Para isteyen Çocuklar?

Bir gün avm ye giderken karşıma iki küçük kardeş çıktı abartılı olaak abla para verir misin dediler ben de takmadım ama neden. İki metre ötede anneleri var yayılmış çimlere çay poğaça falan sohbet ediyorlar gülüyorlar. Çocuklarda zaten onların yanından koşarak gülerek gelip iki saniye rol yapıp vermezsen yine oynamaya dönüyorlar. Ayrımcılık için demesemde suriyeliydi o kadınlar ce çocuk nerden anlasın zaten alışkanlık ettirmişler çovuklarına. Böyle insanları görünce acaba oluyorum? Geçen duraktayız annemle bir çocuk yaklaştı 12-13 yaşlarında ellerini önüne bağlamış duyulmayacak bir sesle para verirmisiniz yemek alıcamda diyor. Bir yere oturmuş dilenen biri değil özellikle yanımıza yaklaştı ama uzakta duruyor. Çok sessiz konuştuğundan ilk seferde anlamadık tekrarlatmak zorunda kaldım sonra ona da üzüldüm. Neyse biz de annemle iyi giyimliyiz gülüp konuşuyoruz falan ondan geldi sanırım. Ben annemle çıktığımdan yanıma para almamıştım sadece 4 lira mı ne vardı zaten alışveriş dönüşündeyiz. Benim yanımda durduğundan ben anladım ama annem duymuyor çocuğun söylediğini o yüzden hamle yapmadı ve bozuk oarası yokmuş bende bendeki parayı verdim. Neyse aklıma takılan şu. Gerçekten ihtiyacı olduğuna inanabilsem 20-30 lira vericem sadece bozukluk vermek istemiyorum ama kimin var yok belli değil? Keşke diyorum yanımda 10 lira falan olsaydı anneme kızım içimden de neyse. Siz ne düşünüyorsunuz?
Para isteyen Çocuklar?