Bence bu kelimeyi Irkçılık yapan; Ayrımcılık yapan insanlar daha çok hakediyor!
Bir başörtüsü takanlar değil; türban saçlarımızı kapatıyor! Beynimizi değil 👊🏻
Bir başörtüsü takanlar değil; türban saçlarımızı kapatıyor! Beynimizi değil 👊🏻
Şimdi kur'anda kapanmak kelimesi üstü kapalı anlatılmıştır.
Orijinal versionda saçların kapatılıp kapatılmayacağı; veya tamamen çarşafa girilip girilmeyeceği tam olarak bilinmiyor. Ama en önemlisi avret yerlerini kapatmaktır bunun kesin olduğu biliniyor. Ama diğerleri garantili değil.
Belki türbana gerek yoktur. Belki türban da yetersiz olabilir. Mesela olması gereken Burqa olmak da olabilir ya da hiçbirine de gerek yoktur... Artık kapanmak kelimesinden ne çıkarıyorsan onu yapacaksın ;)
Yobaz denilince; ilim bilimle hiç ilgilenmeyen düşünmeden hareket eden sabit fikirli insanlara denir... Bir şeyi sevsen bile +sını -sisini bileceksin. Ona göre davranacaksın
Yobaz kelimesinin dinle alakası yoktur fazla. Yobaz dinin derinliklerine boğulmuş, dinde olmayan şeyleri varmış gibi uygulayan, aşırılıkçı ve yeniliklere kapalı olana, kendi gibi olmayanı eleştirene ve kendi gibi olmayana saygısı olmayan kişilere denir. Bunun türbanla dinle falan alakası yoktur
gayet doğru demişsin. deist im ve türbana karşı olsamda türbanlı bir kardeşimizi dışlamadım. sadece hoşuma gitmiyor türban. ah birde namus bekçileri yok mu el ele tutuşan kıza o* der. ama bir ortama girse erkek erkeğe, kankisi sorsa milli oldunmu diye hemen göğüs gere gere anlatır ''Kanka doggy de çok fena inliyordu'' der bu namus bekçisi klavye erkekleri.
Aynen öyle
yobaz kelimesini genelde kendi fikri veya ideolojisi hakkında 3-5 kelimeyi bir araya getiremeyecek kadar boş bir kafaya sahip, rezil olmaktan korkan insanlar kalkan olarak kullanıyor. onun gibi düşünmedin mi hemen YOBAZ... fazlasıyla kolay bir kaçış :)
Az önceki yorumumda buna benzer bir cümle kullandım. Yobazlar ve türbanlılar iki farklı kategoriden bana kalırsa. Ama çoğunluk dini abartıp, sığ düşünceye saplanıp kaldığı için böyle bir genellemeye maruz kaldılar.
Cevap
14Cevap
Tam olarak budur;
galeri8.uludagsozluk.com/.../...-nedeni_702609.png
👏🏻👏🏻bu kadar net anlatılabilirdi
Bir fikre ya da bir ideaya tutucu şekilde bağlanmak ve karşıt görüşler ile eleştirilere kapalı olmaktır. Yani siz eğer bir siyasi kişinin her dediğini doğru kabul ediyor, Kesinlikle hata yapamayacağını iddia ediyor, gelen eleştirileri ciddiye almadan o siyasi kişiliği hemen savunuyorsanız maalesef yobazsınızdır. Yani bunun türbanlılarla alakası yok açık olanlardada olacabilecek birşeydir.
ne alaka yobazlık düşüncede vardır. türban açısından şöyle düşünebiliriz türbanlı bir bağyan kalkıp bakın ben türban takıyorum cennetliğim açıklar cehennemlik tarzı bir görüş beyan ederse evet efenim yobazdır ama giyime göre birini yobaz olarak tanımlamak gercek yobazlığın ta kendisidir.
Tabiki ; anlatmak istediğim de bu zaten... Dediğiniz gibi yine Düşüncede bitiyor iş
türbanlı kadınlar neden kendini acındırıyor yani kendinizi neden ezik hissediyorsunuzki. sen kendini nasıl hissedersen öylesindir. zaten yobaz değilsen insanları umursama
Uzaklaş buradan. Terbiyeme yakışmayan Şeyler Söylemek istemem.
Yobaz kelimesini ben genelde dini kullanarak konuşan kesme kullanıyorum onlara yobaz diyorum bazı kelimeler dinle alakası olmasada dine göre açıklamaya çalışan milletin namusuna karışan kesimdir yobaz bence öyle
Basi ortululere karsi o kelimeyi kullanip da musluman oldugunu iddia etmesinler bir zahmet
Her konuda genellemeyi neden bu kadar cok seviyorlar anlamiyorum
Yobaz bir düşünceye aşırı ölçüde bağlı olan bir başkasının hayatına müdahale eden, kendi doğru ve yanlışlarını başkalarına baskı ile kabul ettirme çalışan şahıslara deniyor; Ee siz de bu özellikleri barındırıyor olmalısınız.
Sen de sigaran ve biranlaaa oldukça modernsinnnn alkışıyoruzzzzz 👏🏻👏🏻👏🏻
Saci yerine beynini kapatanlar icin uygun bir laf. Ayrica ilk yazdigin icin de gecerli.
Ben insanların herşeyi çok biliyormuş gibi kendi düşüncelerini kabul ettirmek gibi bir zavallılıkla yobaz kelimesini kullanmalarına her konuda karşıyım.
Din konusunda Başkalarına baskı yapana denir ama sen ya da o kelimeyi kullanan yanlış kullanmış. ya da anlamış. Tabi bizim ülkemizde din konusunda herkes evliya olduğu için kimse kabul etmez.
türbanın veya takkenin beyinlerini kapattığı insanlara sadece yobaz diyorum.
bene genelde düşünceleri sığ insanlar için kullanıyorum
yobaz türbanlıya denilmezki bence sen polemik yaratmak için dedin bunu
Alakası yok; az önce gördüğüm bir görüş ve bir soruda bunu kullanmışlardı! He doğru ben sordum error oldu dimi?
bence once şu kıro gibi kız tavrından vazgeçmelisin önce
Türbanlılara yobaz dıyen , kendı Anasına bacısına sülalesıne baksın önce..
BİZ onlara demiyoruz DALLAMA insanlara diyorum açık kapalı farketmez..
Yoo benim gibi kız çevresi yapmayan sakallı adamlar için daha çok kullanıyorlar biz daha kötüyüz yine iyisiniz
Turbanlilari halen daha hazmedemiyolar bu şekilde bir karalama kampanyası pesindeler
ırkçılık yapanlara faşist denir.
sen bir kavramları öğren kardeşim.
Ne alakası var ya Açıklık medeniyetse hayvanlar bizden daha medeni o zaman!!
Çünkü din insanları yobazlaştırıyor.
Yobazlaştıran din değil malesef Özenti insanların çıktıkları yeri beğenmemeleri sorun
Ben açığım ama kapalılar için hiç yobaz demedim..
yobaz kelimesini türbanlılar için kullanmadım hiç
Yo baz ne alaka şimdi zihin onemli
El mi hareketi o :D
Afkursun onlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar