Arkadaşlar sizce kaymakamlık'' nasıl bir meslek ?
Kaymakamlık Mesleği sizce nsıl?Yorumlarınızı bekliyorum.
Kaymakamlık Mesleği sizce nsıl?Yorumlarınızı bekliyorum.
Kaymakamlık için kpss P40 puanın yüksek olması lazım.90 puanın üzerindeysen başarılı sayılırsın.sonra kaymakam adaylığı sınavına gireceksin başarılı olursan mülakat aşaması var.Genelde gözü yükseklerde olanlar kaymakamlık hayali kurar ama çok azı başarır.Üniversite bittikten sonra ortalama 2 yıl eve kapanıp ders çalışman lazım.Eğer okuldayken çalışmaya başlarsan mezun olduğunda bir temelin oluşmuş olur.Ve 1 yıllık çalışmada yetebilir.Onun dışında mülakat olan heryerde torpil vardır bunu unutma.Ama çok iyi karar vermeni tavsiye ederim.Kaymakamlık apayrı bir meslektir.Normal bir insandan farklı bir hayatın olur.Öyle her istediğin yere her zaman gidemezsin tatilin olmaz.Sorumlulukların fazladır.Sürekli yer değiştirirsin.Belli bir yerin yurdun olmaz yani.Kaymakamlık bir idealdir.Bütün bunlara tamam dersen her türlü şeye razıysan en büyük hayallerinden biriyse çalışmaya başla.Şimdiden başarılar...
yönetici seviyesinde bi memurluk sıkıntı yaşamassın
Sorumluluğu fazla,kul hakkına girmeniz de çok kolay.Dikkat edin,hakkınızda hayırlısı olsun kardeşim:)
Severek,hakkını vererek yaparsanız,ne mutlu.
Cevap
2Cevap
Milletin heceleyerek okuması dışında güzel :)
:) ehu ehu neden böle bir isim yapmışlar anlamış değilim doğrusu
Gerçek Kökeni...Kaim-i Makam dır Türkçeye bu şekilde girmiştir.TÜRK DİL KURUMUNA sormak lazım :D
Torpil sağlam galiba:)
Yok kardeşim kaymakamlıkda torpil felan yok çok iyi araştırdım.SAdece eğitim istiyo.Üniv kazan 4 yıllık siyasaldan bi bölüme git sonra kpss ye gir 75 üzeri al mülakatı geç satjı bitir kaymakamsın.Sonra altına makam aracı şoför lojman vs...Ama 30 yaşına kadar 2 yılda bir vilayet değiştiriceksin .Sonra şark görevi felan var maaşı 5 bin tl yi buluyo stjarken 3 bin tl felan alıyosun öyle işte kafam karıştı napsam diye.2.seçenek olarak Sosyal bilgiler öğretmenliği var kafamda ama bilmiyourm
Benim arkadaş uğraşıyordu bu işlerle dolaylı yollardan birilerinin tavsiye etmesi lazım diyordu. Bence daha fazla araştır derim. Normal memur olmak için millet bir dünya torpil istiyor vs. bunun içinde vardır bir şeyler.
kaymakam olmayı düşünüyorsan zor
Ne gibi zorluklar mesela ?
öyle kolay degil kaymakam olmak mülakattan gececeksin ingilizcen iyi olacak
Onları kolay çalışınca hepsi olur.Kafamdaki tek şey bir süre 2 yılda bir vilayet değiştiriyosun.İşte o beni biraz çekindiriyo.
ona da alışırsın
Sevmem bu meslegi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar