu öğrenseler agzim yuzum yer degsir ve çay doksem bile en ufak şeyde telefonumu elimden alırlar lgs den düşük aldim diye kac ay telefon kulanamadım hic kimseyle konuşmadım bikere arkdşmla yakalandım 6 cı sinifta hicbis yapmipduk yolda yuruyorduk arabayı halam üstümüze sürdü ciden bende okumak istiyorum gitmek istiyorum ama bu piskoloji ile hiçbirşey yapamam biliyorum arkdaşlarima rencide olamamk için birşey diyemiyorum ,:(
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu toplumda sadece kizlar değil, erkekler de baskıcı ailede yaşar. Misal, Komşu gürültü yaptı diye gösterdiği tepkiyi ANARŞİST olarak nitelendirme yaptılar. Hele ki bu erkeklerin kız ya da erkek olarak arkadaşi/arkadaşları yoksa; işsizliğin o lânet, kahpe, bacım çocuğu kollarında da kalmışsa ve her olana takarsa, o gencin bu boktan ailede yaşama hakkı kısıtlıdır. Inanci da kalmamışsa yol, kötü yerlere çıkar. Ama bundan ders alıp, kendisi de âile kurduğu zaman yaşadığı etkilerin aksine yaşaması, kuvvetle muhtemeldir.
00 YorumlaAilem başlarda iyiliğin için deyip durdu ama sonunda iyiliğim için değil de otorite için olduğunu anladım ve kendim için yaşadım. Ailemden gizli bir hayatım oldu okuldan kaçtım, ailemin gitmemi istemediği yerlere arkadaşlarımla izinsiz gittim (evimizin dibindeki burger king :D). Üniversite sınavına 2 senem var ve şimdiden onların dizinin dibinde okuyayım istiyorlar. Ben o kadar çalışacam potansiyelimi o kıytırık üniversitede sırf ailem için harcayacam. Yok öyle gerekirse her şeyi yaparım üniversitemi okur paşa paşa yaşarım bundan sonra kimsenin bana zincir vurmasına gelemem
10 Yorumla
+1 yılGenelde izin alamıyorum şiddet var her zmn yaptıklarını yüzüme vuruyorlar beni büyütmelerini yüzüme vuruyorlar annemle tehdit ediyorlar annemi göremiyorum onların yüzünden bazen kıskanıyorum arkadaşlarımı onlara arada özeniyorum ama ailem bana aynı tepkiyi vermiyor babamı göremiyorum oda bana sadece para veriyor oda arada sırada karısı izin verince yorulduğumu hissediyorum artık bunları yazarken bile ağlayarak yazıyorum kimse anlamıyor beni hergün bugün nasıl olacak acaba diye düşünmeden edemiyorum anneme gitmek istiyorum annemi özledim hemde çok
10 Yorumla
+1 yılben de özgürlüğüme aşırı düşkünümdür..annemlerden her seferinde izin almak onları ikna etmekten ben de sıkıldım onlara bunun yanlış olduğunu söylüyorum ama anlamıyorlar bu yüzden ilerde onlardan ayrı tek başıma yaşamak istiyorum :(
60 YorumlaAnnem her konuda yapıcı olmaya çalışır güvenir gitmem gereken yerlerde ben burdayım demem yeterlidir. Babamsa tam bir yıkım tam bir facia gereksiz bir dünya muhabbet döner sevdiğinden değil garezi var bana.
32 Yorumla- +1 yıl
:) Neden garezi olsun bir babanın kızına ya..Hay Allahım gece gece güldürdün beni ,Allah'ta seni güldürsün
Ben köydeyim ve yılda en fazla 3 kere merkeze gidiyorum asla izin vermiyorlar, hastaneye bile gidemiyorum , üstelik evdeki her işi ben yapıyorum kardeşime bakıyorum , okutmadılarihtiyaçlarımı nadir karşılıyorlar neler neler artık intihara doğru yürüyorum istemeye istemeye
40 Yorumla
+1 yılBen de 25 yaşındayım. Hiç arkadaşım yok mecburen ailemle takılıyorum. Ama eve gelince şarkı söylemem tutun da makyajıma kadar yediğime içtiğime ne giydiğime kimle gezeceğime özellikle annem her şeyime müdahale ediyor. Hiç bir şey yapamıyorum sürekli iş yaptırıyor. Getir götür vesaire. Toplumdan soyutlanmış durumdayım. Yaşadığım yer zaten hiç özgür olamayacağın bir yer. Köle hayatı yaşıyorum resmen
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaile baskısı demiyelim de koruyamama korkusu her ailede mutlaka vardır bence.
hele kız çocuklarına karşı bu daha fazla oluyo. ben bir yere gidiceksem önce babamdan izin almalıyım yoksa gözünden düşerim bana güveni kalmaz . ona nazaran annem daha ılıman yaklaşıyo haber vermem yetiyo ,tabi bazen o da karışmıyo değil.21 Yorumla
Soran+1 yılaynen.
Valla alisiyoruz artik. Bu telefonda olmasa kriz geçiririm herhalde
10 Yorumlaevlenmem için psikolojik-fiziksel baskı yapılıyor. "evde kaldın" nutukları canıma yetti.. hususi evimde kalıyorum yine de yaranamıyorum.
30 Yorumla
+1 yılaileniz en iyisini sizden daha iyi bilir... tecrübe var... onlara güvenin .. baskı değil bunun adı...
10 Yorumla
+1 yılkızlara sormuşsunuz ama bir erkek olarak bende feci halde ailem tarafından baskı altındayım :)
23 Yorumla- +1 yıl
bende ailemdenbaskı görüyorum heleki babamdan anlamadım ama nedense kendimi üvey evlat gibigörüyorum beni delirttiler :D
- +1 yıl
@voldemort21 bende üvey evlat olmanın hayalini kuruyorum bazen ne bileyim belki gerçek ailemden 19 yıl boyunca kaçırılmışımdır aslında falan. Cidden delirtiyorlar
+1 yılbanuya ders çalışmak için gitmeyemi izin vermiyolar
11 Yorumla
Soran+1 yılhayır
+1 yılBende okumak istiyorum zorla okuldan aldılar ve zorla da çalıştırıyolar ne yapacağımı bilmiyorum her gün okuldan gelenleri görünce üzülüyorum 😣🥺
20 Yorumla
+1 yılYaşamadım da yaşayan birkaç insan tanıdım hepsi de fırsatı bulur bulmaz ya evlendi ya da görüşmeyi kesti.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu zamanda ben ailelere hak veriyorum ki ben olsam aynı ailem gibi davranırdım
55 Yorumla- +1 yıl
şukuladım +
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler :)
- +1 yıl
eksi verenler banulara cansulara ders çalışacam diyip batuhanlarla yiyişen kızlar
+++++++
Cevap sahibi+1 yılşuna eminimki kızlar üzerinde baskı hissediyorsa bu evlatlarına düşkün olmalarındalar. kormak istiyorlar gözlerinden sakınıyorlar. asıl sorun hiç karışmayan bir aile bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla aile baskısı yetmıyor arkadaş ben ne aile baskısı gördüm kız maşallah :D beyaz peynir kaşar :D ev kahve gibi erkek gelip 3 erkek bı kız okey oynayıp gidiyorlar .Kızın içinde bitecek
20 YorumlaBu durum yüzünden Sevdigimden ayrildim..
50 YorumlaYalancı oluyosun güvensiz oluyosun genelde mutsuz ve depresif yani ben oluyorsun maalesef
10 Yorumla
+1 yılVarya bakkala bile izin vermiyorlar. anca okul. heleki abim 😒😞 gerçekten bu durumdan çok sıkıldım.
00 Yorumla
+1 yılAilemleyken kimseyi istemiyor canim
00 Yorumla
+1 yılseninde kızın olduğu zaman nasıl davranıcaksın...?
01 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakmada erkeksin diye pohpohlanıp büyütülmüş cinsiyetci bişekilde büyütülmüşsün geziyosun eğleniyosun iş kızlara gelince evde otursun napıcak dışarıda o kız oluyo aile her zaman doğru kararları vermez ortak bir buluşma ayarlanıyorsa ortak bir plan varsa ve ona katılamıyosan kendini baskı altındaymış gibi hissedersin çünkü herkes eğlenirken sen evinde oturursun ama ailenin umrunda bile olmazsın
Kendi halime biraktular artik beni.
30 Yorumla
+1 yıldertli kızlar gizliye yardım edin:D
00 Yorumla
+1 yılSen anne olsaydın, sen neler yapardın?
02 Yorumla- +1 yıl
üniversiteyi kazan rahatlarsın yalanlarına inanmayın çünkü ben aynı şeyi yaşadım.üniversiteyi kazanınca daha rahat olabliecegimi söyleyen ailem üniversite olunca daha bir baskı yapmaya başladı..okulu bırakmayı bile düşündüm...Türkiyede yaşıyosanız ve aileniz kendi ailesinde gördüğü baskıyı iyi sanıp sizede uygulamaya kalıyosa berbat bir öğrencilik hayatı geçiriyosunuz..sosyal hayatınız bile mahvoluyo..bu saçma baskıdan dolayı intiharı ble düşündüm...ama benim kızım ya da oğlum çok şanslı olacak...
- +1 yıl
Bak ben anne olsam geçmişte benim annemde bana bitakım yasaklar koymuştur illaki bazılarında ya evet annem haklıymış demişimdir ama bazılarını yapamamakda koymuştur içime oturmuştur böyle zamanında işte bunları kızıma oğluma yaşatmamaya çalışırım bilinçli olmalıyız bu konu dahil
çok kötü durum üzülüyorum sizin için
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldikbaşlı olun bence
02 Yorumla- +1 yıl
üniversiteyi kazan rahatlarsın yalanlarına inanmayın çünkü ben aynı şeyi yaşadım.üniversiteyi kazanınca daha rahat olabliecegimi söyleyen ailem üniversite olunca daha bir baskı yapmaya başladı..okulu bırakmayı bile düşündüm...Türkiyede yaşıyosanız ve aileniz kendi ailesinde gördüğü baskıyı iyi sanıp sizede uygulamaya kalıyosa berbat bir öğrencilik hayatı geçiriyosunuz..sosyal hayatınız bile mahvoluyo..bu saçma baskıdan dolayı intiharı ble düşündüm...ama benim kızım ya da oğlum çok şanslı olacak...
- +1 yıl
@Gökçenmalatya ben de aile baskisi görüyorum. üzerimde uzun tsort olsa tsort arkamdan belimin üstünü geçmeyecek şekilde katlansa laf eder belini düzelt der. Dışarı çıkınca çok gerilir oluyorum gunduz dışarı çıksam hayırdır der? arkadaşlarımla büyük camlicaya gideceğim dediğim de suratını aşar başını çevirir peh meh der. bıktım bu huylarindan rahatsız oluyorum.23 yasindayim. Okudum güvenlerini kazandım şu an iş bulamadim evdeyim yine eskisi gibi davranıyorlar
. Ve onlar yüzünden sosyal fobim oluştu panik atak anksiyetemm var. bir un dışarı çıktığımda ağladım öyle böyle değil çevredeki insanlar bana baktı. Artık dayanamiyorum ben de bunaltıyor beni. Sevdiğim kişi var evlenmeyi düşünüyoruz. ben ona kaçmak istemiyorum herşey usulünce olsun istiyorum. Hata yapmak istemiyorum ama babam kendinden soğuttu benı ve ozguvenim hiç yok. bir otobüsten inmek için durağı geçircem diye bile strese onun yüzünden giriyorum. Stajda çok zorlandım evde tuta tuta pasiinsan yerine koyacaklarini sanmıyorum :(
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar