"İşte bir takım hokkabazların 'dindar' diye yutturmak istediği Atatürk ve İnönü imzalı cami satış kararnamesi. Hem de bir tane, iki tane değil, tam 12 cami, 5 mescid ve bir tekke toptan satılığa çıkarılıyor. Batan devletin malları bunlar... 'Satılık İmparatorluk' dediği buydu.
Bu arada nazar-ı dikkatinizi çekeyim: Kararnameyi 11 bakan imzalayacakken sadece 7 bakanın imzası var, 4 bakan diğerinin vekili olarak imza atıyor. Yani idare iflas etmiş resmen, bakanlar istifa etmiş, yerlerine de atama yapılmamış, Maarif Vekil Vekili gibi ucubeler ortada.
Ha sorsanız o devre Altın Çağ derler değil mi? Alın, gözünüze sokun Altın Çağınızı. Biz Osmanlı'nın Gümüş, hatta Bronz çağına dahi razıyız.
Araştırmacılara not: Belge Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi'nden, kayıt numarası ise belgenin üzerindedir."
Öncelikle niyetim kişileri savunmak değildir. Ama bu kadar basit düşünülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Son 15 yılımızda o kadar Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili belge video resim paylaşıldı ki acaba doğruluğu nedir? Bu zaman da devletimizin adaletli yönettiğini inanmak ne kadar güçse bunlara göre hareket etmekte o kadar da zordur. Eğer tarihimize bakarsak sadece Osmanlı Devletinden ibaret olmadığınız da bilinmesi gereklidir. Yaşanan olaylar ve yönetimleri birbirlerinin arasındaki farkların nasıl bu kadar çelişki içerisinde olduğunu görmemekte biraz cahillik olur. Ülkemizin geldiği durumu o gün ki gerçekleşen olaylar da Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ön plana çıkmıştır o olmasaydı farklı biri olur yine bu durumlara gelirdik. O gelecek kişiyi çoğunluğu yozlaşmıış toplumumuz suçlamayacağını mı iddaa ediyorsun. Bana çok gülünç bir iddaa geliyor. Eleştiri eleştiri eleştiri altertanif çözümü olmayan eleştiri yok hükmündedir. Yapılan suçlamaların hiçbir ibaresi olmadığı gibi elinize bir şey de geçmeyecektir. Bir Şah İsmail ve devlet hükümdarlarının kardeşlerinin arasındaki uyuşmazlık ve idam edilmeleri, bir moğol istilası ve İslamiyetin Türkler üzerindeki etkisi bunları bilemiyorsan bugün Atatürk'ü suçlaman da çok normal neden mi bu ülkenin sağcısını solcusunu idam ettiren işkence ettiren birini halkımız Cumhurbaşkanı yapmış kimi kime şikayet ediyorsun ki , halk nasıl yönetilmek isteniyorsa öyle yönetiliyor. Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen. (Yunus Emre) Derviş Yunus özü bulmuş maksat özü bulmakta ki kemale eresin!
Yukarida sana bir şey anlattım anlamamak için ısrar ediyorsun. Yıllarca Osmanlı yı itibarsızlaştırmak için tarih kitaplarında boş bilgiler verdiler. Arşivdeki amcana söyle BİR TÜRLÜ AÇIKLANMAK İSTENEMEYEN VE TÜRK MİLLETİNİN BUNA HAZIR OLMADIĞI VASİYETİ NEDİR? nasıl bir vasiyet ki millet buna hazır değildir kusura bakma ufak şeylerle bir şeyler elde edilemez ki günümüzde bir parti teşkilatının önünü kapatıyor diye cami yıkılmaktadır bugün nerde olduğunu bilmeden geçmişini anlamak zordur. Bana sorarsan pek de önemli de değil altı üssü bir cami kul yapısıdır. Onu yıkanda bir kuldur. Kişi aynı beden farklıdır. Senin için önemli olabilir benim için değildir biz kul yapıtlarına tapmıyoruz. Varlık ile yokluk arasındaki ince sınırı bilmekte fayda vardır. Tabi anlayana kısaca işin özeti bir kağıt parçası için ceddime sövemem. Çünkü yaptıran da yapan da aynıdır. :)
Konudan bağımsız olarak yorumlarda özelleştirmeyle satışı aynı kefeye koyanları gördüm. Bu doğru değil özelleştirme, iki sade vatandaşın yapacağı bir satış ya da kira sözleşmesindeki gibi iki "eşit" arasındaki bir sözleşmeyi içermeyip devletin üstün yetkileri olan ve şartlar koyup buna uyulmadığı vakit karşı tarafın zararına bile olsa bu sözleşmeyi ve özelleştirdiği şirketin ruhsatını iptal etme yetkisine sahiptir. Ancak normal sözleşmeleri böylr bitiremezsiniz çünkü iki eşit söz konusudur. Ayrıca özelleştirmelerde kira söz konudur. Ki satılan şey ülkeden koparılıp götürülmemek yönetimi ve işletmesi devredilmekte vergisi kazancı devlete dönmektedir.
Bu konuda çok fazla bilgim yok ama dediğin gibi ise çok ince ve değerli bilgiler. Bu bilgilere nereden ulaştın? Ben de nereden okuyabilirim. Öğrenmek için kaynağını bilmek istiyorum. Ve güzel yorumun için teşekkürler.
O konuda yapmış olma ihtimalleri yüksek ama mezardan çıkarıp asma olayının kanıtlarını bulamadım ben. Ama diğer yaptıklarından anlıyorum ki onların yapacaklarının sınırı yok. Mezardan çıkarıp asmak übüyk bir şey değil onlar için.
Neeeeeeyyyyy 12 Cami mi satildi? Vaaaay g*vat vaaaaayy. Coookk kötüü.
Ama yabanci sirketler Türkiyede AVM yapsin diye Camiler AKP tarafindan yikilinca cit ses yok degil mi?
Neden? Cünkü o Camileri siz yikiyorsunuz, cünkü o Camileri Dini bütün Erdogan yikiyor. Sonunda Erdogan sizin icin Peygamber ya da Allah tarafindan gönderilmis ve secilmis Lider degil mi?
ikiyüzlülüge gerek yok.
Bir Cami yikil baska tarafa yenisi yapilir, O camilerin Tarihi bir degeri yoksa ve ogünlerin sartlarina göre Mecbur kalinildiysa bunlarda bir sikinti yok.
Ki bu belgenin dogrlugu bilem belli degil. Yeni Safak gazeteside gecen, Atatürkün inönü tarafindan zehirlendigini sözde kanitlamisti.
Atatürke saldirayim diyerken kendinizi rezil etmeyin. Kendiniz daha iyi olsaniz hadi tamam diyecegim, ama kendiniz bilem kac cami yikip götürdünüz.
Bu yorumlar çok yetersiz. Sırf nezaketen yazıyorum. Bunu iddia eden aynı kişiler AK Partinin çok fazla cami yaptırmasından şikayetçi. Analiz dediğin böyle olmaz. Tabi yine de canın neye istiyorsa ona inan.
ona bakarsan diyaneti kuran da yukarda bahsettigin sahislar bana kalsa o da kapatilmali. siz de hen diyanet kapatilsin diyene dinsiz diyorsunuz hem diyaneti kurana, onu napicaz?
Diyanet dediğin bozuk çürük bir yapı. İçlerinde iyi insanlar var ama, genel olarak dini çok fazla bozdular. Fakat bugün diyanete saldıranlar aslında islama olan gıcıklıklarından saldırıyorlar. Biz bunun çok iyi farkındayız. Ve onların aklına bile gelmezken biz söylüyorduk, diyanet temizlenmeli, çeki düzen verilmeli..
Tabi konu bu bile değil. Daha fazla konunun dağılmasını istemiyorum.
Son olarak da hiçbir şahsa dinsiz demiyorum. Bu yanlış bir şeydir. Lütfen bu konuda hassas olalım. Karşımızdakini itham etmeyelim.
Hilafeti neden kaldırdı? Hilafetin kalkamasıyla ortaya çıkan büyük boşluk nasıl doldurulurdu? Halifeye söz geçirilemezken onun yerine nasıl bir şey yapılsaydı da söz geçirilebilseydi? Halifenin padişahı tahttan indirme gücü varken koltukları nasıl garatiye almalıydı?
Gayet net cevaplar. Daha fazla yazmaya gerek yok. İyi geceler.
Ve tekrar dinsiz ifadesini kullanırsanız kırıcı olabilirim. Kimseye şahsi olarak dinsiz kelimesini kullanmadım. Siz de beni itham altında bırakmayın. İftiraya girer.
Bence hata yapmış. Satmayıp yıkacaktı yıkmışlığıda vardır. Demekki yıkmasa bu gün orta doğunun içinde bulunduğu radikal islami b*k çukurunda bizde olucaktık. Sevmem ama ileri görüşlü adammış.
Geçmişim şu an ki günümüzle zaten bir farkı yoktur. O dönemin şeyhleri bir topluluğu arkasına alıp giderdi. Şimdi de cemaatleri birileri arkasına alıp gidiyor. Ne yazık ki "Din halkın afyonudur" Max ın sözleri günümüze uyarlanmış oluyor. Ama nitekim Anadolu Selçuklu ve Osmanlı Devletinin bir dönemi bu sözlerin manasız kaldığını da göstermiştir. II Murad (Fatih Sultan Mehmet in babası) kendi şık şeyh görenler ile mücadale etmiştir. Kimse bunu neden görmüyor bu konuda daha keskin olup kelle aldığı bilinir. Nasıl bir durumlar bunlar bunları bilmeden anlamadan kimse suçlamamalıdır. Kim doğru kim eğri alnında yazmıyor değil mi bu hükümdarlar ona göre hareket edip bir başarı kazanmışlardır.
Atatürk dinlerin varlığına inanmadığını açık açık beyan ediyor arşivlerde videoları var. İnönü desen zaten ülkeyi satmakta üstüne yok. Tek sattığı keşke sadece cami olsa.
En İyi Cevaplar