Kıssadan hisse bir şey anlatayım ve benimle çok baglantılı. Bir sirkte çalışan bir palyaço varmış ve gelen izleyicileri yaptıgı pandomimlerle gülmekten kırar geçirirmiş ve kısa zamanda tüm çevreye ün salmış kapalı gişe yaparmış. Kendiside sürekli bir doktora gidermiş gülemediğinden şikayetçi olurmuş. Doktor defalarca her yolu dener fakat adamı güldürmeyi başaramaz. En son aklına karşı sirkteki palyaço gelir ve adama karşı sirkte bir palyaço var tüm milleti gülmekten kırıp geçiriyor birde ona gitmeyi dene der. Pallyaço biliyorum ve her gün gidiyorum der. Gidiyorsun ama hala gülmüyorsun öylemi der doktor. Evet cevabını alır ve doktor pes der. Orayada gidip gülemiyorsan yapacağım birşey yok der. Merak eder ve neden gülmediğini sorar doktor. Doktor bey çünkü o palyaça benim...
Biliyorum bu hisseyi :-) yaşananlar ne kadar ağır olursa olsun gülümsemek insanı hem ayakta tutar hem hayata gün gün bağlar... Bu kadar zor olmamalı...
Yavuz Selim in bir sözü vardır aklımda kalanıyla söyleyeyim cesur değilsen bile öyle davran bir süre sonra o hâl senin üzerine olur... Bu mış gibi yapmak değil o ruha girmek...
çok küçüktüm büyüklerin dedelerim kahkaha atarak güldüklerini. En çokta dedim gülmesi garibeme giderdi bizle oynarken çocuk gibi olurdu 60 yaşında adam. o zamanlar pek anlamamıştım ama şimdi anlıyorum bazı şeylerin kıymetini.
Ben en son ekim ayinda icten guldum ondan sonra bir daha gulemedim en mutlu gunumde beni koca İstanbul'da en iyi bildigim kale gibi saglam oldugum sehirde gozumden yas geldi 29 yasinda bende agladim
Elbette para değil :-) soyut olduğu için paha biçilemez değerde... dinimizde var tebessüm etmek sadakadır... ayrıca yaşadığın süre içinde dert sıkıntı asla bitmeyecektir... tebessüm için bahane mi arayalım?
Tebessüm ile para soyut anlamda birbirine yaklaşamaz. Gelelim öteki boyuta. İnsanın içinde dert sıkıntı tasa varsa sırf sen sadaka istiyorsun diye rol yapması mı gerekli? Oynamaya gerek yok. Dertliysen dertli gözük. Neşeliysen neşeli gözük.
O bir ironiydi :S Bu oynamak değil :S kimse bana sadaka versin değil derdim... anlatmak istediğimi anlamadın... herkes biz değilmiş! Biliyoruz çok şükür...
Yani insanlarla pek yuzyuze gelemiyoruz cogu zaman. iki adim otedeki birine mesaj atiyoruz. birinin halini hatirini sormak istesek telefona sariliyoruz gitmek varken
En İyi Cevaplar