Babamın yanında veya başka bir büyük varken bacak bacak üstüne atıyorum annem hemen uyarıyo anlamıyorum neden ayıp ki bu?
Cevabın nedir?
Sebebi eski dönemlerde hatırlarsın kıyafetlerde pantolon yoktu mesela hacca giden kişilerinkini düşün ozamanlar bacak bacak üstüne atarsın alttan frikik vermiş olurdun ve bu dedgim çok eskiden oluyor yani eskiden ayıptı artık değil hatta bunu daha çok eski kafalar savunur çunku iclerine işlemistir bu duygu rahat rahat atabilirsin frikik falan vermiceksin ayıp flnda değil
15 Yorumla
Bacak bacak üstüne atmak beden dilindebir üstünlük göstergesidir bu yüzden küçüklerin büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atması saygısızlık olarak azledilir :)
12 Yorumla
+1 yılSaygısızlık, çok rahatlık göstergesi. Bizde öyle büyüdük diyelim salonda yatıyosun öyle tv izliyosun babam gelince hemen kalkarım otururum. Annem gelince pek birşey yapmam da zaten yat kızım der ama babam gelince abim ablam gelince bir toplanırm
10 Yorumla
Banada aynı tepki. Annemi geç büyük teyzem çok uyarır.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
+1 yılBen de buyuklerin yaninda bacak bacak atmiyorum farketmeden atinca da hemen rahatsiz oluyorum duzeltiyorum. Aslinda sacma ama yanindakiler eski kafaliysa normal oturman daha iyi.
12 Yorumla- +1 yıl
Eski kafali derken hakaret etmek istemedim yazacaktim bunu ama anlarsin sandim neyse. Eski kafalilik hakaret degil sadece eskiye gore yasamak anlamina geliyor bana gore. seni bilmem
ayıp değil aslında, el öpmemek de ayıp değil. ama maalesef böyle yerleşmiş toplumda.
06 Yorumla- +1 yıl
ben de nefret ederim ve el öpeceğime içimden geliyorsa yanaklarını öperim.
kültür meselesine gelince, kültür dediğin çok ağır ve dayatmalardan oluşan bir şey olabiliyor fakat her şeyi de kültürden saymamak gerek. mesela regl olan kızların yanağına tokat atılması da bir gelenek, şu an düşününce vahşet, dayak. erkek çocukları bazı köy yerlerinde ilk deneyim için ahırlarda eşeklere götürülür, şu an düşününce zoofili, tecavüz, sapkınlık. ya da ''sevgilimle yatayım ama karın bakire olsun'' mantığı, şu an düşününce eşitsizlik, bencillik.
bunun gibi bir ton örnek var gelenek olarak sürdürülmeye çalışılan. bunlardan biri de ''siz'' diye hitap etmek. hiç sevmediğim ve yapmadığım bir şeydir çünkü saygının yolu bu değil. en basitinden ingilizcede sen yerine de siz yerine de ''you'' deniyor, bu komple bir vatanı saygısız mı yapıyor? saygının gösterilme şekli ''siz'' diye hitap etmekten mi ibaret? ama bu da gelenekleşmiş ama yavaş yavaş altlarının boş olduğu anlaşılıyor ve yok oluyorlar...
ayıp felan değildir.
bizim insanımız saygısızlık olarak görür fakat alakası yoktur.10 YorumlaSaygı ile alakalı.
Babam dışındakiler umrumda değil sülalem raad :D00 Yorumla
+1 yılOrtama göre değişir, bizim ailemizde öyle birşey yok
10 Yorumlasaygısızlık olur diye
10 Yorumla
+1 yılsaygısızlık olarak adledilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnne babaya saygı esastır ondan.
00 YorumlaBizde o ayıp yok :D
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 355 cevap paylaştı. Cunku ayip.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler