Tek olmadığımı görüyüm ya. bu yaşa gelip de karışanlar 😞😢😛😳😒😗😛
Cevabın nedir?
Ailem neden zorluyor demişsin ya. Allahın huzurunda soracaklar ailene neden kızını oğlunu zorlamadın? bunu neden ona öğretmedin diye. peygamber efendimiz evladına kıyamayıp sabah namazına kaldırmayan anne baba ne kadar acı durumdadır buyuruyor... Anne baba şefkatli kıyamıyor ama unutulmamalı Allah merhametlilerin de merhametlisidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBazıları yaşken eğmedikleri fidanı ağaçken şekillendirmek isterler ama ağaç olgunlaştıktan sonra şekillenmesi zor oluyor...
210 Yorumla
Soran+1 yılKüçüklükten beri eğemediler
- +1 yıl
Ozaman yanlış uygulamayla yaklaşmış olmalılar... Bu tür işler zorlamayla yapılacak şey değil insanın yüreğinde olmalı... zorla aşlenin yanında yaparsın dışarda yapmazsın ne anlamı kalırki?
Soran+1 yılYapmıyırum zaten ama gelip uykumdan uyandırıyorlar bigün kavga çıkacak
- +1 yıl
Yapmamanın bir sebebi var mı ailen zorladığı içinmi yapmıyorsun yoksa zatenmi yapmak istemiyorsun?
Soran+1 yılBen yapıcam zaten ama bunalımdayım bu aralar ve ben sustukça üsteliyolar kalp kırmayım diyorum yine asi ben oluyorum
- +1 yıl
Ama ailenide düşünmelisin zorlamaları yanlış gibi gözükebilir ama onların sorumluluk alanına giriyor... Sınavları geçsin en iyi okullarda okusun sınıfta kalmasın diye zorlayıp sabah namazına kaldırmayan anneler aslında gerçek suçlu bunlardır..
Bir çocuğun en büyük düşmanı kendisine islamı anlatmayan. namazı öğretmeyen anne babasıdır.. birde bu pencereden bak...
Soran+1 yılHaksızlar demiyorum ama burama kadar geldi
- +1 yıl
Relaks olmalısın madem zorlamaları hoşuna gitmiyor kendin kalkıp onlar söylemeden kılmalısın bu seni daha çok hafifletir zorlanarak yapılan şey insanın ağırına gider onun için zorlanmadan kendi gönül rızanla yapman en mantıklısı hem aileninde hoşuna gider...
Soran+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılİnanç kişiye özeldir. Başkalarının burnunu sokması doğru değildir. Çocuklara din eğitimi verilmemeli, ileride isterse bir dine mensup olur zaten. Kimsenin karışmaya hakkı yok aslında.
10 Yorumla
+1 yılzorlamıyorlar ama uyarıyorlar.
ki bu onların görevi uyarmak zorundalar.
yaşla kattiyen alakası yok bunun.31 Yorumla
SoranHe yaw
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
20Cevap
+1 yılBizim ailede müslümanken bile olmadı. Şimdi olmasının mantığı yok.
Ama o ailelerle baş etmenin en iyi yolu yalan söylemektir. Kıldım dersin seni yormazlar.19 Yorumla
Soran+1 yılGörmeyince takip edio
- +1 yıl
Ya yalan söyle ya geçiştir. Öyle insanlarla münakaşaya girilmez. Bak altta bir lavuk çıkıp islama girişte zorlama yoktur demiş. Doğru diyor.
Bunlar ikiyüzlü. Zorla sokmazlar ama girersen de hayatını cehenneme çevirirler. Çıkarsan da kafanı keserler. Kendi kendine yetebiliyor ve maddi durumun da yerindeyse ailenden uzaklaş derim. En azından şehir dışında yaşamak daha iyi olabilir.
Soran+1 yılNe şehir dışı ne şehir dışo yurtdışına yerleşmeyi planlıyorum yüzüme hasret kalsınlar
- +1 yıl
O işi bilemem. Hangi ilde yaşıyorsun bilemem ama bu ailen tarzı yobazların olmadığı, İzmir , tekirdağ, kırklareli, edirne gibi şehirlerde kendini deneyebilirsin.
Soran+1 yılSabah uyutmadılar çıldırdım günüm b*k oldu afedersin
- +1 yıl
Bana onu bayram sabahlarında yapıyorlardı çok eskiden. Sonra zaten dinsiz olduğumu öğrendiklerinde bir sorunum kalmadı. Sana da tavsiye ederim.
Soran+1 yılDinsiz değilim ama reşitim ya kendi kararlarım olmazmı abi
- +1 yıl
Olur. Ben sana kökten çözüm önerdim.
Soran+1 yılSağol
+1 yılBelli bir yaşa kadar ailenin sorumluluğundasın. Diğer dünyada onlara soracaklar nasıl yetiştirdin çocuklarını diye. Bu konuda seni eğitmek, uyarmak onların görevi. Ancak istemiyorsanda konuş, zorlama olmasın de. Ama bende kılmanı tavsiye derim insanın günü bile düzene giriyor.
00 Yorumla
+1 yılZorlamalarına gerek yok. Allah (c. c.), onlardan razı olsun, bana namaz kılmanın önemini anlattılar. Ben onlara hatırlatıyorum.
10 Yorumla
+1 yılGoren de canini ver diyorlar sanacak. Namaz kadar ucuz olan ama kazancinin kaddi hesabi olmayan bir ibadet soyler misin? Ibadeti gectim her hanhi bir alisveris soyler misin? Namazin karsiligi olarak oncelikle Allah'in rizasi sonra ise Cennet vaad ediliyor. Varsa baska bir alisblveris soyle de bilelim. Yoksa eger bu alisverisi yapmayan ahmaklardan olma
212 Yorumla
Soran+1 yılNefsine söz geçirmek çok kolay değil. ayrıca dinde zorlama olmaz
- +1 yıl
:) dine girmekte zorlama olmaz ama eger ki islama girdiysen yapacaksin. Islam dinin hukumlerini cok acik , bu hukumler onunde duruyor ve islami secerken hepsini kabul etmis oluyorsun soz vermis oluyprsun. Sozunden donene donek derler. O insanin guveni sarsilir. Burayi uzatmicam sen anladn.
Zorlamaya gelelim. Sen islam dininden olmayn birini zorla uslam dinine alamazsin. Zorlama yoktur bu durum icin kullaniliyor.
Nefse gelelim. Nefs , 70 seytandan daha kuvvetli bir dusman. Yani nefse soz gecirebilmek 70 tane seytani yenmek demek oluyor. Tabi ki de cok zor. En kolay olani yemek yemektir onu da cjgnemeden yutamiyorsun. Velhasil , zahmetsiz rahmet olmaz. Eger ki bir seyler elde etmek istiyorsan emek vermen lazim. Emeksiz kazanc olur mu
Soran+1 yılİyi de bu benim tekelimde. ne diye söylenip iyice zorluyorlar. eşşek kadar insana ya
- +1 yıl
Senin Allah ile aran acilmis
Aranizi yapiyorlar. Bu duruma sukretmen lazimken sikayet ediyosun. Bu hatani ilerkinyillarda dah bet anlayacaksin. Allah , beni de seni de affetsin ibadette daim ve istekli eylesin
Soran+1 yılBöyle ara yapılmaz kardeşim. bilesin. Aynı lafadasınız sende beni anlamıyosun. amin eyw
- +1 yıl
Hakk yol bellidir. Sen o yoldan , b. ok yoluna sapmak icin ara sokak ariyorsun. Yapma etme vallahi de billahi pisman olacaksin. Namaz oyle agir bir ibadet degil
- +1 yıl
" dine girmekte zorlama olmaz ama eger ki islama girdiysen yapacaksin." Şu cümleyi kurdun ya helal olsun kardeş. :D Süpersin :)
- +1 yıl
@çatlak_prof farzet ki onunde 2 tane sirket var. Ve sen calismak icin birini sececeksin. Kimse seni zorlamiyor. Istedigini secebikirsin. Tabi secmeme hakkin da var. Her 2 sirketinde calisma sartlar belli. Tabi emeginin karsiligini da bir sekilde alacaksin. Secimden once arastiriyosun sorusturuyosun. Secmeden yani işe baslamadan evvel kimse sana o sirketin calisma sartlarini yapman konusunda baski yapabiliir mi? Seni zorlayabilir mi? Heralde cevabin hayir olacaktir. Ama ise basladigin zaman calisma sartlarini kabul ettigin icin o sekilde calismak zorinda kalacaksin. Kalacaksin ki emeginin karsilihini alasin. Calismadigin zaman diger calisanlar seni uyarnaz mi? Ya da oranin şefi muduru vs. Vs. Kim varsa artik.
Pekiii sen calismamaya yani sozlesmeye uymamaya devam edersen ne olur? Heralde işten atilirsin diye dusunuyorum. Gordugun gibi dunyalik basit bir aracta bile durum boyle iken bizim icin amaç olan Allah rizasina goturen ibadette basi bos kalacagimizi mi sandin?
Soran+1 yıltamam he çok biliyosunuz
- +1 yıl
Açıklama için teşekkür ederim. :) Evet ben o Cümlenin anlamının ne demek olduğunu biliyorum. İnşallah bilmeyenlerde durumun ehemmiyetini anlarlar
- +1 yıl
Neyin ne oldugunu biliyorsan ne diye karsi ataga geciyorsun? Allah'in izniyle aciklamasini yapamayacagim bir sey veya kendi yapmadigim bir seyi kimseye soylemem @çatlak_prof
Sana gelelim sayin @soran bugunlerini cok ararsin. Kimse anasindan dogdugu gibi her seye dört dörtlul baslamiyor. Her sey zamanla olur. Sen ilim istedikce Allah sana verir. Ama istemem ve emek vermen lazim. Birden olabilecek bir sey degil. Yavas yavas senden istenileni yaparsin. Bu durumda da karsi tarafin yani ailenin sabirli olmasi gerekir. Korkudan bebeklerim bile saclarinin ağaracagı o gunden kork ve Namazini aksatma. Unutma ki ilk sorgu namazdan olacak. Namazdan gecemeyenin işi cok zor olacakmis. Bilmeni istedim
Soran+1 yılKısa kes abi
- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılDini inancini kendin secmeyipte ailenin böyle zorla dayatıyo olması yobazlıktan başka bir şey değil.
04 Yorumla
Soran+1 yılSennkiler?
- +1 yıl
Benimkiler ney 😄
Soran+1 yılKarışıomu ki
- +1 yıl
Hayır kendi dini ya da siyasi görüşlerini asla bana empoze etmezler kendin oku ogren arastir kendin karar ver derler her konuda boyle 👏👏👏
- Aile & Toplum konusunda 808 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle çok karışmazlar söylerler sadece zaten bende mümkün oldukça eksiksiz kılmaya çalışırım :)
-.- dngr00 Yorumla dini zorlamayla yaşatmak nedir anlamıyorum
316 Yorumla
Soran+1 yılBendr
Soran+1 yılTakan kim?
Soran+1 yılÖlem ben
Soran+1 yılMutlaka ya
Soran+1 yılKocada bu kafada çıkarsa sçtık
Soran+1 yılNe çıkacağıda belli olmaz
Soran+1 yılAdam sonradan o yüzğnüde gösterebilir
Soran+1 yılUmarım teşekkür
Karissinlar iste ne guzel? Dinde zorlama olmaz lafina fazla siginmayin annene babana da sorulacak senin namazin. Mesuliyet seni yetistirenlerde...
01 Yorumla
Soran+1 yılAmaan
- Aile & Toplum konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılzorla kılınıyorsan yalancıktan kılmanın ne anlamı var
00 Yorumla Kılsan iyi olur senin borcun diolar ama zorlama yok
10 Yorumla
+1 yılO ibadeti içinden gelerek yapmadıktan sonra hiç bir anlamı olmaz. Aleviyim ben zaten böyle bir durum söz konusu değil.
00 Yorumlaannem hakkımı helal etmem diyor yaşın önemi yok ana babadır yapmasan bile zorluyor diye kızmamak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ailem böyle değil ibadet gönülden gelerek yapılmalı yoksa ne işe yarar
03 Yorumla
Soran+1 yılDmi
Soran+1 yılDmi.
Cevap sahibi+1 yılÖyle
Zorlama yablıs ama soylemekde onları. Sorumlulugu
13 Yorumla
Soran+1 yılUyandırıp jykumun içine sıçmak?
Soran+1 yılYeminle bigün komşular uyancak bağırtıma, uyku en hassas olduğum konu
+1 yılNiye bir tarafların mi incinir kılsan aman kiyafetlerinin ütüsümü bozulur
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet saldırgancıım
- +1 yıl
Babasının premsesi seni
Soran+1 yılDe sihtir
- +1 yıl
Uza *
Soran+1 yılHoşt
+1 yılHep dini baskı altında buyudum hic dindar degilim
18 Yorumla
Soran+1 yılAynı ben
- +1 yıl
Bak strateji geliştir ben oyle yaptım başardım sende dene. Esksi gibi baskı yok hatta hic kalmadı.
Soran+1 yılNaptın?
- +1 yıl
Üniversiteye gidiyorsan degismis imajı ver. Rahatmış gibi davran bir kac yerde bilgili oldugunu belli. ettir yani kendi durumuna ve karsının tepkisine gore ayarla. Sakın balıklama atlama:)
Soran+1 yılBu seferde diyolarki sen ne asi oldun
- +1 yıl
İste onu sen ayarlayacaksın da kızlar icin cok zor boyle ailelerde.
Soran+1 yılMesaj atsam sorun olurmu
- +1 yıl
Sorun olmaz
+1 yılSürekli bıktım artık kılıyorum diye yalan söylüyorum en azından mutluyum insanı dinden soğutuyorlar
00 Yorumla
+1 yılNe güzel işte. Bizdekileri ben zorluyorum yeri geliyor
010 Yorumla
SoranSaçma
- +1 yıl
Saçma olan ne
Soran+1 yılZorlamak ne ya iyice soğutuyosunuz
- +1 yıl
Söylemeleri namaz kılmayı isteyen ama iteleyen biri olmayınca başlamayan biri için çok iyi olabilir. Bu yüzden ailenin biraz itelemesini doğru buluyorum
Soran+1 yılSize ne desek üste çıkarsınız he ablam tm
- +1 yıl
Senin ailenin ceremesini ben mi çekeceğim be :D Bence iyi bir şey nokta :D Allah Allah ya
Soran+1 yılYaw hehe
- +1 yıl
Sana hehe ergen bozuntusu :D
Soran+1 yılDindar olanlar hemen ağzını bozıveriyo elime konulçş 👌
- +1 yıl
Küfretmedim hakkını savunmakta ağız bozmak oldu tövbest :D
yohtır, sabırlar dilerim :D
10 YorumlaBabam imam da ben içiyorum kulak delik falan filan
08 Yorumla
SoranAl işte
Soran+1 yılBen gibi
Soran+1 yılYokya
Soran+1 yılMaşallah
Obur tarafta gidince ey Allahım bir daha gondersen de keşke daha fazla zorlasalar diyeceksin hatta şikayetçi olacaksın onlardan
01 Yorumla
Soran+1 yılOff
Vurur yuze ifadesi namazami zorluyorlar bitanesi😕
16 Yorumla
Soran+1 yılNe yazıkki canm
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılGeç dalganı
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yok ama ben farkındayım, icraat yok :)
00 YorumlaHala öyleler sağolsunlar
03 Yorumla
Soran+1 yılMemnunsun yani
Soran+1 yılSaçmalık
Gizli Üye(30-35)+1 yılzorlamıyorlar kılıyorum zaten :)
07 Yorumla
Soran+1 yılNe guzel sana
Cevap sahibi+1 yılAilen zorlamakta haklı ama. İleri de çok pişman olursun.
Soran+1 yılO benm sorumluluğum
Cevap sahibi+1 yılAllah hidayet nasip etsin. Diyecek başka bir şey yok sana
Soran+1 yılKafir muamelesi yapmaszınız başka bişeye gerek yok.
Cevap sahibi+1 yılSana kafirsin dedim mi? Lafı neden çarpıtıyorsun? Yarası olan gocunur hesabı kafir muamelesi yapma diyosun. Öyle niyetim olsa böyle konuşmayız herhalde
Soran+1 yılBelli
+1 yılİyi yapıyorlar bence günahı onların boynuna çünkü
00 Yorumla
+1 yılYok ben kendim kılıyorum
00 YorumlaOlanlar vardır ama zorlamak yanlış.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- Aile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılCumaya zorluyor babam :(
00 Yorumla Uzerlerine duşen gorevlerini yapıyorlar normaldir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılevet var
04 Yorumla
Soran+1 yılKılıyonmuu
- +1 yıl
sence
Soran+1 yılHayr
- +1 yıl
aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yıloha. evi terkederim
01 Yorumla
Soran+1 yılValla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır