mesela tanrı kim türk kim yüce kim korusun kim bunun mantığını çözmek istiyorum buyrun
(bu arada faşist türk ve faşist kürt kahrolsun)
(bu arada faşist türk ve faşist kürt kahrolsun)
türk milliyetçilerinin bir yakarışıdır bilhassa türkçülerin
olaylara farklı biçimde yaklaşıyor ve gülünç bir duruma düşüyorsunuz.
türk tarihine bir bakış attığımızda bu söz gayet mantıklı gelecek hani denmiş ya 100 ırkı miktir edip yalnız türk'ü mü koruyacak diye
ilk önce islam öncesi gök tanrı inancında tanrı türk'ün tanrısıydı çinlinin başka tanrısı rusun başka tanrısı vardı
atilla tanrı'nın kırbacı bilge han tanrı gibi gökte doğmuş kanuni allah'ın yer yüzündeki gölgesiydi
yıllarca islam'ın sancaktarlığını elinde tutan türk milleti verdiği değer ölçüsünde ve hadisler doğrultusunda da böyle bir yakarışta bulunması gayet olağandır
hem tanrı türk'ü korusun ve yüceltsin sözü söyleyenlere faşist gözüyle bakanlar tanrı'nın türk'ü korumasını ve yüceltmesini istemeyen gerçek faşistlerdir.
ayrıca tanrı türk'ü korusun ve yüceltsin bir yakarıştır ''tanrı'm milletimi koru onu muvaffak kıl onu yücelt.'' derken bir anlam kayması yaşanmaz ki bu slogandan hemen sonra kimi çevrelerce amin kimi çevrelerce alaş denmekte
amin allah kabul etsin demektir.
tanrı'dan bir şey niyaz ettikten sonra kullanılır
demek ki burada allah'tan bir şey niyaz edilmiş ki amin deniyor.
Ülkücü diyerek bütün ülküculeri suclama ben nizam-ı alem ülkücüsüyüm yani alperen ocaKları diye bilinir
Senin dedigin tugran ülkücüsu tek dertleri türk hakimiyeti olan ülkücüler hepsi kardeşimdir ama davamızdaki ufak fark şudur;
Onlar türk birligi kurulsun ister biz ise ilah-i kelimetullah için nizam-ı alem kurulsun isteriz
Anlamı: allahın kelamını (kuran-ı kerim) yaymak ve tüm müslanlar bir arada toplamak tanrı yoktur
Tanrı demek dogru degildir ama bir tütk olarak allah türkü korusun ve yuceltsin demektende çekinmem.
Bilmeden Yanlış birşey söylediysem affola
yani siz muhsincimisiniz
Aynen öyle kardeş
Muhsinci demek pek dogru olmasada
peki allah neden sizi yüceltsin mesela neden türkleri başka işi mi yok yaratanın
Haşa
Sen türk degilsin galiba orda denmek istenen allah türkün yanında olsun mesela bunu kişiselleştiriyim herkez en çok kendi icin dua eder allahım beni koru gibisinden ve bir türk olarak ben bunu derim
Ha hiç boyle bişey dedin mi dersen demedim demem ben her zaman türk degilde tüm müslümanlar için isterim bunu ama o ülkücülerin davası budur saygı duymak gerekir
türk kanı da var ben de annem türk
saygı duyamam ben mantıksız ifadelere allahı neden ırkına karıştırırsın
Anladım kardeş
İlk olarak tugran Türkçüsü diye bişi yok o TURAN dır.
2 olarak bişi soracağım. Cahil misin kardeşim?
Tanrı, Gök Tanrısı
Türk, Türk ırkı değil medeniyeti, Türkler ırk olmakla beraber daha ötesine geçmiş etniksel kalmamış topluluk..
Yüceltsin-yükselsin manasında temenni
Korumak, korumak. Tabi Tanrı Gök Tanrı olmaya bilir günümüzde olmasada halen Tengriciliğe inanan var ama diyenin Tanrısı başka olabilir mesala hristiyan olabilir ya da Allah'a Tanrı diyordur ama Tanrılar çoktur , İslamda Allah vardır.
Allah Türk'ü, müslümanları ve tüm masum insanları yüceltsin ve korusun..,
Bu çok uzun ama olmaz..
Buda cahil.
Yani diyor ki, adamin üc kase bali varsa yesin yesin...
Neyse.
anladım yani arı misali
sen nerelisin
nasıl nerelisn
Buda cahil
Cevap
6Cevap
Allah kelimesi özel isimdir. Hiçbir dilde karşılığı olmaz. Allah kelimesinde müzekkerlik, müenneslik yoktur. İlah kelimesinin ise her dilde karşılığı, bazı dillerde de müzekker [erkek] ve müennes [dişi] şekli vardır. Mesela Arapça’da Mabud-Mabude, Türkçe’de Tanrı-Tanrıça, İngilizce God-Goddess, Fransızca Dieu-Deesse, Almanca Gott-Göttin gibi. Bu kelimelerin hiç biri Allah ismi yerine kullanılmaz. Allah manasına yalnız Allah kelimesini kullanmak gerekir. Çünkü Allahü teâlâ, (Benim ismim Allah’tır. Bana, Allah diye ibadet edin) buyuruyor. Kendisi ne bildirmişse onu kullanmak gerekir. İlah manasında her millet kendi dilindeki kelimeyi kullanır. Fakat Allah her dilde aynıdır. (S. Ebediyye)
Her meyve dibine düştüğü ağacı yüce görür dostum. Takılıp kafa yorsanda tüketilemez bir beyin özürlülüğüdür bu.
bu mu cevabın
bu kadar yani anladım
Şimdi burada bildiğini düşündüğüm şeyi bir veciz ile özetledim. Faşizan değilim faşizanlığıda hiç anlamlandırmış değilim. Sorunu bir kesime yöneltmişssin ben yönelttiğin kesimden de değilim. Şahsi fikir beyanımdır, ırk , dil , din ayrımı yapanlar bunu sana anlatsın bende aydınlanmış olurum.
anladım beraber bekleyelim mantıklı bir ocakçıyı
Mantıklı kısmından şüpheliyim ama bekleyelim.
sadece sorma amacıyla diyorum hep öyle derler ya.. inan sorsan Atatürk ün icat etmiş olduğu dil nedir bilmezler..
ben mantıklı bir ülkcü bekliyorum bakalım gelecek mi
Auuuuuııı!!!
Tamam tamam sen sus.. Ocak dışıyım..
ocağa selam şaraba devam tuğrul da gitti ocakta yas var mı gerçi akp eşittir mhp aynı kafa
Ocakta GTA 5 oynayıp hayat kadınlarının kafalarına sıkıyorlar birlikte olduktan sonra :))
BAŞ BOĞANIN kemikleri sızlar ama olmazki şimdi
Kemik deme ama itlerin volta attığı şu ortamda..
türkün tanrısı gök tengridir ve türkler her savaştan önce liderler tanrılara duaları ile savaşa gitmeden önce uzun uzun dualar eder tanrı dağdaki tanrı tapınağında yalnız kalırlardı ve tanrı hep savaşlarda yanlarında olmuştur ve türkleri en yüce topluluk yapmıştır bu yüzdende tanrı türkü korusun ve yüceltsin komist dinsiz kopek
anladım kurt köpeği yani diyenler enteresan
peki ocakbaşı hadi sana güle güle
ailesini korumak için tanrıya dua ediyor insan. Tanrı Türkü korusun da böyle bir şey.
Irkcilik yapan herkesin cani cehenneme
gizlilere gıcığım
Benim abimden bunlardan :(
neden gizlisin abin demek
İfsa olmak istemedigimden
ne alaka beni tanıyon mu peki
burada arada bir denk geldigim oldu onun disinda tanimam seni
anladım benim gizlilere alerjim var be
nasıl biriyim peki sence
Canin sagolsun napalim :D
Bilmem kimseye karsi bir yanlisini görmedim henüz
Degerlendirecek kadarda tanimiyorum