Dindar insanları sever misiniz?
detaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyy
😄😃😃😣😀😣😣😣😃😃😫😨😤😨😫😩😗😚😄😄😘
detaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyy
😄😃😃😣😀😣😣😣😃😃😫😨😤😨😫😩😗😚😄😄😘
Dindar insanı sever misiniz sorusu biraz tuhaf olmuş. Ben insanı insan mı diye ayırt ediyorum sevme konusunda baktım bu soru için yazılmış cevaplara da yanlış bilinenler var o yüzden kısa örneklerle bu konuyu noktalayacağım.
Dindar olsun bir zararı olmaz, kendini Allah'a bırakmış nasılsa bir problem yok korkmam böyle insandan diyenler için konuşmak istiyorum.
Dindar olan, namaz kılan ya da dua eden kişilerde insan. Sırf dini bütünlüğü sağlıyor diye nefsi olmuyor mu sanıyorsunuz? Etrafta nice örnekler var sizlerde görüyorsunuzdur eminim. Kapalılar parklarda sevişiyor mesela? Ailesi dindar açık kabul etmiyorlar diye kız mecburen kapanıyor isteksiz belli ki istemeden kapanmış. Başka örnek verelim isterseniz, adam namaz kılıyor akşam misafir geliyor evine o da alkol içiyor namaz kılan adam da ona eşlik ediyor yani kim ne kadar müslüman ki? Herkesin içinde bir bütünlüktür bu inanç olayı. Sırf dini yönden aktif olan mümin insan diye ayrımcılık yapmayın derim. İnsana insan mı diye bakın bu tarz dini ahlaklarıyla sevme olayı yapmamalısınız.
Biraz da yetişmeye bağlı bir durum bu. Aileniz namazında niyazında ya da kuran okuyorlarsa yani dini pekiştirmiş dindar kişiler ile büyüdüyseniz o sizin yetiştirilme şekliniz ile alakalı. Tüm dini bütün insanlar dindarlar iyi olacak diye bir şey yok onları sevmek ya da sevmemek gibi bir olayınız da olamaz.
söyle dindar insani sevmem namaz kilipta kuran okuyorsa (dedi kodu yapan namaz kilipta kalb kiran baska kizlara o* sözü söyleyen hatta küfür ediyorsa insanlarin inanclarina laf atiyorsa mesela sen aciksin yanacaksin diyorsa.) böyle insanlari sevmem..!
söyle dindari severim.. ( kuran okuyupta kardesim bu yanlis sen bunu uygula tatli dile söylüyorsa kimsenin kalbini kirmiyorsa namaz kilipta insanlara kötü sözü olmuyorsa kimseyi kücümsemiyorsa dinden bazi seyler bilmedimiz icin bizi kücümsemiyorsa) böyle tür dindar olan insanlarin basimin üzdünde yeri hep olur..
Evet zarari yok ama biriyle tanisimistim otobuste adamin biri kalkti yanimda da o arkadas bende ona baktim oturmuyo tam oturacakken oturma dedi neden dedim adamin oturdugu yerin sogumasi gerekmis😨 ne diyecegimi sasirdim ilk durak da imistim boleleri de var iste
Müslümanım, kendimce yaptığım ibadetler var ama kafayı dinle bozmuş insanlardan hoşlanmıyorum. Az önce bir soruda da gördüm kız kombinini sormuş adam en iyi kombin Kur'an'daki diyo tam da yeri yani hiç tahammülüm yok.
Cevap
59Cevap
Sevmeyen aklını kaybetmiştir , bazı arkadaşlar dini abartanlar var diyor , sanırım zikirden bahsediyorlar , asıl dini yaşamak odur
sevmem , mesela Ankara metro istasyonunda ahlaki kuralllara aykırı durumlarda bulunan yolcuları uyaran anons yapılmıştır sevgilinize sarılmayın fingirdemeyin üslubuna yakın geçtiğimiz aylarda... bu dincilerin suçudur.
Dindar olsun aklını zekasını kullansın sevmek ne kelıme bayılırım hayran kalırım ama dindar olup aklını kullanmayan cahil cahil konuşana hiç tahammülüm yok ülkemizde de sayıları fazla biliyon.
Severim henuz dindar olmayanlar icin de gec kalmadan hidayete kavusmalarıni temenni ederim
insanları severim. ama gerçekten insanları. dindar olması gözümde ikinci planda. yani ilk önce insan olabilmiş mi diye bakarım.
İstediğinizi deyin ne derseniz deyin ama dindar insan görünce uzak duruyorum, çekiniyorum. Bunu bana yaşatanlar utansın, ben değil!
aynen
aşırı dindar insanları sevmem. aslında sevdiğim arkadaşlarım vardır gerçi aşırı dindar olup. sanırım ben daha çok din konusunda cahil olup aşırı dindar olanları sevmiyorum
Iyidirler belki ama baskalarina karistiklarin da deli oluyorum bu yuzden dindar insanlar la aram pek iyi degil. Kendine dindar olsa sadece sorun olmayacak.
Dinini bana diretmediği sürece severim. :)
İmanlı insan iyidir, ama sana Dinin dsi ile konuşan insan... ah işte para dinine tapıyor onlar canım
Ülkemizde dindarlık diye bir şey yok. Şov var, şovmenler var. Gerçekten inanan insanlara saygım var elbet fakat bu insanlar yok denecek kadar azlar. En azından ben görmedim henüz 21 yıldır burada yaşıyorum.
Evet severim çünkü dindar ve dinine bağlı hiç bir insandan bu vatana ihanet eden olmaz, ne geliyorsa dini cehaletten veya dinsizlikten geliyor memleketin başına.
Sevmem. Gösteriş amaçlı dindar olanlardan bir haltım olmaz. Herkes kendine müslüman.
Severim hatta kardeş gibi olurum. Dindar insan az kaldı. ALLAH yolunda arkadaş zor bulunur. Ama nefis ve şeytanı yolda şehvet yolunda herkez dost :)
Vicdanli, zararsiz, önceligi insan olmak olan herkesi severim:)
Bayilirim. Secdeye gittiğinde alninin yer ile bulusmasi beni derinden etkiler.
insanların dindar olup olmaması umrumda değil.. ben bağnazları reddediyorum
sevmem de güvenmem de insanları kendi dininden değil diye otelde kıstırıp yakabilir. ya da satırla kovayalabilir. ya da bir gün evinin sokağında öldürebilir.
imanlı insani severim , dindar derken gösteriş olarak yapan çok onları sevmem.
dindar derken konuyu aç tayyipte dindar geçiniyo işidde dindar geçiniyo nijeryada katliam yapan boko haram örgütü de dindar
Ya orası beni ilgilendirmez ama sürekli bana yaptığım şeylerde fetva vermeye kalkışıyosa nefret ederim.
Saygı duyulması gerekiyor cunku bu ulkede ibnelere bile saygi beklenirken dindar olan insanlarada saygılı olmamak yanlış olur
dindar dediğimiz insanlar din ayagına milleti sömürüyo dolandırıyo din tücarlıgı yapıyo o yüzden dindar dedin mi bir duruyom önce
eğer vicdanı ve aklı için inançlıysa sevilir aksi halde beyni yıkanmış ne dindarlarlar var adamın hayatını mahveder
dinini kendi içinde yaşıyorsa kişiliğine göre sevebilirim ama etrafı da kendine benzetmeye çalışıyorsa sevmem.
şahsıma konuşmadığı,
karışmadığı sürece bir sıkıntım olmaz. severim
Severim fakat saygılı ve anlayışlı da olmalı. Zorla hiçbirşey olmaz.
dindar derken dinine düşkün mü yoksa aşırı şeriatçımı
Benim için ilk önce önemli olan insanın ahlaklı olmasıdır. Daha sonra tabiki dindar insanları severim
Evet kesinlikle. Evlilik için aradığımız tek özellik :D
evet dindarları severim ama dincileri hocaları büyücüleri muskacıları sahte hacılar hocaları sevmem
dindarları severimde dindar olduğunu sananları sevmem.
Dindar adinda arkadasim vardi kendileri ateisttiler :D
Yalnız böyle emoji yığını kullanmayın. Şikayet edebilirler. Evet severim.
aşırı olanları insanı bunaltıyor. onların yanında rahat haraket edemiyor insan.
Kendini Allah'a bırakan insandan korkulmaz..
çokkkkkkkkkkkkkk severimmmmm💙💙💙💙
Nefret ederim. Cahiller.
muhafazakarlara pek tahammulum yok.
dindarı severim, dinciyi hayır
Evet şükür hepsine (doğru şekilde yaşayanlarına)
Dindarı severim. Ben dindarım diyeni sevmem
Dindar olmayan insanla işim olmaz
inandığı değerleri yaşayan insanları severim
Dindar insandan zarar gelmez
Dindarla dinciyi karıştırmayalım
aşırı dindarları sevmem yoksa bende dindarım.
İmanlı insanı severimde abartanları sevmem
bazısı dinden imandan soğutuyor
Dinine bağlı insanlar sevilmez mi ya.
Biraz sohbet edip tanımak lazım.
Tabi ki severim. Bende oyleyim :)
İslamın dışına çıkmayacak şekilde olanları severim
Aşırı dindarlar sevilmez
Hoşgörülü ise evet , saygisiz ise hayir..
Gerçekten imanlı dindar insanları severim evet
Sevmemem için bir neden yok.
sevilmezmi evlenilir onlarla
neden sevmiyeyim kiii
Zaten aksine yaşayanları sevmiyorum
Sevmem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar