Oruç tutmadığımı gizliyorum?

evde herkes oruç tutuyor benimse içimden gelmiyor. ibadetin samimi olması gerektiğini düşünüyorum istemeyerek oruç tutmak bedene eziyetten başka nedir ki. Dindar sayılabilecek bir ailede büyüdüm ve çocukluğumdan beri hep oruçlarımı tam olarak tuttum. şu an 20 yaşımdayım ramazanın ilk günü tuttum açlık susuzluk sorun olmadı. Hatta güneşin altında arazi çalışması yaptığım bir gündü (mühendisim). Yani sorun oruç tutmanın bana zor gelmesi değil o gün hiç acıkmadım susamadım. Sorun şu ki gerçekten içimden gelmiyor. Artık bazı şeylerin bende sadece ailemin ve toplumun yaptığı geleneklerden daha fazla bir yeri yok. Bence benim gibi çok insan vardır, sadece dindar bir ailede toplumda yetiştiği için ibadet eden. ama bunu neden yaptığını bile bilmeyen. He oruç tutmasam da asla sokakta yemek yiyen biri değilim, tutana saygım sonsuz hatta imrenirim çünkü benim o duygularım giderek azalıyor, ben değişiyorum üzülüyorum bazen.. Bugün de oruçlu değilim ama tutmadığımı söylemekten utanıyorum. Karnım aç gizlice mutfaktan bişeyler yemem lazım :( Var mı benim gibi olan ?
Oruç tutmadığımı gizliyorum?