Türkiye'ye şeriat gelse olacaklar nelerdir?
Ülkeye şeriat gelmeli mi?
Edit:Gelmemeli.
Ülkeye şeriat gelmeli mi?
Edit:Gelmemeli.
Önce bir Laik Türkiye Cumhuriyeti değerlendirelim. Anayasadan başlayalım tamamını ele almamıza gerek yok 2 madde yeterli.
Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Bu anayasa ile mi yönetiliyoruz
Laik bir Türkiye Cumhuriyetinde bir kişinin insan inançlarından rant sağlayıp iktidar olabilmesi mümkünmüdür? Tamamen siyaseti insanların inançlarına empoze edip bundan nemalanmak nasıl bir tutarsızlıktır.
Laik Türkiye Cumhuriyetinde adalet sağlanamıyor hadi bir an için bunu kabul ettik.
Şeriat gelirse
Şeriatın kestiği parmak acımaz diye , en sevdiğimiz liderlerimizi bile adaletin karşısında hesap vermeye davet edebilecek miyiz?
Paraları sıfırlamaya devam edecek miyiz , yoksa sıfırlanmış ahlak kavramlarımızı geri mi kazanacağız?
Ayakkabı kutularından tüyü bitmemiş yetimlerin paralarımı çıkacak yoksa fakirin fukaranın hakkını yiyen doymak bilmez insan müsvettelerinin kesik elleri mi çıkacak?
Bu ülkenin şehit olmuş kelle diye tanımlanan askerleri , sahte çürük raporu alıp askerlikten kaçan evlatlar kadar birilerinin evladı olabilecek mi?
Eğer Akp'nin kendinden olmayana göstermediği adalet değilde , Allahın adaletiyle yönetilecekse bu ülke herkes adalet önünde eşit olacaksa, ayakkabı kutularından artık paralar çıkmayacaksa, birileri aldığı gemiciklerin hesabını verecekse buyursun hoş gelsin. Bu ülkede üstünlerin hukuku var hukukun üstünlüğü yok. Güçlüysen , paran varsa kimse sana dokunamıyor. Zaten laik bir hukuk devleti olduğumuz söylenemez. Teokrasiden bozma diktatörce yönetiliyoruz. İsimlere bu kadar takılmayın. Adaleti isim edinenler kendilerine, yıllardır hukuksuzluğu fikir edindiler.
EİC :)
helal olsun şeriaat ülkesi değil cumhuriyet ülkesi olmalıyız aynen
Hayır istemiyorum kendime göre sebeplerim var
1-Türkiye Cumhuriyetinin yönetim şekli cumhuriyettir
2-Atatürkün getirdiği cumhuriyeti seviyorum istemiyorum şeriaat falan
Tüm kapalı kızlar gerçekten kapanmak zorunda kalırdı... :) Koca bulamazlardı mazaallah...
Böyle bir konu açılmamalı bile o kadar iğrenç yani.
Cevap
28Cevap
ReceP TayyiP ErdoğaN
Hırsızlıktan
Haksız yere hukuka bağlı olmadan keyfi bir biçimde insanları içeri attırmaktan
Kuranı elinde sallayıp Dini gösteriş yapıp DİNSİZLİK yani MÜNAFIKLIK yapmaktan
Ve buraya yazmak istemediğim 99999999999999999999999999999999999999999 tane günahından dolayı.
HOOOOOOOOOOP İDAM !
Bizim halk dini yorumlayamıyor ki şeriat kurallarını yorumlasın... Ayrıca şu an ki yönetim biçimi en ideali niye şeriat olsun ki?
şeriat çok çok ama çok iyi bir yönetim şeklidir bunu müslümanım diyen herkes bilir ve kabul etmesi gerekir amma velakin benim işime gelmiyo arkadaşlar bunu itiraf etmek isterim bence bir çoğunuzda müsülüman olup şeriatı karalamak yerine bu tarzda bir itirafta bulunmasını çok isterim
Şeriat gelirse benim saclar gider, tabi ben saclar gitmeden ulkeden gitmezsem
İslam da Saç ve sakal sünnettir. bukadar beyinsiz olduğunu keşke belli etmeseydin.
İslamda serbest. Fakat islam dinini kabul etmiş sözde müslüman olan (Herkes için söylemiyorum) insanlar işlerine geldiğini dile getiriyor
bşy olmaz 50 yaşına kadar şeriat görmemiş adama şeriat uygulanmaz. Ancak çocukları şeriatten sorumlu olur :) helk isterse neden olmasın?
Gelmeli sebebi şudur:
Şeriat ALLAH ın kanunlarıdır ülkede ki adalet zaten gerçekten adalet olsaydı ülke bu durumda olmaz dı Bir müslüman eger şeriatı desteklemiyorsa ALLAH ın kanunlarına yasaklarına burun kıvırıyorsa imanını birkez daha sorgulasın!
Müslüman değilim.
lan seriat gelse motorunla yolda gidemeyeceksin esinden izin almadigin surece istedigin gibi disari cikamayacaksin kendin bir "birey" olamayacak, esin, abin, erkek kardesin sayesinde haraket edebileceksin. kendin ayaklarinin ustunde durup kendi istegine gore haraket edebilmelisin. kimse senin ozgurlugunu kisitlayamaz. buna da destek vermek gercekten sacmalik ve igrenc bir zihniyet.
ilk önce şeriatın ne olduğunu iyi bilmeli ondan sonra cevap verilmeli. bana göre gelmeli.
şeriat gelmesin diyenler şeriati bilmiyor ya da yaliş biliyor yoksa akıl işi degil istememmek
Şeriatı istemeyen şeriatı bilmeyendir Allah ın kanunlarıdır şeriat osmanlı 600sene bununla yönetildi hırsızlık oldu sadece 2 kere 600sene başka suç işlenmedi Allah insanların iyiliğini ister siz eğer iyi bir insan değilseniz zina kumar hırsızlık gibi huylarınız varsa elbette şeriatı istemezsiniz
Ülkemizde sadece müslümanlar yaşamıyorken nasıl böyle bencilce bir istekte bulunuyorsunuz anlamıyorum? Laik bir ülkeyiz ve böyle kalmalı, şeriatı istemeyenler ''zina yapan, kumar oynayan, hırsızlık yapan'' insanlar mı, bunumu ima ediyorsunuz?
peki kardeş.
blog.milliyet.com.tr/.../?BlogNo=355584
kardeş ne şeriatı ya? ben anlamıyorum şeriat dediğimiz şey bu mu sence?
Şüphe üzerine kardeş öldürmek mi?
bunlar kendi şeriatını kurmuş
Bakın bunlar hep şeriatı ktülemek için yapılan şeyler iran işid flan bunlar şeriat değil zaten şeriat her dine ayrıcalık taşır şeriat demek müslümanlık demek değil şeriat Allahın kanunu demektir bütün insanlara eğer öyle olmasaydı FATİH SULTAN MEHMED istanbulu fethettikten sonra bütün dinsizleri öldürürdü ama o naptı şeriatı uyguladı kimseye bir zararınız olmadığı sürece burada yaşayabilirsiniz dedi.
Gel memeli hzhzhah :D
Ne kadar fesatsınız ya :D
kimse türkiye ye şeriat getirmeye yeltenmez bahsini bile açmaz, imkansız
Şeriat IŞID'ın uyguladığı yöntemler değil. Bunun altını çizmek lazım.
şeriat düzen demektir. doğru bilsek ne güzel olur.
tüm rejimler birer şeriattır...
Gelsin gelsin kellesinin gitmesi gereken cok insan vaar
Dinim islam diyen herkes islam hukuyla yönetilmeli isvicre medeni kanunuyla degil !
iç karışıklık olur herkes birbirini keser geriye kim kalırsa onlarda totolarına kına yakar :)
şu an padişahlığa gidiyoruz yakında şeriat gelir kendini halife ilan eder
Gelirse tecavüz olayı azalır herkes rahat bir şekilde rahatlar
Gelmemeli herkez hur iradesiyle yasasin
Laiklik var ne güzel boş yere kaos a gerek yok
Gelmeli destekliyorum
Gelecek diyen yok zaten amma abarttınız.
Gelecek diye bir şey söylemedim zaten, fikirlerinizi soruyorum.
Geleceğinden korkuyorsunuz ki böyle şeyler soruyorsunuz.
Ne korkmasından bahsediyorsun sen?
Saçma fikirlerinizi kendinize saklayın.
Fikrimizi soran sensin:D aynen korkuyorsunuz. O kadar dinsiz var ki ülkede korkmanız normal tabi ki. Şeriat gelsin falanda demiyorum fakat şeriatın ne olduğunu bile bilmiyorsunuz daha. İyi günler.
gelmemli saçma sapn şeyler olacak
Şeriata karşı çıkan herkes istisnasız Kâfirdir...
insanın aklından kötülükten başka bişi geçmez.
Hayır
hıı hııı gelmeli abisi gelmeli kesmeli biçmeli.
Gelmez
hayır
Gelmeli...
Kafa keserikkkk
gelmeli ama çok zor
gelmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar