arkadaşlar bu ırklar nerelidir hangi illerde yaşar pomaklar tipleri nasıldır? cumhurbaskanı mesela gürcü mü
emel sayın pomakmıs cahilim biraz
emel sayın pomakmıs cahilim biraz
Türkiye içerisinde gerçek orjinal Türk yok derece azdır bunu bilde :) 10da 1i orjinal Türktür... Lazlar genelde karadeniz bölgesinde olur , aralarında asimine olmuş rumlarda oldukça vardır ama orjinal has lazlar genelde trabzon ve rizede bulunur...
gürcü , gürcistan göçmenleridir çok dağınık bir toplumdur... diğerlerinide pek bilmiyorum
Cehaletin de bu kadarı canım ya? Has lazlar Rize'nin pazar ardesen Fındıklı camlıhemşin de vardır Artvin'inde arhavi hopa ve borckada vardır. Trabzonda bir tane bile laz köyü yoktur. Ayrıyetten trabzonlular lazca bilmez ve bazıları cahil oldugu icin lazım der ve inat eder. Neden bilmiyoruz şunu da şuraya bırakayım okursun.
www.fikirkarargahi.com/.../
Pomaklar, Kıpçak Türklerin den diye biliyorum.. ama 10. yüzyılda Doğu ve Orta Karadenizdeydi Kıpçaklar 11. yüzyıldan sonra Bulgaristan ve Balkanlara doğru göçe başladılar bu kişiler pomaklar işte
Yanlış Türk değiller
Cevap
9Cevap
Yörükler Türkmen yani Tatarlar kıpçak yani Türk Türkler 2 ye ayrılır oğuzlar ve kıpçaklar yörükler oğuz tatarlar kıpçak Türküdür. lazlar gürcüler çerkesler Türk deği kafkas kökenli halktır pomaklarda Türk değildir
Emel Sayın Pomak olamaz Bulgaristan'dan Sivas'a göçeni görmedim tatardır o
bulgaristanda tatar ne arar
Bir ağaç var adı Türk...
Kürdü lazı çerkezi tatarı gürcüsü bu ağacın dalları...
Dalımızı kıranın ağacını kökünden sökeriz.!
Hakaret olarakmı yazdın bunu?
Asyadayken belliydi Türk boyları
Ağaçları
-Sakalar
-Oğuzlar
-Kıpçaklar
-Karluklar
Ben yörüğüm yörükler sürekli göçebe yaşam süren insanlara denir ama artık kalmadı ayrı mesele sabit yörük olduk biz :D
Ben tatarim bizimkiler genelde tataristan Rusya eskişehir de yasarlar
eskişehirde 9 sene yasadım bilirim biraz çibörek sizin değil mi
Bende tatar - Gürcü bizimkiler Kırım ve Rusyadan geliyor.
laz lar karadeniz pomaklar edirne çerkesler kafkaslardan
Karadeniz'in her tarafında bulunmaz lazlar rize ve Artvin'in bir kac ilçesinde
www.fikirkarargahi.com/.../
Pomaklar acayip bir tür.. Trakyada bolca var :D
misal ben lazım kızçem yörük
Gereksiz konular :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar