Ya ilk defa bu kadar yakından gördüm. Sizcede cok şeker degil mi ?

Kirpilerin vücutları dikenlerle çevrili olup bu dikenlerin uzunlukları yaklaşık olarak 2,5 cm civarındadır.
Kirpilerin ağırlıkları yarım kilo ile 1 kilo civarındadır. Bazılarının 1,5 kiloya kadar çıktıkları da görülür.
Kirpi tehlike anında veya kendisini tehlikede hissettiği anda vücudunu yuvarlak hale getirir.
Kirpiler çoğu iklime uyum sağlayan hayvanlar olup sulu ve nemli yerleri severler. Genel itibari ile Asya ve Avrupa büyük oranda yaşamış olduğu kıtalardır.
Kirpiler barınak olarak toprak altını ve kaya diplerini kullanırlar.
Kirpiler kış uykusuna yatan hayvanlardan bir tanesidir. Genel itibari ile havanın soğuması ile kış uykusuna yatarlar. Ortalama sıcaklıklar 4-5 C’ye düştüğünde kış uykusuna yatarlar.
Kirpiler genel olarak geceleri ortaya çıkarlar.
Kirpiler memeli hayvanlardan olup hamilelikleri 6 hafta kadardır. Her defasında aşağı yukarı 8’e yakın yavru dünyaya getirirler.
Ortalama yaşam süresi 15-20 yıl civarındadır.
Kirpiler ne ile beslenir ne yerler?
Fare
Böcek
Sümüklü böcek
Solucan
Kirpiler zehire karşıda dayanıklı olduklarından yılan yavruları ve zehirli böcekler de yiyebilirler.
Kirpiler ile ilgili şaşırtıcı bazı bilgilerde şunlardır:
Kirpiler çok fazla inek sütü içmeleri halinde ölebilirler. Laktozu kirpiler sindiremezler.
Kirpi eti kesinlikle egzamaya iyi gelmez halk arasında bilinen yanlış bir bilgidir.
Kirpi eti hanifi ve hanbeli mezhebince haram, şafi ve maliki mezhebince helal sayılmıştır.
Sizcede cok şeker degiller mi diye bir soru sorduğumu hatırlıyorum.
ben şekerliklerinden değil özelliklerinden bahsettim neden ettim onuda bilmiyorum belliki iyi etmemişim çok özür diler hayırlı geceler dilerim güzel bayan..
Biraz alakasız olmus kopyala yapıştır bide. Neyse iyi geceler
aynen öyle kopyalayıp yepıştırdım uzun yazamıyor sıkılıyorum:) sizede güzel bayan..
Masum bir duruş, ee artık o da biliyor ki beni çekecek duruş sergileyeyim demiş :) keşke olduğu gibi sevimli olsa da sevebilsek :)
Keşke ya :)
Aynen :)
Ben annesinin yanında 3 tane kirpi yavrusu görmüştüm. Çok şekerler :)
Aynenn :)
Tiksinç geldi nedense. O değilde kirpinin sokakta ne işi var?
Cevap
20Cevap
Alnına dokun ve onun dikenler arasından masum bakışını izle.😊
Bizim kirpileri Afrika ok kirpisiyle karıştıran arkadaşlar olmuş. Bizimkiler de ok atma yeteneği yok kaplumbağa gibi tostoparlak oluyorlar dokanınca.
benim vardı iş yerinde beslerdim bazen de kayboldu yok şimdi piyasada. mekan değiştirdi galiba...
Haha aynen :D olabilir
yalnız dikkat et tehlikede olduklarını düşünürlerse diken fırlatırlar ok gibi saplanır piste acıtır :D
:D bidaha görürsem fazla yaklasmam
bencede :)
:) not : her kirpi diken fırlatmaz bahsedilen kirpi türü çok daha iri dikenleri çok daha uzundur
utanmış gibi :) tatlı şey :)
:D hahah utandi baya ya
Keşke iğne atsaydı. s
Niye be :D
:D Kılıcimi getirin ulan öldürürm seni :D
https://i.radikal.com.tr/2009/05/23/1_18768.jpg
Bak yavrusu :)
Ahah cok tatli ya :)
Sevsene biraz gör şekeri. :D
bu nasıl kirpi topaç gibi.. yemiş yemiş zıçmamış
Ahah :D olabilir
Şeker tabi burnuna bak oy :D