Aylık 2000 Tl maaşım var ailemle yaşıyorum ayrı eve çıkmak için para biriktiriyorum kıyafettir bakım ürünleridir bu tip şeylere çok para harcıyorum sizce 2000 Tl maaşla tek başıma geçinebilir miyim? evlenmeyi düşünmüyorum
Cevabın nedir?
geçinirsin tabi. evkirası 600-800 olsa geriye 200 kaldı 300 de ev su interne t felan 900tl de sana kalıyıor bir bayana ne ki o:) 400 yiyecek desek 500 tl normal hayatına yetermi giyicek felan ? ama kirayı düşüre bilirsin dışarda yemezsin olur biterde şey 2,5 maşş olsa senin için daha iyi 1m kalır snein kişisel tarfına giyiceğine eylencene felan ya abi yanlıyom bir kadına 2,5 yetmez mk nerede yeticek ulvvvv evlenmicem mk şuna bak hesap baya kabarık :) sen eniyisi zengin koca ara helede istanbuldaysan illa lazım sana :) orası akdenizden kat kat pahalı ve yaşam koşulları daha zor sırf otobüsle gitsen 200 tl yapar aylık en az :( yani zengin koca bu hesbaı yaptktan sonra evlenmiyicem :(
07 Yorumla
Soran+1 yıl500 tl imkanı yok giyeceğe ve kozmetiğe yetmez. zencin koca istemiyorum ya bana göre değil evlilik
Soran+1 yılArtık bir şekilde tutturucam kıvamı. Giyim/kozmetik dışında hiç savurganlığım yoktur aslında 1 ay alışveriş yapıp diğer ay yapmasam olabilir. Yalnızlık güçlülük bence de
- +1 yıl
ama söyliyim iştekyen kötü davranışlara uğradığında eve gelince sıcak ve şefkat dolu ve kıllı-kaslı bir gögüs bulamıyıcaksın :( bunuda düşün bu arada sonuçta hayatı tek yaşamak sıkıcıdır para bende gib olsanda sıkıcı olur 1-2 sene sonra intahara meyilli olursun yani :( https://i.hizliresim.com/RVYyja.gif bide düşüncelerin güzel ama bu ddğimi yapay olarak yani evlenmeden de yapa bilirsin bu da iyi bir fikir. düşünceni sevdim her anlamıyla:https://i.hizliresim.com/RVYyja.gif
- +1 yıl
sondaki gif yanlış olmuş :) https://i.hizliresim.com/rVQLnz.gif
Soran+1 yılKötü davranış görmedim daha çalışmayı çok severim tembellik yapmam herkesle iyi anlaşırım güleryüzlüyüm de. Birsürü arkadaşım var yalnız yaşayan onlarla sürekli beraber oluruz zaten sıkılmam:)
- +1 yıl
eeee E. İ. G seçdedik yapmadın ne yapak küsek bari :) https://i.hizliresim.com/RVYBrR.gif
En İyi Cevaplar
Ev işi ilk başlarda sıkıntı eşya parası falan zor ilk aylarda faturalar ne kadar gelecek onuda bilmiyorsun. Her şeyin tamsa 2000 lira yeterli olacaktır. Zaten 3-4 ay sonra ortalama giderin belli olur. Risk alabilirsen çık dene. Ne kaybedersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖnce her şeyin parasını ayarlayıp öyle taşınmayı planlıyorum zaten. Tek başıma yaşayacağım için de hemen kurulu olmasına gerek yok ben her ay ihtiyacıma göre döşerim evi
canım bende 4 yıldır tek yaşıyorum ondan biraz fazla gelirim var ev benim, araba aldım ve inan para bile biriktiriyorum. tatilimi de gayet krallar gibi yapıyorum ve borcum yok :) ilk başlarda bütcene bilip ona göre davranırsan işleri yoluna koyduğunda tıkır tıkır işlediğini göreceksin. :) bol şanslar...
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim içimi rahatlattın bir kaç ay kendimi sıksam yoluna koyarım heralde
Soran+1 yılevet var. teşekkürler tekrardan :)
- Aile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılUlan millet 1,500 ile ailesini geçindiriyor, sen kalkmış tek kişiye yeter mi diyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılKabalaşma. Masraflı biri olduğumu belirttim yetmez diyenler de var demek ki herkes yeteceğini düşünmüyor
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
66Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiz 5 kisiyiz ailede annem çalışmıyor babamın maaşı 2 bin. Üniversitede okuyorum kardeslerimse daha ilkokulda. Biz bütün aile 2 bin maasla geciniyoruz. Biraz düşünceli olalım arkadaslar. Asgari ücretle gecinen aileler de var. Madem tek basinasin biraz masrafini kıs bence.
10 Yorumlabence başlarda zorlanırsın eğer kıyafete fala çok para harcıyosan ama sonra bir yola koyarsın yeter yani :D la 2000 az para mı :D millet aile geçindiriyo daha azıyla yapmayın yetmez diyen arkadaşlarım :D
00 Yorumla
+1 yıl2000 tl iyi bir para bu devirde şefim
Kullanmasını bilirsen tabikide yeter nasımı
Maaşından çok harcarsan ne ay sonun getirirsin nede gün sonunu selametle00 YorumlaGayet te yetişir ama kendine güvenebileceğin bir ev arkadaşı bulursan daha iyi olur tek başına sıkılırsın bence.
04 Yorumla
Soran+1 yılküçük yaştan beri alışkınım yazları çadır kurardım evin bahçesine kimseyle muhattap olmazdım yemeklerimi falan oraya taşırdım. Yalnızlığı çok seviyorum sıkıntı yaşamam heralde
Soran+1 yılumarım dediğin gibi olur. Teşekkür ederim
+1 yılEV kirası ortalama 1000 tl versen yemek içmek faturalar zor ama idare edersin
02 Yorumla
Soran+1 yılkira değil alıcam evi
- +1 yıl
en alman için peşinatın olması lazım nakit alıyorsan sıkıntı yokta kredi falan çekeceksen alacagın evin % 30 kadarı cebinde olmalı sonra üstte ev alıcam dememissinki
Hahahaha komedi ya :D biz 3 kişi 1000 lirayla 6 ay geçindik.2000 TL sana yeter üstüne birikim yaparsın.
00 Yorumlaben de tek yaşıyorum 2000 lira maaş alıyorum bana iyi kötü yetiyo da siz kızları kozmetik ürünleri çok masraflı olduğu için sıkıntı olabilir
00 Yorumlatabıkıdee yeter bın tl ıle gecınenler var sen teksen artar bıke
10 YorumlaSana bu paranın yetebileceğini sanmıyorum 😁 şaka bir yana kirayla zor bence kira olmasa iyi
02 Yorumla
Soran+1 yılkira yok ev alıcam
+1 yılKıyafete, kozmetiğe fazla para harcayamazsın tek yaşarsan
00 Yorumla
+1 yılev arkadaşın olacak mı yoksa tek mi çıkacaksın önemli olan bu bence
02 Yorumla
Soran+1 yılTek
- +1 yıl
O zaman 400 Tl yi geçmeyen bir ev tutmalısın kahvaltı ve akşam yemeklerini evde yapmalısın ancak hafta sonları dışarıda ymeke yersen o zaman olabilir tabi bir de hangi şehirde oturduğun ev-iş arası ulaşıma apara verip vermediğin de önemli eğer mümkünse evi işine yürüyerek gidebileceğin bir yerde tut
950 lira ile geçinen 5 kişilik aileleri baza alırsak evet geçinmen gerek.
00 Yorumla
+1 yılOturacağın yerin kirasına bağlı. Eve çıkarsan süsünden biraz kısman gerekebilir. :)
00 Yorumlaİstanbul'da ise ucu ucuza zor geçinirsin. Daha kucuk bir sehirde cok rahat geçinirsin.
00 Yorumla
+1 yılYeter tabiki bakma bazıları fakirlik psikolojisi sergiliyor ama
bir çoğu işsiz00 Yorumla
+1 yılbir yerden sonra yetmiyor dünya büyüdükçe cüzdanlar , istekler büyüyo
02 Yorumla
Soran+1 yıldoğru ya bende ondan korkuyorum
- +1 yıl
umarım daha kazançlı işi olur belki farklı şeylerde yaparsın :)
şunu bilirim ayağın ve yorganının ölçülerini biliyosan o aya yorganına göre uzatırsın. ha yorgan büyüdü ayamı uzatim dersen.. hiç bir yorgana sığmaz o ayak
00 Yorumla
+1 yılyeterde artar ama neden bu soruyu gizli olarak sordun anlamadım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı.
+1 yılseni bilmediğimden yorum yapamam ama ben mümkün değil geçinemem..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılgeçinirsin bende yanlız yaşıyorum 3.500 alıyorum zorlanmazsın yani ama kiralar uçuk
01 Yorumla
Soran+1 yılkira değil ev alıcam
bence 1+1 dairelerdde yaşarsasn yetebilir sonuçta kışın en çok maliyet ısınma küçük bir ev seni rahatlatır tek kişi geçinebilir diye düşünüyorum..
00 YorumlaAsgari ücretli koskoca aileler geciniyo sen ne diyosun
00 Yorumla5000 tl maas alsan harcamalarinda ona göre gelisir yani harcamalarina dikkat edersen gecinirsin
00 YorumlaYasadigin sehre bagli İstanbul gibi yerde biraz zor
10 Yorumlaİsteyen 1000 tl ilede gecinir kimisi 5000 tl ile gecinemez. İs sende bitiyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 701 cevap paylaştı. Asgari maaşla koca bir aileyi gecindirenleri düşünürsek bu parayla hayli hayli geçinirsin. Tutumlu olmak şart
00 Yorumla
+1 yılKiyafettir, kozmetiktir ayakkabidir cok alis veris yapiyorsan o para yeter ama hic kenara koyamazsin kazandigini yersin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı. nerde yaşadına bağlı ve snein hayat yaşantına bağlı olarak değişir
00 YorumlaKiral gibi gecinirsin haci valla birazda az tutumlu ol az ha fazla degil tamamdir
00 Yorumlaiki bin tele ne la millet 1500 ile aile geçindiriyor. 800 ile geçinenler var.
00 Yorumlayaşadığın yere göre değişir ama çok para harcayan biriysen zor
00 Yorumla
+1 yılTek başına eve çıkarsan imkanı yok yetmez. Kira falan hele bitirir seni. Ama aileyle fazla bile yeter.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenimle evlenirsem geçinebilirsin 4000+2000= 6 bin
5 yıl tecrübeye ulaştığımda mayış 8bin olacak26 Yorumla- +1 yıl
hangi iştesin
Cevap sahibi+1 yılsavunma sanayisinde ar-ge mühedisi
- +1 yıl
:))))) mayış iyimiş
Cevap sahibi+1 yılokuduğum yere göre az bile ama ne yapalım idare etmeye çalışıyoruz
Soran+1 yılAllah daha çok versin ne diyim
Cevap sahibi+1 yılo değilde 2000 çok gelebilir falan ama geçinmek zor bu devirde. ben 1 yıldır çalışıyorum. ama bir dünya borç yaptım. kyk kredisinin geri ödemesi, araba kredisi ev kirası vs derken para kalmıyor ay sonuna.
asgari ücretle 4 çocuk geçindirenler var :) bu tamamen senin sosyal statüne bağlı
00 Yorumlayeter yeter nasıl hayat yaşayacağına bağlı bu ama yetirmeyi bilen o maaşla aile geçindirir
00 YorumlaBiraz para biriktir ondan sonra çık ya da arkadaş bul senle çıkacak
00 Yorumla950 tl ile ailenin gecindigini varsayarsak yeter de artar bile
00 Yorumlayeterlı 1+1 bir eve cıkarsın gül gibi de yaşarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılVatandaş 890 lırayla aıle gecındırıyor hanfendi ;)
00 Yorumla Hangi sehirde yasadigina bagli
04 Yorumla
Soran+1 yılAntalya
Soran+1 yılMarka takıntım var alkol/sigara yok
+1 yılSana yetmez bence, İstanbul'da mısın?
02 Yorumla
Soran+1 yılAntalya
- +1 yıl
500 gibi kiralar varsa yeter, kiraları bilmiyorum antalyadaki
yeterli harcamasını bilirsen yeter
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. kira verirsen alışveriş yaparsan yetmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılSanmıyorum kira zaten 1000 tl olsa çok zor
02 Yorumla
Soran+1 yılkira yok ev alıcam
- +1 yıl
Çok zor
+1 yılDertsiz başına dert arıyorsan çık
04 Yorumla
Soran+1 yılniye
- +1 yıl
tek Başına ne yapacan sapığın bol olur
Soran+1 yılsırf onlardan korunmak için evlenmek mantıksız
- +1 yıl
sana evlen diyen mi var..
+1 yılGeçirirsin nerede tutacaksın evi
07 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum daha karar vermedim parayı 2 aydır biriktiriyorum
- +1 yıl
İl neresi hem yardıma ihtiyacın olduğunda bn destek çıkarım sana ;)
Soran+1 yılAntalya.3 seneye anca toplarım parayı teşekkür ederim
- +1 yıl
Bende Şanlıurfa da tek kalıyorum. 3100 maaş alıyorm 1200 kira ödüyorum
Soran+1 yılkira çok sıkıntı iş ya. Maaşımın yarısı oraya gidecek üstelik kendi evim olmayınca rahat da edemem
- +1 yıl
O zaman kredi çek kira gbi bankaya öde
Soran+1 yılbakalım bir yolunu bulucaz
Ne işinde çalışıyorsun :)
00 YorumlaMillet geçiniyor da sen mi geçinemeyeceksin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı. nerde yaşadığına göre değişir
00 Yorumlayeter tabi bazı seylerden de vazgec ama
00 Yorumla2500tl ile ev gecidirip çocuk bakıyoruz
00 Yorumla
+1 yılMazotuma bile yetmez, malesef.
00 Yorumlayeter yeter merak etme
00 Yorumlatek kısıye yeter ya kıran mıran yoksa
00 YorumlaOn bin yine yetmez sana.
00 Yorumla
+1 yılalisveris hastalığın yoksa benim gibi yeter o sana
00 Yorumla
+1 yılPahalı bir şehirde yaşarsan yetmez.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 722 cevap paylaştı. Karı kız oratmı yoksa yeter
00 Yorumlakira verirsen biarz Zor
istambulda mi?01 Yorumla
Soran+1 yılAntalya
bana bile bakarsın :)
02 Yorumla
Soran+1 yılsen dur bir şimdi:D
- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi