Genelde öyle bir algı var. Biz ne muhafazakâr ne açık bir aileyiz merak ediyorum kapalılar cahil mi oluyor ya da neden öyle diyolar
Evet cahiller
Hayır cahil değiller
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Asıl cahiller bunu düşünenler.
Bir elmasınız olsa ona herkeze göstermezsiniz mesela? Çünkü çok değerlidir birşey olur mazallah.. Onu kapatırsınız kollarsınız. İşte kadınlarda islamiyet için öylediy aslında mahrem yerlerini kapatırlar ve bir tek eşi için açılırla. Aslında bukadar mantıklı. veya 2 lolipop düşünün birisinin paketi açık birisininde kapalı ve etrafta sineklerin uçuştuğnu düşünün ve bu sinekler illa şekerlere konarlar. Hangi şekeri tercih edersiniz? Tabikide kapalıyı.. Ha birde kapalı olmak kapanmakla yetinmiyor. İnsanın ruhu muhafazakar olmalı ilk baştan ve bedenini örtmeli ( mahrem bölgelerini) kadınlar islamiyetde çok değerlidirler.
kapalılar diye etiketlememek lazım her insan gibi işte iyiside var kötüsüde eğtimlisi akıllısıda var cahilide genelleme yapılmaz
Bak güzel kardeşim her açığa o****u denmeyeceği gibi her kapalıya da cahil denmez lütfen şu algıyı bırakın anlamadığım tek nokta şu dinimizde kesinlikle yasaklanan LGBT denen bireyler için yürüyüş savunma miting düzenlenirken ve onların hakkını savunurken bizim öp öz dinimizin gereği olan kapalı olmayı neden bu kadar hor görüyorsunuz amacınız nedir anlatır mısınız?
cahil değil ama dine saygıyı çok yanlış anladık.
arabistana gidin ben bile erkek halimle başımı kapatırım çünkü çöl tozu filan var saçlar el yüz çabuk kirleniyor o yüzden orada herkes başını örtüyor. türkiye de de aman araplar başlarını örtüyor bizde örtelim filan fistan diye bir uyduruk şey çıkarmışlar. sonrası devam edip gitmiş.
Hayır ama örtünmek kuran da yazıyor
e araplar örtüyle gezdikleri için örtünüz ile göğüs yırtmaçlarını kapatın diyor. göğüs tahrik eder
Hadisler sadece söz deyip geçemezsin. Sahih yani doğruluğundan emin olunan hadislerde var uydurma hadislerde. Kütübi sitte yani 6 tane çok çok güvenilir hadis kitabı var. Bu kitabı yazan alimler hadisteki bir kelimeden dahi emin olmak için günlerce yol gitmişlerdir o zamanın şartlarıyla. Şimdi sen kalkıp buna sadece söz deyip geçemezsin ki. Müslümanın 1. Kaynağı kuran ı kerimdir 2. Kaynağı hadis i şeriflerdir. Lütfen biraz araştır
sadece şunu söylüyorum. kuranı kerimde de der ki, din adına benim söylediğim dışında bir şey söyleme. yani bu ne demek oluyor. sadece kuranı kerim geçerli. @Hkdç2013
islam bildiğin gibi değil. sen sadece şatafatlı bir inanışın altında duruyorsun. oysa sorgularsan bunu anlarsın. mesela islam ingilterede doğsaydı şu an peygamber yerine exalanceleri diyecektik.
Cevap
19Cevap
o zaman minililerin çok zeki olması gerekiyor. kapanmak beyni resetlemiyor pis gözlerden arındırıyor o kadar...
Tabikide değiller. Kapalılar cahil açıklar süper zeki diye bir ayrım yapmaktır asıl cahillik
Osmanlı zamanında kadınlar medrese eğitimi görürdü ve bu eğitimde en az dil bilen 4 dil bilirdi şimdiki sosyal kızlar ingilizceyi bile bilmiyor yeni çıkan filmin türkçe dublajı ne zaman çıkacak diye bekliyorlar :)
Kapalıyım. Zorla kapattılar kendimden nefret ediyorum
Hayatım boyunca hiç sevmedim kapalıları
Çünkü kapalı olunca kendilerine ayrı bir üstünlük görmeyi umut ediyorlar
Kapalı olduğum için kendimden de nefret ediyorum
Çünki herkesin hayatına karışıyorlar her konuda dini ortaya atıyorlar kisa açık giyenleri ezziyorlar tamam dindar olanilirsin ama bu senin insanların hayatına karismasi anlamına gelmiyor kapalılara Sayğım yok.
Genelleme yapma gafletine düşmekten bir an önce kurtulmalı insanlar.
Böyle bir genelleme mümkünse bunu soran herkes kör cahil
Bizim toplumumuzda öyle bir algı var ve ne yazık ki %80 olasılıkla da doğru.
büyük çoğunluğu evet. istisnaları var...
hiç bir mantık açıklayamaz kafasında türban burada nasıl olduğunu soran tipleri
Cahillik kelimesi senin cahilliğin olmuş ancak kapalılar daha tutucu ve dar görüşlüdür bunu cahillik olarak nitelendirmemek lazım..
ne alaksı var. aklı kapalı olup başı açık çok gördüm
Genelleme olamaz. Ona bakarsan onlar açıkların hepsi dinsiz imansız derlerse bu doğru olur mu?
nerden biliyolarmış alınlarındamı yazıyo
onların cahil demesinin nedeni acık olunca mopdern olunuyomus
bazı bayanlar vardır, sizin tabirinizle açık, ama cahildir.
bazı bayanlar vardır, sizin tabirinizle kapalı, ama cahildir.
her türlü gider :D
Allah için kapananı cahil görenin aklından şüphe ederim..
insanların inancına ve giyimine göre bu olguya bakanların cahil olduğu açık...
oksijeni burnumuzdan aldıgımız için her şartta beynimiz çalışır :)
Örtü cahil yapmaz da örtünün içinde ki için aynı şeyi söyleyemem
neden cahıllermıs he cahıl degıller kesınlıkle ve onlar dahda hoşlar
Cahil veya değil ama sevmiyorum çağ disi.
Burası kadıköy köpekler ve kapalılar giremez...
Beden örtülüyor beyin değil.
Ahireti düşünen cahil olamaz.
Cahillik akılda biter baş örtmede değil.
çoğunluğu cahil. bir kısmı iyidir.
Zeka basindaki örtüyr bakmiyo
soruyu sorarak baya cahillik etmişsin
Hayir
Hayır cahil değiller
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar