Arkadaslar ne bu kürt düşmanlığı? Savaş yüzünden gelen sığınmacilar istedikleri gibi yaşıyorlar neden bu ülkenin kürt vatandaşı istediği gibi yaşayamiyoruz? Örnek olarak şunu belirteyim.
Bakın arkadaşlar 3 4 yıldır gelen suriyeli iş yeri açıp arapça tabella asiyor neden kürtler yapamiyor? Ambulanslarin üstünde arapca yazilar var hastanelerde sırf suriyeliler için danışma ve arapça bilen personel alınmış neden kürtler icin yapılmıyor bu?
Eğer Türkiye demokratik bir ülkeye ise neden suriyeli sığınmacilara verilen değer ve tahammül kürt vatandaşina tanınmıyor?
Suriyelilere bu kadar değer verilmesine karşıyım çünkü dunyada hiçbi ülke bizim kadar cömert davranmaz sığınmacılara ama suriyeliler bundan faydalanıp ülkeyi mahfediyorlar. Kürtlere gelince bu ülke türk ülkesi senin ırkın ne oldugu önemli degil sen türkiye vatandası oluyorsun ayrıca kurtlerin baska bir ülkeden gelmiyorlar dogustan turkçe ogreniyorlar yani nden kurtce yazılsın ki? bir ülke neden ortak bir birlik içinde degilde ayrımlarda olsun ki :) Kürt değilim ve aslında çoğu kürt den nefret ediyorum hepsi or. spu cocugu ama araların da tabiki iyileri var benim kurt olan arkadaşlarım var ve genel olarak kurt olarak davranmıyorlar :)
Irkçılık yapmıyorum kardeşim. Ama istisnalar kaideyi bozmuyor maalesef. Aralarında bin de bir iyileri var ama genelinin nasıl oldukları belli kardeşim :)
zaten bir kere bu ülkenin sırf " Türk'lere ait " düşüncesi yanlış.. bu ülkeyi hep birlikte kazandık yani hem Türk hem Kürt vs... Kürt olup Türk'lere düşman olan vede Türk olup Kürt'lere düşman olan insanlar yüzünden ülkle bu halde , hepimiz kardeşiz bunun farkına varsalar herşey düzene girer
kendinizi ezik yapıp askere polise saldırıyorsunuz.. O resimde gördüklerinize biz hep eyvallah haklarıysa kendilerince yaşasınlar dedik. Ama çok şımardınız..
Eskiden ulu orta kürtçe bile konuşamıyordunuz. Şimdi canınızın istediği yer hürce konuşuyorsunuz kimse bişey diyor mu? Her hakka sahipsiniz Türkiye nin her yerinde? Ama sizin istedikleriniz zaten sözde bunlardı değil mi.. Yanlışsınız abartıyorsunuz ve elde ettiğiniz haklardan da olmak üzeresiniz.
Saçmalamayi bırak o hakları sen vermedin senin alma gibi bir luksun hadin yok ilk önce git bak Çanakkalede kimler vardı kürtler Türkler Araplar vardı bu ülkeyi hep beraber kurdular neden kürtce konusamasin neden yazamasin bırak cahil cahil konusuyorsun
Bu ülke hepimizinse senin Osmanlınin sonunu getiren fransa ingilterenin dili ülkede secmeli dil ingilizce zorunlu ama seninle savaşan yaninda olan kürtun dili değil asıl sen kendinle çelişiyorsjn
Sen cahilsin Çanakkale savaşı kurtuluş savaşının %99 Türkler şehit oldu gerisi diğer milletler onun içinde kahraman Araplar gözü kara lazlar bide %1 Kürtler vardı çok demiştir olabilirim
Bu nasil bir kafa yapisidir ya. kurtler turk vatandasi araplar suriye vatandasi. Bu ulke sehitlerimizin kaniyla kuruldu simdi o kurtler hazira konar gibi gelip sehidimin kanin oldugu topragi istiyor. Kendi ulkesi olsun istiyor bu ulkeyi bolmek istyor turkce konusmak yerine kurtce konusuyor , hastaneleri kullanmak yerine hastaneleri bombaliyor. Bu ulkenin polisine ates aciyor arkadasim atess!!! Simdi sen kalkmis bunlara ayricalik yapilsin mi istiyosun? Yedigi kaba tukuren insan topluluguna ait dil mi olsun diyosun? bir kurt gunumuzde bir hastaneye gittiginde sen kurtsun git burdan denmiyor. Ama onlar kendilerine ait topraklari olmadigi icin hergun masum insanlarin kanina giriyor. Birde bunun ustune onlara ozel tabela vs. Seylermi olucak? Yok yaaa. İsterseniz biz cikalim burdan onlar rahat rahat agzina s*csinlar ulkenin.
Bu ülke sadece Türklerin kaniyla değil kürt arap kaniyla kurulduysa kurdun kurtce konusmasi kürtçe öğrenmesi en doğal hakkı insanlarimizi sehid eden topraklarimizi işgal eden fransanin dili seçmeli dil bu ulkede ama beraber Fransızlara karşı savasan kurdun dili yasak
Bu ulkede ayrimcilik yok arkadasim milli birlik diye bisey var. Burasi fransa falan da drgil. O zaman savasan kurtler emin olun sizin bu kustah istekleriniz icin savasmadilar. Bu ulkenin birligi dirligi icin savastilar asil aiyrimi yapan sizsiniz. Biz ayri dil istyoruz diyensizsiniz. Burasi turkiye burada sadece turkce konusulur. Kurtce drgil!! O kadar cok srviyosan fransayi git orda ozgurce yasa kirli dusuncelerinle ulkemin topraklarinda barinma.
Önce yazdığım yazıyı dikatlice oku ve anla sonra konus ben sana fransada yasamak istiyorum demedim ben burasi turkiye madem Türkce konusulur neden fransizca dili eğitimi var neden ingilizce dili eğitimi var almanca var arapça dili var?
Ben bu dillerin derslerin vs. seylerinin gorulmesininde yanlisi degilim. Bu ulkede sadece turkce konusulmasi taraftari olan bir milliyetciyim. Bana bunlarla gelme. Kurtce ingilizce arapca yok benim icin. Benim icin sadece turkiye ve turkce var!
Birde hastanelerde bakmasınlar ula hastanelerimiz evlerinizi hep bu insanlar yaptı Kürtler yaptı bu topraklarda Türklerin nekadar emeği varsa belki Kürtlerin de ondan daha fazla emeği vardır bende kurdum
Ne alakası var güzel kardeşim? Ben ne hakdan yararlanıyorsam sende yararlanıyorsun fitne çıkartmanın bir anlamı yok git bak kahvecilikte kürtlerin elinde pazarcılıkta kimse birşey diyormu ekmegine bakana kimse birşey demez ne demilş Abdulhamid han hak isteyene hakkını verin baş kaldıranın başını kesin:)
Az önce dedin kaçakçık elektrik faturasi falan neden şimdi Kıvırtin? Git bak dedim araştır istanbuldaki fabrikalarin ne kadar kaçak elektrik kulandigini ayni haklara sahipmisiz bilmem ne kim fitne çıkarmış fitne çıkaran asıl görmeden araştırmadan senin gibi saçma sapan konuşandir
Tamam ozaman benim gerçeklerim bana seninkilerde sana ama 9kişinin gerçek dediğine 1 kişi yalan diyorsa orda sıkıntı var bak benim kürt kardeşime https://www.facebook.com/ChdArkn?fref=ts adam babalar gibi yaşıyor şuanda bolu izzet abantta bilgisayar öğretmenligi okuyor şikayetide yok;) 2 senedir konuştugum dostum bu
Suriyeliler misafir + Türkçe bilmiyolar. elbet s*ktir olup gidicekler burada para kazanmak ve barınmaları için şart. Sen ülkende misafir misin? Türkiye burası haliyle Türkçe ana dilimiz neden herkes Türkçe bilirken kürtçe bir mağaza açılsın? Ben kürtçe bilmiyorum? Herkes Türkçe biliyor kürtçe bilmiyor ki bilinmesine gerekte yok. Türkiye'deyiz Türkçe konuşuyoruz kürtçeye kimsenin ihtiyacı yok.
al işte bu da bir cins... memnun. buna ne demeli? misafirmiş. Benden çok hakka sahip adamlar yaa o dükkandan vergi alınıyor mu sanıyorsun sen? misafir olsa dükkan açma hakkı neden veriliyor?
Ne yapsınlar? Sokaklarda mı yatsınlar? Hepsi açlıktan ölsün mü? Günde 10 tane suriyeli çocuğun gelip senden para dilenmesi hoşuna mı gidiyor? Adamlar savaştan kaçmış gelmiş 5 parasız hepsi. burada ekmeklerini kazanmaya çalışıyolar alınlarının haklarıyla. Tabi hepsi için aynı şey söylenemez. Emin ol bende rahatsızım bu durumdan ama yapıcak bişey yok. Aç değilim açıkta değilim. O yüzden beni geren bişey yok fazla.
Çünkü ülkemizi bölmek isteyen bir tane arap yok. Tamam ben tüm kürtlere öfke duyulsun demiyorum ama siz de biraz empati yapın 20 milyon kürdün 10 milyonu pkk sempatizanı ve sürekli şehitler geliyor elbette insaların bir kısmında öfke oluyor. Keşke olmasa ama oluyor
Yavrum uçma istersen. Abdülkadir Aksu Mehdi Eker İsmet İnönü Turgut Özal... Bunlar kürt değil mi? Hangi makamı istediğiniz de gelemediniz? Bırakın artık şu iğrenç acitasyonlari... Kürt bu ülkenin Öz evladı. Kimsenin sizi dışladigi falan yok. Türkçe biliyorsun işte. Ne diye inatla israrla Kürtçe tabela istiyorsun? Suriyeli arap ve türkçe de bilmiyor. Ne yani git türkçe öğren de gel mi denilsin acile gelen suriyeli hastaya? Bıktırdıniz yeminle şu aptalca isteklerinizden...
Sen gördünmu kaçak elektrik kulanan vergi ödemeyen kaçak su kulanani? Yok türkiyede en cok kaçak elektirigin yuksek olduğu yer İstanbul sanayisi fabrikalar bir vergiye gelirsek herkes gibi bizde ödüyoruz ödemesek icralik oluyoruz siz gibi suyun parasini pesin verip alıyoruz git araştır doguda su faturalari nasil ödenir kaçakçılıga gelirken fabrika kur iş imkani sağla kaçakcilik yapmasin insanlar
Sen burdaki yapanlarami inat yapılıyor diyorsun o yapıyorsa adamsan yapma sen. uza git şimdi sinirimi ziplatma kendinizi acindirmak dan başka bişey yapamazsınız
O zaman demiyeceksin kürtler tek yapıyor ırkçılık yapmiyacaksin sinirimi ziplatma falan cocukmusun? Ateş olsan curmun kadar yer yakarsin terbiyesizlik yapma tartismayi bilmiyorsan konusmayacaksin
Kürtler, Kürdistan lafını yapmasinlar onlar için de rahatlatıcı çözümler yapılsın taraftariyim. Ama TC vatandaşı olan birinin anadili olan Türkçeyi ogrenmemek için diretmesine pek anlam veremiyorum.
Orasını bilmem. İlkokulda Türkçe eğitim yerine başka dil eğitim veren yer bilmiyorum da ben. İkinci dil derslerini diyosan orda olsun Kurtce. Beni bağlamaz.
kürtçe dil olarak sayılmıyor bilmemkaç kelimeden oluşması lazım, yinede bu hükümet taviz verip de sözlük çıkardı. ayrımcılıkmış:) hee hee (sorana diyorum)
çünkü onlar devletin içinde devlet kurma hayali kurmuyor vatan hainliği yapmıyor askerlerimizi öldürmüyor (şehit) .. yediği kaba pislemiyor nankörlük yapmıyor
nerde tanınmıyor yahu doğuya yapılan yatırımları görmemek için kör olmak ya da nankör olmak lazım. misafirin yemeğine de gözünüzü diktiniz ya ne demeli bilemedim.
eve gelen misafirin yemeğine göz dikeceğine öncelikle doğuya yapılan yatırımları sen güzelce araştır öğren. hayır nedir arkadaş bu suriyelilerin sizden çektiği? siz derken sadece kürtü türkü kastetmedim, bu ülkede yaşayan ama suriyelilere bir hayvan gibi bakan kişiler sizlerden tiksiniyorum.
kürtlerden nefret falan etmiyorum ben bilakis kürt dostlarım var. çünkü ben Müslüman'ım, ırkçı değili. bir iki yatırım diyorsun halen... ben sana burada yatırım edebiyatı yapacak değilim, açar araştırırsın. her şeyi devletten beklediğinizden değil mi zaten tüm bu olanların nedeni.
bana böyle yerme cümleleri kullanamazsın, senden 4 yaş büyüğüm bilmem farkında mısın biraz saygı. her şeyi devletten bekleme derken, devlet vatandaşını mutlu etmek zorundadır tabi ki. ama doğu geçen senelerde ne haldeydi şimdilerde ne halde hiç mi gözünüz görmüyor Allah aşkına. devlet onu yapmadı bunu yapmadı diyorsunuz ama ne hikmetse doğudaki pkk yanlısı olan kürtlere hiç sesiniz çıkmıyor. bence ilk önce bu teröristlere yataklık yapanlara insanlığı öğretin sonra devletten daha çok şey bekleyin. en basitinden devlet en iyisinden kaldırımlar yapıyor çevre tasarımı yapıyor, onlar ne yapıyor? kaldırım taşlarıyla güç gösterisi yapıyor. biz yapalım onlar düzeni bozsun biz yapalım onlar bozsun, hayır nedir yani bu, hak mı adalet mi?
suriyelilere gelince; onlara yapılan bir olumsuz cümle bile o babasız kalmış çocukların annelerin kızların günahlarını yüklenmekten başka bir şey değildir, yapmayın.
Yaşin büyük olabilir ama zihinsel olarak 0-5 yaş çocuklar gibi konusuyorsun bu halk bu millet sizden bahçe kaldirim istemiyor bahçe kaldirim yapmak devletin mecburi görevi ve yapmak zorunda bana elde tutulan iş imkanı sağlayan yatırımlarsan bahset suriyelilere olumsuz cümle kurduğum yok sadece kıyas yaptım bunu anlayacak kapasiteden yoksunsun heralde
madem insanlıktan hak ve özgürlüklerden bahsediyorsun misafirle kendini kıyaslamak da neyin nesi? iş imkanı diyorsun kitap okuyor musun okuduğun okula değer veriyor musun büyük adam olmak için uğraşıyor musun sen bunlardan haber ver, ha senin derdin devlet ekmeği benim ağzıma koysunsa kusura bakma yatan kimseye bu ülkenin neresinde olursa olsun iş de aş da yoktur bunun doğuyla kürdüyle ne alakası var, hayret doğrusu bir konu bu kadar saptırılır.
sen kendi cümlelerinin yaş seviyesini anlayamıyorsun herhalde, ben a diyorum sen b bu durumda konuşmak yersiz. tamam kardeşim devlet doğuya hiçbir şey yapmıyor zaten bu gidişle de kaldırımını bilmem neyini de yani şu zorunlu hizmet dediklerini de bulamayacaksınız merak etme.
1 Ben okulda okuyorum kitapta okuyorum mühendislik kazanmış adamim. 2 devlet agzimiza koysun diyen kimse yok yazilarimda öyle bisi varsa göster olayi farklı yönlere cekiyorsun 3 çok cahilce konusuyorsun
Silahlar hep bu tür iki yüzlülerin yerlerinde saklanıyor. Niye polise haber vermiyorlar askere haber vermiyorlar. Çünkü hepsi gizliden de olsa Pkk'ya destek sağlıyor.
Bu ülkede ayan beyan ben Pkk'yı destekliyorum diyenlerde tutuklanmıyor. Kim bilir ne yalan uydurmuşlardır da serbest bırakılmışlardır. Ona rağmen 4'ü direk tutuklanıyor. Demek ki silahlar orada varmış. Bir kısmının serbest kalması orada silah olmadığı anlamına geliyorsa o beyni boşuna taşıyorsun.
bir tane adam gibi olanını görmedim. Ülkeye hep zarar veriyorlar. Eğer Kürtleri düşman olarak görüyor olsaydım suriyelilerden sonra onlara kardeşim derdim. Tiksiniyorum onlardan. İyisi var mıdır bilmem ama ben görmedim. Aynı ırktan diye evimizi açtık yapmadıkları şerefsizlik kalmadı. Sokaklar onların çocuklarıyla dolu. İş beğenmiyorlar sonra dileniyorlar. Kendi ülkelerine defolup gitmeliler bence.
He suriyeli vefa kardeş he Reyhanlıyi kürt bombaladi cilve gözünu kurt bombaladi antepteki ev sahibini kürt öldürdu Karabükteki yaşlı adamı kürt öldürdu kız yüzünden adam öldüren kürtu değil mi allah seni ıslah etsin kürt düşmanlığı kanına işlenmiş
Suriyelilerin yaptiklarini sayabiliyorsun bak ben sizin yaptiklarini sayamiyorum o kadar fazla ki hepiniz icin soylemiyorum emin ol senin ne kadar varsa benim de o kadar kürt arkadaslarim var ve cogunun zihniyeti acik ve net vatan hainligi ne zaman dogdugunuz senelerdir yasadiginiz bu topraklari benimsersiniz o zaman bizde sizi benimseriz
Ben ülkücüyüm kardesimve fazlasiyla okuyorum emin ol neyin ne oldugunu senden iyi biliyorum birincisi evet bu topraklar icin savasan kurt atalarimiz da var bunu kabul ediyorum ama o kurtlerden su anda eser yok ikincisi kurtler zamaninda fazlasiyla cile cekmisler bunu da biliyorum ama sende sunu bil yaklasik 20 senedir kurtlerle kimsenin derdi yok doguya yatirim yapilmiyor demissin kesinlikle yapiliyor ama sizin salak gibi inanip arkasindan gittiginiz pkknin yakip yikmalarindan anca bu kadar yapilabiliyor vefasizsiniz hainsiniz ve bircogunuz cahilsiniz
Sen verecek cevap bulamiyorsun her yanitta konuyu saptiriyorsun sadece sen degil senin zihniyetindeki herkes boyle cunku neyi savundugunuzu bile bilmiyorsunuz keske biraz gozunuzu acabilseniz
Bari Suriyeliler sizin gibi PKK ya destek vermiyor polis araçlarını yakmıyor masum insanları öldürmüyor siz genellikle bu devlete çok zararınız oldu ondan olabilirmi bide utanmadan bu soruyu sormuşsun
Incisi dese ne olur altini dese ne olur bir işe yaramadiktan sonra. Dogru düzgün bir devletiniz bile yok. Biraziniz burada. Biraziniz irakta suriye de falan.
En İyi Cevaplar