devlet olarak politik hicbir devletin kardesi yoktur.. cunku diplomasi cikarlar uzerine kuruludur.. halk olarak pakistan cunku ortak bir tarihe ve kulture sahip donemleri vardir gazneli mahmud turkiyedeki turkler icin neyse pakistanlilar icinde odur.. azerbaycanli turkler.. cecenler.. gene islamiyeti kabul etmis ve ve oyle yasamayi surduran hintlilerde turkleri sever... avrupada daha cok dogu kisminda kosova.. bosna.. diyebilirim... suriye ve iragin sunni olanlari turkleri sever...
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim ülkem Azerbaycan <3 Türkiyeyi hiç bir zaman Azerbaycandan ayrı düşünmedik.
42 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim EİG için :) Ülkeme karşı olan sevginiz ve saygınız için sonsuz minnettarım.
- +1 yıl
Hemen atıyorum.
Azerbaycan Arnavutluk ve Japonya. Japonlar çok büyük Türk hayranı türkler orta asyadayken soylardan birleşmişlik bile var diyorlar. Türkiyenin asıl yurdu orta asyadaki dostumuz..
galeri2.uludagsozluk.com/.../...n-japon_494614.jpg01 Yorumla
Belki azerbaycan olabilir o da çıkarlar doğrultusunda. Yarın bir gün Allah korusun Suriyenin durumuna düşsek Suriyeliler kadar bile şansımız olmaz o dost sandığımız ülkelerin hiçbiri de bize kapı açmaz.
33 Yorumla- +1 yıl
Belki ve çıkarlar? Azerbaycan ın sizden ne beklentisi var? 8 milyonluk (dünya çapında 50 milyonluk) ülkeyiz ama kimseden bir çıkarımız yoktur. Petrolümüz, ordumuz herşeyimiz insanların gözüne batıyor zaten...
- +1 yıl
Merak etme, Çanakkalede ölen 100 Azerbaycan askeri. Kafkas İslam Ordusunda Azerbaycanda ölen Türkler bir kanıttır. Allah korusun her türlü taarruzda Azerbaycan türkiyenin yanında
- +1 yıl
Bakın ben laf etmiyorum azerbaycana. Ama asıl dost kara günde belli olur. Eğer biz düşersek büyük devletler kalkmamamız için gerekirse o kardeş ülkeleri bile bize kışkırtır bu da bir gerçek. I. Dünya Savaşında Arapları bize kışkırtan İngiltere değil miydi? bir ülkenin ilk hedefi kendi çıkarları sonuçta o yüzden çok da güvenmeyin dostluğa kardeşliğe.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Rusyada çalıştığımız Türk şantiyesinde bize şunu öğütlemişlerdi.. "Azerilerden uzak durun" Azerbaycan azerilerini tanıma şansı bulan Türklerin genel fikri budur.
58 Yorumla- +1 yıl
Türklerin arasına fitne sokma peşindesin sanırım sayın camına koduğum. Azerbaycanda 4 ay kaldım ve tek farkı bayraktı, dil aynı insan aynı ırk aynı...
- +1 yıl
@a_polat_ttk O senin kıymetli validenin camına koydurmaktan özel zevk alıyorsun sanırım... Trrağımın anteni seni hiç masattan yapmadılar galiba seni..
- +1 yıl
Azerbaycan olsan anlardın neyin ne olduğunu...
- +1 yıl
Bunu daha önce söylemiştim sana ama bu önyargıda haklısın. Burnunu kurcalayıp göbeğini kaşıyıp dedikodu yapan çok fazla var bizde
- +1 yıl
@Nükleerteori Elimden geldiği kadar tarafsız olmaya çalışıyorum.. Ama her toplum kendi eksiğini görmeli.. Dost acı söyler diye bir söz vardır bizde.
- +1 yıl
Görüyorum tabi, çok eleştiririm bizimkileri ama genel ulus olarak yanınızdayız
- +1 yıl
@Nükleerteori Bunu biliyorum ama Azeri entellektüeller bizim ulus olarak nasıl bir çıkmazda olduğumuzun da farkında olmalılar.. Bunu sıradan azeri bilmeyebilir ama Türkiyeyi yakın takip edenler anlıyorlardır.. ben de demokrat bir Türk olarak Azerilerin de gerçek demokrasiye sahip kaliteli bir toplum olmasından yanayım. Ama maalesef uzaktan gördüklerimiz iktidarın babadan oğula geçtiği , rüşvetin yaygın olduğu bir toplum düzeni.
+1 yılTüm Türk devletleri olabilir Azerbeycan Türkmenistan gibi :)
40 YorumlaAzerbaycan tabikide Türkün Türk'ten başka dostumu varki ve diğer türk devlerleri
30 YorumlaAzerbaycan diye bilinir ama aslında öyle değildir bizleri seven halkdan daha fazlası ne hikmetse rusları sever.
Kosova
Bosna
Filistin
Çeçenistan
Kazakistan04 Yorumla- +1 yıl
Rus sever? Azerbaycan hakkında biraz araştırma yapın derim.
- +1 yıl
3-5 kişiyi tanıdın diye tüm Azerbaycanı tanıdım diyemezsin, o 3-5 insanın sevgisiyle tüm bizim sevgimizi ölçüştüremezsin. Ben yüzlerce kötü Türkiyeli gördüm ama sevgim gram bile azalmadı. burada binlerce Türk talebe var. İyiside var kötüsüde.
- +1 yıl
Azerbaycanda rus yanlısı kişiler bile Türkiyeyi sever. Asıl türkiyede çoğu insan azerbaycanı hor görüyor
çakma kardeş ülkesi var : azerbaycan oda :D bizim ermeniler azeri topraklarında cirit atıyor hani sizin kardeşliğiniz? hani ordunuz?
014 Yorumla- +1 yıl
Azeri ve turklerde sizin topraklarinizda kari dudukluyor sizin ordu nerde prenses?
- +1 yıl
anlamadım zaza toprakları zaten türkiyeye dahil ne demek istedın? @iskoc_hakem
- +1 yıl
Alın bunu buradan. Ha Mübariz İbrahimov ismini de şuraya ekleyeyim de kim nerede cirit atıyor görülsün.
- +1 yıl
Sen bizim ermeniler dersen bende ermeni topraklarinda kucaga aldigimiz kizlari anlatirim sana tabiki. Zaza isen zazaligini bil bacim.
- +1 yıl
zina yı yapan 2 tarafta aşşağılık iş yapmıştır sen böyle derken kendınede hakaret edıyorsun herkeste kaşar ve abaza tekeler var örnekte verdiğin gibi @iskoc_hakem
- +1 yıl
Sen buna zina de ben ise ermeni soykirimi. Ermeni kizlari kucakta guzel oluyorlar. Hersey yerinde guzel.
- +1 yıl
Çakma kardeş ülkesi Azerbaycan? Sen ne anlarsın kardeşlikten, ülkeden. Biraz kitap oku, tv izle. Hala birşey anlamasan Azerbaycana gel kardeşliğin, sevginin ne olduğunu göstereyim sana. Siyaset farklıdır. Biz istesek ermenistanı 1 güne yok ederiz bunu herkes biliyor. Mübariz İbrahimovu araştır. Tek başına 150 ermeniyi bir kaç saatte mahv etti karabağa girerek. Bilip bilmeden konuşmayın.
- +1 yıl
Neden siz olmuyorsunuz o zaman Türkiyenin kardeşi? İstanbulun en kral yerinde yaşayıp türkiyenin arkasından atıp tutuyorsunuz. Biz en azından manevi destek oluyoruz.
- +1 yıl
@turalabiyev Uğraşma şu trolle dostum. Tek bildiği laf atmak, bilgi desen 0. O yüzden laf anlatmaya çalışmaya gerek yok.
- +1 yıl
@honeybadger doğru diyorsun kardeşim. bunun gibiler yüzünden insanlar bir birilerine giriyor zaten.
Azerbaycan, bosna hersek derim Türkleri ciddi manada seven milletler çünki. ...
10 Yorumla
+1 yılAzaerbaycan ve pakistan diyecemde onlarida turkiye besliyor
19 Yorumla- +1 yıl
Onlarıda Türkiye besliyor derken? Azerbaycan kardeş ülke besliyor yakışıyormu sizce?
- +1 yıl
Neyi besliyor? Gazı bizden alıyorsunuz unutma. Biz türkiyeden ne alıyoruz? Makarna 😄
- +1 yıl
@turalabiyev valla 2 3 azerilere debk geldim hicte dost gi ibi konusmadilar benle acikcasi @eleniDw pakistanda bizim kardes ulkemizdir turkmenlerin birbcoguda orada yasiyor cunku Nükleerteori gazi sizden aldigimiz dogrdur anca rusyadan aldigimiz kadar almiyoruz ayrica bir savas durumunda yine turkiye size yardima gelecektir askeri guc bakimindan turkiye sizden ustün o anlamda dedim
- +1 yıl
- +1 yıl
3-5 azeri tanıdın diye tüm azerbaycan adından konuşman ne kadarda yanlıştır... çok şükür azerbaycan şu an zengin ülkedir ve herşeyi vardır. orduya gelince eğerse bir durum olursa çok şükür kendi ordumuz yetecektir. amma pakistan ve türkiyede ordu gönderir buna eminim. orduyu siz değil türkiye devleti gönderir, isteyen türk kardeşlerimizde gelir. yıllar öncesinde atatürkün gönderdiği ordu gibi... o zamanlar sizin askerlin şehit olduğu bağımsız nahçıvan bölgemizde askerlerinizin anıt kabri var ve herkes ziyaretine gidiyor, saygıyla anıyor.
- +1 yıl
@turalabiyev kendiziturkiyeden guclu sanmayin zenginde sanmayin asgari ucretin ne kadar oldugunu biliyorum rusyayla surtusmeleriniz oldugu irada turkiyenin sayesonde kurtuldugunuzu unutmayin.
- +1 yıl
Sen önce ne yazdığımı iyice oku anla sonra cevap yazarsın. Burada vakit geçirdiğine biraz tarih, kitap oku. Kimseyle sürtüşmemiz yok. Zamanında savaşlar oldu ve farkındaysan Türkiye yardımcı oldu, şehit verdi bizler için diye belirtmişim. Senin gibi 3-5 insan yüzünden herkes bir birine giriyor zaten.
- +1 yıl
Abicim savaş anlamında haklısın ama 3-5 Azerbaycalı için tüm milleti silmek hata olur. Bizim buralarda da türk var. Üstelik babamı dolandıran türkler bile oldu. O zaman türkleri mi kötüleyelim?
Azerbaycan'lılara sormak lazım, gerçekten seviyorlar mı bizi diye?
18 Yorumla- +1 yıl
Canımız kadar seviyoruz. Sevmesem şu an burada olurmuydum veya bu kadar akıcı konuşabilirmiydim Türkiye Türkçesini? Keşke Azerbaycan hakkında bizim Türkiye hakkında bildiğimiz kadar bilseydiniz.
- +1 yıl
Bazı insanlar ara bozabilir, bazı siyasi oyunların kurbanı olabiliriz. Ama ne olursa olsun ister Azerbeycan halkı, istersede Azerbaycan cumhuriyyeti her zaman Türkleri kardeş biliyor, seviyor.
Azerbaycanda herkes 7den 70e Türkiye Türkçesinde biliyor, konuşuyor. Evlerde her zaman Türkiye tv leri izliyor. Devlet kurumlarında, özel şirketlerde her zaman kendi bayrağımızla yanaşı Türkiyenin bayrağı dalgalanıyor. Eurovisionu kazanırken Azerbaycan bayrağından önce Türkiye bayrağını elde tutarak sahneye koştular. Ve bunu Tüm türkiye medyası konuşmuştu. Bunlar sevgimizin 100 de 1i bile değil. Dil aynı, din aynı, soy aynı. Arada bazı anlaşılmamazlıklar olabilir buda normaldir. 4 kişilik bir ailede bile sorunlar oluyor. İnsan kendi sevdiği ile bazen hayatı norma sürdüremiyorken, kavgalar oluyorken bu kadar insan ve büyük devlet arasında neden kırgınlıklar felan olmasın? Türkiyed küçük bir sorun olduğu zaman, bir matem olduğu zaman çoğu durumda insanlarımız Türkiye elçiliğinin önüne toplanıyor. - +1 yıl
Teşekkür ediyorum kardeşim, bir Azerbaycan insanı olarak kalbimden geçenleri yazdım. Çoğu Türkiyeli kardeşim bizi bu kadar sevmiyor. Sebebini bilmiyorum ama ya bizim sevgimize inanmıyorlar ya da farklı karşılık veriyorlar. Ama ne olursa olsun seveninde çok olduğu aşikardır. Tanrı bize bu kalbi, bu gözleri doğruyu görmek, ayırt etmek için vermiş. Doğrularıd göremiyorsak vay halimize. Karabağ olaylarında bile Türkiye ve emekli ordu komutanları 100 bin orduyla herkesten önce ordayız demesi bile bizim için yeterlidir. Türkiyeden sonra bize yakın bir ülke varsa oda Pakistandır.
- +1 yıl
Teşekkür ederim kardeşim. Senin gibi kardeşlerimiz olduktan sonra her zaman bir oluruz. Tanrı bizleri korusun. İyi geceler dilerim.
+1 yıldiğer türk ülkeleri demek isterdim de. hepsi başkalarının boyunduruğu altında olduğu için kardeş olsak ne yazar.
10 Yorumla
+1 yılAzerbaycan ve pakistan. Pakistanlılar ermenilerden nefret eder bu sebeple yazdım.
10 Yorumla
+1 yılAzerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan,
Filistin, Bosna, Arabistan, Mısır, Libya, Pakistan, Suriye, Irak ve adını sayamadığım bütün OSMANLİ toprakları bizim kardeş ulkemizdir00 YorumlaKardes ulkesinin oldugunu dusunmuyorum menfaati olmayan ulke yoktur
20 Yorumlabizim eşimiz ve benzerimiz bu cihanda yoktur. türkler tek'dir :D
00 Yorumla
+1 yılbence bizim kendimizden başka ne dostumuz nede kardeşimiz yoktur...
10 YorumlaMerak etme siz türkiye diyonuzda biz amerika demiyoruz rahat ol :D
00 Yorumla
+1 yılDemokratik Kongo Cumhuriyeti daha bir kere sorun yaşamamışız adamlarla yahu.
24 Yorumla- +1 yıl
Hiç Kongoya veya Kongonun bize ültimatom verdiğini duydun mu sen :D
- +1 yıl
Güldürebildiysem ne mutlu :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılkürdistan yazan yazan ezığe bak hem türkiyede yaşıyorsunuz asalaksınız hemde karalıyorsunuz :)
40 Yorumla
+1 yılbu zamanda kimse kimseye kardeş ülke falan değil herşey karşılıklı cıkarlara bağlı
00 YorumlaAzerbaycan ilk söylerim
30 YorumlaKazakistan.. İlk defa bir kardeş ülke bizi euro finallerine yolladı...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Azerbeycan. Başkada azıcık sevenimiz bile yok.
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. Azerbaycan diye biliyorum...
20 YorumlaAzerbaycan. Ben onları bizden ayrı görmüyorum.
25 Yorumla- +1 yıl
Bizde sizi kendimizden ayrı görmüyoruz kardeşim.
+1 yılAzerbeycan :)
40 Yorumla
+1 yılazerbaycan türkmenıstan doguturkıstan
20 Yorumla
+1 yılAzerbeycan ve ne kadar iyi bilmiyorum ama Almanya
10 Yorumlayok ki azerbaycan falan geçti onlar
01 Yorumla- +1 yıl
Neden geçti? Azerbaycan ve Türkiye kardeş ülkedir bunu herkes bilmeli.
azerbaycan ve kazakistan
10 Yorumla
+1 yılAbd bence cb çok iyi anlaşıyor 😀
30 YorumlaTurkiyenin yegane kardeş ülkesi pakistandir
36 Yorumla- +1 yıl
Azerbaycan hakkında birşey bilmediğinize sayıyorum bu yorumunuzu.
+1 yılCan Azerbaycan
20 YorumlaTabiki de Amerika Birleşik Devletleri
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılAzerbaycan of course.
20 Yorumla
+1 yılAslanın kardeşi olmaz kendimizin dostuyuz
00 YorumlaTurkiyenin kardes ulkesi yok ki.
10 YorumlaBizizzzzzz azerbaycanlilar
15 Yorumla- +1 yıl
ooo bizdən birisi varmış :)
- +1 yıl
Memnun oldum :)
- +1 yıl
Təşəkkürlər adı çiçək özü çiçək xanım )
+1 yılAzerbaycandır. Bir millet İki dövlet
10 YorumlaPapua yeni gine olabilir :)
00 Yorumla
+1 yılKosova geldi aklıma ilk
00 Yorumlakardes ülke bence yok gibi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 353 cevap paylaştı. bir zamanlar Libya idi
00 Yorumlaazerbaycan türkmenistan kazakistan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. Türkün turkten başka dostu yoktur.
00 YorumlaKim ne derse desin Azarbaycan olduğu kesin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılAmerika Birleşik Devlerleri
10 Yorumla
+1 yılAzerbaycan <3
20 YorumlaGüney kore
20 Yorumla
+1 yılAzeybaycan :) Yahşi
11 Yorumla- +1 yıl
Sende yahşi qızsan :)
+1 yılazerbaycan dır..
20 Yorumla
+1 yılAzerbaycan bence
20 Yorumla
+1 yılGüney Kore
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAzerbaycan, Gürcistan, Bosna hersek, Arnavutluk.
10 Yorumla
+1 yılAzerbaycan
00 Yorumla
+1 yılIsrail
20 Yorumla
+1 yılAzerbaycan
20 YorumlaAzerbaycan.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIrak tabii ki IŞİD besleyen biz değilmiyiz?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAzerbeycan
20 Yorumla
+1 yılAzerbaycan
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılAzeriler heralde.
11 Yorumla- +1 yıl
Herhalde değil. Kesinlikle Azerbaycan dır.
- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat