Ben üç gün önce 1400 liraya British shorthair cinsi bir kedi aldım. Kendileri 5 aylık olmakla birlikte çok mu çok tatlıdır. Ama ilk evcil hayvanım olduğu için biraz endişeleniyorum bakmak konusunda. Aranızda kedi besleyenler varsa bilgilerini buraya da yazabilir mi acaba :)
Yemegini doldurmani o zamanla sana soylicektir ama sabah oglen aksam ver yeterli ama cok abartma. Suyunuda temiz tut. Eger oyun oynamayi seviyorsa seni hic rahat birakmayacaktir. Disariya cikartmani tavsiye etmem cunku kızgınlık donemlerinde eger ciftlesicekse scottish ile ciftlesmeli. Iki ayni cins ciftlestiginde ya anne ya da yavrulari zarar görebilir.. yas mama en sevdikleri elinde gördüğünde gözlerindeki mutlulugu görürsün. Ve onun sana alıştığı zaman beraber uyuyup beraber uyanirsiniz..
Bizim kutunun aynısı 😁 Benim kedim daha tatlı hıh 😁 Parayla hayvan ticaretine karşıyım ben annesiz bir yavruyu sahiplendim 3 aylık oldu tosun gibi maşallah karışık tekir cinsi ve erkek. Hangi konuda bilgi istiyorsun?
Ben cins bir kedi istediğim için bu da çok tatlı olduğu için bunu tercih ettim. Mesela 3 gündür bende daha bir kere kakasını yaptı. Sürekli çiş yapıyor ama. 3 parazit aşısı vurulmuş. Bugün bitane de ben yaptırdım. Önümüzdeki hafta 5 aşılı takvim varmış onu uygulayacak veteriner. gayet sağlıklı bir kediymiş. Maması sürekli odanın bir köşesinde. Hep olmalı mı yoksa belirli saatler mi vermeliyim bilmiyorum.
Günde 6 kere ver azar azar aradada ek gıda verebilirsin 😊 saten eve 2 haftada alışır o zaman kendisi istediğinde sana başvuruyor haftada 2 kere yaş mama ver 3 günden fazla kakadını yapmassa zehirlenebilir aman dikkat kabız olmasın geldiği gibi Allah muhafaza.
Dün küçük plastik top aldım ona uzun bir süre oynadık birlikte sonra yoruldu herhalde uzandı mırıldana mırıldana uyudu :) bir de sürekli mırıldanıyor. Mutluluktanmış :)
Evet aynen kuyruğu tamamen dik ise gururlu olurmuş bizimki öyle :D bide dik ve ucu kıvrıksa seni gördüğüne sevinmiş demekmiş her geldiğimde öyle yapar bacağım dolanır mırlar 😍 Bizimkinin de epey oyuncağı var top ile harikalar yaratıyor 😍
Ben alalı da 2 ay oldu ilk geldiğinde küçücüktü şefkate, yemeğe, suya, uykuya, sıcak bir ortama ihtiyacı vardı hepsini sağladım sıcak su koydum kabına üşütmesin daha küçük diye ellerimle besledim yeri geldi kpynuma aldım üşüyüo hasta olmasın diye ellerimde adeta büyüyo gidiyor çok mutluyum kendi çoçuğum oğlum benim o 😻 Sokak hayvanlarını daha çok düşünmeye başladım onlara mama, su karton bulundurmaya çalışıyorum elimde olsa bir çiftlik kurup hepsini barındırmak isterdim.
Ben bir çok kez sokaktan aldım eve getirdim ama annem istemedi. genelde de yavru oluyorlardı. Annesi arar diye sokağa bırak derdi bana hep. Bende bırakırdım. Şimdi elime bir fırsat geçti bende bu kedinin ailesi oldum. bakamam diye cok endişelendim ama geçti gtti :)
Sene 99 bizim kedi bizle beraber sofrada peynir yerdi sofranın kenarına parca parca koyardim peyniri gozumun içine bakardı ben ye dediğim zaman yemeğe başlardı
kediler severim sokakta bile gorurum ama hangi hayvani seversem severim eve almam ama kardesim muhabbet kus aldi ammada cok otuyor ya istemezdim ama o aldi
Evet veteriner de öyle söyledi. kalite standartı yüksek mamalar daha iyiymiş tüyleri açısından ve birkaç bişey açısından da iyiymiş de onları hatırlayamadım :D
En İyi Cevaplar