Babam annemi çok üzüyor boşanmalarını istiyorum sizce ne yapmalıyım?

Hiçkimse annesi babası durduk yere boşansın istemez ama babam annemi çok üzüyor. Babam huysuz ve sinirli bir adam.Çevresindeki herkes ona sabrediyor patronu bile sabrediyor düşünün artık. Ağzı hiç durmaz sürekli insanlara sataşır. Annemde fıtık sorunu var ağrısı çok olduğu için aldığı ilaçlar onda uyku yapıyor. Babam annemi ne zaman uyurken görse sataşıyor uyandırıyor. Yine mi uyuyorsun falan diyor. Bu sadece basit bir durum tüm ömrünü hapishanede gibi geçiyor

Ben şu an iyi bir üniversitenin son sınıfındayım 1-2 sene sonra maddi olarak ayaklarımın üstünde durucam. Anneme boşanırsa ona bakacağımı nasıl mutlu olacaksa onu tercih etmesini söylemeyi düşünüyorum.(Çünkü geçen gün maddi özgürlüğüm olsa 1 saniye bu evde durmam demişti)

Kendimi bir yandan da kötü hissediyorum kendi yuvasını yıkan bir evlat olmak istemiyorum ama annem kanser olacak üzüntüden kadın 28 senedir hep sabrediyor yüzü gülsün istiyorum. Ve babam da şakayla karışıkta olsa annem ölürse hemen biriyle evleneceğini söylüyor. Şaka ama gerçek olacak bunu görebiliyorum.

Sizce ne yapmalıyım
Babam annemi çok üzüyor boşanmalarını istiyorum sizce ne yapmalıyım?