+1 yılSen çarşafı kökeleşmenin ürünü kadının bu dünyada cehenneme itilmesi diyorsun. Konuşma tarzın o kadar yanlış kü belki müslüman degilsin "peygamberin karıları" bu cümlende çok yanlış. Burası müslüman bir ülke. Burada isteyen etekde giyer çarşafda giyer buna sen karışamazsın. Etek giyenlerin çogu çarşaflılara her lafı eder erkeklerde eder ama çarşaflı birisi sizi agzına almaz sadece Allaha havale eder. Köleleşmek diyorsun peygamberimizin eşleride çarşaflılardı sen nasıl köleleşmek diyebilirsin ki? Bu dünyada cehenneme itilmesi diyorsun. Onlar zaten dünya hayatını umursamazşar onlar için ebedi cennet vardır. Sen şimdi bu soruyu burada sordun ve buraya çarşaflular hakkında kötü düşünen kişiler gelip birdaha çarşafa laf ettiler onun günahları sana da yazıldı ve cevPlar gelinceye kadar yazılmaya devam edicek. Seni bende Allaha havale ediyorum. Birgün öldügünde onlar cennete sense cehennemde kaldıgında KEŞKE diyeceksin. Sana tavsiyem Allahın emrettigi şeylere karşı çıkma. Seni Allah yarattı şu an istese canını alır belki çok günah işledin olabilir ama demekki tevbe etmeni ona gelmeni istiyor aç gözünü dünya hayatına dalma.
12 Yorumla- +1 yıl
kuranda mahrem yerlerinizi örtün diyor kapkara gezin demiyor. kapkara gezen her insanın gerçekten iyi bir müslüman, açık giyinenin de kötü biri olduğunu söyleyemez kimse. herkes istediğini giyer. zaten ankette de görüş belirtmiş herkes. herkesin inancı, allahı da kendinedir diye düşünüyorum ben. kapanan herkes namuslu açık herkes namussuz gibi bir düşünce asıl yobazlıktır
- +1 yıl
Kuranda evet örtün diyor ama herşey kuranda yazmıyor hz. peygamberimizin eşleri nasıl giyiniyordu sence?
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞu ülkede çarşaf giyinen insanları özgürlük savaşçısı olarak görüyorum. Hepimizden daha özgürler.
Size rağmen.104 Yorumla
Soran+1 yılooooovvvv gönüllü köleleşmenin özgürlüğü hahaha
- +1 yıl
hah aynen, Allah'a teslimiyetin özgürlüğü
Soran+1 yılpeçe giyerek neden o özgürlüğü doya doya yaşamıyorsun peki
- +1 yıl
Çok cahil kalmssiniz asıl kole sizin gibi cahillerdır herseyden habersiz ot gibi yaşıyorsunuz.
kapkara bir çarşafın altından elleri silahlı erkekler çıktı :D ve banka soydular :D o kadar'da kara olmasın. hani en azından yüzünü görelim :D ben dinlere saygılı insanımdır :D fakat fazla abartılı oldu mu eleştirme hakkımıda çekinmeden kullanırım :D
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 470 cevap paylaştı. Siz kadınlarımıza bu resimleri yakıştırıyorsanız birşey diyemem.
Onlar en iyi şeylere layık. Böyle kendilerini saklamaya değil..41 Yorumla
Soran+1 yılBana göre kara yobaz ların üründür bunlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılİki anket seçeneği de çok uçlarda olmuş, insan nasıl istiyorsa öyle dolaşmalı. Kimsenin giyimi kimseyi ilgilendirmez.
https://www.youtube.com/watch?v=kuAURNwt7jc13 Yorumla
Soran+1 yılerkekler de böyle giyerse peki düşüncen ne olurdu , veya böyle giyen kadınlar gün geçtikçe artsa
- +1 yıl
Bir şey değişmez, apaçi tiplerle aynı şey. İkiside göze hitap etmiyor ama kendileri bilirler
Soran+1 yılgöze hitap edip etmemesine göre konusmuyorum, bu tür kıyafetler kadının köleliğini sembolize eder , hapistir bu dünyadaki cehenneme itilmektir kadın için , bu yuzdne saygı duymam, Apaçi göze hitap etmiyor olabilir ama herhangi bir köleleşmenin ürünü değildir
Aile & Toplum konusunda 846 cevap paylaştı. Burka ya da kara çarşaf gıyecegıme dısarı cıkmam mazallah ya sesımden tahrık olan bı adam olursa? Sacma. Benim ıcın sacma ama giyenlere de saygım vardır aaa bu ne gıymıs diye öküz gıbı bakmam ya da gurur kırıcı kelımeler sarfetmem
34 Yorumla
Soran+1 yılkadının hapsedilmesine saygı duymam ki kaldı ki bu burkalı çarşaflı kadınlar bu kıyafetin dayatılması fikri tarafındayken asla saygı duymam
Soran+1 yılköleliğe,,, cariyeliğe,, kumalıka- cok eşliliğe,, pedofiliye ve cocuk işçilerin varlıgına d a izin verelim o halde,, çünkü dinde bunlarda var... üstelik islam dini kedni dayatmacı bir din ,,, çarşaflı insanların şeriat için cihad etmek gerektiğine inandıklarını biliyor musu n?
- +1 yıl
bır sanıyeee... ıslam dınınde kara carsaf burka nerde var? yuzunu kapatın dıye nerde yazıyor madem vucut hatlarını gostermek ıstemıyosan bol gıyersın olur bıter atıyorum kaşımdan burnumdan tahrık olan ınsan gozlerımden de tahrık olur dıye burka takıyolar da belkı adam sesınden tahrık oluyo okuz oldugu ıcın nolcak konusmıcak mı hıc erkeklerle bak bu yaklasım dogru degıl dogru olarak kabul etmıyorum bunu da heryerde soylerım adamın zıhnı fesatsa herseyden tahrık olur gozu dudagı falan bırak kapalı dıye cazıp gelır altından ne cıkacagını hayal eder yıne olur dıye dusunuyorum yanı kısacası yanlıs anlattım dusuncelerımı sana kusura bakma
+1 yılDünyanın en cahil insanları yobazın önde gidenleri.
33 Yorumla
Soran+1 yılAynen kardeşim saygı filan duymam bunlara
- +1 yıl
Sizde Faşistlersiniz ağızdan çıkan tüm sözler hatirlatilacak Allah aşkı icin sakinmislara ettiginiz tüm sözler hatirlatilacak. Allah herseyi görüp bilen işitendir. Sizin ne haddinize peygamberimiz (s. a. v) yolunda gidenlere dil uzatmak.
İslamın emri olan tesettür modeli bunlar. Bunlardan başka testtür modeli ben bilmiyorum. Yobazlık ve kölelik Allahın emirlerine uymamak ve Allahın verdiği nimetle ona isyan etmektir. Allahın sabrına şaşıyorum, kendisine ve dinine küfreden, yobazlık diyen kullarına nasıl sabrediyor, vallahi hayret. Sonra kuran'a bakıyorum, mahşerde onlara yangın azabını tattıracağız ayetini okuyunca rahatlıyorum.
35 Yorumla
Soran+1 yılYani şu burka ve maskeli balo kıyafetini varlıgına dair herhangi bir ipucu dahi bulunmayan bir tanrının emri ve Cehennem tehditi oldugu için kabullenelim öyle mi? söyler misin Bu tesettür emrinin ( bu haliyle ) dünyaya getirisi nedir amacı nedir , siz kendi ve Eşinizin hayatında bunu uyguluyor musunuz , uygulamıyorsanız neden?
Üstelik bu kadar kara düşüncelere sahip olupta böyle cinsel özgürlükçü ve cinsel açlığın tatmin sitesi haline gelen bir sitede editor olmanız da çok manidar!
Soran+1 yılHayır cevap veremiyorsun
Soran+1 yılpolemik amaçlı olmayan sorular nasıl olmalı sence?
verilen cevaplar içinde kimse bu kıyafetleri islamın emri olarak görmedi, belki takvadır diyenler oldu , ama sen bizzat "islamın istediği tesettür modelleri bunlar , en azından ben başka bilmiyorym dedin " burkayı tesettür modeli olarak düşündüğüne göre diğerlerinden farklı cevapların olmalı o yızden sordum , polemik amaçlı değil l
Çarşaf ve peçeyi doğru buluyorum. Bu resimde gözlerin kapatılması biraz istek meselesidir. Onun dışında İslam uygundur peçe ve çarşaf.
411 Yorumla
Soran+1 yılburkayı seviyorsun yani
Soran+1 yıluygun kapanma şekli nedir?
Soran+1 yılfitne oluşturma ihtimali nedir
- +1 yıl
Güzellik yüzde olduğu için ilk yüze bakılır. Bu yüzden bir kadının yüzü diğer haram olan erkeklerin gözüne ilişecek ilk yerdir. Haram olan erkeğin bir şehvet duygusu ile yüze bakma olasılığı var ise bu fitneye sebep olur. Bu yüzden yüzün açık tutulmasına izin verilse de böyle bir durumda kapatmak gerekir.
Soran+1 yılyüze bakış ile vucuda bakış bir mi yani? gözlerin erkekte hissettirdiği ile memenin ki aynı mı?
eğer öyleyse neden kadınların ellerini kesmesine neden olacak denli güzellikte Yusuf Peygamberin peçe takma zorunlulugu yok?
Soran+1 yılHaram olan erkeğin bir şehvet duygusu ile yüze bakma olasılığı demişsin , bu olasılığın oluş olmadıgını nasıl belirliyorsunuz? olasılık mühendisleriniz mi var yoksa :)
Soran+1 yılSen bir kadının yüzünü begenince şehvet mi duyuyorsun, diğer soruma cevap vermedin şehvet le bakma olasılığını neye göre hesaplıyorsun, neye göre peçe takmalı?
+1 yılBurka biraz abartı olabilir ama Çarşaf ve peçede sorun görmüyorum herkesin kendi tercihi herkesin kendi inancı. isteyen mini etek giyer isteyen çarşaf
00 Yorumla
+1 yılŞıklar saçma olmuş. Kim ne istiyorsa onu giysin diyorum ben. Yani C: Nötrüm.
07 Yorumla
Soran+1 yılBu tür elbiseler çoğalırsa veya erkeklerde su kıyafetlerin benzerini giyseler
- +1 yıl
Umrumda olmaz. Banane ki? Gelip benim kıyafetime karışıyor mu o? Hayır. E daha bana söz düşer mi?
- +1 yıl
Birincisi ben de o dine mensubum. İkincisi etrafında kaç tane çarşaflı kadın var da kölelikten bahsediyorsun?
Soran+1 yılSen kaçtane tanıyorsun , yoksa çarşaflı olup sosyal çevresi olan çarsaflı var mı da çarşaflılarla sohbet edebileyim de onları tanıyayım
- +1 yıl
Çarşaflı insanların içinde büyüdüm. Ve buna rağmen de A şıkkını işaretlemedim. Çünkü "insan ne isterse onu yapmalı, kimse kimseye karışmamalı." fikrini benimsedim. Bu fikri benimsemem de etkisi olanlardan biri de o çarşaflılardandı.
Soran+1 yılBak kardeşim çarşaflı biri kıyafet özgürlüğünü savunamaz, sana bunu benimseten kişi islami bakımdan cahil hükmündedir, çoğu çarsaflı Islamı daha radikal biçimde savunur ve İslamiyette kıyafet tercihi olmadıgını tesettür zorunlulugu oldugu nu bilir... her Islam devletinde açık dolaşmanın cezası kırbaçtır çünkü Islamın hükmüdür bu... çarşaf köleleşmedir , çarşafın kölelik olmadıgını büyük ihtimal etrafındaki çarsaflıların hallerinden Memnun görünmelerinden ötürü savunuyorsun , fakat unutma ki kölelik ilk defa kaldırıldığında en büyük darbeyi efendiler değil köleler aldı , çünkü evsiz kaldılar , hayatı devam ettirmek için düşünmeleri gerekiyordu , fakat düşünme işini efendileri gerçekleştiriyordu o güne kadar... birçok insan tıpkı senin şu an yaptıgın gibi kölelerin gayet hallerinden memnun görünüyor olmalarından yola çıkarak kaldırılmasının anlamsızlıgını vurguluyordu...
çarşaflı kadınlar neden köle değil sana göre , çünkü onları tanıdıgını söylüyorsun ve o çarşaflılar hallerinden
Soran+1 yılmemnun görünüyorlar... Bu çarşafın kölelik olmadıgı anlamına hiçbir zaman gelmez delikanlı bunu unutma
Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı. kendi isteğiyle giyinen bir insana karışma haddimiz yok. Fakat bir kadının böyle giyinmek isteyeceğini sanmıyorum.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. Çok hoş ve seksi kıyafetler.. Eşim evde sadece benim için giyebilir..
00 Yorumla
+1 yılBunlarla arkadaslik sayisal loto gibi. Buyuk ikramiyede cikabilir hicbir seyde.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGiyenlere Allah sabır versin. Ben peçe yapamam sanırım.
07 Yorumla
Soran+1 yılşu iki fotoğraftaki kıyafetler ne iğrenç ,, insanlığın yüz karası , neye yapıcan ki zaten
Cevap sahibi+1 yılİğrenç? Yüz karası? Bence siz kendinize bakın. İnsanlara saygınız bile yok.
Soran+1 yılşu burka gibi tiksinç bir kıyafeti savunan bir kadının kendisine saygısı mı vardır ki benim saygımı sorgulasın
Soran+1 yılkadının hapsedilmesine köleliğe saygı duymam kusura bakma
Cevap sahibi+1 yılBu kölelik değil özgürlük bana göre. İstediği kişi kendisini görebiliyor istemediği ise göremiyor. Kimin böyle bir özgürlüğü var?
Açık saçık kadınlar çok mu özgürler? Erkeklerin gözlerinin köleliğini yapmıyorlar da ne yapıyorlar?
Soran+1 yılO zaman neden peçe giyerek özgürlüğü doya doya yaşamıyorsun, erkeklerin gözlerine köle oluyorsun malum...
demagoglar sizi...
Cevap sahibi+1 yılÇünkü ailem bu tür şeylere karşı. Bana kalsa.. :)
+1 yılkaranlik yobaz evet ama yine de SAYGİ duyuyorum herkes benim gibi yanlis oldugunu dusunmek zorunda degil giyeni yargilamam asla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAklıma direk Yüzüklerin Efendisindeki Nazgullar geliyor. :D :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazi uckursuzlar rahatsiz olucak diye cuval giyecek degilim
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen katılıyorum
Gerek olmadığını düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılçarşafı severim
ama peçe nedir arkadaş010 Yorumla
Soran+1 yılislam peygamberinin getirdiği dinin emirleri bunlar maalesef
- +1 yıl
çarşaf yinede islamda yüzü örtün nerde deniliyor
bunlar tarikatların uyguladığı şeyler - +1 yıl
Soran+1 yılMuhammedin bütün karıları o şekilde giyinirdi ve dahi sahabeleriini karıları da...
Ayşe radiyallahu anhum anlatıyor ;
Ahzab süresinin cilbab âyetleri inince Ensar kadınları elbiselerinin yenlerini kesip başlarına sardılar, tepeden tırnağa örtündüler, sanki başlarının üzerinde siyah kargalar vardı (Sahihi Buhari /Celabib sf.134) yazıyor hadis kaynaklarında- +1 yıl
Hadisler sonradan uydurma kurana bak tek hüküm kaynağı kurandır. Bu arada müslüman değilsün sanırım. Araştırmayı seven bir arkadaşsan İslam ile Mezheplerin bambaşka dinler olduğunu araştırmanı istiyorum. Sorun olursa cevaplarım ben de agnostigtim yani senin durumunu biliyorum be anlıyorum ama inkar ettiğin din İslam değil sünnilik haberin olsun
- +1 yıl
Buhariye göre peygamber deve sidiği içmeyi emretmiştir vs. çok saçma şeyler var hadisler din kaynağı değil 200 yıl sonra emevi uydurmalarıdır. Tek kaynak matematiksel sistemle korunan kurandır.
- +1 yıl
@Aklımanickgelmedi
karışımıyıcam dedim ama dayanamadım
kim uydurmuş bu hadisleri deve sidiği içmeyi emretmiştir ne demek yani mantıksızlığın bu kadarı
Soran+1 yılSenin bir agnostik oldugunu. sanmıyorum veya daha önce öyle oldugunu...
Ayşe nin hadiste bahsettiği Celabib âyetleri baştan ayağa örtünme yi emreder- +1 yıl
Buharı de yazıyor. Eğer bilgin yoksa bana hadisleri savunma lütfen
Soran+1 yılKurandaki ayetler yoruma açıktır üç mezhepte peçe örtmenin farziyetine dair anlam çıkarmışlar , hanefilerde fitne zamanları peçe zorunlulugu vardır
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞunları giyeceğime kafama sıkarım daha iyi.
39 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇarşaf yasaklanmalı ayrıca belki içinde bomba taşıyor. Belki yakalanması gereken bir suçlu ve bu şekilde saklanıyor?
Soran+1 yılpeçe özgürlükmüş diyolar bir de altta... benim yorumuma birde baksana :)
Cevap sahibi+1 yılKölelik ne zamandan beri özgürlük olmuş? Bu kavramın bile içini boşaltılar.
Soran+1 yılburka giyinip özgürlüğün doruklarına çıkabilirler halbuse :D niye giymiyolarsa artık :D
Cevap sahibi+1 yılg*t ister çünkü ondan.
Soran+1 yılözgürleşme fırsatını ellerinden kaçırıyorlar :D
Cevap sahibi+1 yılMüslüman erkekler neyse de müslüman kadınlar için hissettiğim tek şey acıma. Yazık bunları giymeseler bile hayatları boyunca erkeklerin kölesi olacaklar. Evlenmeden önce babalarının evlendikten sonra da kocalarının. Üzülüyorum onlar için.
- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. özeniyorum çarşaflılara
10 Yorumla
+1 yılHerkeş kimsenin ne giydiğine karışamaz
00 Yorumla
+1 yılMide bulandırıcı
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
+1 yılBoyle sacmaliga gerek yok
00 Yorumla
+1 yılC) İstiyorsa giysin
03 Yorumla
Soran+1 yılBu kıyafetleri normal görüyorsun , ikinci de ki gibi birileri maskeyle dolaşsa normaldir diyecen yani
- +1 yıl
Normalin tanımı kişilere göre değişir ki ben normal ya da değil demedim, istiyorsa giysin dedim. Bir insan isterse bikiniyle isterse takım elbiseyle isterse çarşafla gezebilir. burada belirttiğim nokta "istiyorsa yapsın" bölümüydü. -.-
Soran+1 yıltakım elbise veya bikininin temsil ettiği şeylerle bu yobaz ürünleri bir değil , bunlar köleleşmenin ürünü , kadının bu dünyada cehenneme itilmesi, kimliksiz bırakılması demektir bu kıyafetler... ve buna saygı duyulmaz, her fikre özgürlük verilse cariyelik kumalık cocuk evliliklerinin geri gelmesi gerekirdi
+1 yılYasaklanmalı
12 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle
- +1 yıl
iyi o zaman mini etek de yasaklansın benim de göz zevkimi bozuyolar neymiş laik özgür medeni... he kardeşim çok özgürlük yandaşısınız belli bir kadın gider reklamlarda soyunur 5 kuruş için özgürlük medeniyet dersiniz ama Allah için örtününce yobaz gerici cahil köle olu gözünüzde. sizin gibilerin hala var olması insanlık adına acı... tartışılmaya bile değmezsiniz
Şıklar çok uçuk..
01 Yorumla
Soran+1 yılliberalizmin bokunu çıkaranlar için şık koymadım. ... önce liboşlar özgürlüğü uç tanımlara boğmasınlar sonra biz uç şıklar koymayız
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar