Bugün bir arkadaş grubunda bunun konusu geçti. Okumadım ve çalışmıyorum. Uzaylı görmüş gibi baktılar ve komik buldular. Ev kızı olmak kötü bir şey mi?
Cevabın nedir?
Evet kötü bir şey. Toplumdaki durumunu boşver gel birlikte hayata bakalım;
Günümüzde asgari ücret 1300 lira. Açlık sınırı ise 1500 lira. Yani asgari ücret 200 TL daha az açlık sınırından. İlla sevdiğim biriyle evlenmek istiyorum dersen asgari ücreti de kabullenmen gerekebilir. Ki bu da ya senin çalışmanı doğurur ya da gerçekten düşük standartlarda yaşamı. Ufak bir hesap yapalım;
Eli ayağı düzgün bir ev: 750 - 1000 TL arası.
Elektrik (Standart elektrikli alet dersek) 50-100 TL arası.
Su (Çok gelmez genelde bahçe vs yoksa) 20-50 TL arası.
Şimdi hiç yemeyip içmeden giden bu miktara bak. Minimum değerde eşinin maaşının 820 TL bunlara harcanacak. Çocuklarının da olduğunu düşünürsen onunda masrafı ayrı tabi.
Toplum okumayan kızı aslında bu yüzden yadırgar. Çünkü hayat kalitesi düşüşe geçer. Tek kaliteli hayat sürme yolları ya 3000TL+ bir maaşlı eş ya da kendilerinin de çalışması.
Gelelim çalışma durumlarına. Lise mezunlarına iş imkanı düşüşe geçmeye başladı. Bunun sebebi işsiz üniversite mezunlarının artışı. Genelden farklı olarak ekstrem bir yeteneğin yoksa öngörülen işler tezgahtarlık, kasiyerlik vs. oluyor. Bunlarda da iş yükü ağır ve maaş azdır.
Evde ailenle olmak çocuk bakmak istemen değil kötü olan. Hayat standartları. Alınganlık yerine birde bu noktadan bakmanızı öneririm.24 Yorumla- +1 yıl
Olan bitenin farkındayım. Çalışmayı reddetmiyorum. Şartlar ne gerektirirse bunu yapacağım. Bakın güzel bir noktaya değindiniz. Üniversite mezunu işsiz.. onlardan biri olsaydım hakaret içeren yorumlara maruz kalmayacaktım. Evlenince mesleğini bırakan pek çok kadın var. Onlara saygı duyuluyor iken ev hanımı olmak isteyen birine neden böyle sert çıkışıyorlar anlayamıyorum.
- +1 yıl
O işsizlerin problemi farklı bak. Ben üniversite öğrencisiyim. Bölümüm birinci sınıfta 40 kişiydi. Şu an 2. ve son sınıf kişi sayımız 12 mezun sayısı en fazla 3 olacak. Biri de benim. İşi bilene iş var. Teoride kalana yok. Üniversite mezunu olup işsiz olanlar ya hovardalıktan ya da teoride kaldıklarından oluyor. O çok başka bir mevzu ama sen kolayı seçmişsin bana kalırsa. Üniversite telaşı sana zor gelmiş benim düşüncem bu yönde.
- +1 yıl
Evet ben bunu reddetmiyorum zaten. Şöyle de bir gerçek var. Biraz ders çalışıp girip özelde okuyabilirim. Fakat bunu yapıyor olmam beni Şu an ki benden farklı biri yapmayacak. Bazı şeylerin insanın içinde olması gerekiyor. Herkes hırslı çalışkan olmak zorunda değil. İnsanlar bunu kabullenmekte zorlanıyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkuyup okumaman beni ilgilendirmez. Okuyupta ev kızı olanlar var, okuyupta ot gibi yaşayanlar var. İnsanların saçma bir ön yargısı var, tahsili olmayan insana sığır gözüyle bakıyorlar. Açıkçası kendini geliştirmeyen ve eğitmeyen tahsilli insanlar daha çok sığırdır benim gözümde. Etiket olsun diye mürekkep yalayanlar var ama mürekkep durmuyor dillerinde boşa akıyor. Ev kızı olmak kötü bir şey değil, boş boş oturup kendini gelştirmezsen o kafanı kullanmazsan kötü birşey. Şöyle düşün (bilmiyorum hayalinde var mı ) ileride Anne olacaksın, ne vereceksin o çocuğa? Bu sorunun cevabından tatmin olabilmek önemlidir.
Üniverite diploması falan sana ne kazandırırdı, en fazla bir iş ve kariyer başlangıcı o kadar.10 Yorumla
Yioo niye kotu olsun. Master yapmis aşırı zengin kadinlarda evde calismiyolar kocalari calsiiyor, yalılarda yatiyolar, en pahali yerlerde alisveris yapiolar vs onlara bisey denmiyorda zengin diye.. diger normal insanlara niye deniyor bende anlamiyorum. Ama evdeyim diye de hayattan kopma kendini biseye ver hobi mobi edin gelistir yani..
00 Yorumla
Ben de ev hanimiyim. Bana da yazlikta gulmustu mal karilar. Pek takmadim ama. yine de saygısızlık. ister calisirim ister calismam ne yani gidip kasiyer mi oliyim. Aciktan okuyom hele okul bitsin canim isterse çalışırım.
23 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
37Cevap
+1 yılElbetteki kötü bir şey değil ama günümüz hayat şartları zor. insanlar artık eşlerinin de çalışmasını istiyor. Yani, ne bileyim, şu halinle bile babanın eline bakıyorsun. Baban sana harçlık verecek ve sen gidip en zaruri şeylerini işte bunlar iç çamaşırı, kıyafet, makyaj malzemeleri filan alacaksın... İnsana dokunur bu... En azından çalışman rahat harcama yapman anlamına gelir. Neyse, amacım kesinlikle aşağılamak ya da kırmak değil, sadece gerçekleri ortaya dökmek. Lütfen bana kızma...
14 Yorumla- +1 yıl
Lütfen üzülmeyin. Bu bir tercih meselesidir. Yazdıklarımdan dolayı bana gücenmeyin... Hakkınızı helal edin.
- +1 yıl
Rica ederim efendim.
+1 yılNormal birsey ya bu insanlari anlamiyorum. Kendini gelistir mesela her konuda onlardan farkli olmaya bilgili olmaya calıs. Ev hanimi veya ev kizi olmak kotu degil. Bir zahmet kocan baksin yani 😄
14 Yorumla- +1 yıl
Yani oyle goruluyor bende o dusunceden dolayi diyorum ki kotu bir is olsada calisacagim. Bul bir is calis canim
- +1 yıl
Tabiki ne mezunuzun ve acık veya kapalı mısın? Açıksan secretcv diye bir site var ve cok iyi is teklifleri icin ariyorlar ben kapali oldugum icin gidemiyorum sirketler falan ariyor. Mesela bugun avivasa finansal danismanlik icin aradilar egitim vereceklermis falan cok iyi. Ama ben giremem
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKötü birşey değil ama artık erkeklerin tercihi değil. Geçti o erkek çalışır kadın evde oturur devirleri. Kadın da çalışacak hayat zor. Ve çalışan kadın evlilikte daha gerçekçi oluyor. Erkeğin maaşını beğenmeyen, isteyipte isteyen. O yüzden bana göre değil.
01 Yorumla Kötü değil ancak üniversite okumayana cahil gözü ile bakılıyor bu devirde. Aslında bariz bir yanılgıdır ancak kimse kabul etmez :)
22 YorumlaHayir , bende ev kiziyim. Otur evinde is güçlerini yap ohh ne rahat kötü bisey degil. Sürekli gününü gün eden zibidelerd en olmamak daha iyidir..
25 Yorumla- +1 yıl
Okuyoruz diye zibidi mi olduk?
- +1 yıl
Ama farklı anlaşılıyor bence öyle söylemen
Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. yok be ne kötüsü ben okudum da ne oldu işsizim.. ev kızı sayılırm bende. kimisinin komik bulması çekememezliktendir..
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu beyin varya şu akıl, olduktan sonra emin ol o komik bunlardan bile daha iyidir. İnsanları küçümsemektense onlar gibi olup ev kızı olurnr daha iyi herşey okumak değil.
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDedimya akıl yani insanlık olmadıktan sonra okumuşsun okumamışsın ne fayda. :) yapacak bişey yok hatta onlarla baş bile edemezsin
Cevap sahibi+1 yılşu sözler çok hoşuma gider düşünüp duraksarım hatta
"cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına"
"cahille münakaşaya girmeyin ben hiç yenemedim"
Cevap sahibi+1 yılaynen aynen yazık gerçekten bide ergenmisin diyorlarya yav sen dönüpte kendine bir bak Allah içinya :D daha hakaret etmeden nasıl konuşulr onu bilmiyorlar ergenlere taş atıyorlar neyse ya neyse valla
Cevap sahibi+1 yılaynen
+1 yıldeğil bence herkes okuyacak diye bişey yok okumak istemeyen insanda var
11 YorumlaKısaca bir baltaya sap olamamışsın ve hayatta bir amacın yok. Amacı olmayan insanlar sadece ölmeyi beklerler ve bu kötü birşeydir
41 Yorumla
+1 yılkötü değil ama gereksiz bişey eve hapsolmamalıyız çalışıp sosyal bir hayat yaşamalıyız diye düşünüyorum
11 Yorumla
+1 yılbence değil bende ev kızıyım ne yani liseyi bitirdim üni okumadım okuyan arkadaşlarım var hakkımda ne düşünürlerle düşünsünler bende böyleyim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn azından çalışsaydın iyiydi. Hiç canın sıkılmıyor mu
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılYoo neden öyle olsun ama okusan iyi olurdu ekonomik özgürlüğün elinde olurdu yinede tercih senin kimse karışamaz
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. gayet normal ama bulundugun ortamdakiler demek ki hayatlarında görmemişler artık nerede bulunduysan
10 YorumlaHayır değil bende ev kızıyım ama bir çok tecrübem var hangi ortamda ne konuşucagımı ne yapıcagımı çok iyi biliyorum tabi kendini evdede geliştirebilirsin kurslara gidebilirsin eylülde başlıyıcam kurslara ben açıktan da okulunu oku
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmayı geçtim ama okumamak nedir? Eğer maddiyatla ilgili bir durumsa bir şey söyleyemem ama kendiniz bu yolu seçtiyseniz bence bir gün pişman olacaksınız...
11 Yorumla
+1 yılyani bu senin secimin tabi neden uzayli olasin ki ama yinede bir hayat icin dayanagin olsun
10 Yorumlayoo değil tabii, yeterki evde boş boş oturma. hayata bir katmadeğerin olsun. gerisi hikaye. çalışıyorum diyenlerin çoğu da iş yerinde oturyor. kim sorarsa çalışıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanlar okuyorda ne oluyor sanki amele gibi takılıyorlar
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılinanki bende senin gibiyim hiç okuma isteği yok bende hep tembeldim ortaokulu bile hiç çalışmadan geçtim liseyi açıtkan okuyorum zar zor. mesleklere ilgi duymuyorum. herkes okucak diye birşey yok önemli olan kendini geliştirmen gündemi takip et haberleri falan film izle kitap oku internetten birşeyler araştır bu çok daha önemli
+1 yılailenin ekonomisi çalışmana gerek bıraktırmıyorsa bir başkasının ağız kokusunu çekmemek en mantıklı olanı..
10 Yorumla
+1 yılNe alaka kız milleti ögretmen olur müdür mühendis ister mühendis olur kaymakam ister bos ver cıkarcı arkadasların ;)
10 Yorumla
+1 yılEvet. Kafanın içindeki şeyi boşuna muhafaza ediyorsun yani.
21 Yorumla- +1 yıl
Tek farkımız senin bunu reddediyor olman tatlım :) durumum var ve hayatımın en güzel yıllarını yaşayarak geçiriyorum. Böyle çıkışlar yapan kişilerin benden daha kötü durumda olduğunu düşünüyorum :) esekliğin baki kaldığı herşeyi yaşayın. Çirkefliğinizle mutluluklar diliyorum :)
Hayır tabiki'de kötü değil bazı insaların algı problem var dünya güzeli :)
10 YorumlaOması gereken bişey. onlar işgüzar takılan entel tipler çoğuda mutlu değil onların. sen keyfine bak
10 Yorumla
+1 yılKötü değil..
Kendini geliştirmek adına bir şeyler yap.
Konuşan konuşsun onları duyma bile sadece kendin için bir şeyler yap, harekete geç.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. kötü brişey değil ama bir bayanın çalışması ve kendi ayaklarının üstünde durması daha güzel birşey bence
00 Yorumla
+1 yılBir iste calismak daha iyi diyelim garipsenecek durum degil ama
10 YorumlaKötü bişey değil tabi ki eğer okumuyorsan hayat görüşünü genişletmiyorsan tek düze monoton bir hayat yaşıyorsan o zaman kötü
01 Yorumla
+1 yılortalık malı olmaktan iyidir, sıkma canını bozma çizgini.
30 Yorumla
+1 yılen iyisi öyle bir kız bulucam çalışmayan ben bakarım sıkıntı yok
10 Yorumlayani onların sana öyle bakmasının sebebi güzelliğin olmalı
20 Yorumlaev kadını deyince normal duruyor da bildiğin işsiz güçsüz birisin sen
04 Yorumla
+1 yılçok da iyi bir şey değil yani ne kadar okumadığına da bağlı tabi
02 Yorumla- +1 yıl
iyi canım lise çok da az değil yani
+1 yılYoo bu bir tercih meselesi... Ne güzel istediğin kadar buralarda takılıyorsun işte :)
10 YorumlaHayir ama bu hayatta iyi gecineceksen meslegin olcak
00 Yorumla
+1 yılDeğil tabiki toplumdaki herkes okumuş olacak diye bir kaide yok
10 Yorumla
+1 yılsenin tercihin ama bence 2senelik sivil havacılık okumalsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de üniversite mezunu işşizim çok uğraştım ama olmadı maalesef o yüzden iş aramaya ara verdim benim için çok zor çünkü ama çalışmayınca sosyal hayat da olmuyo çalışmadığım için utanıyorum:/
00 Yorumla
+1 yılkime göre neye göre kötü
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNiye kötü bir şey olsun. Arkadaşların galiba sorunlu. :/
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAçıkçası kişilerin tercihleri tartışılmaz. Belki sen de evlenip evinin kadını çocuklarının anası olmak gibi bir kariyer hedefi koymuşsundur. Bence yabana atılacak ve kolay bir iş değildir bu dediğim. :)
- +1 yıl
Evet olabilir. Başarılı bir öğrencilik hayatım olmadı. Sırf diploma almış olmak için hayatım boyunca işime yaramayacak bir bölüm okuyup sevmediğim bir iş yapacağıma devam etmemeyi tercih ettim. İhtiyacımda yok. Bu ileride eşim olacak kişiyi evlilik kisvesi adı altında soyacağım anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın. Aile olmak aksamları eşimi beklemek ve anne olmak istiyorum. İnsanlar neden yadirgiyor anlayamıyorum. Pek çoğunun hayalinde bu varken üstelik :)
Cevap sahibi+1 yılÇok güzel bir düşünceniz var. Allah gönlünüze göre versin. Çünkü maalesef diğer kızlar sistemin empoze ettiğini benimsemiş. Kahrolsun kapitalizm. :D
Cevap sahibi+1 yılBenim açımdan sizin düşünceleriniz ve yaptığınız iş daha kutsal. :) :)
Cevap sahibi+1 yılBence yapmak istediğiniz iş yani kendi çocuklarınızı yetiştirmek hafife alınacak bir kariyer hedefi değil. İnşallah Sizin gibi düşünen birisini de ben bulurum. :)
Cevap sahibi+1 yılAmin inşallah. Sizde istediklerinize kacuşursunuz.
Aile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı. Birşeylerle uğraş kafayı yersin 😉
14 YorumlaTakma kafana güzelim. ev kızı olmak iyidir
10 Yorumla
+1 yılBence biraz garip
niye okumadın ki?
o_o04 Yorumla- +1 yıl
Hayalinde bir iş yapmak üretmek olmaması garip zaten. Adını bile bilmediğim meslekler var benim. Bir işe yarayabilirdin evde oturmak yerine. Bunun için okumana gerek yok. Evde oturup toplum için bir şeyler yaptığını düşünmüyorum. Bence insanlar topluma faydalı oldukları bir iş ile uğraşmalı. Dediğim gibi bunun için okumak gerekmez ancak bir eğitim gerekir.
- +1 yıl
Hayatınızı bilmiyorum dediğim gibi. Sosyal faaliyetler bence önemlidir ve buralarda etkili bir şekilde hareket etmek için bir eğitim gerekli. Ve tüm gün defter kağıt karamak öğretim düzeyiyle alakalı. Eğitim için okul şart değil tabi ki dediğim gibi.
+1 yılHayır. Evlenebilirim bile seversem...
20 Yorumla
+1 yılDeğil neden kötü olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılBence kötü değil nerden çıktı ki ☺☺
10 Yorumla
+1 yılEv kizi bulursam evlenirim kisa ve net
10 Yorumla
+1 yılKötü bir şey değil ama zor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötü bir şey değil ama zor yaa
10 YorumlaYok süper bir şey bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkötü bir şey tabiki yıl olmuş 2016
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. Yo değil
10 Yorumla
+1 yılDegill
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldegıl neden olsun.
10 YorumlaAilenin Durumu iyi mi?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılTercih meselesi.
00 Yorumla çok kötü
00 YorumlaDeğil
10 Yorumlanhayir iyi
10 Yorumla
+1 yılHayır.
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi