Tesettür özgürlük müdür değil midir?
Bence özgürlüktür. Siz ne diyorsunuz? Videoyu da izleyin güzel tespitler var.
Herkesin inancı giyini yaşayışı kendine özgü bana özgür gelmiyorken bir başkasına gelebilir. Açık kadınlara bakıldığı kadar tesettürlü kadınlara da bakılıyor artık
İşte önemli olan bakılmayı engellemek. Dediğin gibiyse tesettürlü dediğin o bayanlar gerçekte tesettürlü değiller o zaman.
Türkiye diye aşağılamak istemiyorum çünkü vatanımı seviyorum. Ama bakılmamak diye bir şey yok sen her ne kadar kapatırsan kapa bakan oluyor olmaya devam ediyor. Dışlamak değil yazdıklarım kadın olduğu için açık kapalı fark etmiyo kim Gözlerinizi haramdan sakının ayetine şu zamanda uyuyor ki hem kadın için hem erkek
Haklısın önce o ayetin emrini yerine getirmek lazım. İzledin mi bilmiyorum ama videoda da söylendiği gibi ayet önce erkeklere bakışlarınızı indirin diye emrediyor. Öncelik bizde ama şu zamanda herkes bir tarafından tutmalı bu işin. Hem erkek için hem kadın
Evet izlemiştim ve benimde hoşuma gitti. Biliyo musun tesettür bir yere kadar insanlarımız bunu anlamıyor Kur an da her yasağın bir sebebi var. Kadınlar güç yönünden erkekle eşit olmasa da maddi ekonomi ve sosyal açıdan eşit. Tesettürü de bu yüzden kısıtlama- zorlama vs olarak görüyorlar neden? Çünkü açıp iki satır bir yerlerden doğru düzgün bişey okumadıkları için.
Aynen katılıyorum sana. Zaten şunu insanlar anlamıyorlar İslam kadını aşağılamıyor aksine değer verip onun ayaklarının altına cenneti koyuyor. Güzel görüşlerin için teşekkür ederim.
Videoyu izlemeye gerek yok sağlıklı düşünen bir insan zaten özgürlük olduğunu bilir Her insan özgürdür başkasının özgürlüğüne zarar vermediği sürece
Sen böyle diyosun da toplumda şu anda kısıtlamaymış gibi bir düşünce çoğunlukta.
Düşünen insanlar diyor zaten kulaktan dolma bilgilerle insanlara bir şeyler söylenen saygısız ön yargılı düşünmeyen sorgulamayan tipler oluştu bunlar kendilerine Müslümanın diyenlerde de var diğer inançlara mensup olan insanlarda da var tek yapmamız gereken düşünmek okumak sorgulamak
Özürlüktür bencede abicim...
Bazıların dolduruşuna gelip doğru bildiğimizi yanlış söykemek olmaz vesselam
Cevap
8Cevap
Bence de haklı.
Ama şu var. Kara çarşaf giymek isteyen de bana göre giyebilir. Ama bu aşırıya kaçmaktır.
Ve emin olun ki bu kadar aşırı yanlış dinin kullanıldığı yerde bir o kadar zıt yönde ahlak bozulması yaşanacaktır
herkes istediğini giymekte özgürdür tesettürde giyebilir ya da giymeyebilir. başkasının özgürlüğüne mani olmadıktan sonra istediğini yapabilir.
abi adam mevzuyu gediğine oturtmuş budur :D süper bir video olmuş
Hic katilmiyorum. Tamamen kadinlari asagilayan bir video.
Ben tesettüre karşı değilim hatta tesettürlü birisini bulursam kaçırmam #D
Dogru yapanin emegine saglik
Seçimi özgürce yapıldıysa özgürlük yoksa zulümdür.
Abi kapanmak açmaktan iyidir.
Özgürlük.
Bence de. Ama neden sence?
Bireyin inancına, tercihine yönelik bir özgürlük.
Kısıtlama diyenler vardır ya hani.. Şöyle düşün o namahrem helal haram bu kavramlara inanıyor ve kendincr belirlenen helal konularda eşine ait olmak istiyor salt.. Onun için bu özgürlüktür hakkıdırda..
Bence kisitlama.
Neden sence?
Aksi dusuncelerdeyiz. Ben sana saygi duyorum sende nana saygi duy ltf. Babamda annemde haca gitmis insanlar. Evde sukur 5 vakit araliksiz ibadetlerini ediyorlar. Kalkip burada din tartismasima girmek istemiyorum. Ben. ozgurluk diye duymuorum o kadar
Aksi düşüncelerde olmamız tartışacağımız ya da sana bunun özgürlük olduğunu zorla empoze etmeye çalışacağım anlamına gelmiyor. Sadece düşünceni bilmek istedim.
Rational bir insanim. Erkek kadin ayrimi yapmam. Erkekleri ustun ya da kadinlari asagida gormem. Tesseduru arastir kimlerden esinlendigi ortaya cikar.
Seçim^^
bende kanks
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar