Sizce kardeşlik nedir?
Bence Peygamberin vasiyeti.
Sizde tanımı nedir kardeşliğin?
Bence Peygamberin vasiyeti.
Sizde tanımı nedir kardeşliğin?
Kardeşliğin tanımı çok zordur aslında. Kardeş deyince sıcak bir gülümseme ve derdin olduğunda seni bırakıp gitmeyen bir liman gelir aklına. Kardeşliği anlatmaya nerden başlarsan başla sürekli kelimeler eksik kalır. En zor zamanında yanındadırlar. Her türlü üzüntüne, derdine ortak olurlar. Seninle ağlayıp seninle gülerler. Sen ağlayınca kendi sıkıntısı gibi ilgilenip elinden gelenin fazlasını yaparlar. Fark ettiyseniz sadece üzüntü ve dertli anlar söylenir çünkü mutluyken yanında olan insanların sayısı belli değildir. Gülerken herkes olur yanında fakat bu kişileri birkaç defa görürsün daha sonra attığın mesaja cevap veremeyecek kadar aciz duruma düşerler. Çünkü kendi yüzlerini gösterirler..
Birlikte çok güzel zaman geçirirsin, her yere beraber gidersin. Onların yanından ayrılınca bir burukluk hissedersin ama bir araya gelince onların gözlerindeki gülümseme her şeyi unutturur sana.. Ama öyle biran olur ki düşünmek için tenezzül bile etmediğin o ayrılık vakti gelir. Onlardan ayrılmak zoruna gider ama yapacak hiçbir şeyin olmaz. Sanki son görüşünmüş gibi üzülürsün. Ayrılmak istemezsin onlardan. Onlardan ayrılırken yapacağın tek şey giderken arkasından üzüldüğün halde gülümseyerek el sallamak olur..
Kardeş denildiğinde akla ilk, aynı anne ve babadan olan kimseler gelmektedir. Bu soy sop kardeşliğinin yanı sıra birde aynı din ve dünya görüşüne mensup olmayı ifade eden akide kardeşliği söz konusudur.
Rabbim bizleri tıpkı asrı saadette birbirlerine kardeş olan ensar ve muhacirler gibi yaşayanlardan eylesin. (amin) :)
@LovelyE Onada soralım.
Bence kardeşlık ; Kendı üzüntünü unutup ; Kardeşını düşünmektır :)
Sende abının canısın abısının datlusu :)
4 Yaş az gıbı gelır , ama bızım kalbımızde abı , kardeşlığe oldukca yakın :)
:D gözüm seni arar oldu nerdesin
Kardeşlik paylaşmaktır , bir simitin yarısını
Kardeşlik sırdaşlıktır, güvenerek herseyi anlatmak tavsiyeler almak ve vermek.
Kardeşlik, iyi ve kotu gununde daima yaninda olmaktir
Kardeşlik, Aynanda ağlayıp aynanda gülmektir
Kardeslik, gozunu kırpmadan onun icin ölume gitmektir
Kardeşlik sokaklarda onun icin soguktan donmaktır sesini cıkarmadan
Kardeslik sana ihtiyacim var diyince direk sorgulamadan yanina kosmaktir
Kardeşlik mutluluga goz dikmemektir
Kardeslik kalleslik degildir
Ilk defa kalbinde abiliğe yer açmak sicakligini hissetmek ona herşey icin guvenmektir :)
Cevap
38Cevap
Kardeşliğin tanımı çok zordur aslında. Kardeş deyince sıcak bir gülümseme ve derdin olduğunda seni bırakıp gitmeyen bir liman gelir aklına. Kardeşliği anlatmaya nerden başlarsan başla sürekli kelimeler eksik kalır. En zor zamanında yanındadırlar. Her türlü üzüntüne, derdine ortak olurlar. Seninle ağlayıp seninle gülerler. Sen ağlayınca kendi sıkıntısı gibi ilgilenip elinden gelenin fazlasını yaparlar. Fark ettiyseniz sadece üzüntü ve dertli anlar söylenir çünkü mutluyken yanında olan insanların sayısı belli değildir. Gülerken herkes olur yanında fakat bu kişileri birkaç defa görürsün daha sonra attığın mesaja cevap veremeyecek kadar aciz duruma düşerler. Çünkü kendi yüzlerini gösterirler..
Kardeşlik...
Din, Irk, Dil farketmeksizin birbirine yardım etmektir...
kardeşlik sende olanı onunla paylaşmaktır.
kardeşlik güvenmektir.
kardeşlik kutsaldır..
herkes kardeş olmayı haketmez...
kardeşlik aynı anneden babadan olduğuna bakmaz
''Kardeşlik'' ağır gelir bazılarına
Kardeşlik iyi günde kötü günde yanında olmaktır kardeşlik çıkarcı olmamaktır mefaatci olnakmaktir
Vasiyetine uymadılar ki, günümüzde "kardeş" gözüyle baksın insanlar birbirine.
İlla kan bağı olmasına gerek yokki kardeş dediğin ailen gibi olur zorda kalırsın kapını açar bişeye ihtiyacın olur ilk o koşar iyi günün yerine hep kötü gününde destek olur sana
Arkadaş kardeşliği hic bir sey için kız olsun para olsun vs ne olursa olsun bunları goz ardı edip her zaman yanında durana denir
toplum kardeslıgı ise din ırk hic birsey ayırt etmeden ınsanlara savgılı sevgili davranmaktır bence
peygamberin vasiyeti falan değil onu geç konuya gelcek olursak kardeşlik bir insanın çok yakın hissettiği insala ilelebet dost olmasıdır
Kanımdan canımdan olmayan kişiler bana kardeşliği öğrettiler
Sözde değil özde olacak gerekirse canını verecek.
Benim kan kardeşlerim var hepsinin yeri ayrı.
Öz kardeşlerim var onlar kardeştende öte.
birbirine kol kanat germek. iyi günde kötü günde yanında olmak. korumak kollamaktır.
Ortak bir anne babadan gelip, benzer genleri taşımaya kardeşlik denir.
peygamberin vasiyeti kısmını anlamadım açıkçası?
keşke hep böyle anlasaydı tüm müslümanlar
kardeşlik güzel duygu ama kavgalar da çok oluyor ya :/
tanımına gelirsek tanımlayamam yaaa :/
habil kabil geliyor aklıma kardeş diyince.
o yüzden aynı kandan olmak değildir kardeşlik.
tamamen dürüstlüğe bağlı bişey
Kardeşlik kardeşlik olduğu surece tani koyulmaz.. yaşanir..
Kardeşlik yere düşünce elini uzatmak gülerken gülensek ağlarken ağlamak göz yaşını s*kmek aynı kaptan yemek su içmek kardeşlik sır paylaşmak denektir
kötü günde terk etmemek , hatalarıyla yanlışlarıyla onu sevmek
gece 3 de kokreç gidelim mi dediğinde hemen çıkıyorum kardeşim diyendir
Herşeyiyle kabullenmek bilmem ne sonra herşeyi paylaşma sır saklama sveme saug
Kardeşlik bencede snin dediğin gibi
bütün müminler kardeştir
Sadakatle eş anlamlıdır.
Elinden ve dilinden emin olunan kimsedir.
Benim yeni model ve ya eksi model halim
Yaşamı anlamlandıran bir şey
Yanındayken değerini bilemeyip uzaktayken aramak.
Bir annenin çocuğuna verebileceği en güzel hediye
sırtını hissettigin kişi
Bilmiyorum inan bana.
Baya önemli birşeyler
her ne olursa olsun haklı haksız yanında olması..
İnananlar kardeştir.
annenin doğurduğu diğer cocuklar
sen yapmıssın tanımı kardesim söze ne hacet
bence sahabenin saygısı
Senin dediğinin üstüne başka tanım yapılamaz ki
İyi günde kötü günde yanyana olmak
Koruyucu kollayıcı olmak
Aynı elmanın iki yarısı
Zeynep <3
kardeşlik yardım ve güvendir kardeş candır ya
her zaman birbirine destek olmak
Peygamberimizin vasiyeti.