sizin gibilere böyle konularda soru sorulmaz, anlaşıldı
Lazlar mı Kürtler mi?
sizin gibilere böyle konularda soru sorulmaz, anlaşıldı
Öncelikle şunu belirteyim Karadeniz bölgesindeki halkın büyük çoğunluğu Türk'tür. Karadeniz'de sadece 100.150 bin civarında Laz bulunmaktadır ama onlarda Türklerle kaynaşmışlarıdır ve Türklere karşı herhangi bir düşmanlıkları yoktur. Karadeniz'e defalarca gittim ve gördüm. Lazları daha çok severim.
Ben tamalayayım isterseniz yazınızı. Kardenizin çoğunluğu Çepni'dir. Çepniler Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud'a göre yirmi iki Oğuz bölüğünden Divân-ı Lügati Türk'te; Yirmibirincisidirler. Boyun genel özelliği asi, atılgan, cesur, mert ve savaşçı olmalarıdır. Çepni kelimesi düşmanla savaşan, mert, yiğit, asi, cesur anlamında kullanılmıştır. Çepnilerin en büyük özelliği tarih boyunca nerde düşman görse orda savaşmalarıdır.
Lazların sayısı o rakamdan çok daha fazla. Lazlar dışında Kafkasya kökenliler yani Çerkesler ve Gürcülerde önemli bir nüfusa sahiptirler. Dünyada bu kadar karışık etnik köken olmasına rağmen birbirini hiç mi hiç dışlamayan başka bir bölge de yoktur sanırım.
Kesinlikle lazlar :) Bende lazım aşırı milliyetçi oluruz :D
aşırı milliyetçi değil muhafazakarsınız seçimlerde bu gözüküyor :)
Her karadenizli aynı değil ya da her Türk. Ülkücüyüm mhp'ye kullandım oyumu :) :)
her karadeniz aynı demedim zaten ama açık ara fark ak parti birinci. sende hepimiz aşırı milliyetçi oluruz diyorsun :)
Lazlar TÜRKlügü kabul ettiler, kendilerini TÜRK milletinden sayiyorlar. Kahpelik hainlik yapmiyorlar!
O yüzden Lazlar. Haa ama laz gibi kürt varsa onuda severim yani hainlik yapmayan kendi ülkesini pisletmeyen pkk boku yemeyen kürt kardesimide en az kendim kadar severim!
Soruya bak ya :PPP
https://i.hizliresim.com/rRnRbm.jpg
bu soru senin tipinden daha güzel bence ama genede artını verdim :)
Cevap
46Cevap
denizin çocuklarından dağların çocuklarına selam getirenleri biliriz biz ayrıştıranları değil
Karadenizli laz vatandaşlarımız yöreleri gereği şiveleri yuvarlamaca gibi olsa bile kullandıkları şiveleri herkes anlayabiliyor ve yazışmalarında bu aksanı kullanıyorlar. Kürtler ise sadece kendi anlayabilecekleri türkçe dışı gizli bir dil kullanıyorlar. Türkiye sınırları içinde tüm dil konuşma ve yazışmalar öz türkçeden yapılmalıdır.
Lazların kimseye nankörlüğü olmaz , yediği ekmeğe zıçömazlar
Trabzonluyum , Trabzon ve çevresine son zamanlarda "Laz" empozesi uygulanmaya çalışılıyor. ÇEPNİyiz biz yaşasın çepniler..
(Not : Karadenizde Laz nüfusu 10.000 den daha az dır)
lazlar gibisi var mı dünyada
Tüm karadenizi severim ben
Rizeliyim laz olmasam da lazlara bir yakınlık var tabi..
Ama en iyi arkadaşım (kardeşim) kürt..
Hepsi Türkiye ağacının yaprakları, ayrım yapmam..
şu an karadeniz de yaşıyorum zamanın da doğuda da yaşadım ama bana kalırsa lazlar kürtlerin deniz görmüşü yani bir ırk olarak insanları değerlendiremeyiz kürtlerden de çok sevdiğim insanlar var lazlardan da sadece geçmişte yaşananlar farklı
lazlar ile hainleri karsılastırmak bile hakarettir.
İkisi de merttir, yiğittir. Birbirlerine de benzerler...
Gidip bizzat üniversite eğitimimi aldığım yer. İnsanları çok cana yakın ve vatanlarına aşıklar. Bu soru 1000 defa sorulsa 1000 defa lazlar derim. Onlar gerçekten müthiş insanlar
Lazım çünkü Kürtleri oldum olası sevemedim sürekli ben kürdüm ben aşiretim kafasında oldukları için kendi kanka güvenmeyip silaha sarılan bi millet. Asıl lazlara bulaşmasınlar onlardan daha fenalar. Ama biz lazız demeyiz biz insanız bıraksınlar artık şu gereksiz sözleri hiç değişmiyorlar iyi Kürt diye bir şey yok arkadaşlar hepsi PKK ya yönelik çalışıyorlar sadece biz bilmiyoruz. Onların askeri eğitimi bile çocuklarını dağa göndermek gibidir.
Cümleye lazım diye başlıyor türk değil ve bütün kürtlere kin besliyor :D ha dediğin kürtleri beňde sevmem ama klasik bir sözdür bu hepsi öyle değildir 2 türlü kürt vardır zaten biri hain diğeri Vatan sever Türktür senin bunu demende çok yanlış ben çok laz tanıdım pinti cimri olanından lazlar aç gözlüdür derler ama ben hiç bir zaman lazları sevmem hepsi aç gözlüdür diyemem bu vatana çok güzel şeyler yaşatan Kürtler vardır hâlâ da gitmeye devaö ediyorlar şehit oluyorlar ama dediğin çok yanlış laz
böyle bir ayrım yapmam aynı fransız mı ingiliz mi diye sorsan ayrım yapmayacağım gibi her ırkın iyisi kötüsü var iyi insanları severim ben
Ben her ikisideyim melezim yani ama hangi taraf daha düzgün diyr soracak olursan insan olarak tabikide kürtler. Karadeniz çok güzel ama insanları kötü orda yaşayanlar çok cimri tek dertleri para ve dedikoducular aşırı derecede
Karadenizin kültürü ve yeşilliği beni cezbediyor.. Güneydoğununda insanları cana yakındır.. Ayrım yapmak bana göre değil😕
Ben Kürdüm ama universite hayatimda, laz bir kac kisiyle ayni evde kaldim. -bu kisiler gercek laz, Rize ve Artvinli- ayni kaptan yemek yedik, beraber ac kaldik, beraber parasiz kaldik. Ama Kurt bir ev arkadasimla da kavga etmistim. Asil fikrime gelecek olursak; ben insanlari iyi ya da kötü diye ayiririm. Kurt, Turk, laz diye ayrim yapmak haddim degil. Insan (!) olabildikten sonra herkes kardesimdir.
Ayrica, boyle gereksiz bir soru sordugun icin de, seni kiniyorum!
hangisi daha üstün diye sormadım. çok hassas insanlarsınız. burada ayrım yok. örneğin lazları daha sıcak kanlı bulan biri tüm kürtlere düşman olmak zorunda değildir
En basitinden soruya verilen yanitlara bakarak, yanlisinizi gorebilirsiniz. Bazi insanlarin kan kusmasi icin zemin hazirlamissiniz. Evet hassasiz. Sizin gibi ne yaptigini bilmeyen insanlara * rastladigimiz icin.
Soru anladiginiz kadar basit degil. Sorunun nereye gidecegini bilmemek, ahmaklik olsa gerek. "Lazların kimseye nankörlüğü olmaz , yediği ekmeğe zıçömazlar" bu yorumu begenmenizden, fikriniz belli oluyor. Bosuna " burada ayrim yok" deyip, kendinizi yormayin. Vesselam.
her soru her şeye zemin hazırlayabilir. kötü yorum yazılma ihtimali var diye hiçbir tarihi veya siyasi soru sorulmasın ozaman
amacım ayrıştırmak olsa emin olun ortalığı çok kötü karıştıracak tarzda bir soru sorabilirdim.
ama karışıklık çıkmaması için soruyu olabildiğince ılımlı sormaya çalıştım
şimdi gidebilirsiniz
Mercedes mi tofaş mı karşılaştırması olmuş :D Lazlar tabi ki
Kendi ırkım lazlar tabiki 👍👊
@Frida16 yav he he aynen 😄 yeni hesaptada engellemere devam 😂
herkesi türk yaptılar :)
Herkesi Türk yapmadık canım önce tarih bilgisine sahip olman gerekir. Karadeniz bölgesinde yaşayan halkın büyük çoğunluğu Türk'tür zaten Lazların sayısı çok azdır. Bu bütün belglerde de geçen resmi ve gerçek bir bilgidir. Biz herkesi Türk yapmaya çalışmıyoruz ama bu ülkedeki Türk düşmanları Türkleri bile Türk değil ilan edecek neredeyseç
20 yaşındaki çocuk sen kimsinde beni tanımadan bana tarih bilgisine sahip olman gerekiyor diyorsun. Ben soruyu karadenizliler diye açmadım lazlar diye açtım.
Yazdığımı düzgün okumadan benim Tüm karadenizlileri Türk olmadığını iddia ettiğimi sanıyor. Önce sen bir dil ve anlatım dersi gör
ben onu senin anladığın manada yazmadım işte
lazlar türkmüş :D türkler orta asyadayken lazlar karadenizdeydi. gidin biraz tarih öğrenin antropoloji falan birşeyler öğrenin öyle yorum yapın... lazlar kafkas halkıdır dili alfabesi türklerden farklıdır. gerçi kültürlerini almış karadeniz türkleri de kemençe horon falan :)
herkesi türk yaparak ırkın yüceleceğini sanıyorlar işte
ırk ayrımı yapmam sonuçta insan oda o yüzden kürt laz farketmez
Lazlar candır. Bölücü değildir. Milliyetçidir. Adam gibi adamlardır. Not: Laz değilim.
lazlar ı seviyorum ama kürtlerinde sevdigim yönleri var
iki milleti derken? ne milleti? ne çok seviyosunuz ayrımcılık yapmayı.. bölmeye çalışma birleştirmeye çalış... daha faydalı olursun!!
ırk fark etmez iyi insan olanı severim..
Benim anlamadığım arkadaşlar bölücü kürtler var ama neden tüm kürtlere yüklüyorsunuz bu suçu her millet te var böyleleri o yüzden böyle canım cevaplar vermeyin bölücü falan her kürt aynı değil bunu anlayın ya
Kürtler daha sıcak, daha akıllı insanlar
Lazlar yarımakıllı ırkçı pis insanlar iki yerede gittim oradan biliyorum tabii ki KÜRTLER.
Herkes aynı mı aq Kürtler daha çok anlattıklarına göre ırkçı olabiliriz.
lazlar iyidir kürtlerde iyidir her milletin iyiside kötüsüde vardır ben lazım lazlarla anlaşırım severimde
Lazları daha çok severim
Lazlar en azından vatan hainliği yapmıyor. (Kürtleri genellemiyorum yanlış anlaşılmasın )
Bu genelleme değil de ne?
Albert Einstein'in dediği gibi; "Dünyada aslında iki tip insan vardır; iyi insanlar ve kötü insanlar"
Lazlarda Kürtlerde Kardeşimizdir.
helal
Kesinlikle Lazlar... Kürtleri sevmem cogunu.!
Sevme çokta * ya
Ya Kürtler kaç milyon artık böyle saçma bir karşılaştırmaya gerek yok!
Karadenizli adamlar ülkeyi yönetiyor ama parti olarak soylemiyorum hava kuvvetleri kara kuvvetleri deniz. kuvvetleri bi komutanları bir ara karadenizliydi mesela alaatin cakici ulkesi icin doguda develete karsi gelen liderlerinin zamaninda kafasi kesmisligi vardir. mesela cumhurbaskanisa karadenizlidir ama iyi yonetir kotu yonetir kisiden kisiye degisir. Bordo bereliler timk kuranda trabzonludur her trabzonlu laz degildir cepni türküyüz biz. trabzon lisesi 4 sene mezun veremedi canakkale savasinda devletin en buyuk asireti suanda sarallardir. bilginize turkiyede 15 milyon kurt varsa 15 milyonda karadenizli vardir
Farketmez ne dili dini rengi hede afrikada garip bir zenci mademki insandır saygımız vardır
insan olabilen herkesi seviyorum
Ben Türküm diyeni severim
Insan olan herkesi severim
iyi olan herkesi desek daha doğru ne ayrımı :)
İkisindede akıl yokki seçemedim
Adanalılar :)
Elbette Lazlar
Butun insanlari severim..
İkisinden de nefret ediyorum
lazlar :D
kürtlerle bir sorunum yok ama lazlar cana daha yakındır adam gibi adamlardır
Irkçılık yapan biri olarak iki soyuda sevmem.
laz oldugum ıcın laz
insan insan olsun yaa
İnsanın ırkı olmaz insan zaten ırkın adıdır.
Laz tabikide :)
Düşmanlığım yok ama kürtleri sevemedim gitti
@Nankörkedii yorumunu şikayet ettim
Karadenizlileri severim de kibirli gibiler
Çerkesler.
Kürtler
Kürtler
Laz :)))
Lazlar tabiki :)
Çerkez😊
Kanadalilar..
Firikler