Otobüste yanına oturacağınız kız veya erkeği neye göre seçersiniz? Otobüste kimlerin yanında oturmayı tercih edersiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılKriterler:
-Ağzında 32 dişin varlığından eminsem yanına oturmam.
-Eğer "minibüste" son koltuk ise; saçları yeni kestirilmiş ise otururum; kesilmemişse oturmam. Otobüste her türlü otururum.
-Eğer oturacağım yer cam kenarı ve oraya geçebilmem için sürtmek zorunda kaldığım insan iç tarafta oturuyorsa, ölümü görürüm o daracık. m gibi yerden kendimi geçirtmeye çalışmam.
-Eğer yanımda toz kapabileceğini ve ağzından 400 km'ye yakın tükürüklerini havaya haykırarak hapşuracağını düşünüyorsam, 4 saat boyunca da havada asılı duracak o hapşuruk tanelerini soluyacağımı bildiğim insanların yanına oturmam.
-Kitap okuduğu taklidi yapan, eve geçince paldır küldür evdeki bütün teknolojik alet-ırzavatları açan tipleri kestirebilirsem, çakma entelektüel havası üstüme sinmesin diye yanına oturmam.
Bunlar erkekler içindir, kızlara göre farklı düzenlemek gerekir.
Kızlar için kriterler:
-Sadece kız olması yanına oturmamam için yeterlidir.12 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yorum yapmışsın da neden kız yanına oturmak istemezsin?
- +1 yıl
Onunla iki durak sonra inip arkasından dalgınlıkla yürürken kızın beynini yiyen paranoyakça tecavüz figürleri yüzünden "Neden oturmak isteyeyim?" diyerek bertaraf edebilirim bu soruyu.
Öte yandan, o kadar çok ötekileştirildi ki cinsler, ne bir erkeğin yanına "Ahbabım!.." diyerekten sıvışmak isterdim, ne de bir kadının yanına oturarak onu ister istemez varlığımla çekindireceğim lanet olası bir insanlık olmak isterdim.
En İyi Cevaplar
Otobüste bayanların yanına oturmam, çok yorgunsam ve sadece bir güzel bayan ile bir güzel olmayan bayanın yanı boşsa koltuğun kenarına oturmak şartıyla güzel olmayan bayanın yanına otururum. Laf etmesinler ben güzelim diye geldi vs, gibi tek amaç bu ;)
Erkeklerde de pis biri değilse fark etmez :)010 Yorumla
Soran+1 yılBir kadının yanına otursan ne gibi bir sorun olabilir ki?
Soran+1 yılBen hiç öyle birşeyle karşılaşmadm. neden erkekler otobüşte bayan yanı tercih etmezler
Soran+1 yıldur bu soruyu da soracağım
Soran+1 yılBen hiç rahatsız olmam biliyor musun dikkat de etmem kim ne yapıyor diye. Kulaklığımı takarım yolu izlerim
Soran+1 yılolmuyorum neden rahatsız olayım
Soran+1 yılBence yanlış düşünüyorsun, ben kimsenin hakkında kötü bişey düşünmem. bunun kaybı da olmaz benim adıma
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşlı insanların özellikle teyzelerin yanına oturmamaya özen gösteriyorum çünkü hayatım hakkında tüm bilgiyi sömürmeye çalışıyorlar. Onun dışında orta yaşlı erkeklerin yanına oturmuyorum dik dik bakıp duruyorlar.
21 Yorumla
Soran+1 yıl.. :)
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde kadınların yanında oturuyorum. Ama eğer erkek yanına oturacaksam genç erkeklerin yanına oturuyorum daha saygılı oluyorlar, yaşlılar daha terbiyesiz.
03 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın orta yaşlılar daha kötü bakıyor
Soran+1 yılorta yaşlı erkekler
- +1 yıl
Evet öyle.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
36Cevap
Ankara'da yaşıyorum. Başıma 65-70 yaşında biri dikilip " zamane gençleri işte, yer vermiyorlar yaşlılara " diye söylenmesin yeter. Yanımda ki orangutan bile olabilir şahsen rahatsızlık duymam.
17 Yorumla
Soran+1 yılBen de rahatsızlık duymam asla ama zayıf olan tercihimdir, sonuçta kimseyle bacak bacak temasıyla oturmayı istemem, rahatsız oluyorum. Evet bazı yaşlılar öyle söylüyorlar bu arada, hele bazıları tip tip gözünün içine bakıyor illa yer ver diye :D
- +1 yıl
Orası zaten senin tercih meselen değil ki, bizzati toplu taşıma da ki bir özgürlüğün, hakkın :) Nasıl yolda giderken millete çarpa çarpa gitmek hoş karşılanmaz ise toplu taşıma da bunun bir bölümü demektir. Genelde arka da yüksek koltuklar boş olursa oraya geçiyorum. Bazen yaşlı birisi oturup kollarını sanki iki koltukta kendisi varmış gibi rahatça açabiliyor, ayağını benim tarafıma rahatça sallayabiliyor. Şahsen buna gelemem, kişinin yüzüne bakarak kendisini iterim, ayağını ayağımla kendi tarafına yollarım, sanki böyle bir gazete parçasıymış gibi. O hakkı hiç bir şekilde kendinde bulamaz. Otur oturduğun koltuk sınırlarında :) Yaşlılara yer vermiyorum ancak bariz şekilde engeli olabilen kişiler oluyor elbette hepimiz zaten yer veririz bu durumda. Yaşla olsaydı bu işler bütün 70 yaş üstünü general yapardı devlet :)
Soran+1 yılBen dayanamıyorum yaşlılara yer vermeyince kendimi suçlu gibi hissediyorum. önce biraz beklerim biri yer vermezse kalkarım dayanamıyorum. Hele de keçiören otobüsü bir sıkışık oluyo akşam saatlerinde sorma. Bir de bedava diye tüm yaşlılar otobüste oluyor
Soran+1 yıl.. :D
Soran+1 yılNeyse teşekkür ederim cevap için
+1 yılKriterlerim var tabiki :D
1) sisman olmayacak ikinci koltuga gelirse oturmam yanina :D
2) yuksek seste muzik dinlemeyecek :D
3) agir parfum kokmayacak
:D11 Yorumla
Soran+1 yılbenim için de en önemlisi şişman olmaması :)
+1 yılValla teyzelere yer vermekten oturamıyorum ki hiç :D Artık boşta olsa nasıl olsa birazdan bir teyze gelir diye oturmuyorum :D
18 Yorumla
Soran+1 yılBen de çocuklu kadınlara flan veririm
- +1 yıl
Ayrım yok teyze amca, çocuklu kadın, ya da baktım fazla erkeğin içinde kalmış rahatsız olan bir kadın var kalkar onada yer veririm o yüzden oturamıyorum hiç ya :D
Soran+1 yılHelal abicim ne diyeyim.
- +1 yıl
Abi mi :D vay be bizde mi yaşlandık arkadaş :D
Soran+1 yılHayır abicim bana göre 4 yaşcık var
- +1 yıl
Tamam susarmısın lütfen :D :D
Soran+1 yıltamam abi sustum
- +1 yıl
Tamam kızım :D
Valla boş yer bulamadığımdan hiç öyle bir ayrım yapmıyorum adf
11 Yorumla
Soran+1 yılSıkışık otobüslerden bıktım ben de
+1 yılNadir otobüse binerim de, kapıya yakın ve genelde arka tarafları tercih ederim fakat hepimiz insanız kimin yanına oturacağım diye bakmam.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
kim daha az yer kaplıyorsa onun yanına otururum ben
11 Yorumla
Soran+1 yılAynı ben :)
+1 yılyanına oturacağım insan seçmiyorum tek ve net kriterim boş koltuk
20 Yorumlaen güzel kimse onun yanına hatta yanı dolu ise rica ediyorum yanındakine kalkması için :))
15 Yorumla
Soran+1 yılHmm :) tipe göre tercih yapıyosun yani
Soran+1 yılKızın bundan haberi olmuyor sanırım
+1 yılCam kenarı boşsa o tarafa ge. erim, bayan tek oturuyorsa onun yanına. en son yer yokta erkek oturuyorsa mecburiyetten onun yanına otururum ve seçmem de ne o öyle karpuzmu seçiyoruz
10 YorumlaErkek yanı mümkünse uyuyorum ben. :D Yanıma bir kız oturduğu zaman ister istemez kasılıyorum hoşuma gitmiyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden bunun cevabını verir misin? yanında kız varsa neden oturamıyosun
- +1 yıl
Oturuyorum da genel olarak rahatsız etmeme çabası içerisine giriyorum. Eli ayağı bayağı bir kendi mıntıkama doğru sıkıştırıyorum falan rahatsız bir pozisyona girmek zorundayım. Hafta içi 40 km'den fazla yol yağtığım için toplu taşımada kötü oluyor. Bazen ne olduğunu anlamadan var olmayan suçlamalar yaşayabiliyoruz. Bu da tahmin edilenden daha fazla kalp kırıcı bir şey aslında.
Soran+1 yılGörünüşe göre böyle bir suçlama yapıldı sana
- +1 yıl
Yan yana otururken bir olay olmadı ama ayaktayken çantamdaki su şişesi sağımdaki hanımefendiye (!) çarpınca bir çıngar çıkardı sandığı şeyi anlamışsınızdır. Ben de şahit hanım arkadaşım sayesinde hem paçayı kurtardım hem de kadını orada güzel bir rezil ettim kendimi savunacağım diye. Tabi hiç yaşanmasaydı keşke...
Soran+1 yılKötü olmuş
- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılNeye gore secersiniz diye bisey var mi ya hepsi insan degil mi gecer otururum bos olan yere ya da cok bos yer varsa en arkadan bir yerlere gecerim gidecegim yerin mesafesine gorede degisir bu
00 Yorumla Selam verince tribe girecekse ayakta giderim hic cekemem. Ama kucaginda yavru kopek olan bir kizin yanina oturup kopegi sevmisligim var :D
10 Yorumla
+1 yılİnsanları ayırmadığım için, cinsiyeti, kıyafeti, oturuşu beni ilgilendirmez. NEreyi istiyorsam oraya otururum.
13 Yorumla
Soran+1 yılSorum çok yanlış anlaşıldı sanki insanları ayırıyor gibi oldum
- +1 yıl
Aslında çok da yanlış bir soru değil, çünkü insanlar buna gerçekten çok önem veriyor. Daha dün bir kişi yanıma erkek oturacak ve kendisinin yanında da bir kadın var diye siz böyle geçin isterseniz biz erkekler arkaya geçelim dedi. Tabi ki tartıştık. Bu toplumumuzda var olan bir şey.
Soran+1 yılEvet. önem veriyorlar malesef.
+1 yılHiç böyle bir tercihim olmadı. Otobüste, yapacağım maksimum yarım saat yolculuk için kız/ erkek veya güzel/çirkin ayrımı yapmam, gerek yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılBuradaki bazı erkekler yapıyor ama kız erkek diye
Aile & Toplum konusunda 778 cevap paylaştı. bide tercihmi ediyorsunuz boş yere geçip otururum toplu taşımada bile aklınız buna basıyorsa acayip bir durum
04 Yorumla
Soran+1 yılSadece soru sordum aklım neye basıyormuş?
Soran+1 yılyani zayıf olan, kızın olan v. s cevaplar yapabilirdin bana laf söylemek yerine
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYanındaki koltuğun bos olmasına göre..
Doluysa oturmam.10 Yorumla giyimine bakarım, çok laubali tiplerin yanına oturmuyorum ne kız ne de erkek.
00 Yorumla
+1 yılotobüste boş yer buldunuz bide kimin yanına otursam diye mi düşünüyorsunuz :) bunları da mı duyacaktık
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D bizim otobüs çok dolu oluyo
+1 yılbazı bayanlar sanki rahatsız oluyor gibi sutratlarıından ki bende oturmam fazla mecbur kalmassam rahat etsinler bayan soonuçda
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKarının kızın yanına oturmam. Yaşlı teyze nene olursa olur ama. Direk sohbet ediyoruz 😄
04 Yorumla
Soran+1 yılYa erkekler neden kızın yanına oturmayı tercih etmiyor
- +1 yıl
Çok parfüm kokuyor. Ayrıca tribe giriyorlar.
Soran+1 yılNe tribi ben hiç karşılaşmadım
- +1 yıl
Doğrudur
kızım boşyere oturucan bunun için analitik bir düşünce sergilemek gerekmiyor
015 Yorumla
Soran+1 yıl. :D
Soran+1 yılÇok yanlış anladınız gerçekten. ben sadece zayıf olmasını isterim o da yolculuk boyunca bacak bacağa değmemek için rahatsız olduğumdan. Onun dışında mesela çok şişman bir erkek var. hiçbir yer boş değilse oraya da otururum zorunda kalınca yani. Ayakta gitmekten iyidir sonuçta
Soran+1 yıl. 53
Soran+1 yıl162
Soran+1 yılne balığı be.
Soran+1 yılbalık etli olmam için 62 ve üzeri olamam gerekiyor boyuma göre
Soran+1 yılatmadım buraya neden atıyım ki
Soran+1 yılyoo kızmadım ben
+1 yılBen genelde güzel kızların yanına otururum Çirkin kız yanıma oturursa kalkarım :D
02 Yorumla
Soran+1 yılayıp yaptığın kardeş öyle olur mu hiç ya
- +1 yıl
Benim fikrim ayıbın yolları kayıp rahat ol sen.
Söyle bir bakarim temiz duruyosa gecer otururum
11 Yorumla
Soran+1 yılhmm teşekkürler :)
+1 yılBos koltuk olsun da yanimdaki muhim degil 😆
110 Yorumla
- +1 yıl
İstanbul'da oturarak gitmek mucize arkadaş :D
Soran+1 yılBen de ankaradayım. Keçiören otobüsü felç oluyo
- +1 yıl
Metrobüse bekleriz :D
Soran+1 yılaman kalsın ben Ankaranın trafiğine dayanamıyorum. Orada olsam sinirli stresli gezerim hep
- +1 yıl
bak orada haklısın işte :D
Soran+1 yıl..:))
- +1 yıl
Dün aşağı yukarı 2 saat ayakta yolculuk yaptım :D
Soran+1 yılbenim olsa olsa 40 dakika sürüyo.
- +1 yıl
şükret haline :D
+1 yılNeresi boşsa direk otururum
11 Yorumla
Soran+1 yılHmm :)
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSayıf olmasına, sığamıyorum yoksa asdf
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bence de en önemli şey o
Boş koltuğa yerleşirim valla
15 Yorumla
Soran+1 yılSenin için de farketmez öyleyse
Soran+1 yılZayıf olması tercihimdir. ama değilse de zaten sırtımda çantam oluyor ve içinde test kitapları flan. O ağırlıkta hiçbir şey düşünemiyorum. Ama 2 kişinin yanı da boşsa kız veya erkek farketmez daha az yer kaplayanı olur
İnsan mı değil mi diye bakıyorum sadece
14 Yorumla
Soran+1 yılya dalga geçme. gerçek anlamda merak ediyorum
Soran+1 yılahh benim de arabam olsa da bende otobüslerde sefil olmayaydım
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız erkek farketmez hangi çağda yaşıyoruz. Oturunca sanki bişey mi yapacaz ben hangisi denk gelirse oturuyorum farketmez
00 Yorumla
+1 yılboş bulduğum yere otururum ayırt etmem
20 Yorumla
+1 yılYaninin bos olmasi yeterli
10 Yorumla
+1 yılrast gele otururum fark etmez.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı. Ya boş yer buldukta bide kişimi sececez 😂😂😂
00 YorumlaYakuşuklu tüpüm olan :D
01 Yorumla
Soran+1 yıl.. :D
+1 yılEn arkada neresi bossa oraya..
00 YorumlaBos koltuga oturmayi :)
010 Yorumla
Soran+1 yılo zaman senin için farketmez kimin yanında olduğu
Soran+1 yılBenim için de fark etmez aslında zaten sırtımda ağır bir çanta oluyor. bir de kriter belirleyemezdim. ama zayıf tercihimdir. sebebi ise kimseyle bacak teması olmaması
Soran+1 yıl:D güzel taktik
Soran+1 yılaynen öyle
Soran+1 yılAnkaranın trafiğinde ayrım yapmam
+1 yıl7 yıldır toplu taşıma araçları kullanmıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılAhh keşke benim de arabam olsa da Ankaranın trafiğinde otobüs çekilmiyor
Boş yer olması yeterli :D
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim için zayıf olması yeterli :)
Soran+1 yılçünkü bacak bacak teması olması rahatsız ediyo beni
valla onu firma belirler bacım bizesöz düşmez =)
04 Yorumla
Soran+1 yılYa hayır uzun uzun yolculuklardan bahsetmiyorum :D
Soran+1 yılzayıf olsun bacak bacak teması olmasın yol boyunca
+1 yılDirek oteuyom erkeklerin yanına kızın oturmam
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden kızın yanına oturmazsın? Öyle erkekleri çok gördüm nedendir acaba çok merak ediyorum
Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. boş yer varsa otururum kızsa oturmam
00 Yorumla
+1 yılYanlız oturmayı dilerim
00 Yorumlaen son 5 sene önce binmişim
00 Yorumla
+1 yılÇok konuşmasın kâfi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHic farkeymiyo
10 Yorumla
+1 yılrandom seçeriz :D
00 YorumlaOtobüse binmiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılAha bir özel araçlı daha
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle takıntım yok
00 Yorumla tipine göre
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Otobüste yanına oturacağınız kız veya erkeği neye göre seçersiniz? Otobüste kimlerin yanında oturmayı tercih edersiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler