Erkek kişişi rahat rahat istediği Zaman uyu kalk yaparken yine erkek kişişi istediği zaman traş olup istediği Zaman duştan çıkıp isterse yatağını kalktığı gibi bırakabilirken. Askerde düzenli olması ve bunları yapması için sınırsız Zaman yok. Herşeyi hemen 1-2 dakka sığdırması gerekir. Hem hiç bir yer ev yemeği gibi de olmaz. Özlem olur, senin erkek çocuğun olsa askere gitse ne düşünürsün hele böyle bir zamanda üzülmezmisin aklın onda kalmaz mı? İşte onun da aklı var, kalbi var yani. O da sevdiklerini düşünüyor, gün sağıyor. Ve bir de komutan denilen kişi emir verirken sana ve sen emri sevmezken, eziyet gibi bir yaşamı 1 sene çekmek zorundayken işte insanın da hali ile psikoloji durumu olur. Sen Nasıl regl iken psikolojin 1 günde maf olıyorsa onlarda askerlik boyunca maf oluyor
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsevdiklerinden uzak, cani tehlikede, geride biraktiklari... CÖKÜNTÜ
10 Yorumla
5 yıldır görev yapıyorum yüzlerce göreve gittim, hiç bir zorluk önemli değil, beni benden alan şehit verince kucağında taşımak, parçalarını toplamak, birliğe dönünce anıların, birde annesi görüşmek için arıyor, neden oğlum nasıl oldu diyor. Kaç gece rüyamda çatışma neden sesleriyle uyandım uyurken beni seven annemi boğacaktım. Biz alışıyoruz tecrübe, eğtim bir şekilde oluyorda Erbaş erler 20 yaşında ailesinden ayrılıp geliyor zor ortam hele iç güvenlik normal.
10 Yorumla
+1 yıl6 ay veya bir sene emir altına giriyosun bütün hayatın bir yatak ve küçük bir dolaptann ibaret oluyor. akşam 9 10 da yatıyosun sabah altıda kalkıyosun. hergün genelde soguk veya sıcak havada nöbet tutuyosun en büyük eglencen küçücük bir tvden gürültüler bagırışmalararasında kral tv izlemek oluyor.. sürekli kavga oluyor. içtimada her sabah hemen hemen fırça yiyosun... ama ama gel görki benim askerligim yinede çok güzel geçti :) :)
14 Yorumla
Soran+1 yılSevdigini ozluyor musun bu zamanda yoksa onca isin arasinda unutuluyor mu
- +1 yıl
özlersin tabi ama stresli bir yer tters tepip soguklukta girebilir araya ya da çok daha baglanabilir.
Soran+1 yılDiyelim uzun zamandir pesinden kostugun hatta evlenmeyi dusundugun bir kiz var askere gdince de unutur sogur musun bu kiz sana zamaninda pas vermiyorsa
- +1 yıl
yani sevgili deilseniz unutabilir 1 yıl ya da 6 ay geçecek sonuçta hiç konuşmadan unutulabilir. ama hiç kız olmayacagı için çevresnde unutmayadabilir ne kadar sevdiginede baglı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBütün özgürlüğün elinden alınır, istemediğin yemekleri yer, istemediğin saatte uyur, istemediğin bir saç ve sakal şekliyle gezer, hayatında görmediğin adamlardan hakaret yersin.
Bazen evde eşine canı sıkılmış bir komutan gelip ilk hatanda senden çıkarabilir hıncını. Ya da daha geçen yıl evinde kestane yediğin mevsimde, yüzüne buz gibi ayazı yerken bir kaç dağ itinin kurşunları yüzünden bütün hayatın, hayallerin kararabilir.
Sevdiklerinden uzaksındır ve işin acı yanı bir süre sonra onları hatırlamamaya başlarsın. Hayatın belli bir kalıba sıkıştırılmıştır. Özgürlüğün ne olduğunu unutursun. Bu serüvenin sonunda eve döndüğünde artık eski sen değilsindir ve emin ol bu psikolojiden kurtulmak için en az 2 yıl gerekir.20 YorumlaYa valla anlatırdım da saatlerini alır anlatmak. Ama ne kadar da anlatsam boşa anlatmış olurum. Görmeden , yaşamadan anlayamazsınız.
32 Yorumla
Soran+1 yılEn cok sizi ne etkiliyor
+1 yılSürekli bir emir komuta zinciri itiraz Şansın yok senden 1 ay önce askere gelmiş adam sana ne dese yapmak zorundasın özgürlüğü elinden alınmış cinsel hayatın yok sürekli erkek görüyorsun sürekli ter kokusu ayak kokusu yeter mi bunlar psikolojinin bozulmasına
10 Yorumlaözgürlüğün kısıtlanması, imkansızlıklar yani paran bile olsa mesela kantin kapalıysa başka kantin bulamazsın gibi :) , sevdiklerinden ayrılması ve tek başına yaşamaya başlaması. bence en önemli şey bu. çoğu kişi o yaşlara kadar hep yanında ailesi ile yaşar ama askere gidince tek başına yaşamak zorunda kendi ayakları üstünde durmak zorundadır. mesela kendi ütüsünü kendi yapmak gibi, kendi sorunlarını kendi çözmek vs.
014 Yorumla
Soran+1 yılAskerde platonik sevmek digerlerine gore daha mi zordur
Soran+1 yılO karsiliksiz seviyordu kiza durumu anlatamadan askere gitti bu durumda unutur mu yoksa ona daha mi cok baglanir
Soran+1 yılSen olsaydin bu durumda?
Soran+1 yılOna ulasip herseyi soylemek ister miydin
Soran+1 yılBuradan soyle
Soran+1 yılSoyle onun arkadas cevresi oldukca fazla belki daha az aklina geliyorumdur ama askere gidince yalniz kalicak sonucta
Soran+1 yılYuzume soyleyemiyor ki benden korkuyor 😀 onu terslememden herhalde
Elindeki tüm özgürlüğün alınıp seni aylarca bir çok zevk, eğlence ve sevdiklerinden uzak, robot gibi yaşayacağın bir yere götürdüklerini düşün. Bu, o ortamın en iyi hali. Psikopat jiletçi tiplerle gece yan yana yatmak veya çatışmaya girmeyi saymıyorum bile.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 11,8b cevap paylaştı. 20 yaşındaki birisi daha bence halen çocuktur.. Ve askerlik şartları rahat aile evinden oldukça serttir. Sersemletiyor onları doğal olarak. Erkeklerde saç dökülmesini de genelde askerlik görevi tetikler.
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. o dağıtım süreci bile insanın psikolojisini bozar
sivil hayatı gibi değildir askerde
çok farklı düşünsene yanında siperde can kardeşini kan kardeşini kaybediyorsun gözler önünde yitip gidiyor
duruluyorsun bir yerden sonra20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 759 cevap paylaştı. çünkü 1 sene hiç bir güçleri yoktur
eli kolu bağlıdır20 YorumlaSaçmalık askerin psikolojisi neden bozulsun. 14 yıllık askerim adam gibi askerlik yapmazsan herşeyin bozulur
12 Yorumla
Soran+1 yılDiger yorumlari oku istersen bu arada nerede gorev yapiyorsun
ordaki ortam oldukça farklı.
mesela biriyle kavga ettin ve davanda sonuna kadar haklısın.
ancak noluyorsa haksız olabilirsin ve üstüne ceza alabilirsin.
daha beteriyse bu olay kimseyi şaşırtmaz10 Yorumla
+1 yılşu an kısmetse sözleşmeli er olarak başlamak üzereyim ufak 1-2 sağlık raporu işi falan kaldı hiçte pskolojim bozulcakmış gidi değilim.
14 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar sure gorev yapicaksin
- +1 yıl
Yani onaylanması durumunda sanırım ilk aşamada 2-3 yıllık bir sözleşme yapılacak daha sonra uzatmam halinde max. 7 sene
Soran+1 yılGorev yerlerini kendileri mi belirliyor?
- +1 yıl
Evet genelde ilk birkaç sene direkt olarak doğu diye biliyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü çok pis insanlar var ve sürekli onlarla olmaktan etkileniyor insan. Askerden gelen kişi 2-3 ay içersinde eski haline dönecektir. Biraz anlayışlı olmak çok mu zor mk?
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılBen de çok merak ediyorum. Ama çok zor bir süreç askerlik ya
17 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Hamilelik 9 ay karnında taşıyorsun ve evinde yatıyorsun ve ağır şeyler kaldırmıyorsun ve o son 1 gün hastanede bir kaç saat acı cekiyorsun. Ama askerde sürekli bir emir altındasın komutandan azar, küfür vb. laflar işitiyorsun ve boyna nöbet tutuyorsun. Şimdi normal askerleri göndermiyorlar ama birde Uzman cavus oldugunu düşün bir operasyon, harekat oldugu zaman çatışmaya girince de zaten psikoloji gidiyor. Şimdi benim dediğim şeyle senin söylediğin şeyi kıyaslarsan hangisi daha kolay?
- +1 yıl
- +1 yıl
@emrepss hangisi daha kolay hangisi daha zoru tartışmıyorum şu an da ama sen hamileliğe bu kadar basit bakarsan kızlarda askerliğe basit bakar tabi. Sonucta hayatı değişiyo insanin icinde bir canli büyütmek ne demek bu hissiyatın %1ini bile anlayamazsın. Bizde el bebek gül bebek büyütülüyoruz sonra evlilikle kısıtlanıyoruz ister istemez yani, sonra bir bakmıssın cocugun olacak hayatını tamamen onun üstüne kuruyosun. Kendin olmaktan cıkıyosun. Düsünmek zorunda oldugun biri oluyo, fedakarlık yapmak zorunda oldugun biri. Sadece hamilelikle bitmiyo olay anlatmak istediğim bu sadece 9 ay değil bir ömür. Hamilelikte bulantilar yüzünden günlerce yemek yiyemeyen oluyo hasta olmamak zorundasin cünkü o karnindaki icin ilac kullanamazsin yani en basitinden bunlar anlatabiliyo muyum? Yerken bile onun icin yiyosun sevmediğin şeye bile mecbursun. Bunlar da keyfi olan şeyler değil. O kadar basitmiymiş şimdi ben soruyorum?
Soran+1 yılSon gun birkac saat aci cekiyorsun? Dogum sancisini dunyadaki en buyuk aci oldugunu bilmiyorsun galiba
- +1 yıl
+1 yılAskerde pskoloji bozan tek şey ana bacı küfredip yuetkisini konuşturan o şerefsiz kanı bozuklardır
20 YorumlaBen 3 gun oldu geleli valla benimde psikolojim bozuk ayak uyduramiyorum sivile icime kapanik oldum
10 Yorumlabilmediğimiz bir yere gidiyoruz başımıza ne geliceği belli değil giderken insanın kafasından türlü türlü şeyler geçiyor. ancak oraya gidince böyle olmadığını anlıyorsun aslında herşey abartılıyormuş yoksa bir numarası yok zaman geçmıyor o kadar
00 Yorumlaaskeriyede wc ye gittiğinde dişin nasıl fırçalanacağı en aptal insanın seviyesinde yazılı olarak anlatılıyor. bu örnek yeterli mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılNe var bunda
yarı açık ceza evi düşün her sey yasak sadece emir var yat kalk uyu ye koş sence normal olmak nasıl olur
01 Yorumla
Soran+1 yılTelefon olayina nasil izin veriyorlar hem nobette daha mi rahat kullanilir
+1 yılsadece askerlik değil çoğu yerde insanın psikolojisi bozulur ama zamanla geçer.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsanırım öyle bişey oluyor dediğin gibi. askere giden normalde dinlemediği şarkılar dinliyor, giyimi bir acayipleşiyor, hareketler konuşma şekli. değişik bir psikoloji doğru
00 Yorumlaanlatılmaz yaşanır. kısaca insana insan muamelesi yapılmayan biyer, psikoloji mi dayanır buna tuhaflaşmayı bırak intihar edenler bile olmuştu
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılErgen askerler ama kapidan ilk girdigimde 460 rakami gorunce cokmustum nasil biter diyodum ama sacmalik yapmadim simdi 7 sene nasil fecmis bilmiyorun
00 Yorumla Abim Hakkari uludere de gayette morali yerinde
telefonda bana günde 5 teröristi gömüyoruz diyor17 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılorası bambaşka bir dünya içine girmeden anlayamazsınız
00 Yorumla
+1 yılboşanan kadınların psikolojisiyle hemen hemenn aynı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYetmiyormuş gibi bir de bizim sinirlerimizi bozarlar. Sanki benim yüzümden gidiyormuş gibi.
00 Yorumla
+1 yılaskerlik kolay mı sence..
20 YorumlaAllahin dagina dustum yine psikolojim bozulmadi
50 YorumlaKorkudAN BNCE. Ya da sivildeki rahatyasamlarindan
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılbozulmaması için bir neden söyle..
12 Yorumla
Soran+1 yılFazla abartmiyor musunuz
- +1 yıl
1 yıl.. sen hiç aynı şeyi 1 yıl bütün sosyal hayatını durdurarak yaptın mı da abartı olduğunu düşünüyorsun?
+1 yılAskerlik ortamını kızların anlaması imkansız.
41 Yorumla
Soran+1 yılAbartin siz
Ömrğnden bes yas bosa gitcegini düsün
10 Yorumla
+1 yılHayatının en zor dönemi olduğu için olablir belki.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. hayaller gerceklere dönünce bir sokluorlar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖlüyorsun var mı ötesi?
30 Yorumla
+1 yılpatates soymaktan..
20 Yorumla
+1 yılSen git birde seni görelim
10 Yorumlasen gitsen senin de bozulur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılSırf erkeklerden kurulu toplum ve sıkıcı görevler
10 Yorumla
+1 yılErkeklik psikolojisi anlatılmaz yaşanır :D
10 Yorumla
+1 yılÖlüm korkusu olabilir.
01 Yorumla- +1 yıl
askerde ölüm korkusu felan olmuyor sürekli emir altındasın komutan agzına sıçsa emredersiniz komutanım diyorsun mantık yok bir kere askerlik de ama ben askerliğimi elbete ki yapıcam ama korkaklıkla alakalı değil sabahtan akşama kadar ayakta dikiliyorsun boşu boşuna nöbet tutuyorsun karşında arkadaşın var ama konuşmak yasak sigara içmek yasak yemek yasak böle ayakta dikiliyorsun işte sabah 6 da kouş kalk die bir ses duyuyorsun evdeki gibi itiraz edemiyorsun uyanamadığıın zaman helede komutan kürtse kalk ula kalk die bir dürtüyor sinir krizi geçiriyorsun
aşırı derecede disiplin var çünkü
01 Yorumla
Soran+1 yılO yuzden askere gidenler adam olluyor😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılAna kuzusu olanların bozulur genelde
00 Yorumla
+1 yılilk defa olan bişey bu özlersinn
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılbaskı altında oldukları için
00 Yorumla emir komuta
10 Yorumla
+1 yılAskerlik travması.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKorkar her erkek askerlik yapamaz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem