• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

İslamda evlilik yaşı?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor

sizce kaç yaşında evlenilmelidir islama göre? küçük yaşta evlenmek mi doğru olan? sonuçta peygamber 50 yaşındayken 9 yaşında çocukla evlendiyse bu peygamber sünneti olur.
İslamda evlilik yaşı?
Çocuk Soruları Evlilik Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Amorrfati
    Amorrfati Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34 , eic 74%
    +1 yıl

Arkadaşım neden müslümanlığı kötülemek icin bu tür şeyler yapiyorsunuz himm? Inanmiyorsun inanma yani nedir bu ben evrimle ya da başka birşeyle ilgili soru soruyor muyum hayir çünkü umrumda değil :) sizin atladığınız bir nokta var bu islamin getirdiği bir durum drgil o dönemde olan bir durumdur zaten var olan hadi diyelim peygamber evlendi sen onun cinsell birliktelik yaşadığını nerden biliyorsun himm belki öyle gerekti evlendi ama uzak durdu :) peygemberin birden fazla eşinin olmasida ayni durum :) şimdi arap ülkeleri gelelim islami tam anlami ile yasamiyorlar islami ilk öğrendikleri dönemi yaşıyorlar yoksa Kuran da onlarin yaşadıkları tarz değil... hani desen düzgün yasiyormusun hayir ama en azindan kendi zevklerimi öne sürüp dinide kirletmiyorum müslümanim günahkâr im Allah af etsin diyorum :) inanmiyorsan cidfiyede alma

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

körü körüne inanmaktansa bunları dikkate almak gerek. kuranda iyi bir şey yazsa işte kuranda yazıyor olur.. kaç din var kötülüğü emredenki yalnız kuranı ciddiye alasın..

Yorumla
    • Amorrfati
      Amorrfati
      +1 yıl

İşte benim körü körüne inandığım bu videodaki adam değil... ben arap ülkelerini doğru bulmuyorum petrolu elinden al kaus yaşanır... Kuran ben kendim okuyorum kendim yazilani sorguluyorum kendim düşünüyorum Allah a ben hesap vereceğim... müslüman bir ülke olsun gerçekten müslümanlık onlarin yaşadığı diyip diğer insanlari ayirilmasida bir nevi işine geldiği gibi eleştirmek olmuyor mu hep kötü hep kötü videolar

Yorumla

En İyi Cevaplar

• siyah-incii
    siyah-incii Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 49%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Ben inanmiyorum bu uydurma hikayeye..
    Tabi arablarin isine geliyor bu tur hikayeler.. parayi basip aliyorlar cocuklari eş niyetine..
    Kendi cikarlari icinPeygamberimize yapilan cirkin bir iftira gibi goruyorum

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bunu söyleyen adamlar müslüman yani din kardeşiniz oluyor ve hz muhammed'i kötülemek için söylemiyorlar. o dönemde yaşamış bir insanın çok farklı bir kültürden gelmiş biri değilde videoda izlediğin gibilerden olması gerek.

Yorumla
    • siyah-incii
      siyah-incii
      +1 yıl

Her din kardesiyle ayni fikri paylasmak zorundamiyim?
      Iyi ozaman Allahu ekber deyip bogazda keselim ne dersin?
      Benim kendi dusuncelerim var.. ve ben her hadis diye yayilan sacma sapan hikayeleri bu islamdir inancak deilim ya..
      Cok sukur Allah bize akil vermis ve kullanmak kullanmamak kisiye kalmis..

Yorumla
  • agnostikharun
    agnostikharun Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

doğru ben müslüman değilim ama islam fıkhım var islama göre kadınlar ev araba gibi maldır seks makinasıdır ne yazık ki okuma yazma öğrenmesi de yasaktır kadınların çünkü başka erkeklere bişeyler yazabilirmiş diye tirmizide hadis var kadınlara yazmayı öğretmeyiniz diye :) kadın resmen kocasının kölesidir cariyeden bahsetmiyorum bile

1
    10 Yorumla
    • Amorrfati
      Amorrfati
      +1 yıl

Arkadasim onlari bilmem ama oku diye başlayıp ilme teşvik edenbir kitap var... gerisi kendi işlerine geleni uyguluyor

Yorumla
    • agnostikharun
      agnostikharun
      +1 yıl

oku diye ilme mi teşvik etmiş o zaman muhammed neden oku emri gelince ilim okumamış demek ki manası ilim okumak değil işlerine geldiği gibi çeviriyorlar yalan mı :)

Yorumla
    • Amorrfati
      Amorrfati
      +1 yıl

Biz peygemberin gerçekten ne yaptığını bilmiyoruz ki şu an işlerine ne gelse hadis diye ortaya atiyorlar oku ve sorgula Allah sorgula beni diyor zaten :) arap ülkeleri işlerine geleni yaşıyor bence tabi gerçekten yaşayanlar birşey diyemem var öyle insanlar

Yorumla
    • agnostikharun
      agnostikharun
      +1 yıl

allah sorgula demez sorgulama körü körüne bana inan der çünkü ayet var sakın şüphe edenlerden olma şüphe etmeden sorgulayamazsın sorgulamaya başladığın an islamdan çıkarsın ben islam fıkhı okudum bu arada konuşmak isteyen varsa 11 e kadar konuşuruz boşum not:müslüman değilim

Yorumla
    • agnostikharun
      agnostikharun
      +1 yıl

hadis diye ortaya atılan şeylerin senetleri vardır ona göre sahih zayıf uydurma denir sahih senetliler kurana uyduğu müddetçe delil kabul edilirler

Yorumla
    • Amorrfati
      Amorrfati
      +1 yıl

Istediğini oku müslüman olmadığını anladim... bana tesfirler ve hadislerle gelme yeter mağdem oyle ibrahim peygamber niye kuşunu canlamdirdi ya da öyle düşünen biri neden peygamber seçildi

Yorumla
    • agnostikharun
      agnostikharun
      +1 yıl

peygamber seçilmesi sadece bir inanç bak ibrahim kanıt istiyor değil mi allah da inanmıyor musun diyor ve ibrahimde kesin olarak inandığını söylüyor sorgulamak değil bu sorgulamak şüphe etmek ile olur hadisler olmadan kuranda ancak reform yapılır modernleştirilir kurana herkes farklı mana veriyor doğru mana ise 1400 sene önce nasıl anlaşıldı ise o şekilde mana vermektir bütün ayet hadisler bir araya getirilir ve mana ortaya çıkar

Yorumla
    • Amorrfati
      Amorrfati
      +1 yıl

Evet eğer Kur an evrensel ise reform edilir kuran da diyor on köle azad et ödülü var ben nerden on köle bulayim şimdi... Kur an da demiyor herkes indirildiği dönemdeki gibi yaşasın.. sadece o dönemde indirildiği için o dönemdeki sorunlati ele aldığı bölümler var... bendeAllah in varlığına yürekten inaniyorum ama sorguluyorumda okuduğum ayeti sorguluyorum neden böyle diyorum amaç neydi diyorum tamam ayet var sadece uygula bu doğru değil ben hadislerin % 90 nina inanmiyorum hergün yeni hadis çıkarıyorlar ister tirmizi söylesin ister başkası :) ben ölünce ben sorgulanacaksam kendim okur kendim sorgular kendim karar veririm hesabinida ben veririm :) doğru bulmaya bilirsin fikrim bu

Yorumla
    • agnostikharun
      agnostikharun
      +1 yıl

@Amorrfati sorgulamak öyle olmaz sorgulamak demek şüphe etmektir 2 görüş vardır karşılaştırırsın doğruyu tarafsız ön yargısız şekilde bulursun islamın tarafını tutarak değil yani yürekten inanıyorsan sen sorgulamamışsın zaten allahın varlığı bilimsel bir gerçek değil sadece teoridir ben agnostikim mesela dünyaya bakıyorum savaş var her calı birbiriyle savaşıyor o onu yiyor o ötekini yiyor dinler savaşa teşvik ediyor güçsüzken barış dini güçlü iken cihad ilanı hep zulumler oluyor facialar oluyor nerde tanrı varsa bile haberi yoktur bizden ayrıca evrensel din olsa bile reform edilmez o reform tahriftir mana tahrifidir

Yorumla
    • Amorrfati
      Amorrfati
      +1 yıl

Allahin varlığınına yürekten inanıyorum ama kitabini okurken sorguluyorum neden böyle düşündü gibisinden... haklisin dünya icindekiler ile o kadar güzel görünmüyor insan ve savaş kismi ama doğa olarak sana katilamam bana çok güzel ve görkemli geliyor özelliklede herşeyin bir yerde ufakta olsa birbirleriyle bağlantılı olması denge üzerine kurulu olması... sonuçta bu bir rüya bizim gördüğümüz bir rüya yapacağız örnek saçma olabilir ama matrix deki gibi zamani gelince biri kablomuzu çekcek uyanacagiz... tabi senin inancin gereği yazdiklarimi saçma bulabilirsin sıkıntı değil nasil olsa ölünce herseyi kavrariz senin dediğin gibi ise ruh yok bizde doğaya karıştırız :) benim dediğim gibi ise uyanir sorgulaniriz... ayrica bilimde aksi ispat edilmeyene kadar kanun olur ispatlananlar :) bir zamanlar newton kanunun şu an olmayışı gibi

Yorumla
  • cems34
    cems34 Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 83%
    +1 yıl

Hz. Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut‘im’e nişanlı veya sözlü idi. Hatta evlilik yaptığı rivayeti de olduğuna göre , 9 yaşında olduğuna inanmak parmak hesabı bile bilmeyecek kadar öküz cahili olmak olur.

Bu vdeodaki haddini bilmez zibidiler , pedofil heveslerine şerai temel uydurmuş konunun özeti de budur.

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

4

Cevap

• AlperenÖzkara
    AlperenÖzkara Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    +1 yıl

Arkadaşlar o dönemlerde kadınların yaşı doğumlarından 9 sene sonra sayılmaya başlanıyor ( Nedenini tam hatırlamıyorum ancak hayalhanem kanalında detaylı anlatımı var) ki bu şekilde bakarsak Hz. Aişe annemizin en az 17-18 yaşlarında evlendiğini anlarız

0
    0 Yorumla
  • Batuthekhan
    Batuthekhan Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.

Onu bunu bilmem ama 9-10 yaslarinda bir kisiyle evlenen kim olursa olsun ruh hastasi bir pedofilidir.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

of be 9u ne mal mısınız ya sonra biz cahil oluyoruz gidin adam gibi öğrenin

0
    27 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

7 mi diyim videoda 7 yazıyor?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ya ne kadar cahil olduğunuz belli oluyor. İslam kadını gömülmekten kurtarmıştır, kız isteme olduğunda kadına söz hakkı vermiştir önceden verilmeyen bir şeye izin vermiştir ve bu sayede kadında rızası olup olmadığını söylemeye başlamıştır. Ayrıca rivayetlere göre yaşı 18dir deniliyor. Şimdi diyeceksin ki 18 çok mu geç? Hayır değil ama kız o zaman istenmiş ve peygamber efendimizin hayatına bakıp okuduğumda zorla birini alacak kimse değildir ve eminim ki eşinin rızası alınmıştır bir şeyleri söylerken az mantıklı olun hz muhammed 9 yaşındaki çocuğu alıp onunla ne yapsın eğer öyle bir niyeti olsa kendi kızını verirdi 9 yaşında inanmıyorsunuz tamam da bari başka sebepler bulup inanmayın yalan dolan kulak doldurmalık şeylerle gelmeyin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

asıl cahillik üçüncü dünya ülkelerinin inandığı dine inanmaktır. şuanda kadın haklarına ne kadar değer verildiği ortadoğuda açıkça görülüyor..600'lerde arabistan'a gitsen orada herhangi bir arap tüccar deseki ben peygamberim bana vahiy geldi buna inanmaktır hz muhammed'e inanmak.. arap ülkelerinde o dönemin kültüründe 9 yaşında cocukla evlenmek mi saçma geliyor?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

O 9 yaşında kız alanlar sapkındır ayrıca kadına değer islamda vardır ama kendini peygamber sanan ''insanlarda'' yoktur

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kadınların araba kullanmasına izin verilmesi 1 erkeğe 4 kadın düşmesi bunlar hep (!) kadına verilen değeri gösteriyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

kadınların araba kullanmasında bir sakınca mı var ki bunu sorun ettin? 4 eş yetim kadınlar içindir oda hakkını veremezsen yasak oluyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ayrıca o ayet birazda o zamanlara göre inmiş bir ayet. O zamanlar kadınlar satılıyor zinaya götürülüyordu çünkü sürekli eşler (erkekler) ölüyordu kadın nüfusu çok fazlaydı baya fazlaydı ve kadınlar arasında sürekli eş değişimi oluyordu başkasının eşi başkasına gidiyor istedikleri kadar eş alabiliyorlardı. İslam 4e indirdi ve yetimleri köleleri alma hakkı verdi şimdi buna gerek yok ayrıca bu çok eşlilikte kadından izin gerekiyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

sen arap ülkelerinde kadınların araba kullanmasına izin verildiğini mi sanıyorsun? cümledeki ünlemi farketmemişsin. şuanda bile çok eşlilik yaygın.. çok eşlilikte izin gerekmiyor ve başkasının eşi başkasına gidiyor ne mk.. şuanda çok eşlilik yapanlar yetim olmasını mı bekliyor sanıyorsun? islam 4'e indirdi diyorsun ama türkiye'de bile yasal değil..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ya beni arapların yaptığı ilgilendirmiyor isterlerse hapishaneye tıksınlar ben okuduklarımı söylüyorum. Ona bakarsan kadınların okuma yazması bile yasak insanlara göre islamda edepli olunduktan sonra erkeğede kadınada hiçbir şey yasak değil ayrıca araba kullanmakta yasak değil nerede yazıyor kullanmak yasaktır diye göster? İnsanlar kafalarından uydurup koyuyo yürürlülüğe başkalarıda inanıyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ayrıca sen okuduğunu anlamıyorsun galiba eski dönemde başkasının eşiyle başkasının eşi takas olurdu buna yasak getirildi demek istedim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ayrıca bu videoyu az önce izledim cevap verdiğimde falan izlememiştim ama gerçekten çok güldüm bunların halini çok merak ediyorum ve bende salak gibi 1 2 gündür seninle tartışıyorum ne kadar salağım da böyle saçma bir şeye inanlar ile tartışıyorum. Peygamber efendimiz 14 yaşındaymış ilk birlikteliğinde hahahahah güldüm siyer okumayıp kendini bilgili sanan kişiler bunlar. Peygamber efendimiz ilk evlendiğinde 25 yaşındaydı eşi ise 40 yaşındaydı ve eşi öldükten baya bir sene sonra hz aişe'yi istetti ve o zamanlar hz aişe 18 yaşında oluyordu. Ayrıca sen azıcık okul okuduysan bu videodaki en saçma şeyi dinleyip evet inanmıyorum ama buda çok saçmaymış bu adam sallıyor derdin. Adam diyor: Kızın eklı evliliğe erdiği zaman evlenir islamda kadının evlenme yaşı yoktur yani yedi yaş normaldır'' bu ne şimdi? Sen yedi yaşındayken sokakta top bile oynamıyodun ben okuma yazmayı zor öğreniyordum bide evliliği cinselliği o yaşta mı kavrayacak kız çocuğu?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

aklı*

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kaynak:
      tr.wikipedia.org/.../Suudi_Arabistan%27da_insan_hakları
      tr.wikipedia.org/.../Suudi_Arabistan%27da_kadın_hakları

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

din hakkında iyi bir şey olsa işte bu islam dersiniz. kötü bir şey olunca beni ilgilendirmez diyorsunuz.. peki başkasının eşi başkasına gitmesi yasaklanınca muhammed peygamber olunca çok mu medeni olundu? videoda ise muhammed ile diyor yani hz aişe'den bahsediyor. dinde hiç gerçekçi olmayan mucizelere inanıp buna mı inanmamak gerek?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bak sana en basitinden örnek veriyim. İslamda insanlar kadının boşanma hakkı yoktur derler ama kuranda boşanmış kadınlar diye geçen ayetler vardır. Ayrıca sen neden arabistana taktın ki arabistan çok mu iyi bir ülke araştır kadınlara neler yapılıyr git bak ayrıca al bende sana bir kaynak atayım:

www.kurandakidin.com/.../

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

söylediklerinin yazdıklarımla hiçbir alakası yok.. attığın link bozuk olduğu için açılmıyor. neden mucizelere inanıp buna inanmamayı seçiyorsunuz? hz muhammedin ayı ikiye ayırması çok mu mantıklı ama o zamanlarda kendini peygamber ilan eden birinin küçük bir kız çocuğuyla evlenmek istemesi inanılmayacak bir şey değil.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

link açılsa mantığı anlardın yolladıklarımla ve kim kız çocugu ile evlenmiş ya?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

link atmayı bilmiyorsun yorum yapıyorsun..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ya ne alaka? Aldım kopyaladım attım link atmayı bilmemek ile ne alakası var

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

peki şu an cemaate bağlı okullarda kız erkek ayrı eğitim görüyor bu'da islam medeniyetinin bir göstergesi dimi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Görsünler ne zararı var?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yakında kara çarşaf giymeyi hatta zorunlu yasa çıkmasını isteyen birileri çıkarsa şasırma..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bak kuranda zaten kadın örtünmelidir diyor taciz tecavuzden korunulsun diye ki baktiginda bunlar bile serefs*z erkekleri durdurmuyor. He kapanmak istemeyenn kapanmaz beni ilgilendirmiyor ben açıksam da kimse karışamaz kapalısam da öyle kime ne ama baska okullarda kiz erkek ayrı olması bir "seçimdir" yani silah dayamiyolar başına ayni sekilde kadin erkek birlikte olsun demekte seçimdir kimse kimse zorla bir sey yaptırmıyor ve ben ayrı ayrı olmasında bir sorun göremiyorum şimdili erkeklerin hali ortada

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bu laik düzene karşı bir şey.. türkiye'de açık giyindiği halde tecavüze uğrayan kaç kişi var? kadının örtünmesiyle namus ne kazanılır ne kaybedilir.. ayrıca isteyen istediğine gider değil aile zoruyla o cemaat okullarında okumak zorunda kalanlar var. olması gereken laik sistemdir..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

of tamam anladık dinsizsin ama ne herkes laiklik istiyor ne de herkes islamla yaşamak istiyor sen saygı bekliyorsan önce saygı duy

Yorumla
    • AlperenÖzkara
      AlperenÖzkara
      +1 yıl

Bahsettiğiniz 4 kadınla evlenme olayıni bazı sapıklar saptırıyor. Aslına bakarsanız 4 eş oalyı savaş durumlarında kocası ölen kadınları korumak amacıyladır ayrıca o 4 kadından sadece 1i ile aynı evde yaşayıp ilişkiye girebilirsin

Yorumla
    • AlperenÖzkara
      AlperenÖzkara
      +1 yıl

Kara çarşaf İslam'da zirunlu değil, o zamanın şartlarında insanlar gerçekten sapık olduğu için kadınlar aşırı önlem alıyordu sadece.

Yorumla
  • birazdeliyimgaliba
    birazdeliyimgaliba Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Insanlar peygamber in yaptığı herseyin yapılması gerektiğine inanıyor çok sacma

0
    14 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

peygamberin böyle şeylerle anılması saçma olan. peygamberin yaptıklarıda örneğin bu evliliği sünnettir ..

Yorumla
    • birazdeliyimgaliba
      birazdeliyimgaliba
      +1 yıl

9 yaşında ki çocukla evlenmek çok mu mantıklı? O zamanlarda demekki kızı koruyabilmek için evlenmesi gerekiyordu evlendi. Ama tutup da bu devirde o yaşta bir çocukla sünnet diye evlenilir mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

zaten soruda evliliğin mantikli olmadığından bahsediliyor.2010'lu yıllarda bunları savunan insanların (arapların çoğu) 500'lerde çok medeni olduğu söylenemez. o zamanlarda korunması için evlenmesi mi gerekiyor.. bunlar islam gerçekleri kabul edin..

Yorumla
    • birazdeliyimgaliba
      birazdeliyimgaliba
      +1 yıl

Tamam hadi diyelim evlendi eskiden hep küçük yaşlarda evlendiriliyormus. Herkes neyi isterse onu örnek alır mantıklı olanı. Insan neye inanmak istiyorsa ona inanır

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

islam evrensel bir dinse peygamber için o dönem ya da bu dönem diye bir şey yoktur. dinin doğrularını kabul edip yanlışlarını inkar ederek kendinizi kandırıyorsunuz..

Yorumla
    • birazdeliyimgaliba
      birazdeliyimgaliba
      +1 yıl

Ben Müslümanım mi dedim

Yorumla
    • birazdeliyimgaliba
      birazdeliyimgaliba
      +1 yıl

Müslüman değilsin diye bunun tartışmasını yapmak zorunda değilsin kendini buna iten ne bir düşün önce.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

müslüman olmadığım için bunun tartısmasını yapmak zorundayım. müslüman olsaydım inanışlarını reddetmezdim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

müslüman değilsen neden peki müslümanlığı savunuyorsun?

Yorumla
    • birazdeliyimgaliba
      birazdeliyimgaliba
      +1 yıl

Ben savunmuyorum ama sende müslüman olmadığın için müslümanların inançlarıni sarsmak zorunda değilsin. Nesin sen ateist mi. Ömrünü bunun tartışmasını yaparak mi gericereksin sana ne milletin inancindan yasayis şeklindn.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

araştırmadan inanmayı islamda reddeder. bunun tartırmasının yapılmasıda çok normal bir şey. bir müslüman hoca dini anlatırken veya dini sohbetler yapılırken amaç ne? insanları islama yönlendirmek. din hakkında sorulan o kadar veya açılan o kadar sayfadan gözüne bu yazı mı çarptı da buna karşı geliyorsun? insanların yaşayış şekline vs karışma gibi bir şey yok zaten.

Yorumla
    • birazdeliyimgaliba
      birazdeliyimgaliba
      +1 yıl

Müslüman değilsin ama İslam'a alakali şeyler paylaşıyosun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

islam hakkında yorum yapmanın müslüman olmak ya da olmamakla ne ilgisi var? müslüman olmayanlar islam hakkında konuşamıyor mu?

Yorumla
    • anemone1
      anemone1
      +1 yıl

Çocuğu korumak ne ya o çocuğun korunmaya ihtiyacı yok ki hadi olsa diyelim evlat edinsin olamaz mı sanki saçmalığa bak

Yorumla
  • KuzeN-06
    KuzeN-06 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Bana kalırsa en güzel yaş 25 gayet de yerinde bir evlilik olur ama bazıları bunu 18 e düşürdü nedense

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

9 yaşında olduğu da söylenir 12 de. Araplarda o yaşlardan itibaren kadın sayılır kızlar. Ayrıca o yıllarda dünyanın her yerinde o tarz evlilikler mevcuttur. 9 yaşında sözlendiği düşünülür.

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

18 diyenler de var.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

peygamberlerin evlenme amacı farkliydi. kendine pay çıkarma iyi arastir

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

neydi peki islamı yaymak için 9 yaşında kız çocuklarını kendine eş yapmak mı?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hayr kölelikten kurtarmak icin.. hepsiyle birliktelikleri yok ztn

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kölelikten kurtarmak için evlenmesi mi gerekiyor. hz aişe zaten ebubekir'in kızı ebubekir o dönemin en yetkin insanlarından.. ayrıca islam yayıldıktan sonra evleniyor yani kölelik yok..

Yorumla
  • Pujer
    Pujer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Güzel soru...

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

14 falan

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İslamda evlilik yaşı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İslam'da evlilikte bir yaş sınırı var mıdır? 5 cevap verildi
İslâmiyet'te çocuk yaşta evlilik var mı? 4 cevap verildi
Merhaba arkadaşlar İslam'da evlilik için yaş şartı var mı. Mesela 12-17 yaş bir kız ile dini... 9 cevap verildi
İslam mezheplerine göre evlenme yaşı kaçtır biliyor musunuz? 9 cevap verildi
İmam nikahında yaş sınırı varmıdır? 17 cevap verildi
Arkadaşlar dini nikahta yaş sınırı var mı. Küçük bir kız islama göre ergen olunca evlenebilir mi... 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşk mı lazım para mı?
  • Sevgiliniz size "beddua etse" terk eder misiniz?
  • Sevgiliyle aynı evde yaşamaya karşı mısın?
  • Ölmüş birini sevmeye devam eder misin?
  • Flörtünüz sosyal medya hesaplarınızı kapatmanızı istese tepkiniz ne olurdu?
  • Nasıl bir duygu içindesiniz? ?
  • Senin Burç Hangi Takımlı Çıktı?
  • Karakter mi, karizma mı?
  • ​Sadakat mi, tutku mu?
  • Gece dediğin nasıl olur?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨