Ramazanda oruç tutmayanları uykusundan uyandıran davulcular kul hakkına girer mi?
Evet girer.
Hayır girmez.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
girer diye düşünüyorum. evet belki iyibirşey için bunu yapıyor ama yiyen ve erken yatan olabilir. tutmayan hastalat olabilir. korkan bebekler çocuklar olabilir... bunlar kul hakkıdır bana göre. ayrıca kimsede davulcuya göre hareket etmiyordur sanmam. bizim evde en azından.
Dünyada hiçbir yerde yok. Artık bu çağda olmaması gerekir.
Bilemedim.. ama kul hakkina girdigini sanmiyorum..
Bizim burdaki kilisenin çani her saat vuruyor ve saatine gore vuruyor gece 12 de mesela 12 defa vurur.. uyananlar varsa kul hakkimi dicek?
Bazi dini adetlere direk kul hakki demeden saygi gostermek gerek..
Ülke iyice arap ülkesine döndü şeriat gelmesine gerek yok
oruc tutmak farz olduguna gore oruc tutan uyandirmasi iyi bisey. ama oruc tutmayan icin ise sikayet etmenin hakki yok.
Hayır girmez ya ne alakası var davul ramazanın şerefi gibidir. Hiç adet törede bırakmıcanız size kalsa.
Cevap
5Cevap
ramazan davulu saygisizliktir.
millet hergün ise gederken davulcu mu uyandiriyor?
hastasi var bebegi var ne hakla milleti ayaga kaldiriyor.
tutacak olan saat kursun kalksin zikkimlanip zibarsin.
ama yok illa oruc tutuyoruz reklami yapacaklar reklam yapilmazsa allah küser.
bizim burada davulcu yok zaten mübarek.
oruc tutmaya davulcuyla uyanmiyor millet saat kurup uyaniyorlar cevre kirliligi yapmadan.
Ne alaka? Türkiye nin 99,2'si müslüman. O virgülden sonraki kısım rahatsız olacak diye millet oruca kalkamasın mı? Ne acayipsiniz ya oldu olacak ezanı da kaldırsınlar nasıl olsa kafirleri rahatsız etmeye hakkımız yok. Buna göre imamlar da kul hakkına mı giriyor acaba?
Ülke zaten şeriat ülkesine döndü zaten şeriat gelmesine gerek yok
zaten davul çalmıyolar ramazanın bitmesine yakın mafya gibi gelip para istiyorlar. şu davul saçmalığına son verilmeli
oruç tutmak farz bir kere tutmayan da bir zahmet boğazına hop desin zıkkımlanmasın mecbur kalkıcak davulcunun suçu ne ki kul hakkına girsin
Profil resmin tam da ramazanlık :D
kimsenin gerçek hayatta nasıl oldugunu bilemezsın bir fotoğraf için de kimseyi asılsız yargılayamazsın
madem çok namuslusun niye kendini gizliyorsun soru sorarken !
ha senin tutmamanı geçtik o caiz seni uyandırmaları kul hakkı öylemi te allahım yarabbim :D
İslamdan nefret ediyorum
Gelenekleri yaşatmak lazım adamda çok heveslisi değildir gece davulla sokak sokak bagirmak
Girmez. Uyanabiliyimusun ki ben uyanamıyorum davul sesiyle
Hayır girmez aksine sevap bile kazanır çünkü insanlara oruç tutulacağını hatırlatır bir nebzede olsa
Oruc farz olduguna gore?
Evet olabilir
Iyi yapiyo :D
girmez.
Hayır girmez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar