İslami (!) moda dergileri “saçımızı göstermeden maksimum ne kadar ve nasıl açılabiliriz” sorularına en âlâ cevapları vermekteler..
Bir pantolan bir gömlek bir eşarp bumu tesettür?
Bir pantolan bir gömlek bir eşarp bumu tesettür?
Aytuntaa sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
**Saçını örttüğü halde kollarını yukarı çekip bileğini açan kardeşim, sen tesettürlü değilsin..
***Saçını örtüp boynunu açan kardeşim, bu senin için de geçerli..
****Başörtüsünün göğüs kısmının üstüne salmayıp şeklinin belli olmasını sağlayan kardeşim sen de tesettürlü değilsin!!!
Tesettürü moda yapanlar, mezarda defile yapar artık. Allah ıslah etsin..
Evet şimdikilerin çoğu malesef tesettürü tarz yerine kullanıyorlar.. :(
Başörtüsü altındaki cildi, saçı belli etmemeli.
Başörtüsü altındaki yapay çıkıntıyı, yapay yumruyu belli etmemeli.
Başörtüsü gerdanı, boynu, çene arkasını, kulakları örtmeli.
Başörtüsü omuz zerafetinin belli olmasına engel olmalı.
Başörtüsünün baştan artan kısmının tamamı veya bir kısmı boyuna sarılmamalı, baştan artan kısım serbestçe yaka ve sırt üzerinden düşürülmeli (serbest salınmalı).
Başörtüsünün salınan kısmı ASGARİ bağrın üst kısmını ve sırtın üst kısmını kapsamalı.
Tesettürde bulunanın makyaj ile işi olmaz...
Ve tesettürü önemsemeyip kalbim temiz diyenlere : Örtünmeyi emreden Ayet var da
"kalbi temizlerin (!) örtünmesine gerek yok"
buyuran bir ayeti Kur'an'da bulamadık...
Tesettür başka bir olay tabi ki ama herkesin harcı değil.. Ben elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. Dar giymiyorum kollarımm boynum saçım kapalı.. Ama ferace giyemiyorum çalıştığım için. Usturuplu giyiniyorum. Güzel giyiniyorum. Çogu basörtü karşıtı arkadaşlarım ne kadar güzel giyiniyorsun diyerek başka bir gözle bakmaya başladılar bu konuya. Şimdi ben elimden geldiğince yapmaya çalışırken Bu yola girmişken bunu sorgulamak kimseye düşmez. Ben tek bir kişiye hesap vereceğim. O zaman ben de her müslümanı sorgularım. Bu mu müslümanlık!!! nEDEN dedikodu yapıyosunuz neden elelesiniz neden içki içiyorsunuz.. vsvss. Başörtülü olunca illaki bir sorgulanıyor. Bu milletin kafasını anlayamıyorum
neden moda dergisi ağzıyla konuşuluyor bu "tesettür" konusu? bence bunun üzerinde durulmalı. ha "kadınların tesettürü şöyle olmalı böyle olmalı" gibi özellikle erkeklerin ağzında sakız yapılmasını da son derece yanlış buluyorum. erkekler ilk önce kendi tesettürlerine dikkat etsinler.
Allah tesettürü sadece bayanlara farz kılmadı, bu bir.
Bayanlar şeytan falan değil, bu da iki.
asıl dini bilgileri kendi menfaatinize göre çürük bilgi olarak şekillendirmekten vazgeçerseniz,
belki her şey daha iyi olacak.
"giyinmiyorsunuz" derken? cümlelerinize beni katmazsanız daha iyi olur.
herkesin tesettür algısı farklı olabilir. o öyle rahat ediyor öyle giyiyordur. tamam belki yanlış bir pantolonla kısacık gömlek giyinmesi mesela, ama onun tesettür hakkında bilgisi o kadardır. kimseyi aşağılamamalı bilakis güzelce tesettürü anlatmalıyız belki de. en azından o pantolon dar bile olsa üzerine diz altı bol bir tunik giyerse tesettüre daha uygun olacağı söylenebilir.
velhasıl, yargısız infaz yapmak kimsenin haddi değil.
bazı erkekler bayanların orasındaki burasındaki yanlışı bulmayı meziyet haline getiriyor,
öncelikle kendi yanlışlarını telafi yollarına gitmeliler.
ha düzgünce tesettürünü takınan beylere sözüm yok.
lafım sizlere değil ben öyle giyinenelere değil nedense siz üzerinize alındınız öyle giyinenler alınmıyorlar da siz benle muhalefete giriyorsunuz benimle benim kızdığım tesettürü oyuncak hale getirmeyeleri “İslam’da kot pantalon giymek var mı? Bu türban sadece kıl örtüsü mü? Başı örtmek farz da, diğer muhtelif yerleri açmak, caiz mi? İnce çorap giyip bacakları sergilemenin anlamı nedir? Meşhur cemaatteki kadınlar neden hep dar pardösü giyiyor, küçük ve rengarenk eşarp takıyor? Düğünlerde orasını burasını sallayarak oynamanın dindeki hükmü nedir? Parklarda, sokaklarda gayri ahlaki görüntüler sergilemek müslüman kadına, kıza yakışır mı?” Kendini tesettürlü zanneden tüm kardeşlerime soruyorum? Gerçekten tesettürlü müsünüz? Sonra da eğer kendinizi tesettürlü olarak görüyorsanız, bunu ne için ve kim için yaptığımızı sorgulayalım.
bayanları baya incelemişsiniz, tebrikler. zaten tam da bunu konuşuyorduk: "tesettür"
neyse size kolay gele.
işte ben de bu konuştuklarınız üzere tam da şöyle düşünmem gerekirdi; bu adam bu kadar göz zinasının hesabını Allah'a nasıl verecek?
ama düşünmedim çünkü bunu sizin düşünmeniz gerekiyor. islam'da herkesin hesabı kendine beyefendi, bunu unutmayın. ha amacınız uyarmaksa bunun da bir üslubu olmalı. vesselam.
Süslüman diyoruz böylelerine.. Kendileri dahi neye inandiklarinin, hangi dinin inancına göre ortunduklerinin farkında değiller.. Değiller ki, daha çok nasıl göz alıcı olabiliriz gibi yoğun bir çaba icerisindeler.
Muhtemelen.. Öyle anlaşılıyor.
Kapandiysa, bir kapalı gibi giyinmeli.. Bu kadar basit ve net bir konu. Neden hala açıklanması gereken birseyler varmış gibi bir tavirdadiniz.. Yanlış. @ayça000
Tesettülüyüm. Ve ben pantolon giydiğim zamanlar üzerimi kapatacak tunik giyiyorum veya ferace. Diğerlerinin hatası pantolon ve gömlek giyenler yüzünden gerçek tesettürlüleri de görmemezlikten gelmeyin. Hep hatalı olanı görmeyin, birazda etrafa bakın çoğu dinine uygun giyinmiş.
Dışarı çıkarken makyaj yapmam deve hörgücüde yapmam topuz hiç yapmam zaten ama inşallah yakında siyah bir ferace giyicem o zaman tam tesettürlü olucam
Teşekkürler
Elhamdülillah öyle olduğumu düşünüyorum. Çünkü makyaj, pantolon, topuz, renkli ve dar giyinme yok. Siyah başörtüm ve feracem vazgeçilmezim
Aminnn inşaallah :)
öyle dergilerle hiç işim olmadı tesettürü ben Hocamdan öğrendim öylede gidiyor...
önemli olan kişilik. başörtülü olunca melek felan olmuyor. başörtü takmamaya yemin ettim nerdeyse. ben muhafazakar bir ailenin kzıyım. annem açık ama abim ve bende dahil 5 vakit namazımızdayız. asla dizüstü giymem. asla dekolte giymem vs. o gün sokak ortasında öpüşen başörtülü gördüm yanından geçerken ben utandım o derece vahim bir durum. ama hepsi öyle değil. yinede ne kadar başlarını örtselerde açıklarla aynı standartlarda giyiniyolar. kısaca önemli olan karakter. sokak ortasında öpüşüyor ama başörtülü iyidir demeyin
Kendi dediğnz birbirine tutmuyor malesef namaz kılıyorsnz ama niçin kıldığınzı bilmiyorsnz tesettürün neden takıldığını bilseniz mahşer gününde o sıcağın anlında sizi gölge gibi koruyacak çünkü bu dünyada haramlardan uzak durduğunuz için lİyilikle ne alaka insanın içi fesat olsa o ahlaksızlığı başı açıkta yapıyo kapalı da benim anlatmak istediğim nokta tesettürü Allâh farzını uygulayarak takması kendi tarzını göre giyinmesi değil
Hakkıyla uygulamaya çalışanlardanım.
Bence tesettür demek görünüşten öte davranıştır tesettürlülerin biz açıklardan tek farkı bir bez parçası olamaz
Pardon ona tapmam mı gerekiyordu anlamıyorumya bir bez parçasını düzeltmek için saatlerini verirler ama Allah için hiçbirşey yapmazlar
Benim şikayetim kendini dindar gösterip din adına hiç bir şey yapmıyan insanlar
Değilmi sonuçta o dünya malı değersiz birşey
Tesettürü gerçekten sadece bir bez parçası olarak mı görüyorsun!!! Tesettürlü olmak zaten Allah yolunda yapılan birşeydir! Dinimize birazcık Saygın varsa birdaha türbanı bez parçası olarak görme! o bez parası Dediğin şey sana eksi değil Artı katar...
mesela benim en nefret ettiģim şey tesettürlü bir insanın açik ve dar giyinmesi!
Ama Tesettür tarza pek bakmaz gerekeni yapacaksın onu kendi tarzına uydurarak ANCA okadar olur😊
İşte bizde öyle gerizekalılar var!
gerçekten ateistim :)
Ateistten +1 kardeşim 👍
onun inancına yakşaşımıda böyledir. Bana nee..
Degilim
Tesetturlu degilim
Tesettürlü degilim
Tesetturlu degilim.
Mazereti olur mu bunun? Sonucu var. Tesetturlu degilim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?