İnsanlar arasında; din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmıyorum. Rusya'yı ve Rusları severim. Rusça'mı da geliştirmeye çalışıyorum.
Aslında genel anlamda, hiçbir insanın, birbiriyle bir alıp veremediği yok. Hatalı siyasetlerin sonucu, devletler sürtüşünce, bazı insanlar da düşman kesiliyorlar. Böyle davranmak çok yanlış bence. Devletler düşman olabilirler ama, insanlar birbirlerine düşman olmamalılar diye düşünüyorum. bkz. https://i.hizliresim.com/rZlpzz.jpg :)
Makyajı, ojesi, ayakkabısı, elbisesi uysun diye saatlerce düşünen bir kadın, sana aşık olmaya karar vermiş; zahmet olmazsa bir sev, bir sarıl :) severiz ayıp ediyorsun anastasya :p
Rusya düşmanımiz değildi benim için hala öyle 6 bin askerimiz cephede donarak öldüğünde biz gidip cenazelerimizi alamamıştik bile rus askerleri cenazelerimizi getirdi. Rusya o zaman Türkiye bizim düşmanımiz değildir kendinize gelin demiştir Atatürk'e de Kemal türkiyeye sosyalizm getir demiştir fakat seriatla yönetilen bir halk vardı onun için halkın buna hazır olmadığını söylemiştir bilmem anlatabildim mi
çünkü tarihin yazıldığı dönemlerden beri rusyanın hedefi sıcak denizlere inmek idi. o yüzden defalarca bu toprakları hedef alıp saldırdı.1. dünya savaşında da bizi savaşa girmeye rusya zorladı. saldırılarını avrupa yansıtmak için türkiye sınırlarını zorladı
ona bakarsan türkler gelenekçi ve intikamcı bir millet geçmişi unutmaz anonelerine bağlıdır benim rusyaylşa bir derdim yok mesela. olan olmuş. ki ruslar da geçmişi silicek bir devlet değil
Bunun tam tersini sormuş olsaydın "Ruslar neden Türkleri sevmiyor" şeklinde cevabını verebilirdim , kız kardeşim ve eşi Rusya'da yaşıyor işleri dolayısıyla orada ben ise Türkiyedeyim ara sıra çalışmak için Rusya'ya gidiyorum , normalde insan ayırt eden bir yapım yoktur aşırı milliyetçi değilimdir , gel gelelim arada ki insan ilişkisine , Ruslar yapısı gereği soğuk insanlardır , Türkler ise sıcak kanlı ve daha enerjik yapıya sahiptir doğal olarak orta doğu ülkesi insanı ile Slav milletinden olan bir ırk ilk başta birbirlerinden pozitif enerji alamaz çok düşük bir ihtimal , Moskova da şahit olduğum bir olayı anlatayım kardeşim ve eniştem ile gezerken , iki kişinin Türkçe konuştuğuna şahit oldum ve yüksek ses ile konuşmuyorlardı buna rağmen polise şikayet edip rahatsız oluyoruz demişler daha sonra o arkadaşlara ne oldu bilmiyorum , aynı şey Türkiye de olsa gidip uyarıda bulunuruz hatta kendini yabancı hissetmesin diye ilgilenip bir ihtiyacı olup olmadığını sorarız veya rahatsız olduğumuzu dile getiririz , ki rahatsız olan birinin çıkacağını hiç sanmıyorum bir insanın dili dini ırkı ne olursa olsun dünyanın neresinde doğmuş olursa olsun bu dünyaya gelirken o kişinin seçimi değildir , velhasıl kelam diyeceğim şu ki Ruslar gereksiz milliyetçilik yapıp ters davrandığı sürece kaybedip dost kazanamayacaklar (Türkle düşman olunmaz) dost olunur bunu anlamaları gerekiyor bence artık :)
Evet Türk tarihini bilmeyen birisi daha Öncelikle Rusların biz Türklere yaptıklarını unutmadık unutmayacaz Ahıska Türkleri, Kırım Türkleri, Orta Asyada rus zulmüne/katliyamına ugrayan Türkler daha sayıyım mı?
Ben buna inanmıyorum. Siyasi olarak iki ülke arasında gerginlik olabilir ama aklı başında insanlar bunun milletler arası bir sorun olmadığını bilir. Geçen ay rusyaya gittim, biraz zorluk çıkardılar ama insanlara karşı düşüncem değişmedi, severim rusları...
Ben seviyorum ki Rus'ları. Benim düşman olduğum bir ırk yok. Yeter ki Rus'lar online oyun oynarken karsıma gelmesinler o kadar. Acayip pis trollüyorlar oyunlarda küfür ettiriyorlar. Yoksa Rus'lar sevilmez mi
Türkü katliyam yapan suslardi, gurcistanda. Kirimda, ne yapmamizi bekliyon? Sevelim mi? Türke kefen biçmek, ölümú hak etmektir. Ruslar, Türklerin intikam sati yaklastikca, korkuyorlar, farkindayiz. TÜRKler yeniden dunyaya hukmedicek. Bu saatten snra önumuze cikmayin, sizi o guvendiqinz, ne iran, nede çin kurtarabilir.
ben rusları çok seviyorum çok doğal ve sempatik insanlar egolarıda yok bizim milletin götü tavanda bir kıza merhaba de seni savcılığa verir polise şikayet eder ruslar kendilerini her yönde geliştirmişler rusları sevmeyenler yobaz kesim onlar zaten kendilerine müslümanlar kafana takma bence
ruslara düşman değiliz ki onu nerden çıkarttınız düşman olsak 1 tane rus turist bile alanya antalya sokaklarında gezemez ki gelip çok yerleşen var biz sevmesek neden gelıp yerleşsinler evlenen bile oluyo bizlerle :D
Ben Rus halkını sevmiyorum diye birşey diyemem. Ama haklarında genel geçer bir bilgim yok. Vodka içtiklerini biliyorum o kadar. Antalya' da 5-6 tane Rus arkadaşım oldu su gibi vodka iciyorlardı 😂😂😂 zor anlasiyorduk ama iyi cocuklardı sürekli maç yapiyorduk zaten hep yeniyorduk 😂😂😂😂
İyi insan, iyi insandır. Neden genelleme yapalım ki. Ermeni'de olsa, İsrail'li de olsa iyi bir insansa severim neden sevmeyeyim. Milletvekili vs olmadığıma göre benim için sorun yok. Hayatıma siyaseti karıştıracak da değilim. Bu ülkede bir ton Rus insanı yaşıyor niye düşman olalım.
herkes soyunun davasını güder de ondan. bu gün savaş olsa gideronlara sıkarım, çünkü onlar da aynısını yapcak.. bir gün atatürke bir yemek esnasında ingiliz yetkiilerinden biri ters ters bakmış atatürk rahatsız olmuş ve demişki böyle neden manalı bakıyorsunuz, o da demiş ki dedemi öldürdünüz.. atatürk de demiş ki peki dedenin o savaşta ne işi vardı?
uluslara düşman olmak ön yargılı olmak saçma. bireyler insani olarak yüzyüze geldiklerinde insani temelde saygı içerisindedir aslında çoğu zaman. uzaktan bakınca oturduğu yerden ruslar türkleri türkler rusları sevmiyorum diyebilir bu birazda devletlerin güncel siyasetleriyle ilgili bir tutum. yoksa gerçekte normal iyi bir insan birbirine birey olarak düşman olmaz olmamalı. siyaset bugün böyledir yarın başka türlü olur fazla takılmamalı herkes iyi insan olma erdeminde buluşmalı.
Ruslar ve Türkler 1915 1 dünya savaşında mualiftiler... Noto kapsamında ortak noktada değiller... Güçlerin birleşmesinde amerika düşmanlığı yapıp çin in yanında yer alan Rusya Türkiye ye Son olayların da içinde bulunduğu yapıdan kaynaklı uzak görünen iki ülke olmuştur lakin halkları birbirine düşmanlık duymaz... Rusya bence Türkiye'den daha güçlüdür
Rusya konusu çok derin. Girersek günlerce konuşuruz. Ama kimse kimseyi ırkından dolayı sevmemezlik yapmaz. Mutlaka bir geçmiş, bir olay vardır haklı ya da haksız.. Tabi bu Yahudiler için geçerli değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
biz düşman felan değiliz. siyasilerin söylemlerini ciddiye alma. rusya bu ülkeye çok ciddi yardımlar yapmıştır. politika bugün başka yarın daha bir başka olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Rus halkının da yaşanan gerginlik sonrası tepkilerini görüyoruz. Türklerden çok daha fazla ırkçı davranıyorlar. Ayrıca tarihimizde de Ruslar Türk halklarına pek çok katliam, asimilasyon, işkence yapmıştır neyini seveceğim bunların.
Rusların bana meraklı olsa, umrumda olmazlar, çünkü değerleri sıfır. Bir soru sormuşsun cevabını aldın, aldığın cevapları kaldıramıyorsan soru sorma o zaman canım.
kim demiş rus halkına düşmanız diye, bir halka düşman olmamız gerekse sırada bir çok var. ayrıca her türk gencinin bir rus sevgilisi olmuştur yoksada olacaktır :D
Gecmiste ki turk rus savaslarini incelersen ve ozellikle zamaninda ki sirp olaylarindan dolayi oldum olasi sevilmez ayrica osmanli zamaninda ki anlasmazliklar
İnsanlarına birsey diyemem ama tarih boyunca Ruslar her zaman Türklerle düşman olmuş bir millet Osmanlı zamanında bile her zaman savaş halinde idi insan ülkesine düşman olan bir ülkeyi sevebilir mi
Bu düşmanlığı onlar başlattı kimse kusura bakmasız vatanıma laf edenin anlını karışlarım putin şerefsizi o kadar laf yapıcak yok Türkler şöyle yok böyle sonra biz rusları mı sevicez herkes baksın işine Türkün Türk'ten başka dostu yoktur!
Her zaman demişimdir. ABD den çok Ruslar canımızı sıkacak diye. Rusların tek hedefi sıcak denizlere inmek. Her ne kadar dost gibi gözüksek de aslında içten içe Rusya ile soğuk savaş yaşıyorduk. Şimdi soğuk savaş sıcak savaşa döndü.
sevmiyoruz sevmek zorundamıyız sizi kızlarınız sadece kullanılıp atılacak işe yarıyor erkekelriniz adam değil zaten Türk düşmanlarını sevmek zorunda değiliz
ayrıca Türk bayrağının yanına o bayrak yakışmıyor siz düşmanımız olduğunuzu çok açık bir şekilde gösterdiniz her zaman Türkleri asimile etmek ve ahlaksızlaştırmak için elinizden geleni yaptınız atalarınız da sizde düşmanımızsınız burada masum rus kızı rolleri yapma böyle böyle bozdunuz insanları bu ülkede...
Azerbaycan Kazakistan Kırgızistan Özbekistan Türkmenistan devletlerini Türklükten soğutup azeri, kırgız kazak lakaplarını takıp Türkü Türkü böldürmeye çalışmalarından dolayı olabilir :D ruslar genel olarak bakarsan potansiyel düşmanımızdır devlet olarak ama kişisel olarak ruslarla bir sorunum yok bize düşman değilse kendisi hiç sorun yok severim rus kızlarını :D
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayrıca Türkiyede ırkçılık olduğunu felanda düşünmüyorum şuanda rusyada bazı ırkçı çeteler rus olmayanları özellikle türklere karşı çok eylemler yapıyor ırkçılık katliam soykırım vb arayanlar kendi tarihine baksın ruslar değilmiydi yüzbinlerce Türkü abazayı çerkezi vb öldüren ?
Benim yazdıklarım genel manada tabiki her milletin iyiside kötüsüde çıkar rus devletini ve rusyayı sevmem ama ruslara karşı herhangi bir önyargım yok rus arkadaşım çok iyi anlaştığım tanıdıklarımda var :D
Ruslar tarih boyunca osmanli ve turklere savas acmistir o yuzden sadece ruslar degil avrupa ulkelerinin hicbirini sevmiyoruz siyasetciler aralarinda birseyler yapiyor o bizi alakadar etmez zamani gelince odesiriz
sana şahsen şu an kanım çok ısındı, bir şeyler içelim mi ne didin?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türk erkekleri kızlarını seviyor bizde o yüzden kızları sevmiyoruz Türk kızları da erkeklerini seviyor o yüzden onlarda erkeklerini sevmiyor Yani değişik bir paradoks bu
nikin rus türkçe konusuyosun yani necisin amacın ne bilmiyorum ama öyle bişey yok şehrimin belli bir kısmı rustur hala öyle. o yüzden provokatif cümleler kullanmayalım iyiliğiniz için
Ruslarla bir alip veremedigimiz yok basindakiler rahat durmuyo sadece bukadar yani bu tam tersi ruslar turkleri hic sevmiyolar sebebi ne bilmiyorum ama 😀
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nereden çıkartın ruslari sevmediğimizi? Genelleme yapma istersen 😬 sanki tüm ruslar Türkleri seviyor da...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cunku senin ecdadini her firsatta yuzbinlerini milyonlari katleten gecmis olanlarını unutamazsin. Firsatini verirsen sende yasarsin. Esnedigin zaman yenilirsin
En İyi Cevaplar