- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılYeğen, sen ot olarak dünyaya gelseydin de üzerine bassaydı insanlar. Belki o zaman böyle asi olmazdın. Sen kim, peygamberlik kim? Allahın işine kulları karışamaz. iman eksikliği senin aklını almış. Aslında sorduğun sorunun saçma olduğundan sen de eminsin. Gerçi sana şunu diyim. Allah öyle bir yaratıcı ki, varlığını sen inkar etmeye çalışsan da, sorduğun soruda varlığını biliyorsun. Allah seni affetsin.
02 Yorumla- +1 yıl
ben varlığını bilmiyorum din hakkında bilgim de var senin de varsa inandır
- +1 yıl
Ama sorunda Allah'tan bahsettin bak. Demek ki, varolduğunu kabul ediyorsun. Ne güzel insansın sen :)
En İyi Cevaplar
Adalet denilen şeyin, hırsız uğursuz'un zevki sefa içinde namuslu dürüst insanlarında sefalet içinde olmasından. olmayan birşey olduğu belli değilmi
11 Yorumla- +1 yıl
bir şey dememe gerek yok eig hakettin :D
Yaptığın sorgulama mantıksız. Zaten dünyaya yeterince peygamber gelmiş neden sen neden ben diye sorgularsak bunun içinden çıkamayız. Cennete gidemeyeceğini asla bilemezsin sadece dinine uygun ve iyi bir Müslüman olarak yaşarsan şansın artar. Ama böyle isyan ederek Allaha şirk koşarsan cennete gidebilirmiisn bende merak ediyorum
03 Yorumla- +1 yıl
adaletsizlik yapılıyor ya herkes peygamber olsun ya da hiç kimse
- +1 yıl
şimdi ne gerek var ki?
Bence Allah adaletli degil neden Jennifer Lopez güzelken biz degiliz ya da bizim iki kolumuz varken bazıları kolsuz neden bazıları fakir bazıları para içinde yüzüyor neden bazıları becerikli bazıları bir halt edemiyor bence çok adaletsiz
813 Yorumla- +1 yıl
Bqcim sana ne anlatsak ikna olmazsin demi
- +1 yıl
Kolum var diye şükretmiyorsun da ne diyorsun be. Burası dünya değersiz bir yerdir bunu bil yeter. dünya geçici
- +1 yıl
kolu var diye tabi şükreedebilir ama neden diğerlerinin kolu yok da bende var da diyebilir
- +1 yıl
Artıladım
- +1 yıl
@soran Dünya imtihan yeridir sadece Allaha layık kul olabilmek için gönderildik rahat yaşamak için değil herkesin dileği olsaydı kimse ibadet etmezdi.. herkes azardı bozgunculuk yapardı bak dünya ya evrene ne güzel yaratılmış dört dörtlük bir düzen içerisinde o kadar günahın var ama su bile tuzlu olmuyor o kadar mermahetli bir Rab var...
- +1 yıl
allah egoist mi ihtiyac duyuyor ibadete?
- +1 yıl
- +1 yıl
ama doktor seni ilaçları kullanmadın diye cezalandıramıyor da?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılkulun Rabbi sınamaya hakkı yoktur haşa.. gunahkar olmassan cennete gidersın kendı ıradenle ıyılıkler yaparsın.. Allah ınsana yapamayacagı seyi yuklemez. sen ıyıyı veya kotuyu secersın, Allahta onu halkeder yanı yaratır.. aksı takdırde ımtıhanın anlamı olmazdı. Allah noksan sıfatlardan munezzehtir.. ben cennetlıgım veya cehhennemlıgım demekte Allahın ısıne karısmak olur, cevabını olum anında veya ahıret gununde alırsın. korku ve umıt arasında olacaksın. wesselam..
14 Yorumla- +1 yıl
allahın imtahana ihtiyacı mı vardı?
- +1 yıl
Allahın hıcbırseye ıhtıyacı yoktur. yaratandır zaten. neden yaptıgını da kendı bılır. senı veya benı ılgılendırmez.
- +1 yıl
neden o zaman imtahan ediyor?
- +1 yıl
sorunun cevabını verdım.
+1 yılO kadar zengin çocuk gümüş kaşıklarda yemek yerken , diğer tarafta can çekişerek aç bir şekilde ölüyorlar. Gerisini siz düşünün.
11 Yorumla- +1 yıl
aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeygamlerin git hayatlarına bak bakalım bir sürü zorluk yaşamışlar. Kurallara en çok onlar uymuş Hz. Muhammed evlat acısı yaşadı. Yurdundna gitmek zorunda kaldı. Savaşlara katıldı. Adaleti sağlamaya çalıştı. Yalancılıkla suçlandı. Acı çekti. Ayakları ağrıyana kadar namaz kıldı. Hayatta lüks içinde bile yaşamadı ki bunlar en bilinenler. Ona peygamberlik verildi diye duyguları alınmadı. Sen ne yaşadın hangi peygamberin başına gelenleri yaşadın?
211 Yorumla- +1 yıl
ama onun hayatını allah belirledi?
Cevap sahibi+1 yılSenin hayatınıda belirledi hepimizinkini belirledi. Peygamber oldular diye senden daha az acı çekmediler. Git bakalım kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir yerde cesaret edip karşı çık. İnsanları İslam'a davet et. Kolay mı sanıyorsun?
Onlara önceden peygamber olacaksınız deyip seminerle ders verilmediki- +1 yıl
pascal'ın dine dönüş orantısını biliyor musun hesaplamalarına göre sonsuz cennet her şeyden daha iyi bu dünyaca cehhennem hayatı yaşamış mı ki peygamber?
Cevap sahibi+1 yılsen yazdıklarımı okumuyor musun?
sadece en bilinenlerindne örnekler verdim. Peygamberimiz evlat acısı çekmiş biri. Senin çocuğun öldü mü?
sen yalancılıkla suçlandın mı?
savaşlara katıldın mı?
ayakların şişene kadar namaz kıldın mı?
bunların ve daha fazlasını yapmadığına eminim daha hayatlaırnı nasıl yaşamışlar bilmiyorsun birde cehennem hayatı diyorsun. Peygamberimiz hem annesini hem babasını kaybetti. Dedesinin amcasının yanında büyüdü. Sen ailesizlik nedir bildin mi?
yakınlarını kaybetmek nasıl bir şey acısını yaşadın mı? bunlar en bilindikleri üstelik- +1 yıl
iyi de cehennem en ktüsü vee osuz
Cevap sahibi+1 yılbir peygamber eğer görevlerini yerine getirmezse aynı şekilde cehenneme gidebilir. Yani peygamber seçildi diye direk cennetlik olmuyor ki
- +1 yıl
hz muhammed direkt cehenneme mi gidiyor?
Cevap sahibi+1 yılsen anlamıyor musun, ben anlatamıyor muyum yoksa anlamak mı istemiyorsun?
Her insan gibi peygamberlerde hesaba çekilecek diyorum peygamber oldu diye sorgusuz sualsiz cennete gitmeyecekler. Hz muhammed önce cehenneme gitmeyecek ama sen nasıl hesaba çekileceksen onada bakılacak. Sen peygambersin deyip hemen kapıları açıp cennete koymayacaklar. Sorgusu olucak onunda.
Bir peygember görevini yapmadıysa cezasını alır görevini yaptıysa mükafatınıda alır.
Demek isteğim biri peygamber seçildi diye anında cennetlik olmuyor. Onların üstündeki yük hepimizden daha fazla. Kaç kişiyi İslam'a çağırıyorsun. Git bir yahudiyi çağır bakalım neler oluyor.
Anlamamak için uğraşıyorsun gerçekten.- +1 yıl
Dünya onun yüzü suyu hürmetine yaratılmasına rağmen neden sorguya çekilsin ki? Kaldı ki sorguya çekilse bile cehenneme gitmiyor bence sen anlamıyorsun eşit değiliz
Cevap sahibi+1 yılEğer peygamber Allah'ın yolundan gitmeseydi işler değişirdi. Evet o çok önemli çünkü yaratan Allah onun davranacağını, senin nasıl davranacağını bilmez mi sanıyorsun?
Halen anlamıyorsun o üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Ayakları şişene kadar her gün namaz kılmak nasıl bir şey biliyor musun? daha günde 5 vakit kılmaya üşenen insanlarla diğer şekilde davranan peygamber cennete gitse haksızlık mı oluyor yani?
asıl haksızlık gitmemesi olurdu üstüne düşeni yaptı anlamıyor musun? Peygamber oldu ama anne baba hasretiyle büyüdü. Sen bütün bunları ne sanıyorsun? Peygamber diye duyguları alındı mı sanıyorsun?
Sende üstüne düşeni yap sende cennete git. Kimse engel olmuyor buna.- +1 yıl
Yav senin anlaman kıt mı ben de onun hayatını yaşamak isterdim sen saçmalayan bayan cevap ver bu dünyada peygamber dediğiniz adamın gördüğü zulümleri görüp cennete mi gitmek isterdin yoksa bu dünyada güzel bir hayat yaşayıp diğer dünyadan senin peygamberlerinin bile hayâl edemeyeceği sonsuz bir yere gitmek mi isterdin?
düz mantık bakma olaya, peygamberlerin çektiği sıkıntı eziyetin milyonda birini çeksen dayanamazdın, sana Allah daha kolay bir görev vermiş kendini adam et dinin şartlarını yerine getir yeter demiş ya peygamber olup milyonlarca insanlardan sorumlu tutsaydı ne yapacaktın daha sen kendini kontrol edemezken
00 Yorumla
+1 yılAllah adaletlimi bunu ölünce göreceksin korkma hayat kısa zaten peygmaber olmanın koşulları ve özellikleri vardıır allah katın da ve kapanmıştır islam ile zaten kıyamete gidiyor insanoğlu allah sana hidayet versin inanmıyoesan da saygılı ol insanların kutsalına bağnazca islama saldırma
019 Yorumla- +1 yıl
Ben bir saygısızlık yapmadım ama sen bana bağnazlık yapma diyerek saygızıslık yaptın. Sizin dinin gereği bu herhalde? İkincisi benim anlatmak istediğim Peygamberi de allah yarattı beni de allah yarattı. Neden ben onun kadar iyi değilim? tabi sen bunu anlayabilir misin orası da meçhul.
- +1 yıl
ben senin anlama kapasitene hayran oldum sen ilk önce insanlara insanca konuş sen iyi olmadığını allah katın da nereden biliyorsun diyorum sana
- +1 yıl
üç fakülte mezunu öğretmenim tamam mı dünyada araştırmadığım ideoloji din kalmadı hala sürekli okurum peşin konuşma
- +1 yıl
yaşım 28 sana kötü konuştuysam kırılma asla niyetim kötü değil
- +1 yıl
Ben sizin kaç üniversite bitirdiğinizi sormadım. Ben başka bir soru sordum önce ona cevap verin beyfendi.
- +1 yıl
insanca konuştum
- +1 yıl
Kırılmadım. Rica ederim.
- +1 yıl
senin yazdıkların hasebiyle yazdım tamam neyse ben sana zayen cevap verdim soruna senin atesit olmana saygım vara ama insanların değerlerine sen saygılı ol ki saygı göresin
ben sana sorayım sen atesitsin değil mi peki tanrının olmadığını nasıl biliyorsun buyur?
bence bu saçma bir kişi en fazla agnostik olur ateistlik psiklojik problem - +1 yıl
Agnostik ile deistlik arasındayım. Çürütmeye çalıştığım tez sadece müslümanlıktı. Galiba yanlış anladın. :)
- +1 yıl
sen onun kadar iyi değilsin bunu da bu kainatı yaratan allaha sorarsın peygmeberler insanlar için de özel seçilmiş kuran da açıklaması var ölünce görecez
- +1 yıl
Tamam da Peygamberin cüz-i iradesini de allah vermiş benimkini de. Neden ben onun gibi cennetlik değilim?
- +1 yıl
islama inanmayabilirsin kardeş seçimindir ama mantıklı değil sorun islama göre cevabı yazdım sana dinler bilim ile kanıtlanmaz ister inan ister inanma
- +1 yıl
Hayır anlamıyorum sorumun cevabını vermedin ve ben bilimsel konuşmadım.
- +1 yıl
nereden biliyorsun olmadığını?
bunu kim bilebilir ki? - +1 yıl
sen gurup seks diyorsun belli islama inanmıyorsun korkma hayat kısa elbet ölecez ölünce herkes göecek yoksa hep beraber yok olacaz varsa da hesap verecez
- +1 yıl
çünkü inanmıyorum kuranda inanmayanlar cehenneme gidecek diyor
- +1 yıl
evet inanmayan allhın varlığına cehenneme gidecek doğru islama göre sen yani iyilik yapıyorum diyorsun diye bu nasıl adalet mi diyorsun bu soru kadar saöam soru olamaz?
- +1 yıl
Ben de kurduğun cümle kadar saçma cümle görmedim :D
- +1 yıl
bak kardeşim inanmıyorsan inanma ama sorun saçma git bunu bir islam profösörüne bir sorsana sana ne diyecek?
+1 yılNeden peygamber degilsin bir kere ondaki ahlak namus , Allaha olan sevgi , merhamet zeka (bu sorudan anladim), masumiyet sende yok Onlar hicbir zaman senin gibi dusunmemislerdir hem onlarin cegtigi aciya da dayanamazsin daha bir cok ornek verebilirim hem sen bu zamanda da pek ala cennete gidebilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
asıl sende zeka yok be bağnazın tekisin anandan babandan ne gördüysen ona tapıyorsun git araştır oku sonra gel yanıma
- +1 yıl
Ateistsin bide diyon neden peygamber degilim tipini gorende adam sanar
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbiz insanız ya peygamberler bile hatalar yapmıstı sonra hemen tevbe etmisti cunku peygamberde insandır orda yiyier orda ice. bazı alay edeler bu nasıl bir peygamber bizim gibi yiyip iciyor diye.
yinede bunada sukret kardesim. peygamberimiz bize hep yalvarır ''nolur kullarımı yakma diye'' Allah dua eder cunku peygamberimiz kulları yandığı zaman dayanmaz.06 Yorumla- +1 yıl
gördün mü hiç yalvardığını?
- +1 yıl
ahiret şefaatcılıktan kastediyorum
- +1 yıl
öyle bir şey olduğunu gördün mü dedim inanıyorsun?
- +1 yıl
eger sen herseye gormeyler inanmak istiyorsa imtihan ne anlamı kalır?
- +1 yıl
allah neden bizi imtahan ediyor ihtiyacı mı var?
- +1 yıl
evet vardır
- Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılkaranlığa küfredeceğine bir mum da sen yak ;) bak dostum senin sorduğun soru eşitlikten bahsediyor ve dünyada eşit değiliz bu bir gerçek afrikadaki yoksul insanlarla biz eşit değiliz ama Allah ın adaleet terazisi o kadar hassastır ki ahirette herkes adaletli bir şekilde hesap verecek, Fakire zekat verdin mi sorulmayacak ama zengine malını Allah yolunda harcadın mı diye sorulacak
02 Yorumla- +1 yıl
veya kendinizi öyle kandırıyorsunuz?
- +1 yıl
Niye kandırayım? Benim dinimin kitabı söylüyor bunları benim inancım bu ki söylüyorum. senin inancın nedir? Allahın verdiği düşünme yeteneğiyle haşa Allahın adaletini sorguluyorsun
Çünkü sağelin senden şikayetçi bunun için cehennemde yanıcaksın cehennemde seni strip klübe götürecekler ama hiç bişey yapamıycaksın kendi libidon sana kafayı yedirtecek çünkü Allahın adaletini sorguladın
01 Yorumla- +1 yıl
iyi görürsem söylerim
+1 yılBir oğlum olursa bıçağı boynuna dayıycam, belki o ara bir melek gelir koyun getirir al sana kurban evladını kesme der, belki de peygamberimdir mk nerden bilecez evladımıza bıçak dayamadan. Off ne kadar inandırıcı hikaye ya bir kere daha iman ettim.
05 Yorumla- +1 yıl
Yazık acıyorum sana
- +1 yıl
@nedesembilemedim29 :D
- +1 yıl
allah kırlmaz
- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılO soruyu boşver. Şunu sor. Ben neden tanrı degilim? Tanrı süper güclü ve mükemmel herkese emir veriyor herseye o karar veriyor. Tanrılık sınavları var mı. Varsa şimdiden başlarım calismaya..
11 Yorumla- +1 yıl
aynen hangi kaynak daha çok kazandırır dershanelere gidelim :D
+1 yılPeygamberler direk cennete gidecek diye bir şey yok. Onlarda günahlarından dolayı hesap verecekler. Okumadan konuşma. Okumuyorsan, dinle hocaları belki bir şeyler öğrenirsin. Ancak, meleklerin Allaha verecek hesabı yoktur.
06 Yorumla- +1 yıl
Yani, ancak melekler mahşer gününde hesap vermeyecek. Şeytan, melek değil cindir.
- +1 yıl
@agnostikharun abi ne diyor bu?
- +1 yıl
ilk defa bundan duydum valla
- +1 yıl
@agnostikharun Şİmdi Nihat Hatipoğlu mahşer gününü anlatmıştı. İnsanlar tüm peygamlerden yardım isteyecek, kurtar bizi diyecekler. Fakat, hepsinin ayrı bir günahı olduğu ve dua haklarını kullandıkları için yardım talebini geri çevireceklermiş. Kendi günahlarımıza yanıyoruz diyeceklermiş. Ancak, Hz Muhammet kendi günahları için endişelenmeyip, biza şefaat diliyecekmiş. Yani onlarda hesap verecektir heralde Nihat Hatipoğlunun programından duymuştum. Ama Hz Muhammet cennetle müjdelenmiş olması gerekir ki, Rabbim onun şefaatini kabul ediyor.
- +1 yıl
aga peki allah varsa neden dünyada zulüm var neden engellemiyor zulümleri allah
- +1 yıl
@agnostikharun O zaman sınav diye bir şey kalmazdı. Neyse ateistlerle tartışmıyorum çünkü hep boşuna zamanım gitmesiyle beraber, yorumlarımda kalkıyor hal böyle olunca hesabım kapanabilir bu riskede senin için girmem! Okumam gereken hayli hukuk kitabı var. İyi geceler..
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu soruyu soran biri peygamber olamaz da o yüzden.
Hz. Yunus bir anlık şikayet etmiş başına neler gelmiş araştır bakayım.05 Yorumla- +1 yıl
böyle bir soru sormasaydım da peygamber olmazdım zaten çünkü son peygamber nedense mp3 ve mp 4 olsan zamanda yok tesadüfe bakın
- +1 yıl
Eğer gerçekten haketseydin yüzyıllar önce bir peygamber olarak doğardın.
- +1 yıl
iyide doğmadan önce nasıl hak edeceğiz?
- +1 yıl
peygamber domadan önce belliydi daha hiç iyi bir insan olmamışken peygamber olduğu yüzyıllar önce belliydi
- +1 yıl
Allah her şeyi bilendir. Senin de bu şekilde arkasından atıp tutacağını da biliyordu.
Allahın adaleti şaşmaz bunu bilir bunu konuşurum.
Allahı yargılamak neden? Diye sormak ne sana ne bana ne de bir başkasına düşer.04 Yorumla- +1 yıl
iyi de o zaman bağnaz oluyorsun?
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen peygamberlik yapabilir miydin önce onu düşün? Bu hayatta en zor meslektir peygamberlik. Azıcık inancın varsa Allah'ın adaletini sorgulama. Ayrıca neden peygamber değilim tarzda saçma salakça şeyler söyleme millet sana cahil mi bu der.
10 Yorumla
+1 yılAdil olan Allah, aç gözlü olan sen. Peygamberlik kolay değil kardeşim, bunlar hep din bilgisi eksiliğinden ah ah. Seninkisi hazıra konma isteği.
03 Yorumla- +1 yıl
o zaman sen bununla konuş @agnostikharun
- +1 yıl
allah eğer varsa sadisttir
- +1 yıl
Kardeşim burada senin diğer yorumlarını da okudum. Kafan zaten bildiğin yarım yamalak şeylerle dolu ve bunlarla istediğin cevabı vermeyenlere adeta muhalefet olmak için soruyu açmışsın. Yeni birşeyler öğrenmek isteyen birisi değilsin. O yüzden uzun uzun açıklama yapmayacağım. Lakin ciddi anlamda din bilgisi eksiğin var :D
+1 yılPeygamber olmadan da cennete gidebilirsin! Bunlarıda ben söyleyecek değilim dimi sana..
01 Yorumla- +1 yıl
ama önce cehennem var?
+1 yılİman eder ve samimi olursan neden gitmeyesin ki
Allah en adaletlisidir.22 Yorumla- +1 yıl
hiç sanmıyorum
- +1 yıl
Senin sanmanla ilgili değil
+1 yılla sende var ya hemen yorumlara etiketliyon beni tabi ben cevap vercem hepsine dimi sen kızlarla takılcan çakal :)
00 Yorumla
+1 yılSende peygamber sayilacaksin yani oteki dunyada butun istediklerin olacak esit olacak herkes bazi durumlar farklilik gosterebilir tabi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Allah mı sana günah işle dedi direk cennette gitmen yine elinde olan bişi
02 Yorumla- +1 yıl
ama peygambere direkt cennete gönderiyor ona günah işletmedi?
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah adaletli olsun önce ırakdaki müslümanı , sonrada Qatardaki müslümanları görür ve adaleti düşünür belki.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Peygamber nedir kime denir önce anlamını öğren. Allah a hakaret ederek peygamber olmayami çalışıyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
saçma sapan konuşma be
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoyle isyan edicegine git bir abdest al namaz kil ibadetlerini yerine getir
21 Yorumla- +1 yıl
saçma sapan yorum yapmayın
+1 yılBunu nerden biliyrsn ki kim bilr belkide allhn sevdği kullarndan birisindr. Öyle karamsar düşnme aklnı karstrmasna izn verme seyrn vesvesesidr bu
00 Yorumla
+1 yıliyi misin niye böyle şeyler düşünüyon sen gamzeli bir meleksin;)
03 Yorumla- +1 yıl
ben şeytanım :D
- +1 yıl
Çözemedim seni ama benim kadar fena değilsindir:))
- +1 yıl
umarım :D
Gercek din bu diyiiil diyesim. geldi :D adalet yok adalet yalan
01 Yorumla- +1 yıl
aynen :D
+1 yılYüzlerce günahın varken bir tövbe de affedebiliyor...
013 Yorumla- +1 yıl
evet kendinizi öyle kandırın
- +1 yıl
Kendimi kandırmıyorum kuranı kerimde öyle yazıyor... birader açta bir oku istersen
- +1 yıl
emin ol senden çok kuran okumuşluğum vardır
- +1 yıl
Eee o zaman derdin ne; ne istiyorsun
- +1 yıl
kuranı okuyup anladıktan sonra böyle oldum
- +1 yıl
Ben de okudum peki ben niye öyle olmadım.
- +1 yıl
Demek ki herşey öyle bildiğin gibi değilmiş dimi.
- +1 yıl
düşünmedin çünkü sadece inandın
- +1 yıl
Hadi ya 350 bin tefsiri olan bir kitap bu sen ne konuşuyorsun.
- +1 yıl
tesfir yapan birinin dinden çıktığını da biliyorum ben sen ne konuşuyorsun?
- +1 yıl
Günahlara meyilli olan insanlar dinden çıkar.
- +1 yıl
Günaha meyilli olan insana bir şüphe onu dinden çıkarta bilir. çünkü her günah kalpte bir siyah nokta çıkartır günaha devam edersen inkara kadar gider. böyle bir hadis var
- +1 yıl
öyle olsun
Kimse sana gidemezsin demedi ya da sadece peygamberler gidecek diyen de yok yaşantını insan gibi yaşa bir peygamber gibi yaşa ellbet gidersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılM@l oldugun icin gidemessin. Zorla mi atiyorlar seni cehenneme?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin gibi p**evenk peygamber olsa acırım bu ümmetin haline cenabet deyyus sen kimsinki peygamber olacaksın ayagındaki tozu olamazsın :D
11 Yorumla- +1 yıl
peki
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen insanmısın peygamber olasın
31 Yorumla- +1 yıl
peki
+1 yılBu sitede peygamber haaa vay beee
02 Yorumla- +1 yıl
neden olmasın :D
- +1 yıl
Bu sitede olsa olsa uc harfli olur😃
Cennete gidemeyeceğini kim söyledi
11 Yorumla- +1 yıl
evet cehennemden sonra cennet neden peygamber cennete gidiyor direkt?
+1 yılNe kadar aç gözlüsün farkında mısın?
11 Yorumla- +1 yıl
çok bir şey istemiyorum ki sadece peygamber olmak istiyorum?
+1 yılEşitlik adalet demek değildir.
26 Yorumla- +1 yıl
yalnız onula sadece komünizm tezlerini çürütebilirsin.
- +1 yıl
Hayır. Herkes güzel yaratılsa onun güzelliği nasıl ortaya çıkar? Ya da herkes eşit zekada birebir aynı olsa herkes doktor olsa kim süpürecek sokakları? Evleri apartmanları kim yapacak vs.
- +1 yıl
ben peygamber diyorum sen doktor?
- +1 yıl
Kime göre neye göre peygamber? Bir başkasının inancına görede Zeus Tanrıyken sen kulusun. Bu adil mi? O Tanrıyken senin peygamber olman. Eğer dine inanacaksan sorgulamayacaksın sorgularsan çelişkiye düşersin. İnanırsın ya da inanmazsın. Ben inanmıyorum mesela bu tarz sorular cevapsız kaldığı için.
- +1 yıl
e ben de inanmıyorum zaten soruş biçiminden belli değil mi?
- +1 yıl
İnanıyorsun demedim.
+1 yılbunu sorgulaman yanlış bence
13 Yorumla- +1 yıl
bence doğru ot gibi yaşanmaz sorgulamak farz
- +1 yıl
ayetlerde Allah herşeyi bilir diyor demekki bir bildiği varda sen peygamber değilsin :)
- +1 yıl
aslında dağları da yarattı kesin var :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünahkar olduğun için olabilir mi?
16 Yorumla- +1 yıl
neden peygamber günahkâr değil?
Cevap sahibi+1 yılSenin gibi olmadığı için
- +1 yıl
iyi de ikimizi de allah yarattı?
Cevap sahibi+1 yılKöle gibimi olmak isterdin herkesle aynımı olmak isterdin sana seçme şansı sunuyo sende günahkar olabilicek yolu seçmişsin
- +1 yıl
ama peygamber olma hakkı tanımıyor neden?
Cevap sahibi+1 yılPeygamber demek Allah'ın dini veya dinî öğretiyi yaymakla görevlendirildiği kişidir. Çok önceler daha bu din mevzuları yokken Allah tarafından onların kalbinde gördüğü merhametten ötürü seçmiş kişiler islamı yaydı şuandada islam yayıldığı için peygamberler yok artık.
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEgoist, adaletsiz ve cani.
01 Yorumla- +1 yıl
aynen :D
+1 yılbilmem sormak lazım yaradana
01 Yorumla- +1 yıl
sen bir konuş benle arası yok :D
+1 yılÇünkü peygamber değilsin. s. s
01 Yorumla- +1 yıl
oha çok mantıklı :D
+1 yılİşte bu dediklerin yüzünden.
02 Yorumla- +1 yıl
tamam sen allahsın biliyorsun benim nereye gideceğimi
- +1 yıl
Tövbe haşa ben öyle bir şey demedim.
+1 yılCennet var mi onu bir sorgula once
114 Yorumla- +1 yıl
Var tabisi
- +1 yıl
@TürkErkeğii nasil kanka peki huriler falan doğru mu? şimdiden yatırım yapsam vatandaş olup yanmaktan yırtar mıyım?
- +1 yıl
yok :D
- +1 yıl
Her insan cehennemi görecek, şirk koşmayan herkes bir gün çıkacak
Allah'ın vaadi budur.
Madde ile değil manevi gözünle bakmayı dene, doğru yolu bulursun umarım - +1 yıl
@TürkErkeğii Doğru yolla alakası yok ki bunun. O senin doğru yolun. Ben saygı duyar geçerim, kendime de saygı beklerim ama nerde?
- +1 yıl
Saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum
- +1 yıl
@TürkErkeğii Seni kastetmek istemedim. Genelde hiç saygılı olunmuyor. Sen yine olgunluk ve efendiliginle cevap verdin. Tesekkurler
- +1 yıl
aynen öyle kimse bize saygı duymuyor önce bir yorumları oku bak bakalım kaç tane saygı duyan var senin dışında?
- +1 yıl
Artıladım. Şu türkerkegini engelle. Küfür edip edip kaciyor kendisi :))
- +1 yıl
@laurapiggott bana etmedi. Ederse de karsilik verecek seviyeye inmem ki. O onun ayibi. Gulup gececeksin oyle kisilere. Tesekkurler arti icin ateist arkadasim :)
- +1 yıl
Ben bir soruda onun yazdıgı birseyi düzelttim. Allahyoksa biz bisey bisey yazip engelledi :) arkadasimdan cevap yazdirdim onada saydırdı engelledi. Bu yüzden ugrasma yani : tek yaptiklari zorla allah var diyecekmişiz :)
- +1 yıl
@laurapiggott Yok ben zaten hiç uğraşmıyorum koşarak kaçıyorum tartışmaya çekildim mi. Çünkü her halükarda kendilerine müslüman diyorlar ve inan ki şu halimle bile müslümanlıkta onlardan çok daha bilgiliyim ve işin içinden çıkamayacaklarını anlayınca küfüre başvuruyorlar. :) İnan yurtdışındayım ve Türkiye'deki ateistlerin gizliliğine üzülüyorum. Taşlarlar öğrense müslims team
- +1 yıl
@laurapiggott lütfen iftira atmayın, ben sizi engellemedim ki.
@ManWithoutLovein aklınızda takılan bir şey varsa konuşabiliriz şunu unutmayın ki, mükemmel olan müslümanlar değil, müslümanların inandığı dindir, saygılar - +1 yıl
+1 yılGunahkar oldugun icin
01 Yorumla- +1 yıl
peki
Hayır değil.
10 Yorumla
+1 yılişte bu yüzden.
11 Yorumla- +1 yıl
peki
+1 yılBence değil
00 Yorumla
+1 yılbuda sorumu
00 Yorumla