Neden çarşaf dinin zorunluluğuymuş gibi gösteriliyor? şimdi bazı yobaz kesim gelip mini etek niye giyiyo milllet onlara karışın vs diyecek ama mini eteği giyenler kendi zevkleri için rahatları için bir zorlamaya maruz kalmadan giyiyorlar ama çarşaf giyenler dinde var diye öyle inandıkları için kendileri istemeyerek zorla giyiyorlar şimdi bana kimse istiyolar falan demesin bir insan zaten nacizane görünmek mahrem yerlerini kapamatmak istiyorsa düzgün bir şekilde giyinir ve saçınıda kapatmak istiyosa başörtüsünü takar ama kimse keyfinden sıcağın ortasında ninja gibi sadece gözleri çıkacak şekilde pişe pişe dolanmaz kışları bir bere taktığında bile insan ne kdr rahatsız oluyo bir rahatlıyosun çıkarınca çarşaflıları düşünüyorumda gerçekten büyük eziyet bu sıcakta kendilerine işkence çektiriyolar. Çarşaf arap geleneğidir eskiden çölde araplar kum fırtınalarından korunmak için giyiyorlardı şimdiki bazı yarım akıllılarda hacıların hocaların sakallı mollaların getirdiği çarşaf giymek şereftir lafıyla kadınları çarşafa mahkum ediyolar dinde var sanıp. Şimdi gelip mini etekle karşılaştıranlar olacak ben mini eteğide savunmuyorum özgürlük diye bagırıp etrafta bira şişesiylede dolaşıp sevişmiyorum aynı şeylerle saldırmayın sadece biraz düşünün bir insan çarşaf olmadanda kendini düzgün bir şekilde kapatıp normal bir şekilde dolaşabilir.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende kapalıyım ama çarşaf giymiyorum ama tanıdıklarım var giyiyorlar ve kendi istekleriyle yapıyorlar. Hani dini zorlama diyorsun ya kızlar neden çok dar pantolon giyiyor sanıyorsun? çok rahat olduğundan mı? hayır aksine oldukça rahatsız edici, bir süre sonra baya sıkıyor hele sıcakta yapıştıkça yapışıyor. Sağlıklı mı? hayır, ilerde çocuk sahibi olmalarına bile engel olabilir o düzeyde zararlı anlıcan. Peki neden giyiyorlar? hadi seviyorlar normal havalarda anlarım çünkü bende giydim ama sıcakta bunun svemekle alakası yok. Alıştırdıkları için, bir kısmıda bacaklarım daha güzel görünsün içinde düzgün dursun diye giyip üstüne zayıflamak için mücedale veriyorlar. Hiç düşündün mü bu kızların böyle zorunlulukları yokken neden yapıyorlar? güzel görünmek için. Bu söylediğim en bilineni daha çok şey var. Sanıyormusunki herşeyi isteyerek keyiflerindne yapıyorlar hayır :) bir kızın sadece bir erkeğe güzel görünmek için yaptıklarını anlatsam çarşaf giymiş neki o dışarı çıkarkan sadece...
senin o dini zorunluluk dediğin insanlar benimsemiş, kabul etmiş bize göre işkence belki ama o kişi için çok güzel bir şey. Bu duyguya varamadan onun ne hissettiğini anlayamazsın. Zorla giyenler ayrı bir durum ama isteyerek bizzat kendisi seçenler var bir inancın içine girip kendini verince o işkence durumu ortadan kalkıyor. Bize göre işkence ben kapalıyım yazın çok sıcak günlerde hepimiz zorlanıyoruz ama yanımda benden çok daha açık, kısa giyinmiş arkadaşım sıcaktan o kadar çok bunaldıki ben şaşırdım. Aynı etki bende olmadı. Alıştığım için mi? değil ama ben ona baktıkça garipsedim oysa tam tersi olmalıydı. Hayatı sadece kendi algılarınızdan, kendi hissettiklerinizden ibaret sanmayın. Özgürlük adı altında kısa giyinen bir bayanın günde kaç kez göz tacizine uğradığını sayamayız bile bunlar kolayda çarşaf giymek zor mu? evet ben giymiyorum ama bunu isteyerek yapan insanlar var bunu kabul edin. Siz direk reddediyorsunuz ama sizin reddetmeniz bunu isteyerek yapan insanların olduğu gerçeğini değiştirmiyor.63 Yorumla
Soran+1 yılherşeyi geçtimde yazın 40 derece sıcağın altında çarşafın içine giripte pişmeyen insanın olmadığına inanmasını bekleme kimsenin :) herkesin kendi tercihi elbet ama saçmaladın bazı yerlerde
Cevap sahibi+1 yılbeni yakmıyordur demedim ama ortada bir işkence varsa yazın o sıcakta bunalmıyım diye açık giyinip bir sürü insanın göz tacizine uğramaktır.
dar pantolonu giyip sıcakta iyice yapışmasına sebep olup üstüne terleyip hareket edemeyecek hale gelmektir. Sen sanıyorsunki sadece çarşaf giyenler sıkıntı yaşıyor o iş öyle değil. Açık olup güzel görünmek için tacizlere sessiz kalanların yaşadığı sıkıntı çarşaf giyenlerden daha mı küçük sanıyorsunda bunu tek yönlü ele alıyorsun :)- +1 yıl
Valla geri kalmış toplumlarda çarşaflısı da göt tacizine uğruyor ben metroda bizzat şahit oldum ama Barcelonaya gittim mesela yılın uzun zamanını orda geçiririm kadınlar neredeyse çıplak ama kimse kimseyi taciz etmez çünkü kültür başka şey:) ayrıca ben şort giyiyorum diye kimsenin beni taciz etme hakkı yok, taciz edildiğimde kimse bana ama sende şort giymişsin diyemez böyle bir alçaklık olamaz istersem çıplak binerim bakmayacak kardeşim, mini etekle de gezerim elimde birayla da gezerim kime ne?
En İyi Cevaplar
- Moda & Stil konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılhayır bak şu an cok yanlış konuşıyrsun.
onlarda rahatı için giyiyor. daha rahat. giymeden konuşma.
peçe veya pecesiz olabiliyor. Bırak eziyet olarak sana gözüküyorsa bırak çeksinler. sanane yani?
saçma geldi görüşün bana. aynen bende tasarlayıp gidip diktirip giyinebilirim ki öyle bir niyetim var ama masraflı ve dikecek terzi yok o giysi. giysiden öte bişy değil.83 Yorumla
Soran+1 yılRahatını düşünerek giyen varsa giysinde Kara çarşaflılar çocuklarını 5 yaşından itibaren çarşafa soktukları için rahattan çok baskı zorlama olarak giyildiğini görüyoruz ;)
- +1 yıl
Çarşaf baskı olmaz.
Hatta çarşaf giyene baskı yapıyorlar .
Sanki din tek yaşlılar için varmış gibi
Gencsin siyah örtü takma
Bu kadar bol giyime
Pantolon giyi
Topuz yap
Önemli olan iç temizliği - +1 yıl
Yaşlanınca yaparsın derler anca..
Çarsafa zorlanılmaz
He o yaştaki cocuklar annesini örnek alır taklit eder..
Nr mutlu ki beş yaşındaki cocugum beni taklit ediyor. ..
+1 yılOsmanlı’da çarşaf:Çarşafa Osmanlı’da 19. Yüzyılın sonlarında rastlanmaya başlanır. Yani Anadolu Müslümanlarında çarşafın tarihi 150 yılı bulmaz. İlk olarak Tanzimat döneminde hacca gidenlerin İranlı hacılardan görerek getirmeleriyle ülkeye girmiştir. Ancak başlangıçta tutulmamış ve din çevrelerince bidat olarak nitelenmiştir. Zaman içinde çarşaf kullananların sayısında artış yaşanmış, 1870’lerde yaygınlaşmıştır. Sultan 2. Abdülhamit tarafından İslam’da yeri olmadığı ve çarşaf giyenin erkek mi kadın mı olduğunun anlaşılmadığı gerekçesiyle yasaklanmıştır. Ancak 1913’de Rumeli’deki Ortodoks ve Yahudilerin giyimlerinden alışkanlık kazanan muhacirlerin göçüyle yeniden yayılmaya başlamıştır. (Diyanet Vakfı İslam ansiklopedis
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇarşaf arap geleneği değildir. İslam öncesi araplar çarşaf giymiyordu ki arap geleneği olsun.. Çarşaf örtünmeyi en iyi karşılayan bir giysidir zira oldukça bol kolayca açılmaz rengide renkli olmadığı için dikkat çekmez.. çarşaflı tanıdığım var gayet memnun halinden merak etmeyin ayrıca hiçbiri çarşafı zorunlu görmüyor daha takvalı olduğu için tercih ediyorlar.. ayrıca soru çarşaf değil de Peçe üzerine gibi zira peçesiz çarşaflarda var.. onlar Hz. Fatıma Zehra (s. a), Hz, Zeynep (s. a) gibi giyinmek istemişler bunda hiçbir sakınca yok giyen razı. kendinizi kasmayın..
52 Yorumla
Soran+1 yılçarşaf musevilerden araplara geçmiştir arap geleneğidir! araplar çöldeyken korunmak için giyiyorlardı güneşten rüzgardan. Çok istiyolarsa kapanmak böyle kapansınlar bak bu türklerin eski geleneği ;) www.bilinmeyenturktarihi.com/.../...ncesikadin.jpg
Cevap sahibi+1 yılklasik internet palavraları malesef bunlar azcık objektif olalım... neden peki islamdan önce araplar çarşaf giymiyordu? islamdan önce çöl yokmuymuş :) musevilik eskiden hak inanç olduğundan onların kadınlarında takvalıca giyiniyordu ama araplar o zamanlar genelde putperestti. İslam gelince araplarda öğrendi takvalı giyinmeyi ve bu din sadece araplara gelmedi tüm insanlara geldi.. malesef o fotoğraftaki kıyafet İslama uygun değil. saç ve boyun açıkta bırakılamaz. sen eşine istediğini giydir senin inancın kendine.. bak bir de kendin güneşten korunmak için giyiyorlardı dedin? Türkiyede güneş yokmu? bir lafın bir lafını tutmuyor hem bu sıcakta pişmiyorlarmı diyorsun hemde güneşten korunmak için diyorsun garip :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılaçıklığı kapalılığı, tesettür biçimlerini çok zaman sorguladım.. çok kişiyle konuştum.. kaynak okudum..
eskiden normal açık bir kızdım, arada mini de giymişimdir.. şimdi normal kapalı bir kızım.. 1 senedir..
kendi derlediklerimden şöyle aktarayım..
çarşaflı bir ablaya sordum, neden kapalılık değil çarşaf diye (abla aynı zamanda ilahiyat mezunu hoca) cevabı : takvada üste çıkma gayreti.. yani? en az şekilde dikkat çekmek.. şimdi etrafa bakınca kapalı fakat tesettürsüz çok insan var, bunlara kıyasla mantıklı..
çarşaf farz mı? Kur'an -ı Kerim'de cilbab olarak geçen bir kısım var. cilbab :bol manto, çarşaf. ferace ya da pardesu gibi bir dış kıyafet.. maksat dikkat çekici olmamak, dişiliği örtmek.. burada kıyafetin dikkat çekici olmaması yine takvaya giriyor..
çarşaf yanlısı felan değilim.. ama her çarşaflının da aynı olmadığını gördüm.. üniversite dönemi bir piknikte rasgele 60 yaşlarında bir çarşaflı teyzeyle konuşmuştum bana hikayeler anlatmıştı.. kadın gerçekten kültürlü ve etkileyici bir kadındı.. öncesinde düşmandım sanırım çarşaflılara. o dönem kokana diye tabir edilen bir tipim vardı bol boyalı hep maşalı.. katiyen insanları tip ve tercihleriyle yargılamam daha. kendimde bütün bir süreci yaşadım sanırım..
peçe ve alın bantları ya da eldivenler farklı tarikatların belirleyici unsurları olmuş.. ya da ben öyle gördüm.. kimi sünnet diyor kimi çöllerde çöl rüzgarlarından korunmak için peçe takardı kadınlar diyor..
eskiden hür kadınlar oldukları anlaşılsın diye de örtünülmüş..
Kur'an-ı Kerim'e inanan bir insan için kesinlik ne? mümkün olan en az şekilde dikkat çekmek, topukları vurmamak, kadınlar iiçin bedeni örtmek, genel için vücut hatlarıı belli etmemek, yine genel için göz tesettürü.. inanan inanır yaşamak isteyen yaşar.. ama ben insanları kalben değerlendirme taraftarıyım.. mini etekli de arkadaşım dostum olabilir kapalısı da cilbablısı da.. çarşafı ya da kapalılığı yahut açıklığı baskıyla yaşayan olduğu gibi bizzat tercih eden ve huzur bulanlar var.. genelleme yapmaya gerek yok..50 Yorumla1. si, o çarşafların kumaşları terletmeyen incecik bir kumaş oluyor genellikle. yani başörtülüler çarşaflılardan daha çok daralıyorlar sıcakta.
konuya dönersek de çarşaf yani eski adıyla bukra yahudi kökenli bir kıyafettir. diğer dinlere mensup insanlarda ayrılalım diye peygamberimiz tırnak kesme sırasını bile değiştirmiştir. bu denli hassasiyet gösteren bir peygamberin yahudi kıyafetini 'farz' olarak gösteren ümmetiyiz ne yazık ki. evet islami örtünme şekline uygun ama islama uygun tek örtünme şekli bukra denen örtü değildir.
bir başka konu ise peçenin farz olduğu. ben hiç bir yerde peçenin farz olduğuna dair bir ayet ya da hadis bulamadım. yüz ve el açıkta kalması helal sayılan yerlerdir. Allahın haram kılmadığına haramdır demek nasıl bir vebaldir bilemiyorum. örtünen kadınlara hiç bir şey söylenme hakkı olduğunu düşünmüyorum ancak peçe ve bukra farzdır giymemek haramdır diyen erkekler önce bir kendi giydikleri kıyafetlere baksınlar öyle konuşsunlar. islamda erkeğin de bel ve diz arası belli etmesi haram ama buna uyan erkek ben göremiyorum. boş yapmasınlar kendi işlerine baksınlar.27 Yorumla- +1 yıl
Kardeş Peçe fitne ortamında takılabilir.
Çarsaf farz diyen yok diyenleri bilemem ama mükrmmele yakın örter..
Çarşaf yerine boool Ferace siyah büyük örtü de olabilir.
Daha rahat. - +1 yıl
@yarenbirsen yanlış anlaşıldım sanırım isteyen elbette örtebilir peçeyi buna kimsenin karışma lüksü yok kesinlikle. ama bu mecburi bir şeymiş ve takmayan cehennem odunuymuş gibi algılanıyor olması bana saçma geliyor. ayrıca çarşaf farzdır diyen tarikatlar var. ben açıkçası aşırı buluyorum o grupları.
ferace konusunda kesinlikle katılıyorum. - +1 yıl
Öyle değil. Ama işte fitne ortamları kötü ki bu devirde cogu yer öyle..
Çarşaf yerine örtülecek daha düzgün tertipli birşey de tasarlanıp örtlebilir
Çarsaf sünnettir Dye biliyorum
Ayrıca yazında yahudi kökenli alışkanlıktan kurtulmak demissib giysi bilim adet oldugu için o konuda örtünmeyi sağlaması yetiyor. .
Peygamberimizde o dönemde öyle kıyafetler giymiştir biraz hassas konular tabi - +1 yıl
@yarenbirsen tarz olarak yakın şeyler giymiş olabilirler sonuçta kültürler birbirlerinden etkilenir. ama şu anın imkanıyla o zamanın imkanı arasında dağlar kadar fark var. bukralı bir yahudi çarşaflı bir müslüman ve bir rahibe yan yana gelirse rahibeyi çok net ayırırsın ama yahudiyle müslümanı ayıramazsın. bahsettiğim şey tam olarak bu. biri uzaktan baktığı zaman bu kadın müslüman demeli. ortadoğu kültürünün getirisi olan bir kıyafet kesinlikle bu farzdır giymeyen cehennemde yanacak denmemeli.
- +1 yıl
Giysi olarak bkamak lazım
- +1 yıl
@yarenbirsen
ben de giysi olarak bakıyorum. giymek isteyen giyebilir. zaten tersini söylemek zamanındaki solcu dinozorların izinden gitmek olur. beni hiç mi hiç alakadar etmez. öyle bir densizlik etmem. sonuçta taktığımız şallar da arap kültüründen geçen bir örtme şekli. hele şu yeni moda olan şekiller direkt olarak "arap modeli" olarak geçiyor.
benim bahsettiğim şey kesinlikle çarşaf farzdır mecburidir giymeyen cehennemliktir diyen insanlar. gariptir ki bunu da kadınlardan çok erkekler savunur. onlara neyse bizim örtümüzden... ben bundan rahatsızım. - +1 yıl
Katılıyorum
En fazla %10 luk bir kısmı kendi isteği ile giyiyordur maalesef ki çoğunluğu baskı sebebi ile giyiyor ya eşi ya da yaşadığı ailesinin baskısıyla bunu kesin giyeceksin diye direten de var dinin gereği deyip daha çocukluktan korkutarak giydirende çoğuna şahit oldum çünkü hatta bir gün metrodayız 6 yaşlarında bir kız sapık ailesi kapatmış onu o güzel yüzü çarşafla kapalıydı dışarıda 40 derece sıcaklık var o minicik eliyle kapasından çıkarmaya nefes almaya çalışıyor ama canım annesi şeytan görecek şimdi gece yanına gelecek sonra diye korkutuyordu onu Allah uzun ömür versin senin minicik bebekle nasıl böyle konuşursun diye bağırmak istedim ama yapamadım sustum daha fazla sinirlenmemek için indim birkaç durak önce ve bunun gibi daha birçok örnek gösterebilirim
Tabii kendi isteği ile kapanan da vardır ben yetişkin bir insanın kendi hür iradesi ile aldığı bir karara her zaman saygı duyarım ama bu iş zorlamaya baskıya gelince orda iş değişir ve maalesef ki kendi hür iradesi ile bunu seçen kişi sayısı az yani genele vurduğunda iş öyle değil01 Yorumla
+1 yılYaa abicim sacma sacma konusmayin yaa gelip dinde Allah cc. Emretmis o emrettigi icin giyiyoruz zorla giydigimiz falan yok. bir tarafindan uydurma ayrica carsaf oyle kolay giyilecek birsey degil. kisme zorla giyemez onu giysede cikarir nefsi duramaz nefsi engellemek icin korunmak icin giyiyoruz zaten sen hemcinsini benden iyi tanimis olman gerek sadece yuzum acik oldugu halde bile nasip pis pis bakiyolar inceliyorlar Allah cc. Hepimizi yaratti erkegide kadinlara ilgili yaratti mevla en iyi korunma yontemimizi bildigi icin bizi korumak icin emrediyor isteyen acik sacik giymis beni alakadar etmez sicak olsun pis gozlerden zinadan kat kat iyidir sukurler olsun rabbime
00 Yorumla
+1 yılÇevremde kapalı insan yok kimse için kapanmadım ben cilbabı giymekten çok mutluyum rahat ediyorum sanılacak kadar terletmiyor ayrıca. Belki kot kıyafet kadar bile terletmiyor iki sadelik islamda vardır çeşit çeşit kıyafet süs takı bin ç3şit ayakkabı almak ziyandır haramdır. Benim 6 tane çarşafım var süs kullanmam makyaj dışarda yapmam topuklu giymem aklımda bugün ne giyiceö telaşı yok vr sonuc bşr Müslüman olması gerken aklı iman ve hayat telaşı olmalı saçma gereksiz detaylar la boğulmamalı iftiraya art bakışa maruz kalmama lı çarşaf bunları karşılıyor
10 YorumlaHerkes sussun sitenin yobazı geldi 😎
Bak canım arkadaşım bize bir soru sormuşsun ama cevabını kendin vermişsin zaten evet islam da çarşafa girmek diye bişey yok. Yani el yüz kapatılması gerekmiyor. O araplara ait olan bir gelenek gibi bişey. Ama buna karışmak yinede bize düşmez. Yani nekadar doğru nekadar yanlış buna biz karar veremeyiz ://11 Yorumla
Soran+1 yılTamam araplara ait ama malesef bizim ülkemizdeki insanlarda bunları yapıyorlar böyle olmayanları dinsiz olarak görüyolar çarşaf şereftir falan diyenler var git gide araplaşıyor toplum benimde söylediğim nokta bu zaten
Herkesin kendi inanci beni ilgilendirmiyor sahsen isterse ciplak dolassin isterse kundakta gezsin banane 😀
00 YorumlaCarsaf-i Serif demek gerekir. Farz degil ama TAKVA ve sunnettir. Yani sen sunnet olan bir seye laf edemezsin. Eskiden Hz. Hatice, Hz. Aişe nin giydigi cilbablar bize soylenene gore su donemde en benzeri Carsaftir.
02 Yorumla- +1 yıl
Senin bahsettiğin hazretiler telefon da kullanmıyordu arabaya falan da binmiyorlardı yani teknoloji yoktu herşey bu kadar ilerlememişti bundan kaç bin yıl öncesinden bahsediyoruz öyle davranmaları doğal... Yani demem o ki asırlar öncesini günümüzle kıyaslayamazsın peygamber böyleymiş bizde öyle olmalıyız şeklinde bir saçmalık olamaz eğer o zamanın şartları el verseydi emin ol peygamberler de sonuna kadar yararlanırdı:) çarşaf ya da örtü her ne ise o zaman öyleymiş adetleri buymuş buna inanılıyormuş fakat şu an durum çok farklı bir başka ülke uzaya bilmemkaçıncı uydusunu yollarken bizde hala bilmemnereye kaçan suyun oruç bozup bozmayacağı tartışılıyor:) bu da o hesap işte:)
- +1 yıl
@Dididemet zorunlu diye birşey yok kimseninde birbirini kınamaya hakkı yok bu dünya imtihan dünyası nasıl olsa insana akıl ve nefis verilmiş ya aklına uyarsın ya nefsine ayrıca peygamberler hakkında bölr konuşma hakkına sahip deglsn nasıl bu kadar hafife alırsın peygamberleri bilmiyorum başka ülke onu yapıyor bunu yapıyor diyorsun öyle şeylere özenecegine birazda ilme özen müslamnsın herhdle yani biri sordu zaman Elhamdülillah müslamın lafı agzna yakışcak bu devride Müslümanlık da basit oldu yanlış anlamayın ben kimsenin bişeyini sorgulamam yani haddim değil ama konu İslam olrsa biraz farklı herkez kendi amelinden sorumlu çarşaf giyenlere laf etmeye hakkınız yok terliyordur nefes alamıyordur belki ama onun mükafatını elbette alacak Allah herkze nasip etmiyor çarşaf ı şerifi şükürler olsunki bu ahir zamanda bana nasip etti umarım vakit geçmeden hidayet bulrsunuz😌
Çoğunun neden kapandığı biliyoruz, görünmeyen yer ilgi çeker;
Lakin hepsinin üstü şişhane altı tophane21 Yorumla- +1 yıl
"Hepsinin" öyle mi? Bu nasıl bir önyargı? Nasıl hepsi için söyleyebilirsin bunu
+1 yılBak kardeşim rabbimiz ahzab süresi 59 ayet de diyorki mümin hatunlarin cilbab giymesini söyle diyor sen kurana ayete bilmeden şirk koşuyorsun.
00 YorumlaYa ne güzel anlatmışsın gerçekten maşallah sana kardeşim 🤲🏻
10 YorumlaBn carsafimla mutluyum
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılpempe falan olsa bari kara da neemiş öyle
00 Yorumla Moda & Stil konusunda 968 cevap paylaştı. Ninja warrior
00 Yorumla
+1 yılDegilmi zorumlulugi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?