Bir gün okula giderken oturduğum koltuğun karşısına çok güzel bir bayan oturmuştu. Bakmamak elde değildi ama rahatsız etmek istemiyordum
Ben de ona direk değil de camdaki yansımasına baktım rahatsız etmemek için.
bazıları bakıyor ama aklında türlü pozisyonlara sokuyor kadını. bununki düşünsel tacizi de geçiyor düşünsel tecavüz. ama o sapık diyenin aklından ne geçtiğini de bilemiyoruz. belki de o da pozisyonlardan pozisyon beğeniyordur ama aklını okuyamıyoruz.
kimin ne düşündüğü açıkça belli olmadığı için kimse sapıklıkla suçlanamaz ama ben şu kıza kafamda şunları yaptım deyip dillendirdiği taktirde sapık denilebilir aksi senin fesatlığın olur.
aklında sana bakarken şevkatte olabilir ihtirasta onu bilemezsin...
Bakma şeklinle olur o kardeşim.
Normal bakıp 5-10 saniye farklı bir olay. Gözlerine birkaç dakika süzme farklı birşey anlatabildim mi?
Yani çevredeki tek insan o değil ya. Etrafına bak zamanın keyfini çıkar.
Ilgi çekici güzel olmanın kişinin kendinedir bakmak taciz mi evet yol boyunca metro da bir an gözünü üstümden ayırmayan birinden nasıl olursa rahatsız olmazsın biri bile sana uzun süre bu şekilde baksa kavga çıkarırsin bunu kıyafet ile olcmussun sor bakalım çevrede ki bayana günde kaç defa göz tacizine maruz kalıyor giyim fark etmeksizin
Şimdi bakış var bir de bakış var. Ufak bir teması eyvallah da dikmiş gözlerini tenasül uzuvuma bakıyorsa bu düpedüz tacizdir.
Yanlış konuştum. Ufak bir göz teması taciz değil ama ben oturuyorum ve karşımdaki kişi gözlerini dikmiş dekolteme bakıyor. Göz kırpıyor. Bu tacizdir
Yapmaa :D Kimin ne amaçla göz kırptığını anlayabilecek kapasitedeyim.
Sorunuzu anlamadım. :)
Yani güzel olan ya da olmaya çalışan kendine bakılmasını istemiyor
her bakan insanın niyetini de kötü sanıyor o zaman neden güzel olmaya çalışıyor
güzel olana bakmak istemek doğal ama güzel olmaya çalıştığı halde bakana sapık diyerek tacizci durumuna düşürüyor insanın yüzüne bakarak ne olduğu anlıyoruz diyorlar ama yakışıklı yüzlü adamla çirkin yüzlü adamın aynı şeyi düşündüğü ihtimalini vermiyorlar
(Bu çok karmaşık )
Şimdi söylediğin şey kişiden kişiye değişir. Kendi adıma konuşacak olursam kendimi iyi hissetmek için makyaj yaparım, giyimime özen gösteririm vs. Tabii insanların gözü takılabilir, bakabilir... Ama bakmanın da bir boyutu vardır. Sürekli göz hapsinde olmak bana rahatsızlık verir. Mesela bakarken gülüyorsa, öpücük yolluyorsa bu tacizdir benim için
Sorunun başından beri göz hapsine alacak kadar ya da sırf seyretmek için bütün günü peşinden gezecek kadar ısrarcı tarzda değil benim dediğim diyelim ki otobüste güzel bir kız gördün gözünü ayıramadın diyelim ama bunu ona farkettirmeyecek ve o otobüsten inesiye kadar ki zamanı kastetmiştim
Senin dediğini bir taciz olarak görmüyorum.
Cevap
7Cevap
Tacizin anlamı dokunmak değil , rahatsız ediciliktir. Israrlı bakışın da bir taciz = rahatsız edicilik olduğu ve dokunma veya başka yolla rahatsız edicilikle aynı ağır cezalar getirdiğini düşünürsek , sen mantıksız bulsan da şikayet vukuunda hakim bir güzel içeri tıkıveriyor.
www.kadinininsanhaklari.org/.../
Demek ki , tren bakışları da bir suç.
Benim değil , kanun koyucu ve hakimin mantığına göre böyle. Mutlaka ki itiraz mantığını da dinleyecektir hakim de , faydası olur mu orası karışık. Çünki bir bayan ne yaparsa yapsın senin birey olarak kendine hakim olma seçeneğin var , yok dersen bu durumda hakimin cevabı ağır gelebilir ama mantıksal çıkarım olarak doğrudur.
Yanında aile fertlerinden birisi var ve yemek yediğiniz yerde karşıdan birisi veya birileri gözlerini dikmiş ve yanındaki aile ferdini süzüyor bakışlarını ayırmadan. Ne yaparsın?
Hürriyetin internet sitesinde okudum, kadının ifadesine göre adam arabasıyla geçerken kadına bakmış sonra metro durağının karşısına geçip 45 dk boyunca kaş göz işareti yapmış, şikayet mahkeme falan adam beraat etmiş, tabi mahkeme vs uğraşmış durmuş, kadın mahkemeye gelmemiş. Burada asıl tacizi kadın yapmış gibime geliyor. İnsanın sorası geliyor, madem taciz oldun 45 dakika boyunca neden buna izin verdin. Velhasıl, bu konuda pek çok erkek her an tacizci damgası yiyebilir. Dağ başına gidersen kimse seni taciz etmez. bakmış ta bilmem ne! Yani bir de konu "Taciz" de değil "Cinsel Taciz". Maalesef ruh hastası bir toplum olduk.
ama kendi cevabını vermişsin zaten. "rahatsız etmek" işte o taciz. sana birinin seni yiyecek gibi bakmasından rahatsız olmaz mısın? mesela kıllı göbekli ve pala bıyıklı bir oluşumun?
evet mümkün temas olmasada yine de kızı inceliyosun yani
hangi amaçla incelemene bağlı birşey o
o zamn sayılmaz
O işin sonu kötü. Sonra "yok canım, sözlü taciz de taciz değil aslında" dersiniz. Fiziksel tacizi mazur göstermeye kadar gider!
Bakması tabiki de cok rahatsız verici. Emin ol kadın olmadığın icin ne kadar rahatsızlık verdiğini anlayamazsin. Ve bakan erkeklerin aklından ne geçtiğini az cok tahmin edebiliyoruz
Hayır kendimizi begenmek icin susleniyoruz bakim yapıyoruz yani ben öyleyim. Karşı cins icinse sevdigim icjn suslenirim
O kadarını bilemiyorum
Benim bildiğim kadın tarafının güzel olma nedeni kendi cinsinden üstünde durabilmek için kendi cinsi dışındaki
karşı cinseki erkeklere güzel görünerek kendilerini kendi cinsinde üst sıralara en güzele yani
en mükemmel olmaya olmaya adamaları değil mi cünkü kendi cinsine güzel görünmeye kalksa kendi cinsince haksızca çirkin denir gibime geliyor
Bu bana göre;
Kadınların güzel olmaya çalışma nedeni
evet, taciz mümkündür.
Ayriyetten göz zinasına bile girer.
Ever olur. Eger bakislarin karsisindaki rahatsiz ediyorsa bal gibi tacizdir.
Tipik tacizci savunması
Tipik beyinsiz feminist çomar.
Gozuyle s*kiyorlar resmen mk ne diyosun sen.
Nefes almak bile taciz olm.
Gözleriyle insan zikenler var bu dünyada dostum..
Mümkün tabi
Evet mümkün
Tabiki olur
Zina
Göz zina oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar