Neden alkol alırız? Neden içki içeriz?
Alkol tadında oldu ama hep bi cevap vardır???
Alkol tadında oldu ama hep bi cevap vardır???
aliriz cunku en kolay kacis yoludur problemlerden, alip uyumak isteriz, alip mutlu olmak isteriz , almayinca gucsuz oluruz alinca ejderha, sanirizki kafamiz daha cok calisir... sabah tevbe eder aksam is bittikten sonra yine aliriz.. aliriz cunku yorgunugumuzu atacagini sanariz, aliriz cunku sevdigimize kavusamamisizdir, sanki cokta umrumuzda ya sebebtir alisimiza... aliriz muhabbet olsun... aliriz torba dolsun.. aliriz su ölmus... aliriz bu dogmus... yani ya tam kesin bir nedeni yoktur aliriz... bu kisir döngu surer gider... kendn gibisini ararsin falan.. olmaz dine dönersin oda olmaz... BIR MUSUBET BIN NASIHATTAN, bin nasihat BIr MUSUBETTEN iyidir... kardeslerim ictim, cilginlarca ictim hemde... bosa sebep uretmeyin insan neden icer... insan icer... insanin mazerete ihtiyaci yoktur... ICMEYIN icirmeyin... insani yok eder bu illet.. dusuncelerini duygularini.. hislerini... cok SIKILDIYSAN git bir doktara, cok bunaldiysan bir ilac iste doktordan icki sana ilac olmaz... her seyin tedavisi var. uzmeyin kendinizi... her derdin bir caresi var... ama bu dertrlerin caresi ICKI ALKOL degil.. sensin! SENSIN.. sevdiklerine saril. onlari ihmal etme.. bugun degil sabah ara onlari.. mutlu ol... mutlu olmaya calis.. kimse ya da hic birsey sanin hayatini guzellestirmez senden baska... yasadigin ortami sen guzellestir.. saygilar... eski bir alkolik
aslında alkol kullanan insan için nedeni pek önemli değildir.yani bir insan içmek istedikten sonra çok mutlu olduğu bir anda da içer,çok mutsuz olduğu bir anda da hatta tv karşısında veya pc karşısında boş boş dururkende içer! galiba bu insanın neyi isteyip, neyi istemediğine bağlı! bence önemli olan insanların alkol almaları değil önemli olan alkol aldıktan sonra da insan gibi davranabilmeyi başarmak
ben kendi ortamımdan örnek vereyim.lisede genelde arkadaşlar arasında popülerlik sağlamak havalı olmak için içerler sigara ve alkolü daha havalı oluyomuş insan daha çok konuşçak şey buluyomuş.bu böyle başlar sonrada bağımlısı olup çıkarlar.halbuki ben kokusunu bile haz etmeyenlerdenim.hiç gereği yok içmenin.meyvesuyu daha iyi.ayrıca içki medeniyet içkisi gibide gösteriliyor.bakın bu medeni insanların içtiği içki gel vatandaş gibi.birde pahalıya satıyorlar onlarada para verenler oluyoyıllanmış şaraplara mesela.bazı insanları anlamak güç :)
Insanlar mutlu olunca da mutsuz olunca da içerler. Kimi eğlencesine kimi unutmasına kimi de stresi siniri üzerinden atmaya içer. Içki hem günahtır hem de dinimiz içkiden uzak durmayı öğütler. Yaa hem içki hem sigara hem bonzai hem de uyuşturucu kullananlar var. Hepsi de iğrenç şeyler. Allah kullananları islah etsin her birine bırakmayı nasip etsin. Amin. Hiç birimiz ağımıza değdirmeyelim Inşallah.
Cevap
4Cevap
Daha 23 saat önce sorulmuş ama "dipsomani" nickli biri sorunca daha mânâlı tabi...
link
:)
Sen nasil bir kralsın 👑
Evet mesela bu incelenmesi gereken bir durum, sapiklik olarak nitelendirilebilir.Bir insan neden ayni soruyu bu kadar kisa araliklarla sorar aciklayabilir misiniz?
evet haklisin ariyorum...Peki sophia neden boyle demis aciklayabilir misin?
bence alkol kullananlar efkardan ve sıkıntıdan içerler ama hiçbir sorunu olmayan gençler de hava atmak için içerler...ben şu ana kadar kullanmadm kullanmamda çünkü alkolun dozunu kaçırırsan rezil olursun...
kah efkar basar yüreği kah sevinç kah sevgili gelir güne anlam katsın diye kah yalnızlıktan aslolan rahatlamaktır
bir de kötü yanı bar da calısıyorum arkadasım hani içmek için bahanemiz yok
Sinir stres hayat yüzünden alırız bazende eğlencesine
Unutmak için içerdim ama unutmak ne kelime daha çok hatırlatıyodu acılarımı bana
Sarhoştum hatırlamıyorum ayağına da çok içen var :D
:))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar