Bu sorum biraz erkeklere yönelik olacak. Askerliğini yapmış beyler tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Cevabın nedir?
Ben askerliğimi 2006 yılında hakkarı çukurca da yaptım. Size birazcık oraları anlatmak istiyorum. Görevim gereği haftanın 5 günü sokaklarda dağlarda devriye atardık. Askeri hastanede şehit cenazesine şahit oldum. Törene gelen bürokratlar o kadar rahatlardı ki, törenden önce ve sonra gülerek sohbet edebiliyorlardı. Lokumcu açılışına gelmiş gibiydiler. çarşıya felan çıktığımızda T. C. Askerini ibreti alem olsun diye öldüreceksin gibi nefret söylemleriyle karşılaştım Askerlere tellerden günde 1500kez hakaret edenlere gördüm. Örgüt gelirse ben sıkmam" diyen, kürt asker arkadaşım da oldu. Sokaklara çıktığında kendi ülkenin askeri olduğunu gizlersin orda. Kendi ülkende, kendi ülken için askerlik yaparken, kendi vatandaşın tarafından sürekli ölüm tehditi altında olmak çok zor bir psikoloji. Kim düşman, kim dost bilmiyorsun. Bence herkesin sükunet içinde bu olayı çözmek için "düşünmesi" ve "hareket etmesi" gerekiyor. Türk - Kürt kim olursa olsun nefret dolu oldukça bu iş böyle devam eder. Ölen öldüğüyle, bu kaostan faydalanan cebini doldurduğuyla kalır.. Biraz siyasi oldu ama askerlik kelimesi geçince kendimi tutamadım... Benim vaktim iyi geçiyodu vakit geçirmek için farklı şeyler düşünmeme gerek yoktu..
41 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen geceleri bol bol kitap okurdum. Gündüz işim bitince gece yapacak bir şey kalmıyordu. Bulunduğum şehir güneydoğuda olduğu için dışarı çıkmak da mantıklı değildi. Ben de kendimi kitaplarıma verdim. Hiç kitap taşımayın yanınızda. Gittiğiniz yerde illa okuyacak bir şeyler bulursunuz.
212 Yorumla- +1 yıl
Bildiğim kadarıyla kitap okumakta telde yasakmış
- +1 yıl
@Mutluyuzbiz
Yedek subaylıkta öyle bir sorun yok. - +1 yıl
Hm anlaşıldı
- +1 yıl
@mka1997
4 Yıllık bir üniversiteden mezun olmak ve ihtiyaca göre seçilmek. - +1 yıl
@mka1997
Hayır.
Eğer eğitiminize devam etmek isterseniz (yüksek lisans gibi) eğitiminiz boyunca askerlikten muaf oluyorsunuz.
Diplomanızı aldıktan sonra yoklamaydı falan derken 1-2 sene geçiyor. Ancak siz askere gitmek isterseniz hızlandırabiliyorsunuz.
Ben ileri bir yaşta gitmeme rağmen onlara kalsa en az 2 sene sürecekti. Hızlandırmama rağmen 6-7 ay sürmüştü gitmem. Yeni süreç nasıl işliyor emin değilim ama çok farklı olacağını düşünmüyorum. - +1 yıl
@mka1997
Üniversite mezunlarının 2 seçeneği var.
1) KD (Kısa Dönem) er olarak yapmak
2) Yedek subay olarak rütbeli yapmak.
Kısa dönem epi topu 6 ay. İzin kullanmazsanız 5 ayda bitiyor.
Yedek Subay 12 ay ama rütbeli olmanın avantajı var. Amelelik yapmıyorsunuz. Üstüne acemi eğitiminden sonra rütbenizi alınca maaşınızı da alıyorsunuz ki bu para ciddi bir miktar oluyor.
Benim bulunduğum yerde misafirhanede kalınıyordu. Rahattı. - +1 yıl
EİC seçiminiz için teşekkür ederim.
+1 yılBeni gönder, ben giderim senin yerine :/
Askerde vakit nasıl geçer daha önce askerlik yapmadığım için bilemeyeceğim şimdi ama kitap al oku olmadı birşeyler karala kağıda yaz, çiz, oku sıkılmazsın birde bolca düşün geleceği o da vakit geçiriyor en azından :)
Gitme diye tekrarlardım da bozuk plak gibi neyse 😏20 Yorumla
gittiği bölgeye göre değişiyor.. biri g. t korkusuyla nöbet tutarken diğeri kola cips falan takılıyor
101 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
39Cevap
+1 yılSana tavsiyem şafak sayma, sayarsan zaman geçmek bilmez o 1 dakika bile sana 1 saat gibi gelir. Ahhhh ahhhh eski günlerimi aklıma getirdin bak tam 8 ay kazan dairesinde kazan yakmıştım o zaman şafak nasıl geçiyordu bir bilsen gececiydim kazan dairesinde. Gündüz yatıyordum akşam kazanı yakıyordum (Odun kömür değil :) Fuel Oil yakıyorduk. Kül temizleme derdi yoktu) Yine yatıyordum tabi bu arada devriye gezen komutanlarada yakalanıyorduk. :) Hasan Başçavuş vardı Onun taş4klarını diğer komutanlar yesin çok baba adamdı her seferinde ceza almaktan o bizi kurtarırdı. Len anılarımı yazmaya kalksam sabah olur. :)
20 Yorumla
+1 yılAskerde vakit kimlerle ve hangi vasıfla askerliğini yaptığına göre değişir.
Çünkü iletişim halinde olacağın kişiler çok çeşitli olacak.
İlk zamanlar alışma evresini attıktan sonra doğal ortamına adapte olacak ve askerliği özünde absorbe edeceksin.
Tavsiye edebileceğim yegane şeyse eşyalarına, kimlerle muhatap olduğuna dikkat et, vakit nasıl geçireceğine ise ortama alıştığında kendin karar vereceksin...20 Yorumla- Diğer konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılBen askerim şu an sabah 6da başlıyor maraton aksama kadar iştimaydi mıntıkaydı görev di derken akşam oluyor. mumkun olduğunca şafağı düşünmeden iş gibi görmen gerek burayı yoksa kendi kendini yersin. Acemi birliği işin zor kısmı ilk 2 ay burada hep eğitim mıntıka zaman geçiyor ustaya gelince zaten bir görevin oluyor işine bakıyorsun sonra. Boş zamanlarinda bol bol kitap oku sohbetler falan güzel oluyor. Hayırlı teskerelwer şimdiden
20 Yorumla Sakin bosta kalma. Arazi olmak arada iyi olur ama hicbir is yapmayin derdine dusersen dakikalari sayarsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılGünde kaç saat arazi olacağız onuda paylaşırsan sevinirim :)
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSubaylardan birinin gözüne girmeye çalış. Elin yüzün temizse haberci olursun. Hem vakit geçer hemde kimse sana devrecilik yapamaz. Uzun dönem misn kardeşim?
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Gözünde büyütme bende çok sıkıldım ama ilk 6 ay nasıl geçti anlamazsın. Doğuya da düşme inşallah. Mıntıkasıydı oydu buydu zaman geçer bide bir iki dost bulursun ortamı süzüp eledikten sonra işe yaramazları. E bunun çarşısı var pazarı var. Bide manitan varsa bir iki ay sonra telefon alırsın onla konuşur mesajlaşırsın. Bitti gitti işte takma kafanı memedim😊
Soran+1 yılEyvallah reis
- +1 yıl
Eyvallah dönüşte bir paket marlboro istiyorum hadi Allaha emanet ol
Kardeşim ben, askerliğimde acemi birliğimi Isparta Dağ komando okulunda, usta birliği oryantasyon eğitimimi Kayseride, 1 sene Hakkari de 1 ay Tunceli de sonra tekrar hakkariye dönerek operasyonlarla çadırlarda oturup, uyuyarak (geceleri vakit olursa) geçirdim. Kısacası nasıl geçtiğini anlamadım. Kaldı ki eğitim, spor, operasyonlarla zaman full doluydu. Komanda değil de başka bir sınıf askeri de olsan merak etme askeri sistem seni oturtmaz, günlük herşey planlı programlıdır.
00 Yorumladüşünme, sorgulama. yap dediklerini yap (komutanların) dur dediklerinde dur. askerleri seversen yardım etmeye çalışırsan askerler s. ker, komutanların da s. ker, komutanları seversen saksör derler arkandan sen de ipleme. kafan rahat olsun. çok mal var çünkü. aşırı derecede. gidince görcen gerçi. hepsi kafayı yemiş. gerçi çoğu canım ama yine dee orda seviye atlıyolar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAskerliği yaşayana o kadar hızlı geçmez. Sürekli şafak sayarsın. Hele bir de uzun dönem yapıyorsan. Dışarıdan bakıldığında hızlı geçer çünkü onlar asker değil. Askerde yapabileceğin sosyal aktiviteler ve günlük uğraşlar azalacağından, sürekli aynı şeyleri yapacağından zamanın geçmesi biraz zordur, öyle hissettirir.
Sana tavsiyem askerde dostlarını önemle seç. Ha bereni de kimseye kaptırma. Özellikle bere ve botları sürekli çalarlar. Yoksa komutandan azarı işiten sen olursun.00 YorumlaValla şubatın ilk haftasında gideceğim bende çok merak ediyorum.
Arkadaşım şu an askerden yola çıktı gelsin direk sorucam tecrübe lazım kaldı 4 hafta :/09 Yorumla- +1 yıl
Sağ salim gidip dönmek nasip olur inşallah
BÜTÜN ASKERLERİMİZ İÇİN.
Soran+1 yılBenide bilgilendir. :) Şimdiden hayırlı teskereler
- +1 yıl
3 yıl oldu benimde askerlik biteli. Ispartada komando olarak yaptım sonraya doğuya gittim usta birliği için. Kesinlikle zaman gecmiyor. Sanki saat park etmiş gibi. Acemide biraz zorlanırsın ama ustayı rahat gecersin. Ben 15 ay yapmıştım sen 12. Para verip askerliği satın alanlarada delikanlıca nazire yapmış oluyorsun. hayırlısıyla bitirir gelirsin. Ama doğuya düşersen daha rahat askerlik yaparsın.
Ortam iyiyse doğuda olsan bile güzel geçer ama benim gibi pkklıların içine düşersen çavuş olacan ki rahat geçsin.)
20 YorumlaDışarıdakinden 5 kat daha yavaş geçtiği kesin , bu yüzden bol bol şafak sayılır
10 YorumlaBilmiyorum ama duyduğuma göre işkencedir. Ama askere gitmeyi çok istiyorum :) bazen diyom keşke kızlarda gidebilseydi :D
10 Yorumla
+1 yılKanka benim acemilik yeni bitti 2 ay yaptım ben ilk basta zorlancan onu kabullencen yapcak bişey yok ondan sonra zaten ortamını kuruyon zaman geçiyo yani sıkıntı yapma..
00 Yorumla
+1 yılAnlatılmaz oranın havası çok değişik su akıyor yolunu buluyor
10 Yorumla
+1 yılsoruya bak ya, sen git merak etme onlar geçirtir sana zaman
10 Yorumla
+1 yılvalla ben paso gazinoda film haber izliyordum şarkı dinliyordum geçiyordu zaman
00 Yorumla
+1 yılİştima-Spor-Eğitim-Nöbet-İştima-Tekrar Nöbet-Yine İştima :)
31 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah.
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Telefon kullanıyorlar burada askerler paso idda oynyorlar
20 Yorumlakitap okuyabilirsin. bol bol spor yapabilirsin. vücut geliştirmek için bulunmaz bir nimettir.
10 YorumlaDiğer konusunda 826 cevap paylaştı. gecmez... ama bıtelı 7 sene oldu... gıdınce görürsün
10 YorumlaNöbet iştima alay iştima tugay iştima sonra mıntıka sonra görev yerleri bak vakit nasıl geçyor 15 ay su gibi geçmişti
10 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. osbir ve telefondan oyun oynuyarak geceleri hiç geçmiyor fayansları boyadığımı bilirim sıkıntıdan.
14 Yorumla
Soran+1 yılNe önerirsin askere gideceklere?
Soran+1 yılAskerdeyken açıköğretime kaydolabilirmiyiz?
- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılanaa sen askere mi gtiin?
21 Yorumla
Soran+1 yılDaha gitmedim 2-3 aya kadar gidiyorum :)
ilk gittiğim sıralar zaman geçmiyordu
sonra öyle bir zaman geçmeye başladı ki izine gelmeye fırsatım olmadı10 Yorumla
+1 yılArkadaşlarin çok önemli kafa arkadaşlar bulursan canın sıkılmaz nöbet istima spor falan hepsini unutursun
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılbirşeyler yaz çiz karala..
batak oynayın la batak..10 Yorumla
+1 yılbir git nasıl vakit geçireceğini bulursun, Askerlik anlatılmaz, yaşanır.
10 Yorumla
+1 yılçalış, iş yapmaktan gocunma ciddi anlamda zaman geçiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah reis
Kayseri’de askerlik yapıyorum Atarsa Düzce günde 8 saat nöbet tutuyoruz dua edin de 6 saate düşsün rahatlayalım biraz
00 Yorumla
+1 yılBence yaz askerden dönünce paylaşırsın bizimlee
20 Yorumla
+1 yılAskere mi gideceksin
11 Yorumla
Soran+1 yılevet
+1 yılMektup yaz sevdiceğine bir de annene :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu dönemde askerlik zaman kaybı bence hayatından çalıyorlar ögrettikleri bşyde yok
10 YorumlaAskere mi gidiyorsun 😕
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılEyvallah
S.. s.. geçiyor dolayısıyla
20 Yorumla
+1 yılMerak ettim
Geldim 😀😊12 Yorumla- +1 yıl
@KurabiYe hm tamam
+1 yılOraya gir ve zamanı unut yoksa bitmez o askerlik
20 YorumlaAskere mi gidiceksin hsyn?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
torun torun geceler uzun ötmez borun
10 YorumlaKitap oku tecrübem yok ama oku işte :)
13 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı teskereler ya sağa sağlim gidip gelirsin insallah. Ne zaman gidiyorsun?
- +1 yıl
kitap falan okuyamaz acemilikte sıkıntı her şey. d
Gizli Üye(36-45)+1 yılKısa uzun?
Batı doğu?30 YorumlaUzun donem mi kisa mi?
10 Yorumla
+1 yılAskere mi gidicen 😨
11 Yorumla
Soran+1 yılevet :)
tespih çek
30 YorumlaZor len
20 YorumlaDiğer konusunda 414 cevap paylaştı. Askere mi gidiyorsun
01 YorumlaDiğer konusunda 531 cevap paylaştı. guzel
10 YorumlaDiğer konusunda 11,5b cevap paylaştı. Sohbet
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSilahla atis yap
10 Yorumla