Merhaba. Afrika açlık krizinde biyorsunuz. Oradan bir çocuk evlat edinmek istiyorum. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılSen daha kendin çocuksun nasıl bir çocuğa bakacan söylüyorum sana bende sosyal hizmetler çocuk esirgemede yetiştim boyle durumları asla buralara yazma ülkemizde aile sosyal politikalar bakanlığı mevcut oraya gidersen her şekilde destek sağlanır yardım da görürsün boyle bir sey yaptığın taktirde basta da söyledim sen daha kendin çocuksun bir çoçuğun sorumluluğunu alacak kapasite yok
04 Yorumla
Soran+1 yılEvli değilim. Alacağım çocuga ablalık yapıcam zaten. Kardeşim olmasını istiyorum. Annesi olacak olan annem. Babası olacak olanda babam. Ne alakası var buraya yazmakla allah aşkına
Soran+1 yılYurtdışından çocuk almakla türkiyeden çocuk almak başka. Buradakilerin bu konu da yardım edeceğini sanmıyordum. Ayrıca daha düzgün bir üslubla söylersen sevinirim
Soran+1 yılEvlendiğimde de türkiyeden evlat edinmek için elimden geleni yapacağım. Ama şu an okuyorum ve ailemleyim çocuk bakacak durumda değilim. Tek çocuğum ve tadamadığım bilmediğim kardeşlik duydugusunu o çocukla gidermek istiyorum. Onu okutmak yetiştirmek istiyorum. Onun ailemize katılmasını istiyorum. Ona hep destek olmak istiyorum. Kötü bir şey mi bu ya? Niye ısrarla herkes tepkili yazıyor? Ya da en kötüsü "ordan alcağına git türkiyeden al"ldemeler falan. Derdiniz ne benimle ne bu tepki
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılEvlat edinemezsin. Evlat edinicem isteği ile birsürü Afrikalı çocuk organ mafyasının eline düşüyor ve hayatından oluyor. Evlat edincem diyorsan illaki bir çocuk Çocuk Esirgeme kurumlarında Ailesiz bir sürü çocuklar var.
010 Yorumla
Soran+1 yılAilesiz çocuk olduğunun farkındayım. Tepkili konuşmazsanız sevinirim
- +1 yıl
Tepki diye birşey olmasaydı insanlar dilsiz yaratıklar olurdu :D
Soran+1 yılHerkes tepkili olduğu için millet insanlıktan çıkıyor zaten. Karşımdaki tepkili olacagına dilsiz olsun daha iyi. En azından saygım olur
- +1 yıl
Doğru tepkileri veremeyen insanlar insanlıktan çıkıyor. Ama bil ki o çocuklardan birini evlat edinsen bile kalplerindeki acıya merhem olamazsın. Sen hiç ölümüne açlık çekmenin nasıl birşey olduğunu tecrübe ettin mi? Afrikalı Çocuklar için üzülüyorsun anlıyorum ama Yah Suriyedeki masum çocuklar ne olucak. Onlar için birşey yapmıyorsunda Taa binlerce kilometre uzaktaki insanlar için mi birşey yapıcaksın. Kimse Suriyeli çocukları düşünmüyor.
Soran+1 yılKaç suriyeli gördüysem yol kenarında zaten elimde olan paranın hepsini verdim. Onların hepsinin ailesi var. Hangisinin ailesi var evladını? bebekken aldığımda acının ne olduğunu kavrayamamışken ailesi olurum onun merak etme. Sen tecrübe edindin galiba. Duruma üzüldüğüm için zaten evlat edinmek o istiyorum.
- +1 yıl
Tecrübe ettim. İğrenç bir duygu. Paranın değersiz olduğunu kanıtlıyor Bir adada mahsur kaldın diyelim. Ama yanında bir sürü para ve altın var ama etrafta market ya da dükkan olmadığı için para nın değeri kalmıyor. Ölümüne açlık çekmiş bir insan hiçbir yiyeceğin ziyan olmasına izin vermez. Yemeğinin suyunun olmaması kötü birşey. Afrika'nın hali ayla kötü. Yıkanacak su bile yok yani. Gönüllü giden birkaç Tanıdığım abi var yaşam şartlarının felaket olduğunu söyledi bizde önümüzdeki yemeği beğenmiyoruz. Para gözlülük yapıyoruz.
Soran+1 yılNiye yardım etmiyorsun onlara? Paranın değersiz olduğunun farkındayım. O yüzden ayda 20.000 lik gelire sahip olmamıza rağmen 2+1 de oturuyoruz. Altımızda kangoo var. Paranın değersiz olduğunu bilsem o gelirle daha iyi bir arabaya biner daha büyük bir evde otururdum. durumu olmadığını duyduğumuz insanların çocuklarını okutuyoruz. Oraya buraya yardım yapıyoruz. Bizede geriye karnımızı doyuracak temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar kalıyor. Şimdide oradan bir evlat edinmek istiyorum. Ama insanların görüşlerini okudukça daha çok iğrendim insanlardan. Yazıklar olsun demektende başka bir şey gelmiyor elimden
- +1 yıl
Yardım edebilmek için iyi meslek elde etmeli ve sağlam bir gelir edinmeliyim. Evlat edinmek yasak olmasaydı gidip evlat edinirdin. Kimsenin görüşü seni hırgalamaz. Ne derlerse desinler Asçılık, Psikoloji ya da Tıp istiyorum. Keşke bizim ülkemizdede Gap Year yani boş yıl olsaydı. Boş yıl derken Amerika'da yapılan bir uygulama Lise bittikten sonra 1 sene izin alıyorsun istediğin gibi değerlendiriyorsun. Mesela Afrika kasabalarına gönüllü gitmek ya da biryerde çalışıp para biriktirmek. Keşke Eğitim sistemimiz Amerika'nınki gibi olsaydı çok iyi olurdu. Boş yılımı Afrika'ya giderek kullanabilirdim.
Soran+1 yılKeşke olsaydı..
ooff yıne baslamıslar yok surıyelı yok kendı ulken bu kadar dusuncelıysenız onlarada sız yardım edın. muhalefetler ya. sordugun sorunun cevabını bılmıyorum ama oturdugu yerden akıl dagıtan ınsanlardan bıktıım. gerzekler.
161 Yorumla
Soran+1 yılHelal tercüman oldun duygularıma
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
Ne yazık ki Afrika'dan evlatlık almanız mümkün değil. Ama Türkiye'deki yurtlardan kapsamlı araştırma yapıp Afrika'lı bir çocuk bulabilme olanağınız olabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha çok ülkedeki açlık sebebiyle oradan istemiştim. Eğer oradan alamıyorsam burada özellikle afrikalı aramamın anlamı yok. Hepsi eşit şartlarda zaten. Teşekküf ederim bilgi için 😊😊😊
+1 yılNe kadarda güzel bir düşünce :) böyle düşünceleri olanları gördükçe içime mutluluk serpiliyor resmen :) hala insanlığını kaybetmemiş insanlar varmış diyorum. Bu konu hakkında bazı kurum ve kuruluşlara danışman gerektiği kanaatindeyim.
30 Yorumla
+1 yılAile ve sos. Pol. İl müdürlüklerinden bilgi alabilirsin
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim güzel düşüncen içinde tebrik ediyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılönceden mümkün olan ve bir ara madonna gibi ünlüler sayesinde moda olmuş durumdur.
fakat öyle bir yere gelmiştir ki olay artık afrika dışına evlatlık verilmemektedir çocuklar.
bunun nedeni de yüzlerce çocuğu ülkeden kaçırıp organ mafyalarına veya kadın tacirlerine satmak isterken yakalanan insanlardır yine.. acınacak haldeki insanlara yardım ederken acınası hale gelen insanların olması gerçekten üzücüdür.01 Yorumla
Soran+1 yılYa Allah kahretsin onları be.
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu bilmemde sağlık kontrolünden geçirttir malum orada hastalık çok.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyorum. Bir sürü bakteri salınıyor oraya deney amaçlı. O yüzden bu kadar hastalık bilmem ne
Cevap sahibi+1 yılOrasını bilemem dikkatli olmak lazım.
Eğer yaşın gerçekten 18-24 aralığında ise ve evli değilsen işin biraz zor be güzelim. Ha belki de erkeksindir sen şimdi😁
01 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim olarak..
Çocuk & Ebeveyn konusunda 2b cevap paylaştı. Kendi memleketinde çocuk esirgemeye git. Kendi ülkende açlar bitti, kendi ülkesini savunamayıp, sömürülen Afrika ülkeleri kaldı
110 Yorumla
Soran+1 yılKendi memleketimde çocuk esirgemeye zaten gidiyorum. Yazın da gonullu annelik yapacağım. Evet kendi ülkem açlık sıkıntısını çekmiyor şu an. 30 aileden 1 i çekiyordur. Orada ise her insan
Soran+1 yılVerirler mi sanıyorsun sen he? Kimden alacağım çocuğu aklınız mantığınız çalışmıyor mu? Afrikadan çocuk almanın havası mı olur. Hava atmak hangi insan girer çocuk sorumluluğunun altına. Allah ıslah etsin seni. Şu düşüncenin rezilliğine bak. Git sen bulda bana ver çocuğu o zaman
Soran+1 yılÇocuk esirgemeye çok gittim. Ama hiç aç görmedim. Sizin açlık anlayışınız ne acaba
Soran+1 yılÜlkende kaç insan Böyle? encrypted-tbn0.gstatic.com/images
- +1 yıl
Bu resimler 2010da cekilen resimler Şu an bu denli açlık olduğunu sanmıyorum
Soran+1 yıl@Sanatsalgüç neden
- +1 yıl
kaplumbağa deden..
- +1 yıl
sen önce ihtiyaç sahibi kişiye din dil ırk ayrımı olmadan yardım edilebileceğini bil öyle konuş ayrıca türkiye afrika gibi binbir türlü hastalıktan açlıktan ölen insanlarla dolu değil bunu soran kişi o kadar yüce gönüllü ki gelmiş onu eleştirme hakkını kendinde nasıl buluyorsun sen türkiye'de hangi aç çocuğun karnını doyurdun da konuşuyorsun burada
Angelina Jolie gibi alcam diyince vermezler sana , çok aşırı zorlu prosedür var imkansız yani afrikalilari unut.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,5b cevap paylaştı. Adamın biri yeteri kadar suriyeliyi evlat edindi zaten. Bir de sen çıkma başımıza.
12 Yorumlaameka o kadar yetim çocuğumuz var ki siz afrikaya gidin ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılülkemizde bir sürü aç açıkta çocuklar var ordan evlat edinebilirsin. ilk önce kendi ülkendekinleri düşüneceksin
013 Yorumla
Soran+1 yılDil din ırk ayrımı yapmamayı ne zaman öğreneceksiniz?
Cevap sahibi+1 yılafrikadan evlat edinmek istiyorum diyipde lafla sözle olmaz bu işler. icraat göstereceksin eğer yapamıcaksan söylemeyeceksin hava atmayacaksın. madme o kadar çok şey biliyorsun niye soru soruyorsun? laf ile peynir gemisi yürümez. Bu ne acıdırki kıskanıyorsun. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş seninkide o hesap. Herkesin kendi tercihi vardır. Evet rus kızları daha saygılı ve daha ailelerine bağlıdır. ayrıca sen benimle öyle konusamazsın. bu ne cürret? bune samimiyet? söylediklerimi beğenmeyebilirsin ama saygı göstermek zorundasın. Bak dikkatini çekerim saygı göstermelisin demiyorum. Göstermek zorundasın diyorum. Seninle yıllarca kapısırım her konuda saygı çercevesinde ama cahil olduğun belli. Ne demişler? cahille girme münakaşaya zahi ben hiç kazanamadım? ben sana anlatsam boşa yani
Soran+1 yılAhahahahah hiç güleceğim yoktu neyini kıskancan onun. He Rus olmasını diyorsan bende Türk ve Rus kökenli Gürcü kızıyım gurur duyuyorum. Icraat yapmak için soruyorum zaten. Senin gibi laf salatalığı yapmıyorum burada. Senin gibi vicdansız cahile değil Adam olana saygı göstermek zorundayım ben. Hava atmak için sorsaydım gizliden sormazdım. Ayrıca bunun havası mı olur lan? Ne çeşit bir zihniyetin var ki böyle bir şeye ihtimal veriyorsun. Haddini bil de konuş.
Soran+1 yılHa bu arada buradakileride sürekli ziyaret ediyorum. Yazında gönüllü annelik yapacağım inşallah. Şu an yaşım tutuyor. Ondan öncesinde de küçüklüğümden beri bayramda topladığım her harçlığımı esirgemedeki çocuklara göndermeye çalıştım. Yırtık ayakkabıyla okula gittiğimde oldu durumumuz çok iyi değildi o zamanlar. Çocukluğumdan Beri hep bir şeyler yapıyorum. Şu an okuttuğumuz
Çocuklar var. Hafız yetiştirdiklerimiz var. Çok şükür elimden geleni yapıyorum. Hayvanlar içinde barınaklara mama gönderiyorum. Soğukta hayvan gördüğümde karnını doyuruyorum ısınması için yanıma alıyorum dışarda bakmaya devam ediyorum daha sonra. Yaralı hayvan gördüğümde veterinere götürüyorum. Şimdi de açlıkten ölen çocuklardan birini kurtarmak için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Yeterli bilgim olmadığı için burda sordum. Gördüm ki alamıyormuşum. He oralarada yardım gönderdim çok. Şimdi geçipte karşıma icraat göster diyemezsin bana
Soran+1 yılNe tarafa çekmek istersen oraya çekiyosun dediklerimi. Kendimi övmüyorum. Kim olduğum belli değil ne fayda olacak sana burda kendimi övsem Allah aşkına. Icraat yok dedin yaptığım icraatları söyledim. Herkesin yapması gereken şeyler bunlar övülecek şeyler değil. Rus u kıskanıyosun dedin o yüzden aynı zamanda rus kökenli olduğunu söyledim. Tövbe haşa Peygamber miyim ki ben her şeyi bilicem. Öyle bir düşüncem de yok. Ama sen söyleneni anlamakta zorlanıyorsun orası belli. A diyorum Z anlıyorsun
Soran+1 yılInşallah onun için çabalamaya çalışıyorum ama görüyosun aksi iddia ediliyor. Alçakça şeyler yakıştırılıyor
Cevap sahibi+1 yılBilmediğin bir konu hakkında yorum yapmayacaksın ben nediyorum sen nediyosun lafları cımbızlayıp alma oku ve anlayak cevap ver ama olmuyor yapamıyorsun. Neyse hayatta başarılar inş istediğin gibi olur iyi geceler
Cevap sahibi+1 yılişime bakamıyorum senin yüzünden paso yazıyorsun. Senin asıl işin benle uğraşmak vazife haline gelmiş :/
Soran+1 yılHahahaha E yazma yaz diyen yok 😂 vazifem senin gibileri iplememek 😂😂😂 Ki böyle yaptığım için mutluyum zaten 😂
Cevap sahibi+1 yılAman ne büyük kayıp çok üzüldüm. Sen lütfen beni ipleme Allah aşkına. Azcık aklın var onuda yeme dicem ama bişey kalmamış hepsini sıyırmışsın. Kendini geliştirdiğinde gelirsin. Hadi yoluna
Soran+1 yılHahahahahahahaha he he 😂😂😂 sirklere çıksana iyi güldürürsün milleti. Gelirim izlemeye vip den
Soran+1 yıl😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılKapıya beyin kapasitesi altında olanlar giremez yazdırıcam. Böylelikle içeri sokmayacaklar seni.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüzel düşünmüşsün, Allah razı olsun ama sanırım hiç kolay değil oradan evlat edinmek. Sen en iyisin iyi bilen birine sor.
11 Yorumla
Soran+1 yılevet maalesef öyleymiş. Yine uğraşacağım ama eğer olmazsa türkiyeden alırıö. Teşekkürler 😊😊😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de tek çocuğum ve aynı şekilde bi isteğim var çok şaşırdım şu an aynı şeyleri düşünmemize. Ne yaptın işlemleri başlattın mı son durum ne?
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılBende afrikalıyım evlat edinilmek istiyorum
24 Yorumla
Soran+1 yılAcınası durumdasın. Böyle bir durumla nasıl dalga geçebilirsin? Bu kadar vicdansız olacaksan nefes alıpta kirletme ortalığı!
- +1 yıl
kes uzatma
Ben o çocuklarla dalga geçmedim
Soran+1 yılGayet geçtin R yapma şimd i
- +1 yıl
Ben kendimle dalga geçiyorum körmüsün ?
+1 yılOkadar uzaklara bakmaya gerek yok burdada cok var
02 Yorumla
Soran+1 yılBen hiç görmedim burada açlıktan ölen
- +1 yıl
Aslinda burdakiler daha kotu ordan onlar ölüp kurtuluyo burdakiler ölmuyo ama surunuyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk Esirgeme Kurumu na git
01 Yorumla
Soran+1 yılHep gidiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendi karnini doyurda afrika yanda dursun.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılTurkiyede herkes tok mu?
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet Türkiye açlık sıkıntısını yendi. Toplasan orada günde binlerce insan açlıktan ölüyorken burada 10 tane vardır
- +1 yıl
On buyuk bir rakam bence
Soran+1 yıl"binlerce" nin yanında çok küçğk kalıyor. Kendi ülkesindeki insandan sayıpta oradakileri insandan saymamayı nasıl vicdanın kaldırıyor anlatsana
- +1 yıl
Haksiz saldiri yapiyorsun her bireyin yasama hakki vardir bu inkar edilemez fakat bir tanede olsa bizde varken ona neden yardim etmiyoruz?
Soran+1 yılBen ülkemdeki insanlara elimden geldiği kadar yardkm ediyorum. Ülkemdekilere devlet yardkm edebikir. Ve ben burada çokta açlıktan ölen olduğunu düşünmüyorum. Orada kemikleri sayılıyor insanların be hiç mi vicdanın sızlamıyor
- +1 yıl
Merhaba kardeşim bende birtakım video vs gibi durumları izledikten sonra böyle birşeyin yani evlatlık edinilebilir mi diye bende 1 tane olsun mazlumu korumaya alabilirmiyim diye google de arama yaptım fakat alakalı olarak bu sayfaya yönlerdirdi. Ben evliyim 2 de evladım var deyimde tam yerindeki tırnaklarına tiken batsa ciğerim sızlıyo şükürki Rabbi'm bu vicdanı bana da vermiş buradaki yorumlara bakıyorum ve daha fazlasını okumaya gerek bile duymadım dünyada bu kadar vicdanı ve gözü kör topluluk varken sanıyorum imkansız. Zaten insanlardaki ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zormuş. Dilerim ki Allah Sen ve Senin gibi düşünenlerin kalbine göre versin İNŞALLAH. AMİN. eğer ki böyle bişey mümkünse ben araştırmaya devam edeceğim eğer tutar bir yol yöntemle karşılaşırsam size ulaşmaya çalışırım sizde böyle bişeyle karşılaşırsanız lütfen benide bilgi sahibi etmeye çalışın. Allah a emanet olun Allah sayınızı artırsın Allah iman zenginliği versin
+1 yılben varım burda bennn
02 Yorumla
Soran+1 yıl? ?
- +1 yıl
takip edermisinn
benı evlat olarak al :)
00 YorumlaDevlete başvur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu yaşta zor
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAfrikadan evlat edinmek istiyorum. Ne yapmam gerek? Haha soruya bakarmısın istiyorum diyor soruda soruyu bu şekilde sorup böyle bir cevap alabileceğini tahmin etmemen tuhaf ve komik doğrusu ;)
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih