Babalar aslında en çok kızlarını severler Ama inanmaz kimse buna “Yalan” derler“im... kansız” derler. Her nedense kimse çıkıp da “neden?” demez. Nedendir bilir misiniz? Çünkü kız babası olmak, Farklıdır, özeldir bambaşka bir duygusallık verir babalara Hayatında hiç ağlamayan babalar bile kızlarını ellerine aldıklarında Tutamazlar göz yaşlarını… Ama bir taraftan da zordur kız babası olmak. Bir kız iki evlat demektir. İki canı birden sırtına yüklenmek demektir. Çünkü biri iki yapan da kadındır, ikiyi üç yapan da…
Bunu bildiklerinden babalar, Onların üzerlerine daha da titrerler. Onlara her baktıklarında annelerini, Bazen kırdıkları ama her şeye rağmen onları yetiştiren Annelerini anımsarlar…
Ama bir yandan da koruma iç güdülerine yenilirler Kızlarına hiçbir şey olmasın Onlar hiç üzülmesin, Gözlerinden bir damla yaş gelmesin isterler O bir damla yaş için koca dünyayı yıkacak olurlar…
Ama bu sevgilerini, bu bağlılıklarını, Asla gösteremezler, utanırlar. Çünkü baba demek; güçlü, çatık kaşlı olmak olarak öğretilmiştir Onlara…
Babanızı kaybettiğinizde sürekli "hayat devam ediyor işte" gibi şeyler duyarsınız çevrenizde. Hayat devam etmez. Devam eden şey, bildiğiniz, benimsediğiniz bir hayat değildir artık. Kanınız tersten akar, kalbiniz sıkışır, babanızın gülen yüzü kesik bir kolun yokluğu gibi sızlar. .
Babanın, annenin kıymetini hayatta iken bilmek ve ona göre davranmak lazım. Babam, yanlış bir teşhis sonucu hastalandıktan ölümüne kadar ki süreçte , annem ve ben ona hayatımızı vakfettik. Sosyal hayatıma ara verdim. Hiçbir şekilde yüksünmedim. Hayata atılmada geç kaldım diyenler oldu benim için. İçim rahat, kalbim huzurlu. Bugün düzgün bir insan oldum isem, babamın ve annemin değerli emekleri, fedakarlıkları sayesinde oldu. Bu emekler de hiçbir şekilde ödenemez. İyi bir evlat, sevgi dolu bir insan olmak en değerlisi. Ölümüne kadar ki süreçte babama karşı tüm görevlerimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Mezarına her gittiğimde "ah keşke yapmasaydım" dediğim birşey olmadı. O nedenle sevdiklerinizi hayatlarında iken kıymetini bilmeliyiz; öldükten sonra kendini insanın paralaması nafile bir uğraş oluyor. Babamdan çok şey öğrendim. Bana güzel özellikler bıraktı. Onun bıraktığı yolda aileme sahip çıkıyorum. Yaşamında iken kocaman sarıldım, onun güzel saçlarının kokusu her zaman burnumda, sevgisi kalbimde. Birçok etkinlik yaptık beraber. Mekanı cennet olsun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Baba kız ilişkisi yok bizde kendisi sevgisini hiç mi hiç gostermedi göstermiyor da halen mesafeliyiz Aynı evin için de yabancı gibiyizdir. hep dışarıda baba kızları kol kola gezerken imerenirim içimde burukluk huzun olur gozlerim dolar onun eksikliği vardır. yarın birgün evlenirsin eşim ile cocugumun arkadaş gibi olmasını çok isterim. Allah kimseyi sevgisiz buyutmesin ben ailem den görmedim eşim den görmeye çok isterim
asla böyle düşünmedim. her zaman her şeyi babam bilirdi. en iyisini bilirdi. ona danışmadan asla bir işe kalkışmam. dağ gibi benim babam. öylesine güçlü. ağaç gibi. gölgesinde dinlendiğim. gücüm kuvvetim dayanağım her şeyim. o olmazsa ben bir hiçim. iyi ki var
Hayatta babam.. domuz gibi sağlıklı.. Ama benim. için ölüden farksız..20 sene önce bırakıp gitmiş.. gittim 6 ay önce yanına , neden gittin diye sordum.. gurur yaptık sen arada kaynadin dedi.. iyi günler deyip çıktım.. birisi baba mi dedi? Al senin olsun , bana lazım değil. bana hayatım boyunca sarilmamis ve 20 yıl yüzünü gormedikten sonra , arada kaynadin diyen babam yok benim. Gerçekten, al senin olsun.
ne denilebilrki böyle bir durumda.. umarım sen çocuğuna çok iyi bir baba olursun.. babanın sana yaşatmadığı duyguları kendin baba olduğunda yaşaman dileğiyle...
Amin. Bu konuda yeminim var zaten.. inş. Sevdiğim kadından bir kız çocuk babası olurum ve, çocukluğumdaki zor sınavımin beni bu şekilde şekillendirip beni su anki ben yaptığı gibi ve senin de dediğin gibi , gerçek bir baba olurum.. iyi bir aile babası olacagima inanıyorum. Beni yalnız bir öğretmen anne yetiştirdi sonuçta.. Baba ne demek filmlerden ve cevrrmden biliyorum , ama babalığı, kendi evladıma kayığıyla sunacağım bir gün inş.
Babamın değerini bildiğime çok eminim... Çok fazla ilgi gösteriyorum ve beraber çok vakit geçiriyoruz... Annemle ayrılar ben annemde kalıyorum ama ikisine de eşit oranda vakit ayırıyorum... Ama bazen çekilmez bir hal alabiliyor bende idare ediyorum.. Büyük sonuçta atamız...
Allah babamızı başımızdan eksik etmesin. ne zaman sıkışsan baban yardıma koşar. her anında yanında olur ve kendisi yemez içmez bizim için çalısır. daha cok sey denir ama neysee.
Baabmın her zaman bilgili biti lduğunu düşündüm problem yok eve gidincede karşılıklı nar yeriz boşver sarılmayı anama sarılmak güzel oluyor babam kuru :D
Elbwtte biliyorum, babam bir yana diğerleri bir yana.😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hayır kıymeti yok. aksi nalet hep benim dediğim olsun her şeyi ben bilirim baskıcı biri beni başkalarına karşı kötüleyen biri. geçimsiz bir okadar da somurtkan muhabbet nedir bilmeyen kısaca nefret ediyorum belki ölünce anlarım kıymetini ama kıymetide yok be
En İyi Cevaplar