evlenecem ama evlenecegm adam asgari ücretle çalışıyor
evi yok kirada
belki bende çalışıcam
zor mu böyle biriyle evlilik
evi yok kirada
belki bende çalışıcam
zor mu böyle biriyle evlilik
Valla ne yalan söyleyeyim bence çok zor. En basit örneği düğün olucak mesela onun için birikim yoksa borç harç olucak her yere aylarca onu ödemek için uğraşıcaksınız. Sen çalışıcaksın o çalışıcak ikinizdede sürekli bir yorgunluk , birbirinize zaman ayıramıcaksınız. Gezip tozamıycaksınız. Yarın öbür gün bir çocuğunuz olsa ya sen çalışamıcaksın daha büyük sıkıntıya giriceksiniz zaten çocuk baya büyük bir masraf ya da çalışıp çocuğunuza aileleriniz bakarken onun en iyi zamanlarından mahrum kalıcaksın. Çocuk büyüycek şimdiki gençleri biliyosunuz belki çoğu istediğini alamıycaksınız gözünde kaldı diye siz daha çok üzülüceksiniz. Ha ben çok seviyorum her şeyin üstesinden gelirim para mühim değil derseniz bilemem ama bence paranın olmadığı yerde huzurda yavaş yavaş biter ve geçim sıkıntısı sizi yer bitirir.
Evlilik çok ciddi birşey bence evleneceğin insan ne çok zengin ne çok fakir olmalı bence normal gelirli biri olmalı eğer dersen ki ben gecinirim ona çok aşığım evlenirim evlen
aşık degilim annesi beni istedi sadece öyle begenmedim
Böyle bir hayatın nasıl olduğu ile ilgili bir yaşanmışlık tecrüben yoksa evlenmekten vazgeçmeyi düşünmen daha mantıklı. Bu hayatı tecrübe etmediysen yaşayacağın hayat sana zehir olacaktır. Başlarda güzel bile olsa bir süre sonra zorluklar ile yüzyüze kalmak. isteklerin için imkanların uygun olmasını beklemek bunlar kolay değil. Bir süre sonra aile içi iletişimde aşılamaz konular haline gelir.
Allah kolaylık versin. Dibi görülmeyen suya girmek gibi bir şey senin ki. Ben kırk defa düşünürdüm böyle bir evliliği. Parasız hiç bir şey yolunda gitmiyor günümüzde.
Cevap
36Cevap
Sana zor gelmeyebilir, ama evlenip çocuk yapmak, büyütmek, topluma kazandırmak için o çocuğun senin parana ihtiyacı olacak bunu bil. Maddi şartlar sağlanmadan bu kötülüğü yapmayın derim.
Evlilik seks yapmak icin yapılmaz çünkü.
Bana göre tabi.
Çocuk dusunmuyorsaniz yaşarsınız, mutlu olur musun bilemem.
Zor ama zorluklar eger gercekten seviyorsaniz birbirinizi sizi daha cok sevgi dolu daha cok birbirinize baglar.. ve herseyin ustesine gelirsiniz..
Eger sabirsizsaniz boyle bir durum tartismalarla baslayip bosanmaya kadar gider..
Yani hersey kendinize bagli..
Bu soruyu soran birisi için çok zor hemde... belliki maddi sıkıntın olmamış... gerçekten sevince katlanabilir bir durum oluyor hatta birlite mücadele etmekte güzel olur ama hem bu soruyu sorup hemde bide sırf evlenmek için evleniyorsan çekilmez bir çile olur.
Belki diğer insanlar gibi her istediğinizi giyip, alamayabilirsiniz. Lakin kullandığınız kelime çok önemli sevdiğim adam dediniz. Farkindaysaniz Türkiye de çoğu evli çift birbirne sadece saygı duyuyorlar siz ise seviyorsunuz birbirinizi bu daha önemli. Gun gelir daha bir sürü şeyleriniz olur. Esinizi maddî anlamda, heveslerinizle çok yormayin. Evlilik böylebir sşey işte. Allah mesut etsin.
benim halam ewlendiği zaman eniştem ona sadece 1 yüzüğüm var demişti halam da olsun demişti zamanla olur... ne ew ne araba ne işi vardı...1 2 ev değiştirdiler kiralık sonrasında da şu an eşi tüccar ve 3 katlı villada oturuyorlar altlarında son model araba.. para bu gelirr
Tatlım evliliği bu devirde. Kadın evde oturacak Erkek getirecek Kadın onun eline bakacak diye görme...
Yüksek ücretle çalışan buldun herşey dört dörtlük. Ama mutsuz olacaksın belki. Bu yüzden öncelikle duygularına bakıcaksın.
Para hayatımızın parçası ama onun önünde herşeye gögüs gerecek kadar güçlü ve yürekli olmak ve bu durumları iki kişi birlikte aşmanız lazım
benim babam evlenirken hiçbişeyi yoktu kendi işini kurdu şimdi allaha şükür. Adam olsun içinde çalışma aşkı olsun yeter sana o hiçbişeyi olmasın ama bir işi olsun yani. Allah büyüktür sen onları düşünme
Gönüller bir olursa tüm zorluklar aşılır. Zor tabiki ancak bu zorluğu güzelliğe dönüştürmekte yine sizin elinizde
İki gönül bir olduktan sonra gerisi kolay ikiniz çalışıp yaparsınız genç insanlar değilmisiniz? Allah sağlık versn gerisi zor değil.
ikinizde çalışırsanız idare edebilirsiniz asıl önemli olan şu an mutlumusun başkası daha fazla mutlu eder mi onu düşünmek lazım
Kolay anlıyor musun kolay, yürekten sevmek kolaydır zor olan o sevgiyi her şeye rağmen yüreğinde taşıyabilmektir.
asgari ücret ve kirada kalıyorsa gerçekten çok zor olacaktır
yani evlilik sabır karşılıklı anlayıs demek
eger bunun olacagına inaniyorsanız
evlenin
Sıkıntılar olacak elbet sende çalış ama yapamam dersen ikinizide zor durumda bırakma
zor tabi aklını kullan biraz sen bu dünyaya zorluk içinde yaşamak için gelmedin 1 kere varsın unutma bunuda zorluk içinde geçirme aklını kullan biraz
chpye oy verin !11111111!1!1 asgari ücret 1.500 olsun beybi
belki ben çalışacam ne demek yahu tabiki çalışacaksın
aklından bile geçirme böyle bişeyi... hyatını mahvetme!
Zor ama ikinizde çalışırsanız ve birbirinize saygı gösterirseniz hiçbir zorluk kalmaz.
evlenmeyi düşündüğüne göre bunları göze almış olman gerekmezmiydi? sonuçta bu adam sen tanıdığında da böyleydi sanırım?
Zor tabi evlenme evlendikten sonra adamın kafasını yersin
zor, bu yaştan sonra bu zorluğa katlanabilir misin? ( eğer yaşın doğruysa)
30 yaş
zor ablacım. Eğer baba evinde rahat büyüdüysen zor, sıkıntıya gelemezsin kavga çıkar bir tartışmada bu fakirliğini yüzüne vurursun falan filan.. herşeyi düşün ona göre sağlıklı bir karar ver.
Bu devirde zor değil dersek yalan söylemiş oluruz. Ancak sevmediğin, sevilmediğşn bir kapıya gitmek uzun vadede daha zor.
benim eşim de asgari ücretli, bende çalışıyorum. 1 tane de bebeğimiz var. evimde huzur olsun aşk olsun her şeye razıyım.
zor olur ama iki insan birbirini seviyorsa hrr zaman bir yolu bulunur zorluklarin farkina varılmaz
Ne paraymis arkadaş ya mutluluğu bile satın almak lazım
İyi bir insansa mesleği varsa sende calisirsin gecinirsiniz
Eğer sırt sırta verip aşabileceğini inanmıyorsan hiç bulasma
Çok zorluk çekeceksin, bence bidaha düşün..
Neredensin, başka adam bulamadın mı ki?
zor tabi ama emin ol o istanlar 2000 lira alanlardan daha iyiler götleri kalkık olmuyor
yurtdışına giderseniz daha iyi olur. çoğu insan böyle zaten.
Rizigi Allah sen dusunme isin o kismini
Tabii ki zor mantıklı düşün ask karın doyurmaz
İsteyen istediğini düşünsün benim için fakir adamla evlenilmez
Bence zor olur ama karar senin
sakına evlenme sana benden tavsiye
Sevdikten sonra her şey aşılır.
Zor ama elele verirseniz aşarsınız..
tam olarak seviyormusun
Zor. Allah yardım etsin.
Düzenini kurunca evlenin bari
eh işte biraz zor olabilir
babanın evinde ayda 50 binmi harcıosn?