Kaynanam menfaatçi mi acaba?

Merhabalar. Kaynanamla ilgili kafama takılan birşeyi dile getirmek istiyorum. kaynanam herşeyin hesabını yapıyor. Yani durumları yok ama kaynanamda çok abartıyor. Ben çeyizimi dört dörtlük yapıyorum üstümüze ne düşüyorsa en iyi şekilde yerine getiriyoruz hatta fazlasınıda yapıyoruz onlara ait olan şeyleride biz alıyoruz ama kaynanam yok şu kız tarafına düşer yok bu kız tarafına düşer. Ben nişanlıma ve annesine özel günlerde hediye alırım ve kullansınlar isterim ki zaten kullanıyorlar. Onlar da bana alırlar ve ben kullanmazdım sırf durumları yok yeni kalsın aldıkları evlenince kullanayım diye kaynanam bayramlık aldı bana ama anneme demiş bizde kız tarafı hediyeleri kullanmaz. Kız tarafı şunu yapmaz bunu yapmaz. Bu alır şunu alır. Annem ileride kızıma ev alıcam dedi. Kaynanam geçen bana dedi hani ev alıcaklardı sana. Ki annem ileride çocukları olsum güvenceleri olsun diye. Ama kaynanam şimdiden alınmasını istiyor heralde. Ya ben kaynanamı seviyorum o neden böyle hesap kitap yapıyor. Ben zaten sıfır masraf yaptıran biriyim çay bile içmem dışarda paraları gitmesin diye o neden öyle yardım litfen:(?
Kaynanam menfaatçi mi acaba?