AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
Destekliyorum. Benim daha onlara ihtiyacım olmayacak. Neden sayemde 3-4 kişi daha yaşamasın?
bu kesınlıkle çok iyi bir konu ve her ınsanın yapması gerektıgını düşünüyorum
Organ bağışı hayat kurtaran bir şey bazen yani güzel bir şey tabiki bağışlarım sevaba da girmiş oluruz her halde :)
Benim vasiyetim bu zaten öldüğümde sağlam kalan organlarımın bağışlanmasını istiyorum
kesinlikle başka birinde hayat bulmak ahiret için yararlı olacaktır.
henüz yapmadığım bir şey. bütün organlarım sağlam, kötü alışkanlıklarım yok. ileride bağışlayabilirim. ciddi bir karar. pazardan limon almaya benzemiyor.
bağışlamayı düşünüyorum kesinlikle ama ailem buna karşı çıkıyor. Tabiki de ailemi dinlemeyeceğim
Benimle çürüyüp gideceğine başkasına hayat versin organlarım. Bu yüzden bağış kartına sahibim.
Bende bağışlamak istiyorum, bugun ozel hastaneye gidicem orda bu konuyla ilgilenirler mi¿
aileme diyorum organlarımı bağışlayın, onlarda diyo kim napsın senin organlarını
Öldükten sonra işe yarıyorsa bütün organlarimi alsinlar et kemik hepsi.. :)
Allah kısmet ederde organlarım kullanılabilir olursa. oldugumde yapacağım sanırım.
Ölene kadar herhangi bir yasal beyanda bulunmam ama aıleme solerım bagıslamaları ıcın cunku burası turkıye ne olacagı bellı olmaz
öldükten sonra beyin hariç bütün organlarımı bağışlamayı düşünüyorum... beynim ya transfer deneylerinde ya da toprağa falan gömülmesini istiyorum
bencede bağış yapmalıyız öldükten sonra biz organlarımızı kullanamıycaz ama en azından başka insanlar hayat bulsun
Bencillikten sıyrılmış beyinler için çok çok artı bir durum. Şu an bana hayat veren bu organlar neden benden sonra bir başkasının umut ışığı olmasın ki
18 yaş olayını anlamadım ölünce yaşın ne önemi var :D
yaşarken diyosan yaşarken organ bağışı yapsan sen nasıl yaşıycan?
Organ bağışını yapabilmek için reşit olmak gerekiyor ve zaten yaşıyorken almıyorlar.. Sen öldükten sonra alıyorlar.. Organ bağış kartı oluşturuyorlar sen gidip bağış yaptığın zaman kimlik üzerinde bulunuyor. Öldüğün zaman senin bağış yaptığın biliniyor ve organları alıyorlar..
okey man
18 yaşımda bağışlamıştım, geçenlerde online sisteme geçtiklerini duydum tekrar bağışladım..
Ben bağışladım. Ama ailem bu duruma sıcak bakmıyor.
Bir insanı yaşama bağlamak. Belki de yapılabilecek en büyük iyilik
tanımadığım insanın kişiliğine bağlı şimdi tecavüzcü ya da istismarcı ya da sahtekar birine organımı vermek istemem
Çok kararsızım. Bir taraftan din bir taraftan bilim...
nerden bilek organ mafyasına gitmeyeceğini. kuruyup gitse de vermicem :/
Dinen hükmünü bilmiyorum. Ama sorun yoksa ben de bağışlamak isterim
Organlarım toprak olacağına insanlara can olsun dusuncesindeyim :)
Kalp ve böbreklerimi 10 yıl önce bağışladım. Belki ölümden birileri faydalanıp yaşama dört elle sarılır diye.
Güzel bir şey bence ya ihtiyacı olanlara verilsin ben sanırım bağışlayacam
Bağışlasaydım yoğun bakımdan çıkarmazlardı beni. Kesinlikle motosiklet sürücülerinin bağışlamaması gerekiyor. En ufak olayda öldürmeye çalısıyorlar.
bence de herkes bağış yapmalı sonuçta öldükten sonra öteki tarafa götürücek değiliz.. (ama ya götürüyosak diye de aklımdan geçmedi değil)
Bende bagislayacagim ozellikle korneanin bagislanmasi beni mutlu eder gormek cok buyuk bir nimet. İnsallah hepsini bagislayacagim.
aslında en mantıklı bağışlardan birisidir diğer insanların yaralarına melhem oluyorsun ama dinimizde bu konunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum
Ben lise yıllarımda bunu yapmak ister ve başkalarına da yapın derdim. Ama neden istemiyorum şu an bilmiyorum.
bence dünyanın en güzel şeyi çaresize su vermek gibi düşün
Bağışlamak isterdim organ bekleyen o kadar çok insan varki öldükten sonra bağışlamayı isterim
Toprak altında çürüyüp gidene kadar başka insanlara hayat vermesini kesinlikle isterim
Bağışlamayı düşünüyorum ben ölünce de başkalarına hayat vermeliyim
Şu kısacık ömrümüzde yapılabilecek en mükemmel şey bence..
Toprakta çürüyüp eriyeceğine bir çok insana yararlı olmak isterdim.
Ben bagisliycam curuyup gitmektense birilerine umut olalim
kesinlikle düşünüyorum ve ailemede söylüyorum ölürsem bağışlayın diyede istemiyorlar
Bence her insan organ bagisinda bulunmali. Bugun ben yarin siz. Hersey sirayla.
öldükten sonra ailem isterse bağışlar. benim vereceğim bir karar olduğunu düşünmüyorum.
Gerekli arastirmalari yaptiktan sonra bagislayacagim.
Ben olsam bagislarim ben Ölmüşüm artık bana yaramaa
Bence herkes bağışlamalı oldukten sonra ne işe yarayacak ki...
Öldükten sonra organlarım başka bir bedende yaşayacak :) ben ölürüm ama organlarım asla :)
İstediğim ırktan dinden birine gideceğini bilsem olur da Allah bilir kimin yaşamasını sağlıyacagım o yüzden ben içimde çürüsünler istiyorum
Tabii ki olumlu. Ben öldükten sonra bağışlanmasını isterim.
ben öldükten sonra organlarımı bağışlamayı düşünüyorum zaten
Ben ölünce bagislicam hepsini insanlara hayat versin diye de guzelce bakicam onlara 😇
bende organ bagışına olumlu bakıyorum ama öldükten sonra
Olunca ztn bagisliyoz mi sn almasan toprak aliyor..
Öldügümde her yerimi alabilirler yeterki yeni insanlar mutlu olsun bro
düzenli olarak kan bağışı yapıyorum. bu beni mutlu ediyor
Doğru düşünüyorsun kardeşim ben tüm organlarımı bağışlayacağım
ya bılmıyorum ben ısterım aslnda ama aılem ıstemıyo
valla ölünce toprakta ki yaratıklar yiyeceğine bir kardeşimin hayatını kurtarırım inşalallah...
gerekli ama dini boyutu tartışmalı vermekde gerek bilemedim ki sarı kardeş
2 sene oldu bağışlayalı böbreklerımı ve gözlerimi
şu an körmüsün
@ela_06_ Ela bağışladığın zaman hemen alınmıyor :) Yukarda yazdım senin görüşünün altına :)
saol yanlis anlamisim :D coook yanlis anlamisim hemde afedersin
Hayata senin gözlerinle bakacak olan şansız kim acaba :(
Ehliyetimde butun organ bagis kutulari isaretli oldukten sonra faydasi yok zaten bagis yapacam ben tamamini