Anketli soruyorum... Yorum yazarsanız sevinirim... +1 ler hazır 😉👍
Kaderdir...
Seçimdir...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kaderimizde bazı şeyler hariç seçimleri biz yapmışızdır ve kaderimiz de buna göre yazılmıştır. Mesela ailemizi, ülkemizi, dilimizi biz seçemeyiz. Bununla birlikte evleneceğimiz insan da önceden belirlenmiştir. Yani eğer kastettiğin evleneceğimiz kişiyle ilgiliyse belirlenmiş kaderdir. Bana böyle anlatılmıştı.
Olum ve dogum kaderdir. Gerisi senin secimlerindir
insan nasibinden bir adim öteye gidemez kader kavrami geniş bir yelpazedir buyukler bu konuda fazla arasirtma yapmayi uygun bulmaz. Hayat bazi hadiseler disinda size secenek sunar sizde cuzzi irade ile secersiniz. Fakat sonsuz bilgi sahibi Allah (c. c) bunu onceden bilir
İnsan iradesine bagli durumdur tanisabilirsin ama konusmazsin bu sana kalmis bir durum
Cevap
6Cevap
kader ne bilmiyorsunuz.
Kader, Allah'ın her şeyi önceden biliyor olmasıdır. Senin ne yapacağını bilir. Kiminle tanışacağını bilir. Ama bu senin seçimindir.
Allah insana bir kader yazmıştır. O kaderin yol ayrımlarında insan aklını kullanarak seçimler yapar. Yani aslında her ikisidir. Hem kader hem seçim.
Kaderimiz secimlerimize bagli oldugu icin, secim dedim. Insan kendini neye hazirlarsa, o olur hayatinda. Ve bu hazirlama dönemi de kendi düsünce tarzimiza, secimlerimize, isteklerimize bagli bence :)
Karşımıza çıkması kaderdir değerlendirmekse seçimdir.😊
Kadınlar erkeklere nazaran daha duygusal bakmış bence. Hanımlar film cevirmiyoruz daha gerçekçi olun lütfen ;)
Karşına çıkması kader ama tanışmak kişinin kendi seçimidir.
karşılaşmak kaderdir onunla sevgili eş olmak seçimdir.
Allah ezelden hangi seçimleri vereceğimizi bildiği için kaderimizi yazmıştır. Karşına çıkan her insan tesadüf değildir.
Allah nasip eder kalpler isınır?, muhakkak ki kalpler Allah in elindedir
Kardes kendin secersin ama kaderinde yazılmıştır o 😉
Bence kader karsina Allah cikarir
Kaderin bizi içten içe mecbur ettiği bir Seçim..
Kaderdir.
Kader de bir seçim sonucu oluşur.
hem kader hemde seçim bence ikisi bir arada :)
Herşey tesadüf olmasada
Çizgiyi kader çizer 😉
Kader.
Bilemedim şimdş kader dedim
Kaderdir
Seçim olsaydı herkes istediği kişiyi elde ederdi , kaderinde ne yazılmışsa odur hiç ummadığın kişiyle olabiliyirsun, bu secim olabilirmi sence
Birşey değil
Seçimdir
Seçimdir...
tanışmak kaderdir be
kaderindedir
Kaderdir.
Tabi ki de Kader !!!
Kader.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar