Tul perdelere çamaşır suyu konur mu?
Evde pembe tül perdelerim var iyice temizlensin diye çamaşır suyuna basmayı düşünüyorum sizce rengi atar ya da perdeye zarar verir mi?Yorumlar için teşekkürler

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba,Perdeler, temizlik yapılırken evin sıklıkla ihmal edilen bir yönüdür. Tül perde, ev dekorasyonunun en gözde unsurudur. Odayı parlak güneş ışığından koruma ve gün ışığı yaratma işlevini yerine getirir.

Bazılarımız tozdan kurtulmak için onları dövebilirken, insanların onları düzgün bir şekilde yıkama çabasına girmeleri nispeten nadirdir. Sonuçta, düzenli olarak kirlenmiyorlar. Bu, Perdelerin herhangi bir nedenle kirlenirlerse, birçok insanın iyi bir yıkamaya gelince nereden başlayacağını bilemediği anlamına gelir. Bu makale ile, kendinizi bu durumda bulursanız kullanılabilecek birkaç ipucu vermeyi amaçlıyoruz.

Deneyimli ev hanımları, tül yıkamanın her zaman ağartmanın en iyi yolu olmadığını bilirler. Sadece yapıya zarar vererek durumu ağırlaştırabilir. Ancak perdeleri beyazlatmanın hala etkili yolları var. Ancak kullanımları perdenin yapıldığı malzemeye bağlıdır.
Tüllerimiz güneş ışığının eve girmesine izin verirken biraz mahremiyet sağlar.
Peki tul perdelere çamaşır suyu konur mu? Çoğu şeffaf, donuk ve pis göründüklerinde ara sıra temizlik gerektiren polyesterden yapılmıştır. Çamaşır suyu, polyester tüllerinizi beyazlatmak ve aydınlatmak için iyi çalışır ve doğru kullanıldığında perdelerin uzun yıllar yeni gibi görünmesini sağlar.
İnatçı lekeleri çıkarmak ve perdeleri tamamen beyazlatmak için bir başka yöntem ise doğrudan lekeli bölgeye konsantre leke çıkarıcı uygulayabilirsiniz. Bundan sonra tüm dokuyu leke çıkarıcı olan suda yıkaya bilir veya bekletebilirsiniz.
Naylon tül temizliği nasıl yapılmalı?

Naylon tülden sarı lekeleri çıkarmak için modern ağartıcılar ve leke çıkarıcılar kullanılır. En hesaplı yol beyazlatıcı kullanmaktır. Talimatlara uygun olarak yeterli miktarda (5-7 litre) su ile seyreltilmelidir. Tülü ortaya çıkan çözeltiye indirin. Kumaşı yarım saat bekletin. Daha sonra durulamanız ve kurutmanız gerekir.
Hatırlatma! Böyle bir yıkamadan sonra, kokunun (ağartıcının özelliği) kendi başınıza giderilmesi gerekecektir. Bu, yumuşatıcı veya az miktarda sirke içeren bir çözelti kullanarak yapabilirsiniz.
Naylon perdeler nasıl temizlenir?

Naylon perdeleri diğer modern yöntemlerle temizleme yöntemi benzerdir. Leke çıkarıcı miktarı ve sonuç için bekleme süresi, spesifik ürüne bağlıdır. Bu nedenle, sıvıyı kullanmadan önce talimatlarını dikkatlice okumalısınız.

Bu oldukça hassas kumaşları oldukça nazikçe temizleyin. Tüllerinizin çamaşır makinenizden kırışık çıkmaması için makinenin yarısından fazlasını doldurmadıklarından emin olun ve 5 dakika soğuk suda bekletin. Hafif bir deterjan ve dilerseniz beyazlatıcı bir madde kullanın. Suyu boşaltmak için kadranı çevirerek durulayın, ardından makineyi sadece 2 ila 3 dakika hafif yıkama ayarında çalıştırın.

1 Adım
2 Adım
3 Adım
Teşekkürler 🍀
Cevap
2Cevap
Bir de kız olacaksınız. :)
Atar tabi.
:) tül kumaşı farklıya organze o yüzden tereddütlüydüm
peki teşekkürler yorum için :)
Rengine bisey olmaz da kumasi yipratir
Hani normalde renkli kıyafetlere dökülünce rengi değişip sararıyo ya o yüzden endişelendim
yıpratacağını bende düşünüyorum
teşekkür ederim yorum için :)
Evet rengini açar zarar verir
Rengi akar.
Beyaz tül de hayır.
Rengi sararır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?