Silinmiş instagram mesajı geri alınabilir mi?

herkese merhaba yaklaşık 2-3 ay önce beni instagram dm ile taciz eden ve cinsel içerikli mesajlar yollayan kişiyi uyarı mahiyetinde kendisiyle olan mesajımın bir kısmının ekran görüntüsünü alıp instagramda sapık vs gibi etiketler kullanarak yayınladım çünkü istedim ki böyle bir sapık başkalarına da salça olabilir veya kandırıp farklı zararlarda verebilirdi. herneyse kendisini nasılsa sonuç alamam diye şikayet etmedim ve maalesef mesajları sildim. bir süre sonra instagrama attığım ekran görüntüsünü de kaldırdım. aradan1-2 hafta geçtikten sonra bu kişinin "yavuz hırsız evsahibini bastırır"misali hakkımda hakaret suçlamasıyla şikayetçi olduğunu öğrendim. daha doğrusu kendisi yine dm yoluyla bana iletti ve bugünde karakola ifade verdim. uzlaşma isteğindeymiş ama ben reddettim. öncelikle bana attığı dmleri geri alma yolu var mıdır? savcılık bunlara ulaşabilir mi? ceza alır mıyım ben hapis ya da para cezası? bunun dışında para cezası alırda ödeyemezsem ne gibi bir yaptırım uygulanır? cidden çok sinir bozucu bir durum içindeyim kendime göre. fikirlerinize ihtiyacım var. öncelikle dmleri sildiğim ve ben şikayetçi olmadığım için kendime çok kızıyorum :(
Silinmiş instagram mesajı geri alınabilir mi?