BAKARA SURESİ 125. Ayet (Diyanet meali) ; "BİZ BEYT'İ (Kabe) İNSANLARA TOPLANMA MAHALLİ ve GÜVENLİ BİR YER KILDIK"
Bunu demesine rağmen ölen insanları ne ile açıklıyorsunuz?
Bunu demesine rağmen ölen insanları ne ile açıklıyorsunuz?
ayette fizik vucut haccı anlatılmaktadır. insanlar hac yaparken kabeyi tavaf ederler. safa ile merve arasında gidip gelirler. zikir yaparlar ve derecat kazanırlar. orası herkes için emin bir yerdir. çünkü orada avlanmak ve silah yasaktır. namaz Allaha ibadet etme istikametinde insanlık tarihi boyunca varolmuştur. kabenin aslı 5. gök katındadır. asıl yani haccı ekber orada yapılır. Allaha ulaşmak için yola çıkan ruh 6. katta yüzlerce defa haccı ekberi yaşar. orada secde eder.
ayette koruyacağız demiyor. herkes anlamak istediği gibi anlar.
Allahın sevgili kuluymuş demekki. Kabede ölüp gitmiş adam daha ne olsun. Belki memleketinde bulundugu mekanda felaket olucak? Her şerde bir hayır vardır illaki diyelim :)
Hiç birşey yazıldıgı gibi degildir adamım. Okudugumu iyi anlarım ben o konuda şüphen olmasın. Yorumum senin istedigin turden olmadıgı için kendince savunmaya gectin. Güvenli demek orda bir kuş bile olmucek anlamına gelmez. Birşey olacagı varsa olur. Okadarda kaptırma kendini derim güvenli kelimesi adı altında.
Bunu dün biri daha sordu ve soru kaldırıldı, dini farzını yerine getirirken vefat ettikleri için şehit hükmündeler, yani Allah tarafından şehadet hediye edildi, direkt cennetlikler. Bu herkese nasip olmaz.
Cevap
2Cevap
Mehdi As çıkış alemetlerinden biridir kabede çok sayıda hacının ölmesi orta doğunun kan gölüne dönmesi şu an ikisi gerçekleşti
Dinde somut bişey nasıl göstereyim sana? Hadisler diyecem onada ispatla dersiniz.
dostum inan hiç dini muhabbete girecek halim yok şu an neye inandığını bilmiyorum takıl kafana göre
Kader kader
alın yazısı bunlar hep
demek ki gayet korunaksızmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar