Devamlı başıma gelen bir olaydır ve çok gülerim şahsen... Alo abi bim market var burada, büyük bir ağaç var, durak var, cami var gibi tarif yaparlar hani , sanki bunların olmadığı yer varmış gibi :)
Adres tarif edemeyen , yön duygusu olmayan insanlar tanır mısınız? Hastalık mıdır acaba bu?
Adres tarifinde beceriksiz sayılmam. Ancak benim de yön bulma becerim, diğer bir deyişle oryantiringim çok zayıf. Bu özellikle geceleri daha da dibe vuruyor.
Hiç unutmuyorum, 7-8 senedir aynı ilde, hatta yürüme mesafesinde aynı mahallede kaldığım ve en az 4-5 kez evine gittiğim arkadaşıma çocuklarla birlikte oturmaya gitmiştik. Yarım saat ara sokaklarda yürümekten bir hal olduk.
Genelde bayanlarda oluyor zaten :) Annem evde bişey anlatırken koltukta oturuyor ve geçen caminin orda bişey oldu derken parmak hep sağ tarafı gösteriyor, hangi koltukta oturursa otursun cami hep sağ taraftadır onun için :D
Panik yapmıyorsan iyi olabilir :) Bir gün bir teyzeyi gördüm tam bimin önünde, elinde bim poşetleri. Oğlum beşevler durağı ne tarafta , arka sokağına çıkacağım dedi, dedim teyze burası meydan, beşevler çok ilerde gel şurdan minibüse bin. aa oğlum ben burası beşevler diye indim bimi görünce dedi... teyzeme bimi görünce in mi dediler artık çözemedim :)
Heralde gitmek istediği yerde BİM vardı, oda düz mantık bim varsa gelmisimdir dedi galiba😊 yok, çok panik yaparım, mesela daha önce gitmediğim bir yere gideceğim, google earthdan defalarca kez kontrol ederim, birilerini arar sorarım, hangi hatta hangi durakta binecegimi, hangi durakta ineceğini bile öğrenir, yine de telaş yaparım😂
Senin durum çok vahim yahu :) Belki de panik yapmasan daha rahat bulabilirsin. Etrafını kontrol etmekten geçiyor olay aslında, köşede şu dükkan var, şu renkte bina var gibi. Ama köşede sarı bir araba duruyor diye de bakma tabi, o araba gider sende peşine gidersin sonra :)
bir köpek var, köpekten sola dön , ya da bin üstüne git sende :) Hemen köyden yarın geldim moduna gireceksin bu tarz olaylarda, pardon ben ilk defa geldim de şurası nerde acaba :)
Evet benim zaten izmit çocuu, hem de katıksız :) işte bu tarz sorularda hiç parmağınla göstermeden, kaş göz ile işaret etmeden değirmendere karşıda diyeceksin ;)
Yanlış yönlendireceğime desinler ne olacak:) bir kere bir kız fotoğrafçı var mı buralarda diye sormuştu bildiğim tek fotoğrafçıyı tarif ettim ki çok uzaktı hala vicdan azabımı çekiyorum keşke başkasına sor deseydim yazık o kadar yol gtti:)
Bana da olur genelde çekiyorum bu konu herkesi... Durakta beklerken bazen böyle çok yağmurlu ya da sıcak sıkıntılı havalarda gelip arabayla yanımda durup şurası nerde dediklerinde Recep İvedik gibi '' sen çok yanlış gelmişin '' deyip arabaya atlayıp benim evin oraya götürttüp, '' şimdi burdan U dönüşü yap ve 5 km. devam et ordan birine sor'' yapasım gelmiyor değil :)
Bir gün yaptım da yalan değil :) emiceyi yolundan etmedim de ara sokaktan benim mahalleye soktum, anladı emice ama orda yol çalışması var dedim, yediyse yemediyse bilemem artık :)
Biliyorum bu konuda harika olduğumu, hatta mikemmel olduğumu ama mütevazi bir kişilik olduğumdan diyemiyorum, ama yine de bir teşekkür etmeden geçemem :)
En İyi Cevaplar