+1 yılPeki o zaman niçin onlarca şair onlarca yazar saça odaklanmış. Bir sürü şarkıcı saçı da konu alıyor. Yalansa yalan de. Bir sürü kanıt gösterebilirim. Yok sapıktır falan. O zaman saçını niye gösterme derdindesin ki? Niçin saçını şekilden şekile sokma derdindesin? Niçin birçok insan yüz tipine uygun saçı bulmaya çalışıyor? Hani bir sürü şey var. Niçin mi örtünüyorum dinim bunu gerektiriyor efenim. Eşimden başkasının saçımı görmesi uygum değil. Bir tek saçımı mı? Vücudumu da. Belki bu yüzden Anlıyı anlıyorsunuz. Kapanmak bir tek saçı kapamakla olmuyor. Vücudunu belli etmeyecek şeyler de giymelisin. Baş örtüsünü bir şeyle sınırlandırmazsın yani. Çok hassas bir konu bu. Benim ya da onun bunun anlatmasıyla olmaz. Kuran'ı Kerim'i açıp oku kardeşim o zaman saçla tahrik olan sapık falan bu düşüncelerimden kurtulursun. En basitinden sana şu örneği verip kapatacağım. Yeni kapandım yani 3 ay falan oluyor bak. Bundan 3 ay öncesinde arkadaşlarla gezmeye gidiyorduk 2 kız öndeyiz biz Halkapınardan aktarma yapıcaz oğlanın biri bana geldi ve ağıra alınmayacak şey dedi. ya da aynı şekilde bir gün Küçükparktan çıkıp büyükparka geçtik işte Çiğdem kola yapıyoru klasik öğrenci 2 arkadaşız. Tam işte oturduk çimenlere bir oğlan bana bakıyor ama Nasıl bakmak gözünü ayırmıyor kalk dedim gidiyoruz arkadaşa kalktık peşimden geldi ve önüme geçti sonra bana doğru yürümeye başladı dediği şey "Offf çok güzelsin be" üstümde de bak normal koşa kollu ve pantolon var, ve saçlarım böyle bir güzel neyse. Sonra gittik işte ordan. Kapandıktan sonra bana 3 aydır hiç böyle diyen olmadı. Yine aynı ortamdayım, aynı yerlere gidiyorum hatta daha değişik yerlere de gittim ama hiç kimse böyle bir şey demedi. Cuma foruma gittik 6 kız. Yanımızdan geçen erkeklerden hiçbiri benimle göz teması kurmadı. Sınıf arkadaşlarım da artık hani elimi uzatsam acaba tokalaşır mı tokalaşmaz mı düşüncesiyle çoğu uzatmıyor. Anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Anlamayana da ne yaparsan boş yani. Araştır kardeşim araştır.
65 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel bir yorum ozellikle basta yazdiklarin. yasadiklarina pek katilmiyorum erkek laf attcak olduktan sonra herturlu atiyor ya da bakiyor dikizliyor.
- +1 yıl
@yendimkızbaşıma teşekkürler 😊 İlla ki vardur laf atanlarda bana denk gelmedi çok şükür. Tüm kapalı kardeşlerimize laf atan bir sürü insanı gördüm de tek bana olmadı.
- +1 yıl
Dogru. " Saclarini dagitirsin. Ruzgarlara birakirsin" (Sen sevmeye yakisirsin..) Sarkisi en. Guzel Cevap onlar icin
- +1 yıl
Saclarini Dagitirsin. Ruzgarlara. birakirsin. Diye. Kalplerimizden vuran. sanatcilar. Bir kanittir onlar icin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettür denildiğinde olaya sadece "başörtüsü, baş örtmek" anlamında bakamayız. O yüzden sana şöyle açıklayayım:
Fıtraten kadınla erkek birbirine sevdirilmiştir değil mi? Bu da ikisi arasında karşı konulmaz bir çekim oluşturur. 1. si İslam sadece kadınlara değil ve hatta ilk erkeklere tesettür ayetini getirmiştir. Erkeklerin tesettürü göz kapaklarıdır. 2. Olarak kadın doğası gereği güzel yaratılmış bir varlıktır. Ziynet denilmesinin sebebi de budur. Kur'anı'ı Kerim Nur suresi 31. ayeti okursan eğer "Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz." saçların kapatılmasının gerektiğinin de belirtildiğini göreceksin. Burada bazı insanlar "bacaktan saçtan da etkilenenlerin sapık zihniyet olduğunu belirtmiş. Kardeşim ne denirse denilsin erkeğin nefsi kadındır. Dinimizde kasıtlı olarak 2. kere namahremle göz göze gelmenin bile haram olduğu belirtilmişken neyden bahsediyoruz? Dinin gerektirdiği şekilde kapanan ve tesettürsüz bir bayan düşünün. Hangisi erkeklerin dikkatini çeker sizce? Bu devirde kapalıya da bakıyorlar diyenler olacaktır. Burada da niyettir önemli olan. Sen elinden geleni yapar göz tesettürüne de kıyafet tesettürüne de dikkat edersin ola ki biri bakıyor bu onun günahıdır.50 Yorumla
zaten bunu soyleyen kadin bastan sapiktir tahrik diye bir sey yok zaten sactan tahrik olan erkek yok نَ
Mü’min/İnanan kadınlara söyle: bakışlarından kıssınlar, iffetlerini (1) korusunlar. Ondan zahir/görünebilen (2) olan dışında süslerini (3) göstermesinler; örtüleriyle (4) açıklıklarının (5) üzerine vursunlar/koysunlar (6). Kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, yeminlerinin sahip oldukları (7), taabiyetindeki/hizmetindeki arzu sahibi olmayan erkekler veya kadınların avretine (8) henüz zahir olmayan çocuklar dışında süslerini göstermesinler (9). Süslerinden gizledikleri bilinsin diye ayaklarıyla vurmasınlar (6b). Hepiniz Allah’a yönelin, ey mü’minler/inananlar ki kurtuluşa eresiniz. oyle guzellik icin bas ortusu orten kadinlar sizi yemin olsun kendi ellerimle hic acimam oldururum diyil cehennem simdiden cehennem yasasam bile fark etmez saygisi olan musluman kadinlara saygisizlik yapmayin02 Yorumla- +1 yıl
Öldürürüm ağır oldu sanki :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılHz. Muhammed s. a. v zamanında kadınlar bolca ziynet eşyası kullanırlarmış , ve o dönemde hırsızlar kadınların kollarındaki veya herhangi bir yerindeki ziynet eşyalarını çalmak için o bölgeye kesici aletlerle vururlarmış hatta çok iğrenç bir şekilde kolunu bile kesiyorlarmış, bunu peygamberimize sormuşlar, o da şunu emretmiş ''ziynet taktığınız yerleri örtün'' diye.. olay bundan ibaret.. Müslümanlıkta türban yoktur. Na mahrem yerleri örtmek vardır başını örtmek ise kulaktağunda küpe vb. ziynet eşyalarıın gizlemek içindir.
937 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl*kulağında.
- +1 yıl
Hay çok yaşa be çok güzel anlattın düşüncelerimi :D
- +1 yıl
Cok yanlis biliyorsum yazik bu yasina kadar dini bilgin zayif gelmissin okumalisin cok. okudum deme cunku cahillerin hepsi bu savunmada oluyor okusaydiniz bilirdiniz
Cevap sahibi+1 yıl@yendimkızbaşıma canım kadının saçı haramsa erkeğinde haram'dır erkeklerin hepsi başörtüsüz geziyor günahkar mı oluyor şimdi? İslam dinini sizin yüzünüzden kimse sevmiyor.. biraz akılcı müslüman olun.
Cevap sahibi+1 yıl@yendimkızbaşıma ben okuduğum için biliyorum. Baş örtüsü ne ya? hangi erkek kadının saçından tahrik olur ya en azgın adam bile bir kadının saçından tahrik olmaz saç kapatmak namahrem değildir, saçtan tahrik olacak erkek var mı sanıyorsunuz dünya üzerinde? Sen hiç gördün mü uff yavrum şu kadının saçına bak ne tahrik edici diyen erkek? Sizin görüşünüze göre müslümanlık sapık din oluyor ''yani erkeği saçtan tahrik eden bir varlık olarak gösteriyor'' yanlışsınız çok yanlış hemde.
Cevap sahibi+1 yıl@yendimkızbaşıma Erkekte kadın da birbirlerini için bütün olarak tehlikedir yani fazla yaklaşmamalılar ''ateş-barut'' anladın? bunu dersen anlarım. ama özellikle saçını kapatınca kendini korumuş oluyor zannetmeniz çok cahilce.
- +1 yıl
Yazdikca sacmalamissin. kadinlar saclarimi neden boyatiyor kestiriyor sekil veriyor cekici olmak guzel gorunmek icin !! bu da dinimizde hos degil kadini. Dikkat cekmemesi gerekiyor bu butun dinlerde boyleydi.. neyin kafasindasin sen beynin yanik senin
Cevap sahibi+1 yıl@komşukız ben demiyorum ki kadınlar her tarafını sergilesin? Belki senin şu an giyindiğin kıyafetler ve benim ablamın dahi giydiği diz üstü bir etek yanlıştır. Olması gerekeni yapmadığınız için türbanı/tessettürü kendinize koşullandırıyorsunuz. Bakınız kadınların pantalonları hepsi neden dar? Veya etekler neden kısa? Bluzların neden önü hep açık şekilde dizayn edilmiş? İşte sorun burda o bluzlar kapalı bir şekilde dizayn edilseydi türbana gerek duyulmazdı.. Ben kadın olsam kafama çok tarz bir bere takardım, bol pantalonlar giyerdim hatta al sana tessettür.. ama görüyorum ki hiç biriniz bol pantalon giymeyi sevmiyor, .. Niyetinizin ne olduğu önemli, bir kadın her türlü kendini gizleyebilir yeterki istesin.
Cevap sahibi+1 yılTessettür illa çicek desenli al yazmalı mavi boncuklu şeyler değildir. bunu öğrenin.
Cevap sahibi+1 yıl@yendimkızbaşıma kardeşim baş örtüsüyle kadının saçını boyamasının ne alakası var, saçını boyaması günah ona birşey mi dedim ben? boyamayacak.. bitti. saçını boyadıktan sonra başını örtse ne olur
- +1 yıl
Hayir bak yanlissin.. kabul etmelisin kadinin saci kadini cekici yapar bu acik ve net sari saclar kivircik saclar mesela beline kadar havali gosterir ya da siyah saclar anlatabiliyor muyum? ve her dinde bu yasaktir neden cunku kadin dikkat ceker. tesetturde boyledir aslnda bence cok dikkat cekmeyecek tesettur tarzi olmali simdi alli pullu renkli fosforlu ortuler takiliyor kafa deve horgucu ayaginda buyuk topuklu ayakkabilar aciklardan daha cok dikkat cekiyor dinimiz dikkat cekmeyecek sekilde olmasini emrediyor kadinin
Cevap sahibi+1 yıl@yendimkızbaşıma canım hiç bir erkek kadının saçından tahrik olmaz.. kadının saçından tahrik olmak p*rno sitelerinde yeni bir kategoriye girer o kadar abartı birşey. Kadının saçını beğeniriz ''Allah ne güzel yaratmış'' güzel kızmış deriz.. Orda hiç zina gözüyle bakılmaz yani anlatabiliyor muyum.. Allah'ın yarattığı şeyi övmek kötü birşey mi, güzel bakmak sevaptır..
- +1 yıl
Yanlissim arkadasim dini bilgin zayif bence imaninda da eksilikten olabilir bu.. ben birsey diyemem sana oku arastir demekten baska artik daha
Cevap sahibi+1 yıl@komşukız peki diyormu başını örtmemek günahdır diye?
Cevap sahibi+1 yılo ayet sonradan olacakları bildiği için yazılmış ve emredilmiştir, günahı olduğunu sanmıyorum
- +1 yıl
@Mirza-Hellspawn00 sen nasıl bir zihniyete sahipsin nasıl bir insan ki baş örtüsü diye bişey yoktur diyebiliyosun nasil yoktur ziynet eşyalarını örtmek için diyosun o âyet var ama bir âyet daha var... "Resûlullah efendimiz, "Allah`a ve ahiret gününe inanan bir kadın ergenlik çağına varınca yüzü ve elleri dışında herhangi bir yerini açması helâl değildir!" Sen bunu bir o küçük beynine yerleştir git anana bacına öğret ondan sonra gel burda millete yalnız yanlış şey yaz küçücük beyninle bişey biliyom diye geziniyosun geri zekâlı.
- +1 yıl
Dinimiz İslam , başörtüsü konusunu gayet güzel bir şekilde açıklamış , neden başörtüsü takmak gerektiğini vurgulamış ve hatta Müslüman kadınlara emredip farz kılmıştır. Allah herşeyin en iyisini bilir demiyor muyuz Esma-ül Hüsna'da.. o halde Allah başörtmeyi emretmişse bir bildiği vardır. Koşulsuz şartsız başörtmek gerekir , bir din emri , bir farz olduğu için gereklidir ancak son 60 yıldır ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bir parçası olan dinimiz de yara almaya başlamıştır. İnsanları benliğinden uzaklaştıp , imanı zayıf , tevazudan uzak , müslümanca yaşamayı reddetmiş insanlar oluşturuyorlar.
Erkeğin üzerine farz olan şeylerden biriside ailesinin ilmihal bilgilerini tam olarak öğrenmesini sağlayıp , müslmanca bir hayat sürmesi için gerekli imkanları oluşturmaktır. Aile bireylerini günahlara karşı uyaracak , onları günahlardan sakındıracak ve huzur için müslümanca
Cevap sahibi+1 yıl@neslihan1905 Arkadaşım Kuran'da baş örtüsü örtmeyenlerin ağır ceza alacağı yazıyor mu bana onu söyler misin? Neden başörtüsü emredilmiş onu bile bilmiyorsunuz.. Allah bazı emirleri insanların iyiliği için emretmiştir, başını örtmezsen ben seni cehennem de yakarım gibi bir tebliğ yoktur.. Bu site de görüyoruz örneğini kız başını kapatmış nasılım diye soruyor..
- +1 yıl
saçmalamakta zirvedesin helal be. o zaman söylesene benim annem kapalı. ama kupe takmıyo bilezik vs takmıyo. ne için kapalı? bunuda açıkla hadi? takmayanlar neden kapalı. müslümanlıkta türban yoktur demişsin. bunun için de kanıtın var mı?
Araf Suresi 26 da
Araf suresi 26'da “Ey Ademoğulları ! size çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve kıyafeti indirdik. “der.
Artık herkesin bildiği Nur Suresi 31. ayet söyle der;
“Mümin kadınlara da söyle; Bakışları ölçülü olsun ve cinsel organlarını korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünenler hariç açmasınlar. - +1 yıl
Tesettur neden var?
Erkeklerin şehvetli duyguları ortaya çıkmasın diye. Eşlerine sadık kalsınlar zinaya yönelmesinler diye. Gelecekteki eşlerine temiz gitsinler diye. Temiz olup temiz kalsınlar diye. Maneviyat olarak o kadar kirlenmis bir toplumuz ki. Bu devirde kopege tecavuz eden kediye tecavuz eden insanlar var sencede artık kendini o igrenc bakıslardan pis ruyalardan koruma vaktin gelmedi mi? .
Biraz saglıklı dusunurseniz anlarsınız gercek kapalının nasıl bir gorunuse sahip oldugunu. Burda mesele erkekleri teşhir etmemek. Kendimizi onlara sergileyip şehvii duygularını ortaya cıkarmamak. Goruyoruz dar bir pantalon giymis bacımız kafasına da bir yazma takmıs ben kapalıyım diye ortalıkda geziyor. Beyaz gomlek giyip altına uzun etek giyiyor. Ustunede esarp baglıyor tamam demi ne kadar dogru ama hala beli gogsu belli oluyor giydigi beyaz gomlekten iç çamaşırları gorunuyor. Ya normal bir insan ayaktan ne hissedebilir ki su toplumda ayagı gorunce etkilenen insanlar var .
Cevap sahibi+1 yıl@Srmsklskdmısklsk Canım denize bikiniyle giren bütün kadınlar cehenneme gidicek? bunu onayluyor musun? ben onaylıyorum.. kaç milyar kız bikini giyip denize gidiyor?
Cevap sahibi+1 yılHala anlamıyorsunuz ki erkeklerin kadının saçından tahrik olması erkekliğini hissetmesi %0.0'dır. Saçı değil üstünüzü örtün dar pantalonlar bluzlar kadınların giyinmemesi gerekir. Baş örtüsü tamamen saçma bunların yanında.
- +1 yıl
kardesım kadının sacı zıynettır erkegınkı degıl. boyle bılıp bılmeden konusup vebale gormeyın dınde vebalın sorumlulugu agırdır Allah mıslıyle cıkarır senden.
- +1 yıl
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
"Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır." (Nûr, 24/60). - +1 yıl
ayetlerı begenmeyen ya da kelımesını tasdık etmeyen kufre gırer.
- +1 yıl
@illalazımmıki aynen öyle :)
- +1 yıl
yorum yapan gızlı sahsıyet..
Görüş sahibi (25-29)
21saat
Hala anlamıyorsunuz ki erkeklerin kadının saçından tahrik olması erkekliğini hissetmesi %0.0'dır. Saçı değil üstünüzü örtün dar pantalonlar bluzlar kadınların giyinmemesi gerekir. Baş örtüsü tamamen saçma bunların yanında.
bu sozle kufre gırdınız. sız Allahtan daha ıyı bılemessınız. bırakın aklınızı peygamber yapmayı.. kıme kafa tuttugunuzu dusunun bakalım
Cevap sahibi+1 yıl@illalazımmıki Arkadaşım Allah'ı gözünde canlandırdığın bir karakter olarak düşünme.. senin merhametinle onun merhameti onun düşünceleri bir değil.
- +1 yıl
@yendimkızbaşıma bunlar yaşar nurici kemalist ayet inkarcıları
kuranda baş örtüsü vardır humur kelimesi arapçada kadının sacını örtügü sekildir
humur kadının başına örtügü örtüdür humur türkçede eşarp yazma yemeni türban manasına gelir
sac baş akıl dahildir
hamr arapçada içkidir
hamr aklı örtügü , için içki denmiş baş akıl dahildir cahiller bilmezler - +1 yıl
Katiliyorum..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılöncelikle sana hen büyük sebebini söyliyim bizim dinizimiz İslam ve İslam şartlarından farz olan aslında tüm kızların takması gerektiği birşeydir. Allah biz erkeklere Cuma Namazını farz kılmıştır erkeklerin göğüs kıllarını , dizinden ve dirseğinden yukarsını göstermesi caiz değildir kimisi haram der mezhebe göre değişir burada kadınların ise ayak bilekleri, el bilekleri, yüzü, saçı ve kısacası vucudun her yerinin kapatılması gerekmektedir çünkü bir kadın kendi kocasından başka bir erkeğe kaşını bile göstermesi günahtır bunu çoğu erkek ve kadınlar uygulamaz sadce sacını kapatmayı tercih ederler çünkü kapatırlarsa kime gösterecekler ama öbür dünyada zebaniler siz kızlara cok güzel gösterecek baş örtüsü ise sacını kapatmak için takılır sizin o tekbir tane bile sacınızı göstermeniz cok büyük günahtır ve biz bu günaha cok giriyoruz. Bir gün bir papaz kilisenin tepesine cıkar ve kızlarına şöyle seslenir Hey hıristiyan kızları boynunuza bir hac takın takınki hıristiyan olduğunuz belli olsun müslüman kızlarından bir farkınız kalmadı onlarda sizin gibi oldular ve sizi onlara benzetiyorum hac takınki sizi hayıra biliyim. Biz dinimizi korumuyoruz biz kendi sonumuza gidiyoruz geçmiş olsun...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTahrik olmayı neden sapıklık olarak niteliyorsunuz? Herkesin tahrik olduğu şey farklıdır. Kadınların saçı tahrik etmiyorsa ; neden bunca saç bakım ürünü var ve neden kadınlar kuaförde saçları için saatlerini harcıyor. Yani biraz mantıklı konuşun diyorum. Saç bal gibi tahrik eder. Sizin tahrikten anlayışınıza göre değişir. Erkeğin nefsini kadına yönlendirir mi yönlendirir. Eskiden beridir hür kadının simgesi örtünmek ; köleliğin işareti ise çıplaklık idi. Bunlar bir kenara ; Örtünmek bir ibadettir. Kadına farzdır. Aslına bakarsanız erkeğinde tesettürü vardır. Mesela dal başşak meydanda gibi gösteren pantolonlar giymek edebe adaba aykırıdır. Neyse ; bir kadın örtünmediği için imansız olmaz günahkar olur. Sonuç olarak tesettürlü olup faiz pazarlığı yapanıda gördük ; düşüp kalkanıda duyduk. Bu iş tesettürle veya açıklıkla olmuyor. Namus insanın kafasında. Sonuç olarak biri evlenmiş ve bekaretini sözde namusuyla kaybetmiş olan biri pekala bir oro*spu olabilecekken ; sadece sevdiği ve güvendiği için kendini erkeğe teslim etmiş kadın namussuz diye tabir edilmesi külliyen saçmalıktır. Aradaki fark çok ince. Evet ikisi de günahkardır. Lakin kalpleride en güzel bilen Allahtır. Kendi terazimizde tartamayız. onu Allah tartacak. Zahiri tesettürün yanında gönülleride tesettürlemek lazım. Bunların yanı sıra Ayetle emredilen şeylerin tatbiki için Resullallahın amel edişine ve ettirişine bakılır. Sonuç olarak hanımların başını örtmesi %100 gereklidir şeklide başı örten kumaş omuz ve yakalardan serbest bırakılacak şekilde olmasıdır. Bunun dışında örtünmek Erkeğin tahrik olmasını engeller gibi bir düşünce saçmalıktır. Kadında erkekte birbirinden her şekilde tahrik olabilir ya da etkilenir diyelim biz buna. Kadının endamı ; yürüyüşü ; edası ve tavrı bile yeterlidir. Ayrıca bu ayet sadece tek bir ayet ve tek bir ibadet. İslam sadece bunlardan ibaret değil. Örtülü olmasa bile belki Allah indinde komşusunu doyuran daha evladır bilinmez. Ama her ibadeti yapmak boynumuzun borcu.
11 Yorumla- +1 yıl
Kadın illa erkek için mi harcıyor sanıyorsun emek veriyor şahsen ben kimse için yapmam bakımını kendimi begenmek için yaparım dünya üzerinde de satan tahrik olan hiçbir erkek yoktur.
- Moda & Stil konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKuranda soyle buyuruyor. Ey kadinlar ey erkekler gozleri haramlardan korunun.(nur suresi 30 ve 31 ayet) Burda hem erkekler icin hemde kadinlar icin gozler haramlardan bakmaktan sakinin diyor. Ortunmekte burdan dolayi.
Baska ayet soyle diyor. Ey iman edenler zinaya yaklasmayin cunku o buyuk cirkin bir yoldu bundan uzak durursan kurtulusa erersiniz.
Burda basini kapatmasa zina goturebilecek bir yoldu. Ama kapanmis olsaydi hic erkek kapaliya yaklasmaz.
Iste sonuc Allah emridir kapanmak ve zina yapmayin demiyor yaklasmayin diyor.06 Yorumla- +1 yıl
Saç harammiymis
- +1 yıl
Sen öyle san kardes eşeğe bile tecavuz edilen ülkede yaşıyoruz sen gelmiş kapanan kadına erkek yaklaşmaz diyorsun aklında insanın zina varsa bu tarz düşünce varsa zaten gözü açık kapalı görmez. Saç kapansa ne kapanmasa ne
- +1 yıl
Simdi sana bir misal verim. Bir ac bayan geciyor "of ne guzel bir kiz ya" diye herkes sana laf atiyor ama kapanmis olsaydi hic laf atan olmayacak.
Siz hala basortusu farz diye inkar ederse ve acik sac helal derse bu dinder cikar haberin olsun bu artik sana kalmis - +1 yıl
Ne güzel kendi kendinize bir din yaratmissiniz işte istediğinizi cikartiyorsunuz dininizden istediğinizi kafir yapiyorsunuz👏👏
- +1 yıl
Ben kimseye saptirmak niyetiyle anlatmiyorun asil sorun sen anlamak istemiyorsun.
- +1 yıl
Allah sana islah etsin
bu mantığa göre, bir iskandinav ülkesindeki çıplaklar kampında da kadının bacağından tahrik olanın zihninin sapık olduğu düşünülüyorsa,
burda da bir bacaktan tahrik olan sapık ruhludur.
zaten size göre erkekler hep sapıktır.
zaten size göre kadınlar çıplak gezmeli erkekler akıllı olsun.
biraz zor ama bir düşün bakalım bağlantı kurabilecek misin?42 Yorumla- +1 yıl
Kardes ınsan vücudu sonucta bu kadar anormallestirmeyin hersey cinsellikten mi ibaret Münih'te çıplaklık serbest ve kimsenin aklına bu tarz düşünceler gelmiyor + Tanımadığı bir kadından tahrik olan erkek veya aynı şekilde tanımadığı bir erkekten tahrik olan kadın evet sapıktır
- +1 yıl
Olay basörtüsü degil. Bir insan duvara bakıp tahrik oluyorsa o kisinin duvara bakması dinen haramdır. Evet bu düşünce gülünç gelebilir.
Ser'i kanun diye bisey var. İslam ölçü koymustur. Bu ölcüyü koyarken ona münihte caiz İstanbul'da haramdır demez.
Allah kadını da erkegi de yaratırken neyin neye sebep olacagını bildiği için yasalar koymustur. olayi kücük değerlendirirsen, küçük görürsün. münih'te kimsenin kimseden tahrik olmadıgını tecavüze tacize yeltenmedikleri icin mi bu kanıya vardın? İnsanların zihinleri ve hormon düzeylerini mi ölctün?
Münih dedigin sehirde tahrik olmuyor dedigin kisilerin gecmisteki ne tür tecrübeleri edindigini gördün de mi örnek verdin?
Verdigin örneklerin öncesini sonrasını gördünde mi bu örnegi verdin?
Mümin oldugunu düşünüyorsan bu ayetlere iman edeceksin.
Iman ederim ama aklim almiyor, ben aklımla hareket ederim mantıgıma bakarım diyorsan mümin taklidi yapma. Bizi de yorma.
Olmuyorsa olmuyor napalım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şeyde bir mantık aranmamalı. Yani saçtan tahrik olacak biri tanımıyorum ama belli olmaz. Birde şöyle düşün. Namaz neden kılıyoruz? Allah'ın bizim namaz kılmamıza ihtiyacı var mı? Tabiki de yok. Sadece Allah emrettiği için kılıyoruz. Bunu da böyle düşün. Ayrıca erkeklerde de giyim kuralları vardır. Erkekler de diz kapağı ile göbek deliği arasındaki bölgeyi kapatmak zorundadırlar. Zaten kızlar erkeklerin kıllı bacaklarına bakıp tahrik olacak değiller. Ama kadınlar diğer uzuvlar da dahil, tahrik edebiliyorlar. Bu insanın elinde olan bir şey de değildir. Bu erkeklerin hormonlarıyla alakalı, doğal bir durumdur.
06 Yorumla- +1 yıl
Sen mantıksız bulduğun bir işi yapar misin. Herşeyde mantık aranmalı insan mantık aramasaydi tip bu kadar gelismezdi putlara tapma devam ederdi namaz kılmak bir ihtiyaç insanın içinden gelir fakat baş ortusunun ne anlamı var? Koldan omuzdan sactan tahrik mi olunurmus kardes biraz da karsinizdakine ses objesi olarak bakmayı kesin + satan tahrik olacak insan zaten tedavi gormeli
Cevap sahibi+1 yılSöylediklerin doğru zaten ben yanlış bir şey demiyorum. Öyleyse bana namazın mantığını söyle? Allah'ın emri yani bir mantık bulamamışsan fazla sorgulama.
- +1 yıl
Namaz Nedir? Allaha dua, dertlerini anlatıp şifa bulma isteği namaz zaten ihtiyaçtir zorunluluk diye birşey yok ve bence gayet mantıklı namaz insanı daha iyi insan olmaya sürükler tanrıya dua etmek insanı rahatlatır fakat baş örtüsüne böyle birşey yok hatta hiçbir akla mantığa uyar yani yok saç ortmenin hadi namahrem yerleri örtmeyi anlarım da saç nedir abi?, kurana da birçok kes özellikle sorgula der zaten
Cevap sahibi+1 yıliyi sen takma ölünce Allah'a sen sorarsın o zaman akla mantığa uymayan şeyi neden farz kıldın diye kendin sorarsın.
- +1 yıl
Hala ayni seyleri tekrarliyorsun kardesm kuranda açık açık saçınızi kapayın diye bir ayet bile yok, mahrem yerlerinizi kapatin diyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle olsaydı peygamber zamanımızdaki insanlar bile neden türban takıyorlardı? Doğrusu budur? Zaten Kuranda başı örtün ayeti geçer iyi oku sen en iyisi.
''Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz." Nur Suresi 31. Ayet-i Kerime...
03 Yorumla- +1 yıl
Mahrem yerlerini diyor saç mahrem mi açık açık saçını örtün diye bir emir bile
- +1 yıl
Yok
- +1 yıl
oku belki bir şeyler öğrenirsin
Cuyûb da "Ceyb" kelimsenin çoğuludur. Göğüs, gerdan, yaka gibi anlamlara gelir.
Yani, bu açıklamalardan sonra, ayetin anlamı açık şekilde şöyle olur: "O kadınlar başörtülerini göğüslerinin (gerdanlarının) üzerine indirsinler (baş ve saçlarını örten başörtüleri, gerdanlarını ve boyunlarını da kapatsın.)"
Bu ayet kadınların baş, saç, göğüs, gerdanlarının örtülmesini emreden, şeffaf giysilerle vücut hatlarının belli olmasını yasaklayan ve baş örtmeyi emreden açık bir ayettir.
+1 yılörtünmek lafından sadece saç mı anlıyorsun? Dışarıda senin gibi anlayan bir sürü insan var. Çoğu kızı görüyorum başını kapatmış daracık pantolon giyinmiş üzerine birde dar tişört giyinmiş sonrada ben kapalıyım diyor. Kimisi de strej giyip çıkıyor. Eminim başörtüsünü de sırf moda olsun diye takıyorlardır. Burda örtünmekten kasıt hem başını örtmek hemde vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmektir. Saçtan tahrik olan erkek zihnen sapıktır demişsin. Evet sapık erkekler her tarafta muhakkak vardır. Eğer açık saçık giyinirsen bu o sapıkların dürtülerinin eyleme dönüşmesine sebep olacaktır. O yüzden örtünmek bir nevide kendini o sapıklardan korumaktır. Bu videoyu izle anlarsın o zaman. 😉
https://m.youtube.com/watch?v=TLJvw20ZYWI00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yıl@Scre4m şimdi kavga çıkar kesin kapalılar ayaklanır :D @soran herkesin fikri kendine onlar bize nasıl bişey demiyolarsa bizde onlara bişe diyemeyiz bende kapalı değilim ama kapalı olanlara her zaman saygım var onlar belki kendini sadece eşlerine göstermek istiyolardır saçlarını falan kocasından başka kimse gormesin istiyolardır bilemem anlamıyom ama onlar ne düşünür bilemeyiz
01 Yorumla- +1 yıl
Linç edecekler beni ben ufaktan kaçayim savaş alanına döndü site :D
saçtan tahrik değil olay. çok güzel bir kız düşün sonra saçlarını kazı tamamen. estetik görünür mü? tabi ki hayır. ki sadece başörtüsü de değil zinetlerinizi kapatınız diye geçer aslı. saç olarak belirtilmemiştir. inancın derecesine bağlı olarak kapanmak bayanın bileceği iş.
05 Yorumla- +1 yıl
Sacmalamişsın. Güzel bir kadın görünce niye tahrik olasın? En fazla beğenirsiniz bu da gayet doğal bir durum ayrica sactan tahrik mi olunurmus. Hadi tahrik oldun diyelim bu senin suçun senin günahın olur neden kadın sen tahrik olmayasın diye suratini gizlesin tüm erkekleri kendiniz gibi sapık olarak görmeyin.
- +1 yıl
O kadar yobaz yorumdan sonra sinir vurdu coştum kardes tüm aile kapanıyor birde..
- +1 yıl
Ayrıca genel olarak konuştum
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanırım bu soruyu soran arkadaş ya kasten insanların kafasını bulandırmak için sormuş ya da beni stop etmiş... Öncelikle Kuran'da her şey en ince detayı ile alınacak diye bir kaide yoktur. Zira namaz kılın denir ama kaç rekat ve nasıl kılınacağı anlatılmaz, abdest nasıl detaylıca bahsedilmez... Bu gibi konularda Resulullah'a (sav) bakılır; Ona ve Onun eşlerinin yaşayışına bakılır. Zira Resulullah nasıl yaşardı diye sorulduğunda Hz Aişe'ye O da: Siz hiç Kuran okumaz mısınız, şeklinde cevap verir...
İlahi bir kitap olan Kuran tüm hayatına hitap eder Müslümanın ama iş detaya geldiğinde önce Resulullah'a sonra sahabeye, sonra tabiine diğerlerine bakılır... Böyle insanların akıllarını karıştırma niyetli sorular hiç hoş değil. Sen takmıyorsan takanların ya da takma niyetinde olanların kafalarını bulandırmayacaksın!!!01 Yorumla- +1 yıl
Öyle diyorsun kardes o zamanin şartlarıyla kültürüyle oyleydi davranış olarak tamam örnek al da baş örtüsü o zamanın kültürüydu biz Arapların kültürünü ne diye örnek alalım devirde devre farklılık gösterir bu
Tesettür bir ayettir. Bende tesettürlüyüm elhamdülillah. Allah kadınları savunmasız yaşatmıştır. Ve tesettür ayeti inmiştir. Kadınlar kendini dış dünyadan korusun diye. Bizler çok kıymetli varliklariz dinimizde. Bunun içinde kendimizi ortmemiz korumamız gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılCanlari istiyordur ortuyolardir sanane ki? Ayrica Kur'an da bunun mantikli bir aciklamasi var. Onu gectim Islam dinine mensup kadinlari basortusu temsil ediyor. Senin karsina iki kadin gelse biri basortulu biri basortusuz sen hangisinin dinini cozersin? Basortulu olanin. E onlarda bundan hicbir utanc duymadiklari yani Islam dinine mensub olduklarini belli etmek icin takiyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak erkeğim sana tahrik olunur mu olunmaz mı söyleyeyim.
Saç bir kadını güzel gösterir sonra boyun kısmına bakma isteği oluşur ve o bölgeler de tahrik eder. Yani olay saçın tahrik etmesi değil, kıza davetkarlık çıkarmasıdır.
Yani kimse kimseye bakmasın tabiki, doğru olan budur. Fakat etrafa bir baksana yer mi diye. Erkekler hep bakıyorlar ve tahrik de olurlar01 Yorumla- +1 yıl
Senin kadar saçma bir insan daha görmedim birader insanın fikri neyse zikride odur sen herhangi bir kadına bakınca tahrik mi oluyorsun? Satan boyundan tahrik mi olunurmus ln saçmalığı bak suratını da kapatın kadının oldu olacak evden de çıkmasın saklayın kendini erkeğin şeyi kalkmasin diye bu ne iğrenç bir dusuncedir hersey cinsellikle mi alakali? Sactan boyunda tahrik mi oluyorsun o halde git bir psikologa tedavi ol bende bir trans erkeğim ben neden tanimadigim kadınlardan tahrik olmuyorum senin gibilerin zihniyetini değiştirmesi lazim
+1 yılSonucta tahrik olanlarda var😉bunlara neden olmamak icin kimsenim niyetini bilmedigimiz icin tesettur gerekli dinimizde amac sacini ortmek degil zaten boynunu ortmek boynunu ziynet yerini ortmezsen zatem bu tesettur degildir gayet net.
02 Yorumla- +1 yıl
(Ziynet yani namahrem yerleri ort diyor) Tahrik olanlarda sıkıntı, kıldan tahrik mi olunurmus ln ya da boyundan o halde boyundan tahrik olan kişi bir psikologa gorunmeli çünkü normalde değil. Onun günahı insanı ilgilendirmez onun şeyi kalkmasın diye kadınlar neden suratını saklasın + Belki kadın da erkekten tahrik oluyor o halde erkek neden ortunmuyor namus tek kadında mi var
- +1 yıl
Cok karisik bir zihin yapin var tek yonlu bakiyorsun simdi sana dakikalarca bunun nednini aciklayamam arastir cok arastir onca musluman bosuna kapanmiyor muslumanlarin cogu boyle emir bu..
İslamiyette kadınların yerine getirmesi gereken bir yükümlülüktür. Başka sebeplerle de takanlar olabilir kimin neden taktığı beni ilgilendirmiyor. Sadece saygı duyuyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Fakat namahrem yerleri ört diyor saç namahrem mi
+1 yılCahil arapların uydurması işte.. insanlıgın kımde oldugu bellı olmaz. Yasak her zaman daha çekici olur. Bak mesela mülteciler yılbasında kölnde kadınları taciz etmişler , birçoğu it kopuk. Müslüman araplar kadınlara çok düşkün neden? Kadınları kapatıyolar çünkü zorla.
40 Yorumla
+1 yılBaş örtüsü bir örf, gelenektir.
Erkeklerin dikkatini çekmesin diye baş örtüsü takıyorsak o zaman yüzümüzde güzelse o da dikkat çeker, yüzümüzü de mi örtelim? Hayır. İslam'da tesettür boyuna, omuzlara kadardır. Baş örtüsü İslam ile ilgili değildir.
Geleneğini sürdürmek isteyenler baş örtüsü ister takar, ister takmaz. Saygı duyarım.
Saygılar00 YorumlaBAk baş örtüsünün hiç bir mantığı yok ama senin dediğin mantıksızlık şeylerde var ben çevremdeki her kıza prenses gibi davranırım saçını beğenirsem çok hoşmuş derim bende mi sapığım şimdi
01 Yorumla- +1 yıl
Ben dedim ki bu gayet doğal bir şey zaten dünyada satan tahrik olacak insan da yoktur sapık olan kişi satan tahrik olan kişi
Tesetturlu olmak iffetli olmak anlamina gelir. Mesela erkekler icin tesettur Gobek ve diz kapagina kadardir kadinlarda ise tesettur el ve yuz disinda heryerdir
14 Yorumla- +1 yıl
namus zihinde biter başa örtü atmaya insan iffetli olmaz.
- +1 yıl
Senin düşüncenin göre tecavuz eden değil edilen suçlu çünkü o erkeği baştan çıkarttı kadin eger kendini gostermese erkek tecavuz etmeyecekti. bumudur? Aynı şey.
Moda & Stil konusunda 370 cevap paylaştı. Nedeni yok biri uydurmus digeri ona inanmıs yoksa sen cidden sac gostermenin gunah olabilecegini dusunuyo musun?
22 Yorumlaİnkâr edip, âyetlerimizi yalanlayanlara gelince; onlar cehennemliklerdir. Süreli orada kalacaklardır. Orası ne kötü bir sondur!
tegabun 10 kuran ayeti hadis filamn da degil00 YorumlaŞuanda kesinlikle tamamen siyasidir ayrıca kurana namahrem yerlerini örtü der
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldini bilgisi zayıf birini eig seçmişsin çok komiksiniz. www.kizlarsoruyor.com/.../q4375772-sac-kadinin-susu-mudur bakın bakalım yorumlara
00 Yorumlagüzel dinimizin emri çok başkadır tesettür açık olarak hicab şeklinde emredilir ama gel gör ki bunu kendine yediremeyen kadınlar baş örtüsünü takıp üstü forma altını sorma modunu icad etmiştir ;) :DD
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsürü psikolojisi bence. İslam da başörtüsü yoktur delinin biri kuyuya taş atmışta kırk akıllı çıkaramamış mantığı.
30 YorumlaBiz başımızı örtüyoruz ama sen şu düşünceyle beynini örtmüşsün
12 Yorumla- +1 yıl
Baş açmanın günah olduğunu düşünüpte kapananin zaten beyni olduğunu düşünmüyorum.
Öyle bir emir yok ama bende kapalıyım çünkü kendimi böyle daha çok begeniyorum ve ben örtüyü arkadan bağlıyorum bağzıları önden bağlıyo
02 Yorumla- +1 yıl
O da bir düşünce
Namazı niçin kılıyorsak başörtüsünü de onun için takılır. Yani Allah'ın emri olduğu için. (Nur suresi, 31) Google amcadan bak..
04 Yorumla- +1 yıl
Namaz yaratıcıya dua etmektir insan bir emir olduğu için yapmaz icinden geldigi icin yapar zaten zorunlulukla yaparsa gerçekten inanmiyordur fakat başörtüsünde hiçbir mantık yok.
- +1 yıl
Mübarek, sen yorum yapma bence. İbadetler niçin yapılır diye bir araştır ve öncelikle Allah'ın emri olduğu için yapıldığını göreceksin. Başka amaçla da yapılır ama 1. sebep Allah'ın emri olmasıdır. Hem namaz dua etmek de değildir fakat duayı da kapsar. Çünkü namaz kılarken dualar da okursun. (Sübhaneke, salli barik, rabbena duları vb.) Namaza dua diyerek namaz kılmayan kimseler var. Namaz duadır ben zaten dua ediyorum diyorlar. Bunlar gerçek aleviler değil tabi. Aleviyiz diye ortaya çıkıp müslümanın inancını bozmaya çalışanlar.
- +1 yıl
Türkler İslamda önce Goktanriya inanır o düşüncede de kendilerince tanrıya dua ederlerdi namaz yani fakat bunu zorunluluk olduğu için yapıyorlardı kardes sana zorla birsey yaptirsalar bu ne kadar içten olur?
+1 yılbir erkek kadının saç telini görmemeli boynunu ense kısmını görmemeli bu yüzden
40 Yorumlazamanla her şey değişecek, eskiden insanlar oluyordu belki ama şu anda daha az değil mi, kapalı annelerinin yanında başı açık kızlar da var demek ki türbanlı veya başı örtülü kadın sayısı da azalıyor
zamanla00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılBu yaradılış meselesi biz yaratıcıdan iyi bilecek deyiliz dimi ne diyorsa koşulsuz uymak lazım diye düşünüyorum!! yorum yapmadan
06 Yorumla- +1 yıl
Kuranda da sorgulayın diyor kardesm
- +1 yıl
Neyi sorgulayın diyor kuran?
- +1 yıl
Kuran evrenin yaratılışını sorgulamamızı ister (Enbiya Suresi, 30)
-Kuran insanın yaratılışını sorgulamamızı ister (Kıyame Suresi , 37)
-Kuran atalarımızın dinini sorgulamamızı ister (Bakara Suresi, 170)
– Bir kitap Allah katından olması gerekiyorsa hangi şarta uyması gerekiyor? Kur’an bizzat Kuran’ın kendisini sorgulamamızı ister (Nisa Suresi, 82)
-Kuran peygamberi sorgulamamızı ister (Yunus Suresi ,38) - +1 yıl
sen namaz kılıyormusun kurban kesiyormusun zekat veriyormusun oruç tutuyormusun?
- +1 yıl
Evet kardeşim.
- +1 yıl
Bunlar nasıl kesin emir ise baş örtüsü de aynı nerden sorgularsan sorgula sonuç örtünmek olarak karşımıza çıkar yani emir kesin
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1-Inaç
2-Siyasi simge (maalesef günümüzde çogu bu sekilde)
3-Aile baskisi
4-Sahtekarlik (kendini namuslu gösterme çabasi)20 Yorumla
+1 yıltövbe tövbe nasıl soru bu senin aklına kimler sokuyor bunları oo my god
02 Yorumla- +1 yıl
Evde boş boş otururken aklıma geldi :D
- +1 yıl
hee sorun yok ozaman :)
Din gereği kadinin el ve ayak bilekleri haric baska bir erkege gorunmemesi gerekir
04 Yorumla- +1 yıl
Kadın oldu olacak evinden çıkmasın? Hersey erkek etrafında mi dönüyor erkek tahrik olmasın erkeğin aklına cinsellik gelmesin.. Hersey cinsellik mi sen her dakika cinsellik mi düşünüyorsun? Herhangi bir kadına bakınca aklına seks mi geliyor o halde sapkinsin.
- +1 yıl
@komşukız sen en iyisi Arabistana git bacim orda senin gibi yobaz sayısı çok bu ülke temizlenir en azindan
sen niye gizliden yazdıgını açıkla bende onu açıklarım,
06 Yorumla- +1 yıl
Çünkü ot beyinlilerin hakaretlerine maruz kalıyorum. Yeterince açıklayıcı?
- +1 yıl
Özelden küfür yazanlar oluyor
- +1 yıl
Yargilasinlar çokta... kimde
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnancın gereği olduğu için takılır. Allah'ın emri olduğu için ve kendini muhafaza etmek için takılır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamam iste zihin olarak sapık olan erkeğe karsi kendin vermissin cevabı
20 YorumlaDinin gereği kapanılıyo
09 Yorumla- +1 yıl
Saçma.
- +1 yıl
Mantık bulamıyorum kapanmakta
- +1 yıl
@komşukız ln kapanmak ne tür bir mantık olabilir saç yani o halde erkekler neden kapanmıyor bacim hangi erkek kadının saçından tahrik olur en fazla beğenir bu da gayet doğal bir durum az ötede yaşayın lütfen bu sapık dusuncelerinizle islam dibinden de sogutuyorsunuz
+1 yılAllahın emri çünkü...
01 Yorumla- +1 yıl
Allah neden saçımı ortmemizi emretsin
+1 yılŞu yaşa kadar öğrenemedigini biz mi öğreticez
11 Yorumla- +1 yıl
Takmaktaki mantığı sordum arkadaşım
+1 yılErkekler tahrik olmasın deyu.
12 Yorumla- +1 yıl
O zaman erkekler neden ortunmuyor kardes
- +1 yıl
Yakın zamana (50-100 sene ) kadar erkeklerde başını bir şeylerle kapatırdı. Şapka, fes, şal, puşi gibi değişik şeylere. Başı açık gezen erkek çok azdır. Dışarı çıkarken erkek başına mutlaka bir şey alır. Kapalı yerde çıkarır. Şimdi yok böyle bir şey. Aynı şekilde kadınlar da mutlaka başını bir şeylerle kapatırdı. Bütün dinlerde böyleydi. Şimdi Müslüman da olsa başını örten kadın sayısı çok az.
+1 yılNur Süresinin 31. ayetinde gereken yazılı
02 Yorumla- +1 yıl
Ziynet diyor, göğüslerinizi kapatın , namahrem yerler diyor anladın?
- +1 yıl
Ziynet neresi bacım?
+1 yılKuran'da yazan bir emir olduğu için.
02 Yorumla- +1 yıl
Ortulerinizi gögusunuze örtün yazıyor.
+1 yılKendini korumak için.
16 Yorumla- +1 yıl
Baş örtüsü takinca tecavuzler bitecek zaten peki en sapık ülke neden Arabistan çünkü adamların zihni sapık orada kadınlara muz kabak salatalik yemek yasak çünkü nimeti cinsel organa benzetiyorlarmis adamların aklında var bu tür düşünceler şimdi bunun din ile ne alakası var
- +1 yıl
En sapık ülke kesin Amerika iken boşa ötme burada
- +1 yıl
Amerika at eşcinsel diye ati idam mi ediyor? Amerikan erkekleri 3-4 kadını kendisine karı mi yapıyor?
Kadınin iliskide zevk alması gunah diye kadına sünnet mi oluyor?
Muzu salatalıği cinsel organa benzettikleri için kadına mi yasakliyorla?
Komik olma. Niye İslam önce onlara geldi çünkü en sapkın millet Araplardi hala da öyleler.
Hadi cahilsin anlarım da bari belli etme. - +1 yıl
Sevgili kukla,
Uydurma haberlere inanma. At idam edildi vs tarzı haberlere inanan sazanlardan olma. - +1 yıl
Sevgili dünyadan bir haber cahil kardesm,
Birazcık arastirsaydin veya az da olsa bilgili olsaydın bu haberin doğruluğundan şüphe etmezdin senin sapik dedigin Avrupalilar emin ol o cok sevdiginiz beş para etmez Araplardan fazlasiyla insan
m.milliyet.com.tr/.../default.htm
www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=997573
İstediğin haber sitesine bak.
Arapların en sapık ülke olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum bunun en büyük ispatı orada tecavüz edilen kadınlarin hapse atılması tecavuzcunun de serbest birakilmasi birazcık Suudi Arabistanda yaşananları araştır insanı islamdan sogutuyorlar Araplara göre namus iki bacak arasından ibaret çünkü kadınların eziyet gördüğü ezildigi bir toplumj nasıl oluyor da savunabiliyorsunuz - +1 yıl
Sevgili kukla,
Haber sizin gibi sazanlar için yalan olarak hazırlanmış.
O haber sitelerinr baktığında koydukları resimden çok belli zaten atı idam ettikleri.
Farzdir ortunmek. Sadece basortusu degil
125 Yorumla- +1 yıl
O zaman erkekler niye ortunmuyor kardes.
- +1 yıl
O niye
- +1 yıl
İnsan vücudunu bu kadar anormallestirmeyin koldan tahrik olan erkek veya sactan zihnen sapkindir
- +1 yıl
@komşukız senin de kör olduğun gerçeğini kapatmiyor arkadaşım yorumlarımı adam gibi okumamissin bile orada acikliyorum zaten neden yanlis buldugumu gelmiş konuşuyorsun doğru düzgün okumadan, neyse ne herkesin kendi düşüncesi bize saygı duymak düşer.
Moda & Stil konusunda 708 cevap paylaştı. Arabın dini farz biçmiş
20 YorumlaModa & Stil konusunda 9b cevap paylaştı. inancını yerine getirmek için
02 Yorumla- +1 yıl
Yazanlar yarısından çoğu neden taktiğini bile bilmiyor
nur suresi 31. ayeti oku anlarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Ziynetlerini gostermesinler diyor (göğüslerini kapasinlar diyor saçını ört diye bir emir yok kuranda)
+1 yılİnançları gereği takıyorlar.
00 YorumlaDinlerin sacmaliklari iste mantik aranmaz :)
06 Yorumla- +1 yıl
Bak bu nesnel bir durum sana has degil elestiriye acik Degilse zaten o buyuk ihtimalle yanlislarini ortmeye calisiiyordur kusura bakma ama hiç birinizin inanci degil siz sadece gelenek gibi surduruyorsunuz..
Kurani turkce oku ve sonra gel buraya bakalim ne kadar inaniyorsun islama :)
+1 yılFetva veriyo adama bak..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİslam dini emrettiği için olabilir mi?
01 Yorumla- +1 yıl
Din git puta tap derse git camdan atla derse hemen yapacak misin, sorgulamadigimiz için bu ülkenin hali boyle
+1 yılaç kuranı oku mealini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir başörtüsü takmak var birde kapanmak var.
00 Yorumlaİnancımız gereği..
01 Yorumla- +1 yıl
Mantık?
- Moda & Stil konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılBayıyosunuz bazen
00 Yorumla
+1 yılsevmem
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah öyle istiyor.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam